SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#18826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Tercius wrote:
supercali wrote:
Tercius wrote:
Nisi ti haman naletio gdje treba, da vidis kako se sto ti kazes hebe u mozak ;) Al eto nadam se iskreno da ces imati prilike da dozivis i to, cisto da dozivis samospoznaju i skontas koliki ti je IQ ;)
pa onaj koji zna posao ne bi me ni zaustavio a i ako bi me zaustavio samo bi eventualno pregledao dokumente gdje su tablice dovidjenja prijatno

ovo nisi haman naletio gdje treba dovoljno govori o policajcu sta misli o gradjanima
znaci ti si tu da zajebavas nekoga iako je upravu? da ubijete dosadu jel i da vam prodje smjena sto brze

ocito pola vas ne zna sta je zadatak policije na ulici
Ocito ti citanje nije jaca strana, ako si vec odlucio u svom zivotu da ulazis u konfrontacije onda moras da imas i neku podlogu, u konkretnom slucaju to bi bilo da znas elementarne stvari iz poznavanja propisa saobracaja, sto ti sine ocigledno nemas.Takvi ko ti sine i uzrokuju saobracajne nesrece na putevima.
to sine ostavi kuci
vidis odmah ides cisto drotovski
konstrukcija i bez da me poznajes

ostavi se ti svojih tih zakljucaka ne ide ti i nauci kako policajac treba da se ophodi sa gradjanima koji ga placaju a tu silu prosipajte na kriminalcima ako smijete
Dead Man Walking

#18827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dead Man Walking »

Da ju je sredinom vozila udario na trotoaru, pa i na prvoj zebri koja nije trotoar, zavrsio bi u ogradi tramvajske stanice, narocito ako je u pitanju brzina koja se spominje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

Image

točkovi su ispravljeni na autu

Image

Image
prva zebra

ako su ga naknadno pomjerali kako ne vidim nikakve tekućine prije auta
ActionWoman

#18829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ActionWoman »

Ocito ti citanje nije jaca strana, ako si vec odlucio u svom zivotu da ulazis u konfrontacije onda moras da imas i neku podlogu, u konkretnom slucaju to bi bilo da znas elementarne stvari iz poznavanja propisa saobracaja, sto ti sine ocigledno nemas.Takvi ko ti sine i uzrokuju saobracajne nesrece na putevima.[/quote]
to sine ostavi kuci
vidis odmah ides cisto drotovski
konstrukcija i bez da me poznajes

ostavi se ti svojih tih zakljucaka ne ide ti i nauci kako policajac treba da se ophodi sa gradjanima koji ga placaju a tu silu prosipajte na kriminalcima ako smijete[/quote][/quote]

SUPERCALI,

Meni se ne svidja tvoje ponasanje. Ponosis se sto si istovremeno stavio lazne tablice (jesu lazne jer vozis vozilo koje je registrovano na te pred sajbom), a ufuravas se sto si naucio jedan clan propisa saobracaja. Ja bih te kaznila za stavljanje tih laznih tablica i bio bi kaznjen u svakoj normalnoj zemlji. Ponasas se ko kakav papak i ponizavas ljude (na forumu i tog policajca) koji ti govore da je pogresno to sto si radio. Najbolje je od svega sto ti mislis da si neki frajer. Ako bi neko drugi stavio prave tablice ispred sajbe (prave u smislu one na koje je vozilo registrovano), a lazne (nevazno je sta pise na njima, jal brojke jal slova) na mjesto gdje tablice trebaju stajati, da si ti drot, da li bi pustio nekoga da se tako ponasa u saobracaju?
Last edited by ActionWoman on 08/05/2015 22:11, edited 1 time in total.
karanana

#18830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

nije naknadno pomjeran.
skafiskafsnjak

#18831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

Ma svi su face na forumu ... samo to cu da kazem .

Đeste kriminalci
zateznistub

#18832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

mk ultra wrote:
ako su ga naknadno pomjerali kako ne vidim nikakve tekućine prije auta
Ma naravno, kako se zaustavio, tu je i ostao...
supercali

#18833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ActionWoman wrote:
SUPERCALI,

Meni se ne svidja tvoje ponasanje. Ponosis se sto si istovremeno stavio lazne tablice (jesu lazne jer vozis vozilo koje je registrovano na te pred sajbom), a ufuravas se sto si naucio jedan clan propisa saobracaja. Ja bih te kaznila za stavljanje tih laznih tablica i bio bi kaznjen u svakoj normalnoj zemlji. Ponasas se ko kakav papak i ponizavas ljude (na forumu i tog policajca) koji ti govore da je pogresno to sto si radio. Najbolje je od svega sto ti mislis da si neki frajer. Ako bi neko drugi stavio prave tablice ispred sajbe (prave u smislu one na koje je vozilo registrovano), a lazne (nevazno je sta pise na njima, jal brojke jal slova) na mjesto gdje tablice trebaju stajati, da si ti drot, da li bi pustio nekoga da se tako ponasa u saobracaju?
ne bi nigdje bio kaznjen ovako kako sam postupio
jer nigdje u zakonu ne pise gdje registracije moraju biti
jedino sto je propisano je da su citljive i vidljive sto su moje bile

ako vec hoces da diskutujes i kaznjavas onda bi i ti kao i taj policajac koji se zaletio kao ti mogli prvo procitati sta pise u tom istom zakonu po kojem zelite kaznjavati

pa da sam naucio raditi svoj posao i da sam procitao sta sve treba vjerovatno bi ga zaustavio sto svaki ima pravo jer jel ne mozes na prvu znati jel ima sve ispravno kad bi utvrdio da je po zakonu ispravan bilo bi dovidjenja prijatno
drugi slucaj
da nisam procitao zakon vjerovatno bi isto postupio kao i ovaj koji je mene zaustavio trljajuci ruke da ga kaznim nevazno jel on regularan ili ne

problem ljudi ovdje je sto ne rade svoj posao kako treba nego sve nesto povrsno kako taj policajac tako i mnogi drugi drzavni sluzbenici
Dead Man Walking

#18834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dead Man Walking »

Ja i dalje ne vidim kako je auto moglo tu zavrsiti ako je pjesak sredinom vozila udaren na trotoaru? Kako je mogao izbjeci ogradu i zavrsiti tu gdje je uslikan?
supercali

#18835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:Ma svi su face na forumu ... samo to cu da kazem .

Đeste kriminalci
i ti imas problem sa citanjem

ko je rekao da je kriminalac ko se ponasa po zakonu?

licemjerni ste
sad kao na strani policije a sutra psujete istu policiju kad vas zaustavi za sitnicu a ne pogleda nekog kriminalca ili kriminalca u pokusaju
skafiskafsnjak

#18836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:

Đeste kriminalci

licemjerni ste
sad kao na strani policije a sutra psujete istu policiju kad vas zaustavi za sitnicu a ne pogleda nekog kriminalca ili kriminalca u pokusaju
Da li je tebi neko nesto rekao , a ?
supercali

#18837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

sta je pronasao si se medju licemjerima?
Tercius

#18838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

supercali wrote:

Đeste kriminalci

licemjerni ste
Sine smiri se malo, pazi ovako nesto, kao sto sma ti rekao u predhodnom postu, ako si vec odlucio da se vozis gradom siguran da si po propisu, onda moras znati bazicne stvari tih propisa i o kojima ti nekome zelis drzati predavanja.U tvom slucaju policajac te je zaustavio zbog ocitog prekrsaja a to je da nemas reg.tablice na vidnom mjestu pa ce ti ga to biti neki clan 210, stav 2 Zakona o saobracaju, a koji ujedno i kaze da iste moraju biti postavljene da su dovoljno vidljive i čitke, medjutim sta ti radis.Ti radis sljedece jer mislis da si nesto pametan i tamo se pozivas na neki clan 46.stav 2 koji po tvom tumacenju bla bla bla sta ja vise znam.Ali ti da si procitao taj clan na koji se pozivas onda bi skontao ustvari da se pozivas na clan ogranicenja brzine za vozila koja vuku kamp prikolice.Sad moje pitanje tebi, da li shvatas apsurd svog ponasanja, i cemu se izlazes sa takvim nastupom.
skafiskafsnjak

#18839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:sta je pronasao si se medju licemjerima?
Nisam se ja pronasao nego si me citirao . Kada me citiras onda pretpostavljam da mi se obracas.
Ja tebe nisam citirao ... ti si se nasao u mom postu :thumbup:
Logovan

#18840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/188168/sarajevo-mladic-strgnuo-zeni-lancic-s-vrata-nedugo-nakon-toga-uhapsen
:thumbup: :thumbup:
Tercius

#18841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Logovan wrote:

http://radiosarajevo.ba/novost/188168/sarajevo-mladic-strgnuo-zeni-lancic-s-vrata-nedugo-nakon-toga-uhapsen

E super, ja bih evo samo apelovao na sudije kantonalnog suda, kao i tuzioce ako prate ovaj forum da procitaju ovaj clan, ako su te knjige negdje zagubili i sl, jer je sve napisano, jasno i decidno.

Član 288.
Razbojnička krađa
(1) Ko je zatečen pri učinjenju krivičnog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar
zadrži, upotrijebi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život
ili tijelo,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno
ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrijebljeno
oružje ili opasno oruđe,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem
usmrćena,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog
zatvora.
mahalas505

#18842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Tercius wrote:
Logovan wrote:

E super, ja bih evo samo apelovao na sudije kantonalnog suda, kao i tuzioce ako prate ovaj forum da procitaju ovaj clan, ako su te knjige negdje zagubili i sl, jer je sve napisano, jasno i decidno.

Član 288.
Razbojnička krađa
(1) Ko je zatečen pri učinjenju krivičnog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar
zadrži, upotrijebi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život
ili tijelo,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno
ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrijebljeno
oružje ili opasno oruđe,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem
usmrćena,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog
zatvora.
Sta ima apel :lol: ?
Tercius

#18843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Hehehe :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
BadBoy

#18844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Šta ovo nema nikakve vijesti nigdje, opet se neki delegat Golfom 4 zalijepio za Pozorište...

Majke mi je ona raskrsnica mrtva tačka Sarajeva.
DaysleepeR

#18845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

maloprije sam prošao, neka 5-ica golf, nema više haube ni prednjeg trapa.
gnjev

#18846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

Sarajevski rulet . Ko ovdje prezivi par godina voznje moze komotno u indiji il kini ko taksista da radi
mirza_15

#18847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirza_15 »

Ma ko nije vozio po Sarajevu ono kod pozorista je fakat nezgodno. Znam napamet kako trebam proci tu pa ne obracam paznju na horizontalnu signalizaciju, tj. kakvo je upozorenje da iz one trake mozes samo skrenuti, ali bez obzira na istu ono je bas ruzno. Vise puta sam prisustvovao naglom kocenju, uvaljivanju i sl. na tom mjestu.
thekupus

#18848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

gnjev wrote:Sarajevski rulet . Ko ovdje prezivi par godina voznje moze komotno u indiji il kini ko taksista da radi
malo pretjerivanja :D

vozio sam se u rimu i u istanbulu gdje se za manji udarac ni ne staje, normalno je da su auta izubijana, itd.
po italiji normalno kroz crveno prolaze stalno, tolika je guzva da se ne boje kazni

a opet u tokyu u 15 dana, za vrijeme duplo vecih guzvi, nisam vidio niti jednom da auto ne stane pjesaku, a kamoli nesto vise, poput izostanka zmigavca :D
supercali

#18849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Tercius wrote:
supercali wrote:

Đeste kriminalci

licemjerni ste
Sine smiri se malo, pazi ovako nesto, kao sto sma ti rekao u predhodnom postu, ako si vec odlucio da se vozis gradom siguran da si po propisu, onda moras znati bazicne stvari tih propisa i o kojima ti nekome zelis drzati predavanja.U tvom slucaju policajac te je zaustavio zbog ocitog prekrsaja a to je da nemas reg.tablice na vidnom mjestu pa ce ti ga to biti neki clan 210, stav 2 Zakona o saobracaju, a koji ujedno i kaze da iste moraju biti postavljene da su dovoljno vidljive i čitke, medjutim sta ti radis.Ti radis sljedece jer mislis da si nesto pametan i tamo se pozivas na neki clan 46.stav 2 koji po tvom tumacenju bla bla bla sta ja vise znam.Ali ti da si procitao taj clan na koji se pozivas onda bi skontao ustvari da se pozivas na clan ogranicenja brzine za vozila koja vuku kamp prikolice.Sad moje pitanje tebi, da li shvatas apsurd svog ponasanja, i cemu se izlazes sa takvim nastupom.
Bukvalac napisao sam cini mi se 46 a ne izricito
Doduse iz ovoga se vidi koliko si zadrt i opet ponavljam to sine ostavi za kuce i gdje si naucio i neces meni prosipati tu pricu
supercali

#18850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
supercali wrote:sta je pronasao si se medju licemjerima?
Nisam se ja pronasao nego si me citirao . Kada me citiras onda pretpostavljam da mi se obracas.
Ja tebe nisam citirao ... ti si se nasao u mom postu :thumbup:
Citirao te i ocito te procitao i nasao u recenici u citiranom
Locked