SDA-All about

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18826 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

jazzer wrote:Sta se ibretite? Pa zar ne zivimo u rezervatu skrojenom za30ak porodica?

Da nije Skaka bio jal' neki od Zvizdica, jal' od Campara..
Baš tako i sva su izborna obećanja održana.

Jer zlata je bilo taman da se iskuju kašike za 30ak porodica.....

Aferim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18827 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

The BEN10 wrote:
JoseMujica wrote:štaš očekivat od lika kome se život oko tuđih ćuna vrti
Ma bolje i tuđe ćune nego tuđi novčanici. :evil:
vidim konstantnost u tome da se tuđim bavi.....tako da neče ni te šlajpeke mašit
HM 2011

#18828 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mg wrote:@hm2011

De mi samo reci kako to da nas pogodi ekonomska kriza, kad sam ja onomad gled'o na dnevniku kada Nedžad Branković (SDA) mi mala ekonomija i da nas ta kriza neće pogoditi? Budući da SDA ima najbolje kadrove, kako se moglo desiti da nas kriza opet pogodi?

Još pitanje, ovo oko ministra Trhulja, znaš li koliko je istina da je Alispahiću štim'o tendere?

Hoće li Bakir u ovom mandatu kupit novi A8? Ovaj mu je već dvije godine star, amortizov'o se. A i pomalo je demode...

Haj Sellam...
za ovo prvo - i sam sam to gledao - bio je to Nikola Spiric...

Koliko jw istina za stimanje bilo kakvoh tendera treba pitati bivseg ministra - samo znam da Alispahic Vise nije stranacki kadar - pa i to moze biti pokazatelj aktivnosti SDA....

Hoce li drzava kupovati nova vozila to zaista ne znam....

ali zanzaznam samo jedno - jedna je SDA nadjacala je i vece dusmane i veca popodmetanja - SDA se bori kako za ovo drustvo tako i za narod a to je i dokazala do sada bezbroj puta....

dok je zelenih se je dobro - kad nema zelenih onda ide kmecanje....

podrzavam SDA iz jako puno razloga i predlazem da svi podrzimo samo SDA...

u jedinatvu je snaga.
Banksy

#18829 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

smjesko071 wrote:
MOSALJOZE wrote:
smjesko071 wrote:
– Smatram da je logično da se kao osoba koja dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica nađem na toj funkciji ili nekoj drugoj sličnoj – kazao je Skaka za Fenu.
:jbt: kakve to veze ima samo da mi hoće objasniti
porodica mu je osnovna kvalifikacija, kao sto vidis za dogradonacelnika, ali on je spreman da se zrtvuje i za neku drugu funkciju.lika sam par puta vidio na hayatovim barjaramskim programima, i mogu reci "rijetko viđen međed i harlovina"
:lol:

Pa takvi su svi, uglavnom. To im je kvalifikacija. (Uz pripadnost halki od 30 probranih porodica predratnog mladomuslimanskog kruga, naravno.)
Cybernetic

#18830 Re: SDA-All about

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 14:52, edited 1 time in total.
HM 2011

#18831 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Banksy wrote:
smjesko071 wrote:
MOSALJOZE wrote:

:jbt: kakve to veze ima samo da mi hoće objasniti
porodica mu je osnovna kvalifikacija, kao sto vidis za dogradonacelnika, ali on je spreman da se zrtvuje i za neku drugu funkciju.lika sam par puta vidio na hayatovim barjaramskim programima, i mogu reci "rijetko viđen međed i harlovina"
:lol:

Pa takvi su svi, uglavnom. To im je kvalifikacija. (Uz pripadnost halki od 30 probranih porodica predratnog mladomuslimanskog kruga, naravno.)
Jedna od njegovih komparativnih prednosti u kandidaturi za gradonačelnika je porijeklo - ništa loše niti materijal za šprdanje i mene bi bilo stid šprdati se na tu temu.... Posebno ako je u pitanju općina Stari Grad Sarajevo - meni itekako ima smisla..... Sad o drugim potencijalno bitnim sposobnostima nije ništa lošiji od ostalih kandidata - čak bi se moglo reći da je u masi sfera puno bolji......

Od mene podrška....
HM 2011

#18832 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Cybernetic wrote:Nego kada se SDA, stranka osmanlijske dijaspore u BiH, namjerava konacno preimenovati u AKP? Eno im sef partije (brkati) uvodi zakone prema kojima svaka kritika njegovog lika i djela moze biti protumacena kao vrijedjanje njegove licnosti. A evo i drotovima je dao ovlasti da marisu strajkace (cesto rudare) gdje god stignu. Snaga je u jedinstvu obitelji sa zlatnim kasikama.
SDA je politička partija bošnjačkog naroda a ne turskog, SDA je politička partija Bosne i Hercegovine a ne Republike Turske..... Veze između statusa dvije različite političke partije u različitim državama nije moguće uspostaviti osim u glavama radončića i ostalih ublehaša.....

To što predsjednik R. Turske daje podršku bošnjačkom narodu i liderima bošnjačkog naroda, to je čin prijateljstva - to je gest - ali svaka država ima svoj put što se na primjeru trenutnog stanja u BiH i trenutnog stanja u R. Turskoj očito vidi....... Trebali bi se barem nadati da bez obzira na odabir političke partije od strane turaka, bošnjaci uvjek imaju podršku unutar R. Turske u najvišim političkim vrhovima, jer takvu, bezrezervnu podršku, ja nisam vidio nigdje osim kod Austrijanaca, Njemaca, Saudijaca, država B.I. i tu i tamo Italijana .... Tome se treba radovati što imamo bilo kakve jake političke veze kao NAROD ! OD toga ne treba niti se smije praviti šprdnja.....

SDA je naša stranka kao političko opredjeljenje - Bosna i Hercegovina je naša država i tu nema opredjeljenja - o političkim pitanjima unutar R. Turske kao i odnosima između političkih struja smatram da nisam kompetentan da raspravljam, međutim - ovakve ublehe i zamjene teza žestoko uznemiravaju bošnjake i politički štete položaju bošnjaka te sa takvim hinjaclucima se mora prestati.....

Odgovornost prema svome narod Već dugo pokazuje samo i isključivo SDA - jer ne vodi političku borbu za naklonost birača na način da šteti interesima istih, a zaista se trudi i napori na poboljšanju ekonomskog stanja naroda se naziru - prepoznajte to - podržite SDA - pokažite odgovornost - tražite odgovornost - imate od koga....
The BEN10

#18833 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

HM 2011 wrote:Sad o drugim potencijalno bitnim sposobnostima nije ništa lošiji od ostalih kandidata - čak bi se moglo reći da je u masi sfera puno bolji......
Možeš li navesti dvije-tri potencijalne sposobnosti!?
smjesko071

#18834 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

Jedna od njegovih komparativnih prednosti u kandidaturi za gradonačelnika je porijeklo - ništa loše niti materijal za šprdanje i mene bi bilo stid šprdati se na tu temu.... Posebno ako je u pitanju općina Stari Grad Sarajevo - meni itekako ima smisla..... Sad o drugim potencijalno bitnim sposobnostima nije ništa lošiji od ostalih kandidata - čak bi se moglo reći da je u masi sfera puno bolji......

Od mene podrška....[/quote]

iako smo svi ovdje na forumu anonimni,mene bi bilo stid ovo napisati
madner

#18835 Re: SDA-All about

Post by madner »

Mislim da bi ipak trebao biti barem ministar, ove funkcije ispod su ispod prezimena.
crno_sa_zlatnim

#18836 Re: SDA-All about

Post by crno_sa_zlatnim »

Pa u sljedećem mandatu je ministar zdravlja u federalnoj vladi, ipak se čovjek bavi hirurgijom. Šteta da takav kapacitet propada.
JThomas

#18837 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

jedinstvo, snaga i stid ne idu zajedno.
jazzer

#18838 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

The BEN10 wrote:
HM 2011 wrote:Sad o drugim potencijalno bitnim sposobnostima nije ništa lošiji od ostalih kandidata - čak bi se moglo reći da je u masi sfera puno bolji......
Možeš li navesti dvije-tri potencijalne sposobnosti!?
Pa to se samo tako kaze, sta zakeras Ben 10 :) .

To su im omiljene floskule poput ''boricemo se za razvoj ekonomije i zaposljavanje'', ''borba protiv korupcije'',
''bolje skolstvo, zdravstvo..'' i sl. sranja.

Tako je i Skaka sposobniji od ostalih jer ce i se i on boriti za sve pobrojano :) .
madner

#18839 Re: SDA-All about

Post by madner »

1. Covjek ima prezime
2. Covjek ima samopouzdanje
3. Covjek je pametniji od prosjecnog glasaca SDA.

Mislim da je sve jasno.
Banksy

#18840 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Jedina zamjerka je što je na direktinim izborima za načelnika Općine Stari Grad krahirao u bazi.

HADŽIBAJRIĆ IBRAHIM - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH 8339

SKAKA ABDULAH - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3527
ultima_palabra

#18841 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Nije do njega, u Bakijama rekli da se glasa za Ibrahima.
smjesko071

#18842 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

ultima_palabra wrote:Nije do njega, u Bakijama rekli da se glasa za Ibrahima.
bakijsko-bosnjacka akademija nauka i mudrosti je reknula svoje
Lokman

#18843 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Svima je jasno da je SDA orijentalno-feudalna stranka u kojoj su mogući ovi antihistorijski fenomeni poput Skake. Takva narav SDA ima logički epilog sukoba sa savremenim zapadnim procesima kojima dominira autoritet vladavine zakona. Svu tragikomičnost SDA i njenu reakcionu misiju shvatite kada odete u muzej Alije Izetbegovića i kada se zagledate u jedini muzejski eksponat, u čuvenu Alijinu beretku. Tu se vrte tri službenika kojima je referat da sačuvaju beretku da je ne pojedu moljci. Ta trojica uhljupa primaju iz kantonalnog budžeta stotine hiljada maraka i uživaju blagostanje zbog jedne historijske obmane od koje se pravi kult ličnosti bez osnova u realnim rezultatima za Bosnu i bošnjački narod.
Banksy

#18844 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Lokman wrote: Svima je jasno da je SDA orijentalno-feudalna stranka u kojoj su mogući ovi antihistorijski fenomeni poput Skake. Takva narav SDA ima logički epilog sukoba sa savremenim zapadnim procesima kojima dominira autoritet vladavine zakona. Svu tragikomičnost SDA i njenu reakcionu misiju shvatite kada odete u muzej Alije Izetbegovića i kada se zagledate u jedini muzejski eksponat, u čuvenu Alijinu beretku. Tu se vrte tri službenika kojima je referat da sačuvaju beretku da je ne pojedu moljci. Ta trojica uhljupa primaju iz kantonalnog budžeta stotine hiljada maraka i uživaju blagostanje zbog jedne historijske obmane od koje se pravi kult ličnosti bez osnova u realnim rezultatima za Bosnu i bošnjački narod.
Popravi mi dan ... :lol:
Istina.
JThomas

#18845 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

u plavoj fazi me podsjeća na predavanja rahmetli fuada saltage...
madner

#18846 Re: SDA-All about

Post by madner »

JThomas wrote:u plavoj fazi me podsjeća na predavanja rahmetli fuada saltage...
No cim se vjetar promjeni... :D
Banksy

#18847 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Kao i kod jednog slavnog rahmetli profesora, oni trijezni nisu njemu pijanom do koljena. :D
Ja sam fan. :thumbup:
JThomas

#18848 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

Tu se vrte tri službenika kojima je referat da sačuvaju beretku da je ne pojedu moljci.
ovo je stvarno fantastično :D
The BEN10

#18849 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

madner wrote:
JThomas wrote:u plavoj fazi me podsjeća na predavanja rahmetli fuada saltage...
No cim se vjetar promjeni... :D
Kako vjetar puše mijenjaju se dresovi
bile su petokrake sad moderni su fesovi...
Lakat Jebić

#18850 Re: SDA-All about

Post by Lakat Jebić »

JThomas wrote:
Tu se vrte tri službenika kojima je referat da sačuvaju beretku da je ne pojedu moljci.
ovo je stvarno fantastično :D
Ovakve prenose od genijalnog do stupidnog ima jos samo senad avdic :mrgreen:
Post Reply