Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
BHF80
#18801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LJUDI HAJDE DA SE MI POSTAVIMO U POZICIJU GRČKE.U ZADNJIH 10 GODINA IGRALI SU SVA EVROPSKA SVJETSKA.ONI SU 10 NACIJA NA SVIJETU NIJE MALO PRIZNAT CETE.SAD PROŠLI U ČETVRTINU FINALA EP.IGRALI SA NJEMACKOM DALI 2 GOLA ISTINA 1 NAPAD 2 GOLA.GRCI NEMAJU VAZNA 2 PRVOTIMCA.MI NEMAMO PJANICA.
- swarley_s
#18802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
0:5
vrijeme nikako da prodje

vrijeme nikako da prodje
- Infaze Studio
#18803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve istina. Ali svi ti podaci vise idu u korist nama nego njima! Motivisaniji je onaj ko pokusava da pobjedi to sto je gore navedeno, nego neko ko je to sve ostvario i pokusava pobjediti nekoga ko to jos nije okusio. Moramo izvuci dobru rezu iz ove tekme, nema druge!!BHF80 wrote:LJUDI HAJDE DA SE MI POSTAVIMO U POZICIJU GRČKE.U ZADNJIH 10 GODINA IGRALI SU SVA EVROPSKA SVJETSKA.ONI SU 10 NACIJA NA SVIJETU NIJE MALO PRIZNAT CETE.SAD PROŠLI U ČETVRTINU FINALA EP.IGRALI SA NJEMACKOM DALI 2 GOLA ISTINA 1 NAPAD 2 GOLA.GRCI NEMAJU VAZNA 2 PRVOTIMCA.MI NEMAMO PJANICA.
- luckylaka
#18804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sumirprimus wrote:ma sta god ti sad kazem,nece opstat...
samo mislim da je pape u pravu,a tema je pape...![]()
![]()
ako to nemas u sebi,jebo ti moljakanja i povlacenje za rukav...
-
MightyMatch
#18805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bas tako,samo sto to neki ne kontaju ili nece zato sto je to Pape izjavio.Da je neki njihov ljubimac to isto izjavio,bilo bi rijeci mu se pozlatile,bla,bla.sumirprimus wrote:ma sta god ti sad kazem,nece opstat...
samo mislim da je pape u pravu,a tema je pape...![]()
![]()
ako to nemas u sebi,jebo ti moljakanja i povlacenje za rukav...
Izjavu da je ovaj rekao da su Alenu vrata otvorena za BIH repku vec sad niko od kriticara nije prokomentirisao nego RTL-ovu Hrvatsku poznatu po izvrcanju rijeci i izmisljenih komentara na svoj kalup.Ofirno kao i obicno.
Jedna stvar je bitna''ko ce doci u repku preko qurca,igrat ce u njoj i preko dva......qurca.
Zato ako zelis i imas kvalitet bujrum a ako ne mars u tri lijepe.......
Inace rad sa repkom nikad bolji,nikakve pompe,galame,tv emisija,puni avioni nena djece sa igracima.Jednostavno red i rad.Savez stupa sa potencionalnim igracima na vrijeme i konkretno sto znaci sve je do njih ili samih igraca.
Ali ne pojedince zanimaju izjave tipa mlacenje prazne slame ili dizanje euforije da bi nas kasnije mlatnulo.
Licno me zaboli za izjave,kad vidim konacni pozitivni rezultat i dobru poziciju na tabeli.Ali mi ne bi bili mi,da nismo takvi i trazili problem bez problema.
- jeza u ledja
#18806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bitno je. Mora biti kompetitivan mec, znaci prijateljske su nebitne.Jack Be Nimble wrote:Kada odigras jednu sekundu za A repku to je to. Nije bitno da li je SP ili prijateljska.p206 wrote:koliko ja znam nakon nastupa u jednoj prijateljskoj može se nastupiti za drugu rep.
-
zlajapravaraja
#18807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cak i prijateljske utakmice su uglavnom "kompetitivne"jeza u ledja wrote:Bitno je. Mora biti kompetitivan mec, znaci prijateljske su nebitne.Jack Be Nimble wrote:Kada odigras jednu sekundu za A repku to je to. Nije bitno da li je SP ili prijateljska.p206 wrote:koliko ja znam nakon nastupa u jednoj prijateljskoj može se nastupiti za drugu rep.
- jeza u ledja
#18808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne. Misli se na utakmice kvalifikacija, odnosno SP ili EP.To je kompetitivan mec, odnosno takmicarskog karatkera.zlajapravaraja wrote: Cak i prijateljske utakmice su uglavnom "kompetitivne"- "mec" mora biti zvanicnog karaktera
Ovo iznad je ponovljeno jedno 100 puta na ovom forumu, ali eto i dalje ljudi spominju nesto sto je netacno.
The relevant current FIFA statute, Article 17: Acquisition of a new nationality, states:[19]
Any Player who ... [assumes] a new nationality and who has not played international football [in a match ... in an official competition of any category or any type of football for one Association] shall be eligible to play for the new representative team only if he fulfils one of the following conditions:
(a) He was born on the territory of the relevant Association; (b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant Association; (c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant Association;
(d) He has lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant Association.
—FIFA Statutes [1], FIFA.com
-
zlajapravaraja
#18809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Htio sam ti ukazati na to da se na nasem jeziku te utakmice zovu "utakmice s takmicarskim karakterom" ilitiga "utakmice sa zvanicnim karakterom" ili samo "zvanicne utakmice".jeza u ledja wrote:Ne. Misli se na utakmice kvalifikacija, odnosno SP ili EP.To je kompetitivan mec, odnosno takmicarskog karatkera.zlajapravaraja wrote: Cak i prijateljske utakmice su uglavnom "kompetitivne"- "mec" mora biti zvanicnog karaktera
Ova rijec "kompetitivan" ne postoji na nasem jeziku, a ti si je sigurno preuzeo od engleskog pridjeva "competitive"
Nema potrebe da citiras statute
- jeza u ledja
#18810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja dijaspowa, zabowavila bosanski jezika.zlajapravaraja wrote:Htio sam ti ukazati na to da se na nasem jeziku te utakmice zovu "utakmice s takmicarskim karakterom" ilitiga "utakmice sa zvanicnim karakterom" ili samo "zvanicne utakmice".jeza u ledja wrote:Ne. Misli se na utakmice kvalifikacija, odnosno SP ili EP.To je kompetitivan mec, odnosno takmicarskog karatkera.zlajapravaraja wrote: Cak i prijateljske utakmice su uglavnom "kompetitivne"- "mec" mora biti zvanicnog karaktera
Ova rijec "kompetitivan" ne postoji na nasem jeziku, a ti si je sigurno preuzeo od engleskog pridjeva "competitive"![]()
Nema potrebe da citiras statute
Ma postoji rijec kompetitivan i na nasem jebem ga ja. Nemoj me zbunjivat.
-
zlajapravaraja
#18811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To izvinjenje ne vazijeza u ledja wrote:
Ja dijaspowa, zabowavila bosanski jezika.![]()
Ma postoji rijec kompetitivan i na nasem jebem ga ja. Nemoj me zbunjivat.
Sve i da postoji, ne bi znacila ono sto tebi treba
"An OFFICIAL football FIFA match usually has a COMPETITIVE character, since it's not a FRIENDLY match - hence, the competing teams are likely to COMPETE"
- jeza u ledja
#18812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovaj, sad te nista ne kontam.
Jel ti pokusavas ispravljati moj bosanski ili konkretno pricas o pravilu?
"Zvanicni mec" i "mec takmicarskog karaktera" nije jedno te isto.
Prijateljski mecevi u FIFA terminu su takodje "zvanicni mecevi", ali nemaju takmicarski (ilitiga kompetitivni) karakter. Mec BiH - Meksiko je zvanicna utakmica koja nije takmicarskog karatkera. Mec Rijeka - BiH nije zvanicni mec i nije takmicarskog karaktera. Mec Grcka - BiH je i jedno i drugo. Sto se tice pravila o mijenjanju sportskog drzavljanstva samo utakmice poput ove trece se uzimaju u obzir.
Prijateljski mecevi u FIFA terminu su takodje "zvanicni mecevi", ali nemaju takmicarski (ilitiga kompetitivni) karakter. Mec BiH - Meksiko je zvanicna utakmica koja nije takmicarskog karatkera. Mec Rijeka - BiH nije zvanicni mec i nije takmicarskog karaktera. Mec Grcka - BiH je i jedno i drugo. Sto se tice pravila o mijenjanju sportskog drzavljanstva samo utakmice poput ove trece se uzimaju u obzir.
-
zlajapravaraja
#18813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Co'ece, ako je prijateljski, ne m're bit zvanicnijeza u ledja wrote:Ovaj, sad te nista ne kontam.
Rijeka - BiH je isto kao i BiH-Grcka (al' iz Augusta prosle godine
U slucaju da se Meksiko i BiH sastanu u Brazilu, onda ce to biti (upisi tocan odgovor):__________________
- jeza u ledja
#18814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zvanicni mec je mec igran izmedju dvije priznate FIFA reprezentacije koji se igra u zvanicnom FIFA terminu, koji FIFA zvanicno utefteri u svoje statistike i koji izmedju ostalog ide u zvanicne statistike zvanicne FIFA rang liste koju oni zvanicno objave svakog mjeseca. Na te meceve recimo klubovi zvanicno moraju pustiti svoje igrace jer tako nalazu zvanicna FIFA pravila.
-
zlajapravaraja
#18815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma hajd' ba, znamo obojica o cemu pricamo i to je to
Da se ne prepiremo sad
Uglavnom, ono sto je vazno je cinjenica da se igrac moze kaparisati samo u "zvanicnoj", tj. kvalifikacionoj, ili utakmici na EP-u i SP-u
Uglavnom, ono sto je vazno je cinjenica da se igrac moze kaparisati samo u "zvanicnoj", tj. kvalifikacionoj, ili utakmici na EP-u i SP-u
- jeza u ledja
#18816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da smo se zvanicno slozili.
-
jekson
#18817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pogledajte šta su sve Grci nudili Susicu da podjele bodove https://www.youtube.com/watch?v=GSiL7Sx ... ata_player
-
zlajapravaraja
#18818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cim vidim ovo: "Postovi: 2", odmah znam da je virus ili trol.jekson wrote:Pogledajte šta su sve Grci nudili Susicu da podjele bodove https://www.youtube.com/watch?v=GSiL7Sx ... ata_player
-
jekson
#18819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakav virus jadan nebio ili trol to je video clip sa youtube.comzlajapravaraja wrote:Cim vidim ovo: "Postovi: 2", odmah znam da je virus ili trol.jekson wrote:Pogledajte šta su sve Grci nudili Susicu da podjele bodove https://www.youtube.com/watch?v=GSiL7Sx ... ata_player
-
zlajapravaraja
#18820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bio si mi suhveli, sta da ti kazemjekson wrote:Kakav virus jadan nebio ili trol to je video clip sa youtube.comzlajapravaraja wrote:Cim vidim ovo: "Postovi: 2", odmah znam da je virus ili trol.jekson wrote:Pogledajte šta su sve Grci nudili Susicu da podjele bodove https://www.youtube.com/watch?v=GSiL7Sx ... ata_player
- phillie
#18822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
miki kakav ti je ovo virus

-
bahonnen
#18824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad već ima tema o Papetu, evo kako se Argentina trpa u mali džep:
Uz to, tu je i Baka da namiri kol'ko treba...
P.S. Možda ovo negdje ima, ali nije loše podsjetiti se...
Messi je Messi, al' Pape je bio prije (uz to još protiv Argentine)...
Uz to, tu je i Baka da namiri kol'ko treba...
P.S. Možda ovo negdje ima, ali nije loše podsjetiti se...
Messi je Messi, al' Pape je bio prije (uz to još protiv Argentine)...
-
Dead Man Walking
#18825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro postavljena igra veceras, izmjene mudovite.
Samo vise ne gomilaj ove Vranjese, ubaci Zukana makar se Koraljka samobanovo.