Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
weredsf

#18801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Maystor wrote:Gledao sam dio nastupa Sabine na TV1. Ponovo šuplja priča u iznosu od 100 %. Ja najpametnija, ja živjela u americi, ja razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Autrije, ja ovo, ja ono...

Ništa konkretno nije rekla, ali ipak bih izdvojio dva bisera

Sabina Ćudić: "Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima izuzetna prirodna bogatstva, a naročito u IT sektoru"

Pitanje voditelja: zašto nemate kandidata za člana Predsjedništva?
Sabina Ćudić: "Ja ne vjerujem u tu instituciju!"

Dalje nisam gledao, nemam baš toliko vremena za gubljenje.
Ona ne vjeruje u instituciju predsjednistva nase zemlje, jel njoj ego pojeo mozak ili sta???
Priznaje skupstinu za koju se kandiduje naravno...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Maystor wrote: Nije li NS u koaliciji sa SDA u (skoro) svakoj opštini gdje ima barem jednog zastupnika?
Notorna neistina. Zastupnici Naše Stranke bar u sarajevskim opštinama djeluju potpuno opoziciono u odnosu na SDA. Svaki prijedlog NS-ovaca se odbija gotovo po automatizmu.

Notorna istina je da NS ima 3 vijećnika u GV Sarajevo zahvaljujući SDA-ovskim glasovima.
Ali to je neka druga priča.
Maystor

#18803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

weredsf wrote:
Maystor wrote:Gledao sam dio nastupa Sabine na TV1. Ponovo šuplja priča u iznosu od 100 %. Ja najpametnija, ja živjela u americi, ja razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Autrije, ja ovo, ja ono...

Sabina Ćudić: "Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima izuzetna prirodna bogatstva, a naročito u IT sektoru"

Ona ne vjeruje u instituciju predsjednistva nase zemlje, jel njoj ego pojeo mozak ili sta???
Priznaje skupstinu za koju se kandiduje naravno...
Vjerovatno je mislila na neki kontekst neimplementacije presude Sejdić-Finci, ali to što je rekla je meni potpuno neprihvatljivo. Čak se i voditelj neugodno iznenadio, pa je odmah potom upitao "je li to vaš lični stav ili stav stranke", na šta je ona k'o iz topa izvalila "stav cijele stranke".
Maystor

#18804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

-LIBERO- wrote:Hajd' onda smiri dozivljaj :D . Ne znam kako ti nije jasno da je bas NS najprirodniji koalicioni partner toj tvojoj DF.

Imas ti puno vecih problema, i politickih neprijatelja, od NS. Sta ti je ba, a ti se navalio na temu kao da si za Zlaju i Bakira :D
Libero, moja "stranka" se zove UNSA, tamo hljeb zarađujem. Cijenim te kao sagovornika i zato sam ti rekao za koga ću glasati. Smatram ih najprihvatljivijom opcijom, ali meni ni iz džepa ni u džep. Pojmove "moji", "tvoji" mi nemoj pripisivati.
jastuk1

#18805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

Maystor wrote:
Vjerovatno je mislila na neki kontekst neimplementacije presude Sejdić-Finci, ali to što je rekla je meni potpuno neprihvatljivo. Čak se i voditelj neugodno iznenadio, pa je odmah potom upitao "je li to vaš lični stav ili stav stranke", na šta je ona k'o iz topa izvalila "stav cijele stranke".
:lol: :lol: :lol: Carica.
weredsf

#18806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

jastuk1 wrote:
Maystor wrote:
:lol: :lol: :lol: Carica.
Trebaju to zvanicno objaviti, cisto da znamo :roll:
It_is_a_Leclerc

#18807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by It_is_a_Leclerc »

-LIBERO- wrote:Nego, jastuk, sta ima kod tebe :D

Image

Tacno mi se povraca kada simpatizeri i glasaci stranaka koji su zemlju doveli u moralni, politicki i ekonomski sunovrat, toboze, seciraju , a zapravo samo zbog samoodrzavanja u privilegovanoj poziciji, i pocnu od opozicionih stranaka praviti babaroge.

Gdje ces se usuditi harmoniju i uredjenje, na graanici izmedju skandinavskog i svicarskog, a sada je u BH, remetiti i buniti se protiv toga. :zjev:
Ovaj plakat je bilo udaranje direktno u pleksus SDA uhljebima.

Sad će vrištati i cičati po forumu da nas uvjere kako nisu nepismeni i kako su ipak zaslužili taj posao.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
-LIBERO- wrote:Nego, jastuk, sta ima kod tebe :D

Image

Tacno mi se povraca kada simpatizeri i glasaci stranaka koji su zemlju doveli u moralni, politicki i ekonomski sunovrat, toboze, seciraju , a zapravo samo zbog samoodrzavanja u privilegovanoj poziciji, i pocnu od opozicionih stranaka praviti babaroge.

Gdje ces se usuditi harmoniju i uredjenje, na graanici izmedju skandinavskog i svicarskog, a sada je u BH, remetiti i buniti se protiv toga. :zjev:
Ovaj plakat je bilo udaranje direktno u pleksus SDA uhljebima.

Sad će vrištati i cičati po forumu da nas uvjere kako nisu nepismeni i kako su ipak zaslužili taj posao.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
romeomoraprezivjeti

#18809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

Elokventna,elokventna,elokventna,pa do kad vise treba slusati o tome kad je Sabina u pitanju?! Moze li mi neko rec' sta znaci ta elokventnost? G-dja mlati rukama,prica gluposti,izvala mali milion,i ona je sad super sposobna,samo zato sto hoce na silu,tako bih rek'o,u politiku da mjenja ovaj krkanlook,seljaklook itd. Ona je fensi,ona je cool,ona je puna sebe,druge gleda k'ó sa mome i uzeira,ona bi u elitu,al' je cini mi se vec to?!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Maystor wrote:
-LIBERO- wrote:Hajd' onda smiri dozivljaj :D . Ne znam kako ti nije jasno da je bas NS najprirodniji koalicioni partner toj tvojoj DF.

Imas ti puno vecih problema, i politickih neprijatelja, od NS. Sta ti je ba, a ti se navalio na temu kao da si za Zlaju i Bakira :D
Libero, moja "stranka" se zove UNSA, tamo hljeb zarađujem. Cijenim te kao sagovornika i zato sam ti rekao za koga ću glasati. Smatram ih najprihvatljivijom opcijom, ali meni ni iz džepa ni u džep. Pojmove "moji", "tvoji" mi nemoj pripisivati.
Ma naravno, na to sam i mislio. Ni ja nemam bilo kakve direktne poveznice sa NS, sem sto cu glasati za njih, jer prosto vjerujem da su najprihvatljivija opcija za neku promjenu, pa makar i minimalnu. Ako nista drugo nemaju 'oraha u dzepu', i na konkretnim stvarima su pokazali da nisu u politici iskljucivo radi licnog profita. U oskudnoj ponudi, i samo da je ovo, a nije samo ovo, za mene je politicko osvjezenje, i kao takvo prihvatljivo da im dam svoj glas.

A ovo, 'moji', 'tvoji'...i sl.to je vise bilo u zaru rasprave. :thumbup:
jastuk1

#18811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

-LIBERO- wrote: Ni ja nemam bilo kakve direktne poveznice sa NS, sem sto cu glasati za njih, jer prosto vjerujem da su najprihvatljivija opcija za neku promjenu, pa makar i minimalnu. Ako nista drugo nemaju 'oraha u dzepu', i na konkretnim stvarima su pokazali da nisu u politici iskljucivo radi licnog profita. U oskudnoj ponudi, i samo da je ovo, a nije samo ovo, za mene je politicko osvjezenje, i kao takvo prihvatljivo da im dam svoj glas.
Sve je džaba kad NS koristi jeftini populizam da moralno eutanizira društvo. I onako smo dovoljno eutanizirani.

I kako molim te da nisu u politici radi ličnog profita. Svako, ama baš svako je radi profita i lične promidžbe.

Ljudi su na svašta spremni da se bolje probiju u javnosti - lagaće, petljati, podvaljivati, svaljivati, iskrivljavati, a neki čak NE SAMO IME VEĆ I PREZIME PROMIJENITI i to iz inata, kao što je uradio i predsjednik ove stranke pa se sada zove Dennis Gratz. Znači nije Denis Grac, već potpuno germanizirano ili šta već.

Naravno svako ima pravo i treba da ima pravo da mijenja ime, ali ako je predsjednik neke stranke spreman na ovakvo nešto i to IZ INATA kako kaže, zaista se pitam na šta je još sve spreman, pogotovu ako bi dobio vlast.
cyprus

#18812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

jastuk1 wrote:Naravno svako ima pravo i treba da ima pravo da mijenja ime, ali ako je predsjednik neke stranke spreman na ovakvo nešto i to IZ INATA kako kaže, zaista se pitam na šta je još sve spreman, pogotovu ako bi dobio vlast.
Na stranu ostalo, ali ova rečenica baš i nema nekog smisla... Čak je debelo besmislena...
ultima_palabra

#18813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:
jastuk1 wrote:Naravno svako ima pravo i treba da ima pravo da mijenja ime, ali ako je predsjednik neke stranke spreman na ovakvo nešto i to IZ INATA kako kaže, zaista se pitam na šta je još sve spreman, pogotovu ako bi dobio vlast.
Na stranu ostalo, ali ova rečenica baš i nema nekog smisla... Čak je debelo besmislena...
Pa jastuk ima patent na besmisao :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Licni profit kao vid plate koju ZARADE, DA. Ali licni profit kao vid prodaje ruku i podrske za neku vecinu, fotelju i novac u kesu....mjesta u upravnim odborima, nastimane tendere i slicno, to NE.
Mada, vrlo vjerovatno, imas tu neku ustaljenu logiku da je taj nacin nemoralne, koruptivne, kupo-prodaje, nesto sasvim logicno. Pa si, moze biti, i zapitao se sta ja to pisem. Jer, SDA je to usavrsila, kasnije mnogi drugi prihvatili, i ucestvovali u tome...ali ne i SVI. To je poenta mog posta.

To o imenu....promjeni i slicnim stvrama, ne vrijedi ni komentarisati.
weredsf

#18815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

tvsabina wrote:
Maystor wrote: Nije li NS u koaliciji sa SDA u (skoro) svakoj opštini gdje ima barem jednog zastupnika?
Notorna neistina. Zastupnici Naše Stranke bar u sarajevskim opštinama djeluju potpuno opoziciono u odnosu na SDA. Svaki prijedlog NS-ovaca se odbija gotovo po automatizmu.

Notorna istina je da NS ima 3 vijećnika u GV Sarajevo zahvaljujući SDA-ovskim glasovima.
Ali to je neka druga priča.
Pogledaj malo kako to ide u Novom Gradu...
jastuk1

#18816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

-LIBERO- wrote:Licni profit kao vid plate koju ZARADE, DA. Ali licni profit kao vid prodaje ruku i podrske za neku vecinu, fotelju i novac u kesu....mjesta u upravnim odborima, nastimane tendere i slicno, to NE.
Mada, vrlo vjerovatno, imas tu neku ustaljenu logiku da je taj nacin nemoralne, koruptivne, kupo-prodaje, nesto sasvim logicno. Pa si, moze biti, i zapitao se sta ja to pisem. Jer, SDA je to usavrsila, kasnije mnogi drugi prihvatili, i ucestvovali u tome...ali ne i SVI. To je poenta mog posta.

To o imenu....promjeni i slicnim stvrama, ne vrijedi ni komentarisati.
Naravno, gdje god su "principi" i "inat" i slične stvari (kako da ne, da se radi "samo" o tim stvarima) u pitanju, to onda ne vrijedi komentarisati. Yah. ! ! !

I ne znam šta si se nadovezao samo SDA, pa nije SDA jedina bila na vlasti, ovdje je i SDP, u RS-u druge stranke u drugim državama isto druge stranke, pa je manje više isto, pogotovu u susjedstvu.

Druga stvar je što smo kao društvo takvi pa je korupcija nažalost "normalna" stvar.

A pretpostavke u obliku tvrdnji da bi oni koji se zalažu za moralni relativizam i moralnu eutanaziju bili kao "imuni" na korupciju, to tek ne treba ni komentarisati.
Last edited by jastuk1 on 27/09/2014 01:00, edited 1 time in total.
jastuk1

#18817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:
Pa jastuk ima patent na besmisao :oops:
Šta je besmisleno? Na kakve je inate još spreman onda?????
ime_kojeg_nema

#18818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

jastuk1 wrote: A pretpostavke u obliku tvrdnji da bi oni koji se zalažu za moralni relativizam i moralnu eutanaziju bili kao "imuni" na korupciju, to tek ne treba ni komentarisati.
Šta ti podrazumijevaš pod ovim terminom moralna eutanazija i u čemu se ogleda taj moralni relativizam koji im pripisuješ? NS je možda jedina politička partija koja svoje etičke i moralne principe primjenjuje u političkom djelovanju, čak i po cijenu gubitka popularnosti i tavorenja na margini. Uzmi samo za primjer stav prema seksualnim manjinama ili odnos prema rješavanju pitanja pasa lutalica. Ko tu relativizira, oni koji s jedne strane potpisuju progresivne evropske zakone, jer se tako mora zbog stranaca, dok s druge strane, u lokalnim okvirima, šalju dvosmislene poruke i podstiču diskriminaciju, napade i "rješenja" bazirana na upotrebi nasilja. Zar se uopšte može moralno eutanizirati narod koji je potpuno oguglao na svaki oblik sistemske nepravde i nasilja prema sebi samome, a o drugima da i ne govorimo? I da, nečija promjena imena je potpuno smiješna kao argument u tom kontekstu, mada razumijem da ga se rabi jer drugih primjera nema, ali u zemlji koju je "kasta vladajućih" brutalno opljačkala i ponizila, to zvuči ridikulozno.
clarion_

#18819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by clarion_ »

Gajim simpatije prema NS ali isto tako smatram da je naše društvo generalno mlado za ovaj tip stranke i politike, potrebne su još 3-4 generacije da se obrazuju, emancipiraju i potisnu nacionalizam i nepotizam.
pirmin

#18820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pirmin »

Pitanje:
Mozete li dugorocno i konkretno pomoci ovim ljudima pocevsi od danas:

http://www.klix.ba/forum/nahranite-mi-d ... #p10587270
VjecitiStudent

#18821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote: Nije li NS u koaliciji sa SDA u (skoro) svakoj opštini gdje ima barem jednog zastupnika?
NIJE,a NS i nema puno vijecnika ukupno
Pamćenje vam je kratko
Pedja Kojovic wrote: ...
Nas sporazum sa blokom SDA/SDU/itd. se ticao raspodjele funkcija u skladu sa izbornim rezultatima ili kako vi kazete, podjelom fotelja.
...
baxus

#18822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxus »

Naša stranka :thumbup:

Apstinenti napokon imaju za koga da glasaju.
Ne ocekujem da ce se neko prešaltati, ko je glasao za SDA da sad glasa za njih.
Ali ovi što su apstinirali, napkon imaju za koga glasati i dosta ih znam koji sada imaju motiv da izađu na izbore.
VjecitiStudent

#18823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

"Ja sam živjela u nekoliko američkih gradova i svi su oni veći od Bosne i Hercegovine"

:-)
romeomoraprezivjeti

#18824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

VjecitiStudent wrote:

"Ja sam živjela u nekoliko američkih gradova i svi su oni veći od Bosne i Hercegovine"

E moje obrazovanje,e moja elito,e moja elokventna napuhana damo,pa zar je to moguce?!:-D
VjecitiStudent

#18825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

romeomoraprezivjeti wrote:
VjecitiStudent wrote:

E moje obrazovanje,e moja elito,e moja elokventna napuhana damo,pa zar je to moguce?!:-D
"Svakodnevno me lobiraju velike političke stranke"
Locked