u zadnje vrijeme dosta ovog viđam, posebno od strane balavaca
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kloniran
#18826 Re: "Majstori" parkiranja
https://faktor.ba/vijest/novi-trend-na- ... a-285414#2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18827 Re: "Majstori" parkiranja
scc je vrh sto se tice tih situacija. Pricao sam kako je ljetos frajer sa KIA dzipom isao u rikverc niz onaj vrtuljak nizbrdni jer nije platio parking. Kae zar nije dzabe prvih pola sata. Nije buraz ni kod stare babe...samo u Alti...
Eh sad dvije friske situacije. Dosla zenska u bijelom Polu do onog aparata i da ubaci papiric ispade joj kroz prozor
da belaj bude veci na podu jedno 10tak tih papirica
Izadje ona trazi ko biva, udje u auto, proba ih par nece nijedan....Sreca neki decko iza nje izgleda upratio koji joj je ispao i rijesi situaciju.
Druga situacija frajer dosao, kamera mu ocitala registraciju i digla se rampa. a on gura papiric panicno ko sivonja
vidim da je skotnao da je dignta rampa, ali nista on i dalje gura onaj papiric, sreca odustao je nakon minutu mozda 
Eh sad dvije friske situacije. Dosla zenska u bijelom Polu do onog aparata i da ubaci papiric ispade joj kroz prozor
Druga situacija frajer dosao, kamera mu ocitala registraciju i digla se rampa. a on gura papiric panicno ko sivonja
- beni-bu-man
#18828 Re: "Majstori" parkiranja
_BataZiv_0809 wrote:scc je vrh sto se tice tih situacija. Pricao sam kako je ljetos frajer sa KIA dzipom isao u rikverc niz onaj vrtuljak nizbrdni jer nije platio parking. Kae zar nije dzabe prvih pola sata. Nije buraz ni kod stare babe...samo u Alti...
Eh sad dvije friske situacije. Dosla zenska u bijelom Polu do onog aparata i da ubaci papiric ispade joj kroz prozorda belaj bude veci na podu jedno 10tak tih papirica
Izadje ona trazi ko biva, udje u auto, proba ih par nece nijedan....Sreca neki decko iza nje izgleda upratio koji joj je ispao i rijesi situaciju.
Druga situacija frajer dosao, kamera mu ocitala registraciju i digla se rampa. a on gura papiric panicno ko sivonjavidim da je skotnao da je dignta rampa, ali nista on i dalje gura onaj papiric, sreca odustao je nakon minutu mozda
Meni tako zeMska ( kod pozorista parking ) ja hocu da udjem ona na mene da izadje na ulaznoj rampi, jos grana rukama sto se ja ne sklonim.
Haj skontala je ona nekako da je pogrijesila, parkiram auto vidim ona na izlaznoj rampi pati se s onim listicem, pridjem ja njoj naslonim listic, naravno rampa nece da se digne, upitam ja nju jeste li platili parking, naravno ona rece da nije i upita me zar se to ovdje placa, izlai iz auta (auto na rampi, kolona iza nje) fino sam joj reko da se skloni s rampe da ostali mogu proci, kad prokomentarisa jesu ove sarajlije nekulturan narod......i sta ces ti u
- Raigor Stonehoof
#18829 Re: "Majstori" parkiranja
_BataZiv_0809 wrote:
Eh sad dvije friske situacije. Dosla zenska u bijelom Polu do onog aparata i da ubaci papiric ispade joj kroz prozorda belaj bude veci na podu jedno 10tak tih papirica
- Raigor Stonehoof
#18830 Re: "Majstori" parkiranja

Obozavaju papcine ovo mjesto
- hopi
#18831 Re: "Majstori" parkiranja
mmmmm fetiš im je to 
- Raigor Stonehoof
#18832 Re: "Majstori" parkiranja

-
Seawolf
#18833 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ne treba prinositi papirić u BBI-u. Rampa se sama podigne kad joj priđeš nosom od auta ... pročita sistem registarsku oznaku. Naravno, ako si platio prije toga.Raigor Stonehoof wrote:_BataZiv_0809 wrote:
ja sam u bbi vidio kad hasimu upade papiric u kantu za smece
izvadio hrpu pa jedan po jedan, ubo je iz 7-8 puta
- Raigor Stonehoof
#18834 Re: "Majstori" parkiranja
ne radi bas uvijek to. ne znam jel generalno kamera bude ugasena ili ne moze da procita registraciju iz nekog razloga, ali cesto se desi da nece da podigne dok ne prineses papiric.Seawolf wrote:Pa ne treba prinositi papirić u BBI-u. Rampa se sama podigne kad joj priđeš nosom od auta ... pročita sistem registarsku oznaku. Naravno, ako si platio prije toga.Raigor Stonehoof wrote:_BataZiv_0809 wrote:
ja sam u bbi vidio kad hasimu upade papiric u kantu za smece
izvadio hrpu pa jedan po jedan, ubo je iz 7-8 puta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18836 Re: "Majstori" parkiranja
Ni meni nije bas jasno kako to fercera...poslije ove scene sa ispalim papiricem ja prodjoh normala...dize se rampa nisam trebo ubacivat papiricRaigor Stonehoof wrote:
ne radi bas uvijek to. ne znam jel generalno kamera bude ugasena ili ne moze da procita registraciju iz nekog razloga, ali cesto se desi da nece da podigne dok ne prineses papiric.
- supercali
#18837 Re: "Majstori" parkiranja
Pa vjerovatno prepoznavanje tablica
Kad ulazis i uzmes tiket on vezuje skenirane tablice za taj tiket
Kad uplatis automatski za t3 tablice je placeno i ponovnim skeniranjem na izlazu dize rampu
To se moze vrlo lako istestirati
Udjes sa jednim autom i prebacis tablicu na drugo da vidia hoce li izaci
Kad uplatis automatski za t3 tablice je placeno i ponovnim skeniranjem na izlazu dize rampu
-
Seawolf
#18838 Re: "Majstori" parkiranja
Upravo tako. I isto tako je u SCC-u.supercali wrote:Pa vjerovatno prepoznavanje tablica
- Edin H.
#18839 Re: "Majstori" parkiranja
Ok ponijecu sarafciger I probati sa promjenom tabliace sljedeci put.supercali wrote: To se moze vrlo lako istestirati
- supercali
#18840 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ako te zanima kako radi i moze li ovako testiras niko ne govori da sada svi skidamo mjenjamo tablice i slEdin H. wrote:Ok ponijecu sarafciger I probati sa promjenom tabliace sljedeci put.supercali wrote: To se moze vrlo lako istestirati
- Edin H.
#18841 Re: "Majstori" parkiranja
Sta fali?supercali wrote:Pa ako te zanima kako radi i moze li ovako testiras niko ne govori da sada svi skidamo mjenjamo tablice i slEdin H. wrote:Ok ponijecu sarafciger I probati sa promjenom tabliace sljedeci put.supercali wrote: To se moze vrlo lako istestirati
Da im sjebemo sistem
- supercali
#18842 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ne mozes im sjebati sistem na taj nacin
Jer drugu tablicu koju skines za nju nije placeno
Jedino da potrefis tablicu koja ima mjesecnu pretplatu al ni to ne bi mogao dugo koristiti
Jer drugu tablicu koju skines za nju nije placeno
Jedino da potrefis tablicu koja ima mjesecnu pretplatu al ni to ne bi mogao dugo koristiti
- thekupus
#18843 Re: "Majstori" parkiranja
Ljudi, u BBI-u covjek iz kabine podigne rampu kad vidi da se neko muci. Citanje tablica funkcionira samo za mjesecne, kao i u SCC-u
- Laplace
#18844 Re: "Majstori" parkiranja
Sve i da jeste džabe, opet mora provući karticu kroz aparat. Kartica se mora pripremiti za izlaznu rampu, nebitno hoće li se parking naplatiti ili ne._BataZiv_0809 wrote:scc je vrh sto se tice tih situacija. Pricao sam kako je ljetos frajer sa KIA dzipom isao u rikverc niz onaj vrtuljak nizbrdni jer nije platio parking. Kae zar nije dzabe prvih pola sata. Nije buraz ni kod stare babe...samo u Alti...
Druga situacija frajer dosao, kamera mu ocitala registraciju i digla se rampa. a on gura papiric panicno ko sivonjavidim da je skotnao da je dignta rampa, ali nista on i dalje gura onaj papiric, sreca odustao je nakon minutu mozda
Ali, naši ljudi nikako da se nauče koristiti te automete. Ubaciš karticu, ako ti traži lovu ubaciš, ako ne sačekaš i uzmeš karticu pa na izlaz. Simply that.
- supercali
#18845 Re: "Majstori" parkiranja
Nije bas tako
Evo moj slucaj od juce ja ubacio karticu kaze okrenite je
Ja okrenem kaze okrenite je
Ja je izokretao u svim polozajima i nista
Dosao na rampu kaze ne moze plati
Zakrcio bio izlaz i opet na automat kaze okreni je
Ja opet par puta kad kaze uplati 2 marke
A u medjuvremenu jos neko je imao problem pa je radnik na rampi na kraju otvorio rampu i samo izlazili
Znaci bio neki kurslus sa automatom
A u medjuvremenu jos neko je imao problem pa je radnik na rampi na kraju otvorio rampu i samo izlazili
-
SSemir
#18846 Re: "Majstori" parkiranja
Ali npr u nekim ne moras. Npr u tuzli svi ovi parking sistemi za naplatu, ne moras ici ubacivati karticu ako si unutar tog besplatnog perioda, jednostavno ides na izlaz i rampa se podigne. I meni se prije par god isti taj "blam" desio u scc, napustao sam parking unutar tpg besplatnog vremena i naviknut na sistem iz tuzle, nisam isao na taj aparatLaplace wrote:Sve i da jeste džabe, opet mora provući karticu kroz aparat. Kartica se mora pripremiti za izlaznu rampu, nebitno hoće li se parking naplatiti ili ne._BataZiv_0809 wrote:scc je vrh sto se tice tih situacija. Pricao sam kako je ljetos frajer sa KIA dzipom isao u rikverc niz onaj vrtuljak nizbrdni jer nije platio parking. Kae zar nije dzabe prvih pola sata. Nije buraz ni kod stare babe...samo u Alti...
Ali, naši ljudi nikako da se nauče koristiti te automete. Ubaciš karticu, ako ti traži lovu ubaciš, ako ne sačekaš i uzmeš karticu pa na izlaz. Simply that.
- Laplace
#18847 Re: "Majstori" parkiranja
Jesi li okretao po svim mogućim osama?supercali wrote:Nije bas tako
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#18848 Re: "Majstori" parkiranja
Ma onaj hepek u Mercatoru češće ne radi nego što radi. Tako da će prije bit da je loša kvaliteta što aparata, što rampi.
btw, SCC je imao besplatan parking, ne znam je l' bilo pola sata ili sat vremena, ne mogu da se sjetim tačno. Do nedavno.
btw, SCC je imao besplatan parking, ne znam je l' bilo pola sata ili sat vremena, ne mogu da se sjetim tačno. Do nedavno.
- supercali
#18849 Re: "Majstori" parkiranja
Sve moguceLaplace wrote:Jesi li okretao po svim mogućim osama?supercali wrote:Nije bas tako
Znaci 4 polozaja i kaze okreni pogresno ili tako nekako
I ja prvo kontao omo besplatno 2 sata ili koliko vec
Na rampi problem
Krivo mi bi prvo sto sam zakrcio ne mojom greskom a onda da oslobodim red preko ivicnjaka onog zagrebem udarim dole nesto da bi nakon mene jos nekoga zezalo na sta je dosao onaj sto je zaduzen za rampu
- drug_profi
#18850 Re: "Majstori" parkiranja
Ja svaki dan s posla po sitnice svratim, takodjer i vikendom. Nikad problema na rampi nisam imao.liaar wrote:Ma onaj hepek u Mercatoru češće ne radi nego što radi. Tako da će prije bit da je loša kvaliteta što aparata, što rampi.
BAR kod naprijed gore i cekas da pozeleni okvir oko utora gdje si gurnuo karticu.