HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hoggarr

#18826 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

supercali wrote:Al jesi potpisao ovo na godinu dvije ili samo onako?

Ps kako.mu.ne.uzimam novu uslugu kad recimo idem na najveci duo net paket
Znaci uzimam mu hbo premium uzimam sve moguce hd kanale sve one zezancije D3go hbo go klinac palac d kucu I sl
Nema ništa posebno naglašeno u opisu akcije za Duo Net Grande Extra paket. Do sada si koristio iste usluge - digitalnu televiziju i internet, koje su osnova a sve ostale pobrojane opcije dođu unutar paketa za koji se odlučuješ. Ukoliko prelaziš na iste servise koje si do sada koristio po naprednijoj ponudi u okviru paketa koji ćeš koristiti, prvih 6 mjeseci besplatno gledaš HD paket, uz minimalni period korištenja DUO paketa od 24 mjeseca, a ako je taj period od 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca. Obrirom da unutar paketa već imaš uključene HD kanale, pretpostavljam da se popust može odnositi isključivo na paket HD kanala za koji će ti možda umanjiti pretplatu za 3 ili 6 mjeseci u zavisnosti od dužine potpisanog ugovora. Međutim, najbolje bi bilo provjeriti informaciju sa Telemach-om.

Kada je moj iskustvo u pitanju, ranije sam koristio KID 22 paket, od neki dan sam potpisao ugovor za Trio Grande Family paket sa Telemach grupacijom M&H Company. Kako ranije nisam koristio telefon, uzimanjem Trio Grande Family paketa na korištenje, a koji sadrži telefon, tj. novu uslugu, dobio sam akciju 50% popusta do kraja godine - 28,45 KM/mjesečno! Prvu punu pretplatu 56,90 KM plaćam tek u Februaru 2017. godine. Prvi mjesec sam dobio promotivno otključane sve kanale uključujući i HBO i HD kanale. Uslugom sam prezadovoljan i tek nakon uvođenja novog signala i Telemach-ove opreme mogu reći da kvalitet slike i zvuka u odnosu na raniji signal HS-a je duplo bolji, internet je stabilan! Samo neka tako i ostane, od mene samo riječi hvale.
kemox

#18827 Re: HS kablovska

Post by kemox »

BEZOBRAZLUK !!!

Image Image
kemox

#18828 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Evo uključio tv i ponovo redanje kanala!!! Redoslijed kako sam ih sortirao ponovo poremećen i fali pola kanala.
operacija labrador

#18829 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Benq wrote:
supercali wrote:Al jesi potpisao ovo na godinu dvije ili samo onako?

Ps kako.mu.ne.uzimam novu uslugu kad recimo idem na najveci duo net paket
Znaci uzimam mu hbo premium uzimam sve moguce hd kanale sve one zezancije D3go hbo go klinac palac d kucu I sl
Bas zato sto uzimas najveci paket najbolje bi bilo da se direktno s njima konsultujes jer u tom slucaju trebalo bi da imas neki popust. Ja sam potpisao na 12mj da prvo vidim kako ce to sve ici i hocu li biti zadovoljan , a iskreno da ti kazem prezadovoljan sam. Dakle nisam "onako" prelazio.
Šta i koja se oprema (router & recevier) se dobije u paketima npr TRIO Grande Family (jedan TV za digitalnu)? Hvala.
Trenutno na HS Kid8 + Telefon (Quadro paket) i CAM modul. Posebno bi me zanimao router.
Benq

#18830 Re: HS kablovska

Post by Benq »

operacija labrador wrote: Šta i koja se oprema (router & recevier) se dobije u paketima npr TRIO Grande Family (jedan TV za digitalnu)? Hvala.
Trenutno na HS Kid8 + Telefon (Quadro paket) i CAM modul. Posebno bi me zanimao router.
Za sve pakete je skoro ista oprema , razlika od paketa do paketa moze biti samo u digitalnom prijemniku. Dobit ces modem koji je ujedno i wifi router , u ponudi imaju dva uredjaja , Ubee i Cisco eh sad sve zavisi sta imaju na stanju u tom trenutku i koji te zapadne. Kod mene je Ubee i zadovoljan sam.

Sto se tice digitalne , tu mozes dobiti modul na vlastiti zahtjev ali moras znati da preko modula ne mozes koristiti ove dodatne usluge tipa video klub i 72h unazad , a ova usluga 72h unazad je uracunata u Family paket s tim ako potpises ugovor do kraja 8. mjeseca onda ces i Pickbox dobiti gratis s tim da ti za te usluge treba iskljucivo resiver.

Sto se tice resivera imaju 4 modela
D3 Mini koji nema nikakvu dodatnu funkciju osim samo gledanja kanala, on ti je karakteristikama isti kao modul.
PDS 2100 taj resiver nije los , samo mu je mana sto ga moras fizicki spojiti na modem (lan port 4) da bi imao ove dodatne usluge.
PDS 3121 s tim resiverom vec nema problema sto se tice novih usluga jer ima ugradjen svoj modem i nije ga potrebno spajati dodatno sa modemom.
D3 v2.0 ovaj resiver je isti kao PDS 3121 s tim da v2.0 ima sat i dodatni izlaz za tv da mozes pratiti i analognu tv ako zelis.
Fajcion

#18831 Re: HS kablovska

Post by Fajcion »

Benq wrote:Za sve pakete je skoro ista oprema , razlika od paketa do paketa moze biti samo u digitalnom prijemniku. Dobit ces modem koji je ujedno i wifi router , u ponudi imaju dva uredjaja , Ubee i Cisco eh sad sve zavisi sta imaju na stanju u tom trenutku i koji te zapadne. Kod mene je Ubee i zadovoljan sam.

Sto se tice digitalne , tu mozes dobiti modul na vlastiti zahtjev ali moras znati da preko modula ne mozes koristiti ove dodatne usluge tipa video klub i 72h unazad , a ova usluga 72h unazad je uracunata u Family paket s tim ako potpises ugovor do kraja 8. mjeseca onda ces i Pickbox dobiti gratis s tim da ti za te usluge treba iskljucivo resiver.

Sto se tice resivera imaju 4 modela
D3 Mini koji nema nikakvu dodatnu funkciju osim samo gledanja kanala, on ti je karakteristikama isti kao modul.
PDS 2100 taj resiver nije los , samo mu je mana sto ga moras fizicki spojiti na modem (lan port 4) da bi imao ove dodatne usluge.
PDS 3121 s tim resiverom vec nema problema sto se tice novih usluga jer ima ugradjen svoj modem i nije ga potrebno spajati dodatno sa modemom.
D3 v2.0 ovaj resiver je isti kao PDS 3121 s tim da v2.0 ima sat i dodatni izlaz za tv da mozes pratiti i analognu tv ako zelis.
Ja sam uzeo Trio Grande Family paket. I sada čekam da dođu i da priključe. Mene zanima pošto sada imam modul i naravno da želim ove dodatne usluge da li ja mogu dobiti jedan od ovih boljih resivera bez dodatnih naknada?
hoggarr

#18832 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Fajcion wrote:Ja sam uzeo Trio Grande Family paket. I sada čekam da dođu i da priključe. Mene zanima pošto sada imam modul i naravno da želim ove dodatne usluge da li ja mogu dobiti jedan od ovih boljih resivera bez dodatnih naknada?
Možeš dobiti digitalni risiver besplatno na korištenje, samo ga moraš u zahtjevu naglasiti. Meni su greskom donijeli CI modul, iako sam bio naglasio da mi dostave risiver baš zbog dodatnih opcija. Izdali su nalog za zamjenu opreme, tako da će u narednom periodu greška biti ispravljena. Budeš li se odlučio za korištenje dodatnog risivera za drugi televizor, tek tada plaćaš najam tog dodatnog risivera.
Fajcion

#18833 Re: HS kablovska

Post by Fajcion »

hoggarr wrote:Možeš dobiti digitalni risiver besplatno na korištenje, samo ga moraš u zahtjevu naglasiti. Meni su greskom donijeli CI modul, iako sam bio naglasio da mi dostave risiver baš zbog dodatnih opcija. Izdali su nalog za zamjenu opreme, tako da će u narednom periodu greška biti ispravljena. Budeš li se odlučio za korištenje dodatnog risivera za drugi televizor, tek tada plaćaš najam tog dodatnog risivera.
Ah ja sam kad su me pitali rekao da koristim modul neznajući da ove dodatne usluge ne mogu koristiti sa njim. Moram vidjeti da to preprave. :-)
Benq

#18834 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Fajcion wrote: Ja sam uzeo Trio Grande Family paket. I sada čekam da dođu i da priključe. Mene zanima pošto sada imam modul i naravno da želim ove dodatne usluge da li ja mogu dobiti jedan od ovih boljih resivera bez dodatnih naknada?
Naravno , jedan uredjaj ces dobiti na koristenje bez dodatne naknade. Vjerujem da ce ti oni donijeti resiver PDS 3121 ali ako to ne bude slucaj slobodno im reci da hoces taj resiver i dobices.
hoggarr

#18835 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Fajcion wrote:
hoggarr wrote:Možeš dobiti digitalni risiver besplatno na korištenje, samo ga moraš u zahtjevu naglasiti. Meni su greskom donijeli CI modul, iako sam bio naglasio da mi dostave risiver baš zbog dodatnih opcija. Izdali su nalog za zamjenu opreme, tako da će u narednom periodu greška biti ispravljena. Budeš li se odlučio za korištenje dodatnog risivera za drugi televizor, tek tada plaćaš najam tog dodatnog risivera.
Ah ja sam kad su me pitali rekao da koristim modul neznajući da ove dodatne usluge ne mogu koristiti sa njim. Moram vidjeti da to preprave. :-)
Samo ih nazovi na 1360 i zatraži da ti umjesto CI modula dostave risiver.
Fajcion

#18836 Re: HS kablovska

Post by Fajcion »

Benq wrote:Naravno , jedan uredjaj ces dobiti na koristenje bez dodatne naknade. Vjerujem da ce ti oni donijeti resiver PDS 3121 ali ako to ne bude slucaj slobodno im reci da hoces taj resiver i dobices.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18837 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Jel se ovo HS-ovci vise ne javljaju na forum?
Benq

#18838 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote:Jel se ovo HS-ovci vise ne javljaju na forum?
Nemaju razloga :mrgreen:
hrasno38

#18839 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote:Jel se ovo HS-ovci vise ne javljaju na forum?
Nemaju razloga :mrgreen:
hahahahah kako nemaju kad malo malo neko kuka:) meni recimo i dalje najmanje dva puta dnevno sam se od sebe resetuje router.... :D
Benq

#18840 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: hahahahah kako nemaju kad malo malo neko kuka:) meni recimo i dalje najmanje dva puta dnevno sam se od sebe resetuje router.... :D
Rjesava raja na forumu probleme medjusobno tako da nema frke :D. Tebi kad se desi taj reset ne bi bilo lose da uradis screenshot signala na modemu pa da vidimo zasto se to desava.
hrasno38

#18841 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: hahahahah kako nemaju kad malo malo neko kuka:) meni recimo i dalje najmanje dva puta dnevno sam se od sebe resetuje router.... :D
Rjesava raja na forumu probleme medjusobno tako da nema frke :D. Tebi kad se desi taj reset ne bi bilo lose da uradis screenshot signala na modemu pa da vidimo zasto se to desava.
ma ja sam nasao negdje na nekom srbijanskom forumu kako korisnici kukaju na ove routere isto da se sami od sebe resetuju.....stari router od HS-a to nije nikad radio u zivotu :D a ovaj svaki boziji dan i to obavezno negdje navece oko 9 sati
Benq

#18842 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: ma ja sam nasao negdje na nekom srbijanskom forumu kako korisnici kukaju na ove routere isto da se sami od sebe resetuju.....stari router od HS-a to nije nikad radio u zivotu :D a ovaj svaki boziji dan i to obavezno negdje navece oko 9 sati
Ne znam ovako sad sta bih ti rekao , jedino ako nije neki problem sa signalom pa se modem resetuje i pokusava registrovati na mrezu. Kod mene je Ubee modem i za ovih mjesec dana koristenja resetovao mi se 2 puta ali svaki put je bio novi profil na mojtelemach portalu pa vjerovatno oni nesto rade.
hrasno38

#18843 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: ma ja sam nasao negdje na nekom srbijanskom forumu kako korisnici kukaju na ove routere isto da se sami od sebe resetuju.....stari router od HS-a to nije nikad radio u zivotu :D a ovaj svaki boziji dan i to obavezno negdje navece oko 9 sati
Ne znam ovako sad sta bih ti rekao , jedino ako nije neki problem sa signalom pa se modem resetuje i pokusava registrovati na mrezu. Kod mene je Ubee modem i za ovih mjesec dana koristenja resetovao mi se 2 puta ali svaki put je bio novi profil na mojtelemach portalu pa vjerovatno oni nesto rade.
vjeruj mi druze svaki dan namanje dva puta....inace sve ostalo radi vise nego korektno...izvukao sam i odlican wifi sa promjenom kanala (ovo nije razlog reseta jer mi se i prije toga to desavalo) tako da sada i preko wifi-ja vozim minimalno 40 Mb od mogucih 50....TV je super i signal na TV-u nikakvih problema. Ma mislim nije meni sad aman zaman ni to sto se resetuje nego sto mi prekine kad resetuje razgovor na telefoonu:)
Benq

#18844 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: vjeruj mi druze svaki dan namanje dva puta....inace sve ostalo radi vise nego korektno...izvukao sam i odlican wifi sa promjenom kanala (ovo nije razlog reseta jer mi se i prije toga to desavalo) tako da sada i preko wifi-ja vozim minimalno 40 Mb od mogucih 50....TV je super i signal na TV-u nikakvih problema. Ma mislim nije meni sad aman zaman ni to sto se resetuje nego sto mi prekine kad resetuje razgovor na telefoonu:)
Da, to zna biti neugodno , prekid u sred razgovora.. Promjena kanala na ruteru nije moglo dovesti do toga da se resetuje svaki dan , bar ja jos nisam imao nijedan takav slucaj. I ja sam stvarno prezadovoljan i internetom i digitalom , sve odlicno radi , a sto se tvog slucaja tice ne bi bilo lose da ih nazoves da dodju vidjet o cemu se radi , ako je modem da ga zamijene..
hali gali halid

#18845 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Ma šta ću se više žaliti, bio sam i kod Žike, on ka'e haj' vamo, haj' tamo, ništa, bezveze...
hrasno38

#18846 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: vjeruj mi druze svaki dan namanje dva puta....inace sve ostalo radi vise nego korektno...izvukao sam i odlican wifi sa promjenom kanala (ovo nije razlog reseta jer mi se i prije toga to desavalo) tako da sada i preko wifi-ja vozim minimalno 40 Mb od mogucih 50....TV je super i signal na TV-u nikakvih problema. Ma mislim nije meni sad aman zaman ni to sto se resetuje nego sto mi prekine kad resetuje razgovor na telefoonu:)
Da, to zna biti neugodno , prekid u sred razgovora.. Promjena kanala na ruteru nije moglo dovesti do toga da se resetuje svaki dan , bar ja jos nisam imao nijedan takav slucaj. I ja sam stvarno prezadovoljan i internetom i digitalom , sve odlicno radi , a sto se tvog slucaja tice ne bi bilo lose da ih nazoves da dodju vidjet o cemu se radi , ako je modem da ga zamijene..
Ma dolazili i kazu sve je u redu.....i ne znam kako da im objasnim da nije u redu da se modem malo malo resetuje:)
Benq

#18847 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Ma dolazili i kazu sve je u redu.....i ne znam kako da im objasnim da nije u redu da se modem malo malo resetuje:)
Objasnis im cvrstim stavom :D , moraju i oni imati log na serveru kada se tvoj modem prijavio a kada odjavio sa mreze , i onda kada se desi taj reset samo zapises tacno vrijeme i na osnovu toga trazis reklamaciju , oni provjere sta se desilo u to vrijeme na tvom modemu i rijese.
hrasno38

#18848 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Ma dolazili i kazu sve je u redu.....i ne znam kako da im objasnim da nije u redu da se modem malo malo resetuje:)
Objasnis im cvrstim stavom :D , moraju i oni imati log na serveru kada se tvoj modem prijavio a kada odjavio sa mreze , i onda kada se desi taj reset samo zapises tacno vrijeme i na osnovu toga trazis reklamaciju , oni provjere sta se desilo u to vrijeme na tvom modemu i rijese.
a vidjet cu kad budem imao malo vise vremena
caco372

#18849 Re: HS kablovska

Post by caco372 »

Prijavio paket Duo net online popunio obrazac ,dobio potvrdu i mail da su primili prijavu i uredno javili da ce me kontaktirati.
Nadam se brzem i boljem stabilnijem internetu i pro usluzi,o kojoj na sva usta pričaju,ali evo niti se javljaju niti dolaze.
p.s. ne znam u kojem vremenskom roku zovu stranku?
U decembru sam takodje se prijavio za istu uslugu telefonom i dosad ništa ,i mislim da je bio razlog
puštanje signala i nova programska šema,e šta li je sad?
hoggarr

#18850 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

caco372 wrote:Prijavio paket Duo net online popunio obrazac ,dobio potvrdu i mail da su primili prijavu i uredno javili da ce me kontaktirati.
Nadam se brzem i boljem stabilnijem internetu i pro usluzi,o kojoj na sva usta pričaju,ali evo niti se javljaju niti dolaze.
p.s. ne znam u kojem vremenskom roku zovu stranku?
U decembru sam takodje se prijavio za istu uslugu telefonom i dosad ništa ,i mislim da je bio razlog
puštanje signala i nova programska šema,e šta li je sad?
Mene su kontaktirali 24 sata poslije mog Zahtjeva za potpisivanje ugovora za Trio Grande Family. Dva dana poslije došao je momak iz Telemach-a, donio je kompletnu opremu i dokumentaciju za raskid ugovora sa HS-om i novi ugovor sa Telemach - M&H company. Aktivacioni paket je odmah pušten, gdje su mi otključani svi kanali, internet 10/2 Mbps i fiksni telefon. Pet dana poslije aktiviran mi je paket TGF i sada mi je brzina interneta 80/4 Mbps, kanali uključujući HBO i HD paket biće mi otključani prvi mjesec promotivno. Ne ureklo se, usluga je fenomenalna, internet je stabilan, a slika i zvuk su bezprijekorni.
Locked