HS kablovska
Moderator: anex
-
r_faruk
#18801 Re: HS kablovska
Ma zajebavaju opasno, meni brzina ispod 8 megabita, kockica se slika maksimalno i to samo za vrijeme utakmica....
- Fajcion
#18802 Re: HS kablovska
Ne ukapira ovo za telefon. Na stranici Hs (Telemach) čitam da se besplatni minuti odnose na Telemach Bih, SBB , Slovenija itd. A šta je ostalom fixnom telefonijom u Bih ? Recimo sa 033 Telecom ? To se naplaćuje standardno?
- crnivrag
#18803 Re: HS kablovska
U Telemach Duo Tel i Trio pakete je uključen paket Flat BH, putem kojeg su besplatni pozivi prema svim fiksnim brojevima u BiH, a naplaćuje se samo uspostava poziva od 0,03 kf.Fajcion wrote:Ne ukapira ovo za telefon. Na stranici Hs (Telemach) čitam da se besplatni minuti odnose na Telemach Bih, SBB , Slovenija itd. A šta je ostalom fixnom telefonijom u Bih ? Recimo sa 033 Telecom ? To se naplaćuje standardno?
- Fajcion
#18804 Re: HS kablovska
Hvalacrnivrag wrote:U Telemach Duo Tel i Trio pakete je uključen paket Flat BH, putem kojeg su besplatni pozivi prema svim fiksnim brojevima u BiH, a naplaćuje se samo uspostava poziva od 0,03 kf.
- travar
#18805 Re: HS kablovska
Dva pitanja:
1)Koliko je potrebno da se internet "stabilizuje" nakon što pređem na novi paket (trenutno mi je 10Mbps max)?
2)Nisam dobio nikakav račun, pa me zanima gdje se nalazi ovaj ID Ugovora (sa slike)

1)Koliko je potrebno da se internet "stabilizuje" nakon što pređem na novi paket (trenutno mi je 10Mbps max)?
2)Nisam dobio nikakav račun, pa me zanima gdje se nalazi ovaj ID Ugovora (sa slike)

- Benq
#18806 Re: HS kablovska
1. Otpilike 3-5 danatravar wrote:Dva pitanja:
2. ID ugovora mozes dobiti tako sto ces pozvati 1360 , i oni ce ti dati ID broj. Druga opcija ti je da cekas racun i na njemu ce ti pisati ID broj.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18808 Re: HS kablovska
Je li svima pusten ovaj brzi internet ili jos uvijek je u fazi pustanja dio po dio???
- Benq
#18809 Re: HS kablovska
Jos je u fazama.hrasno38 wrote:Je li svima pusten ovaj brzi internet ili jos uvijek je u fazi pustanja dio po dio???
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18810 Re: HS kablovska
aha hvala drug!Benq wrote:Jos je u fazama.hrasno38 wrote:Je li svima pusten ovaj brzi internet ili jos uvijek je u fazi pustanja dio po dio???
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Fajcion
#18812 Re: HS kablovska
Kako fercera ova 72h unazad usluga? Je li ko probao?
- kemox
#18813 Re: HS kablovska
E ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru! Svaki sat mi se poremeti redoslijed kanala i moram ih ponovo redati!
NEMA SMISLA OVO TELEMAHOVCI!
TELEMAHOVCI bh telekom je u moju zgradu doveo optiku direktno iz centrale, pa vi vidite hoćet li se na ovaj način zajebavati sa mnom!
NEMA SMISLA OVO TELEMAHOVCI!
TELEMAHOVCI bh telekom je u moju zgradu doveo optiku direktno iz centrale, pa vi vidite hoćet li se na ovaj način zajebavati sa mnom!
- mixone1995
#18814 Re: HS kablovska
Meni evo danas proradiloFajcion wrote:Kako fercera ova 72h unazad usluga? Je li ko probao?
- Fajcion
#18815 Re: HS kablovska
Ma otprilike to što si mi i rekao. Onako iz prve ruke da čujem pošto mi je to pun pogodakmixone1995 wrote:Meni evo danas proradiloKako mislis kako fercera? Fino fercera, bez ikakvih problema
Strelicom lijevo se vratis na sadrzaj koji bi da gledas opet (film, seriju, emisiju ili sta vec) i samo pritisnes dugme sa onom kao strelicom unazad i to je to
-
laik1981
#18816 Re: HS kablovska
Sad placam ovaj kid8 36,30KM.. Moze li mi neko izracunati koliko bih placao kada bi se prebacio na slican telemahov paket? Da dodam da imam tri tv-a i na svakom je sada digitalna (jedan modul i dva recivera).. Dolazio mi je serviser iz telemaha i dao mi onaj d3 mini reciver, a posto sam ja kupio od hs-a reciver koji sam koristio on mi je i taj ostavio.. Modul mi nije zamijenio novim ali i sa ovim hs-ovim sve radi kako treba..
- Benq
#18817 Re: HS kablovska
Ekvivalent KID8 paketu bi bio Duo Net paket , on je 39,9KM , razlika je u brzini interneta , sad u KID8 paketu imas brzinu 20/2 a u Duo Net paketu bi imao 40/3 i imao bi mogucnost gledanja televizije preko interneta putem aplikacije D3GO.laik1981 wrote:Sad placam ovaj kid8 36,30KM.. Moze li mi neko izracunati koliko bih placao kada bi se prebacio na slican telemahov paket? Da dodam da imam tri tv-a i na svakom je sada digitalna (jedan modul i dva recivera).. Dolazio mi je serviser iz telemaha i dao mi onaj d3 mini reciver, a posto sam ja kupio od hs-a reciver koji sam koristio on mi je i taj ostavio.. Modul mi nije zamijenio novim ali i sa ovim hs-ovim sve radi kako treba..
Sto se tice uredjaja , prilikom prelaska na novi paket , oni bi potpuno zamijenili i opremu koju koristis , dakle dobio bi novi modem sa integrisanim wifi , D3 mini resiver bi ti ostao jer u Duo Net paketu nema ovih novih usluga poput "72h unazad" i "Video Klub" , sto se tice ostalih televizora , ukoliko imas module isti bi bili zamijenjeni novim modulima s tim da bi placao rentu po modulu na mjesecnoj bazi po 3,5KM i imao bi sve kanale iz paketa na koji se odlucis.
Ovdje mozes vidjeti detaljno kanale koje dobijas i u kojem su paketu , dakle ako hoces npr Duo Net paket , kliknes na ovo crvenim napisano "Start paket" i izbacit ce ti listu kanala koji se nalaze u tom paketu. Inace , kad tek prikljucis novi paket , dobit ces prvih mjesec dana otkljucane apsolutno sve kanale iz ponude, a nakon mjesec dana se neki kanali zakljucavaju i ostaju ti samo oni na koje si se pretplatio u paketu.
- supercali
#18818 Re: HS kablovska
Ako ja sada predjem sa kid 22 na onaj duo net extra giga
Hocu li biti novi korisnik koji ce prvih 6 mjeseci placati u pola I hoce li mi racun za ovaj.mjesec doci kao kid ili kao taj duo?
Hocu li biti novi korisnik koji ce prvih 6 mjeseci placati u pola I hoce li mi racun za ovaj.mjesec doci kao kid ili kao taj duo?
-
laik1981
#18819 Re: HS kablovska
Dakle placao bih 46,90KM ovo sto sada placam 36,30KM s tim da bi mi internet bio duplo brzi (sto mi u neku ruku nije ni bitno jer mi je i 20mbps dovoljno)?? Zna li neko do kada ce se moci ostati na hs-ovim ugovorima?Benq wrote:Ekvivalent KID8 paketu bi bio Duo Net paket , on je 39,9KM , razlika je u brzini interneta , sad u KID8 paketu imas brzinu 20/2 a u Duo Net paketu bi imao 40/3 i imao bi mogucnost gledanja televizije preko interneta putem aplikacije D3GO.laik1981 wrote:Sad placam ovaj kid8 36,30KM.. Moze li mi neko izracunati koliko bih placao kada bi se prebacio na slican telemahov paket? Da dodam da imam tri tv-a i na svakom je sada digitalna (jedan modul i dva recivera).. Dolazio mi je serviser iz telemaha i dao mi onaj d3 mini reciver, a posto sam ja kupio od hs-a reciver koji sam koristio on mi je i taj ostavio.. Modul mi nije zamijenio novim ali i sa ovim hs-ovim sve radi kako treba..
Sto se tice uredjaja , prilikom prelaska na novi paket , oni bi potpuno zamijenili i opremu koju koristis , dakle dobio bi novi modem sa integrisanim wifi , D3 mini resiver bi ti ostao jer u Duo Net paketu nema ovih novih usluga poput "72h unazad" i "Video Klub" , sto se tice ostalih televizora , ukoliko imas module isti bi bili zamijenjeni novim modulima s tim da bi placao rentu po modulu na mjesecnoj bazi po 3,5KM i imao bi sve kanale iz paketa na koji se odlucis.
Ovdje mozes vidjeti detaljno kanale koje dobijas i u kojem su paketu , dakle ako hoces npr Duo Net paket , kliknes na ovo crvenim napisano "Start paket" i izbacit ce ti listu kanala koji se nalaze u tom paketu. Inace , kad tek prikljucis novi paket , dobit ces prvih mjesec dana otkljucane apsolutno sve kanale iz ponude, a nakon mjesec dana se neki kanali zakljucavaju i ostaju ti samo oni na koje si se pretplatio u paketu.
- Benq
#18820 Re: HS kablovska
Ako predjes na novi paket sredinom mjeseca onda ce ti doci dva racuna , dakle doci ce ti racun za dane koristenja KID22 paketa i za dane koristenja Duo net extra giga paketasupercali wrote:Ako ja sada predjem sa kid 22 na onaj duo net extra giga
Ja sam presao sa KID22 paketa na Trio Grande Extra , placam standardnu cijenu tog paketa 69,9KM s tim da sam potpisao ugovor na 12mj i imam 3 mjeseca HD paket otkljucan.
- Benq
#18821 Re: HS kablovska
Na HS ugovoru mozes ostati koliko ti zelis , niko te nece automatski prebaciti na neki novi paket. Eh sad koji kanali ce ostati nakon 1.8. korisnicima HS-a to ti ne bih znao reci , posto je trenutno vecina kanala otkljucano.laik1981 wrote: Dakle placao bih 46,90KM ovo sto sada placam 36,30KM s tim da bi mi internet bio duplo brzi (sto mi u neku ruku nije ni bitno jer mi je i 20mbps dovoljno)?? Zna li neko do kada ce se moci ostati na hs-ovim ugovorima?
- supercali
#18822 Re: HS kablovska
Ma ti si sigurno presao kad nije bilo ovih akcijaBenq wrote:Ako predjes na novi paket sredinom mjeseca onda ce ti doci dva racuna , dakle doci ce ti racun za dane koristenja KID22 paketa i za dane koristenja Duo net extra giga paketasupercali wrote:Ako ja sada predjem sa kid 22 na onaj duo net extra giga
Hocu li biti novi korisnik koji ce prvih 6 mjeseci placati u pola I hoce li mi racun za ovaj.mjesec doci kao kid ili kao taj duo?.
Ja sam presao sa KID22 paketa na Trio Grande Extra , placam standardnu cijenu tog paketa 69,9KM s tim da sam potpisao ugovor na 12mj i imam 3 mjeseca HD paket otkljucan.
Ja na nekim mjestima kako sam skontao placam punu cijenu I taj neki promo dio sa otkljucanim kanalima a na nekim mjestima placam pola cijene 3 mjeseca na potpisanu godinu odnosno 6 na dvije e sad ne znam sta je tacno
- Benq
#18823 Re: HS kablovska
Ja sam presao na novi paket 30.04. , te promo cijene vaze za nove korisnike , a mi se vodimo kao stari korisnici jer ne uzimao nikakvu uslugu koju do sada nismo koristili. To bi ti sad najpametnije bilo ili otici u korisnicki ili pozvati 1360 pa da ti oni tacnije kazu. Ja licno nisam imao benefite poput umanjenog racuna.supercali wrote: Ma ti si sigurno presao kad nije bilo ovih akcija
Ja na nekim mjestima kako sam skontao placam punu cijenu I taj neki promo dio sa otkljucanim kanalima a na nekim mjestima placam pola cijene 3 mjeseca na potpisanu godinu odnosno 6 na dvije e sad ne znam sta je tacno
- supercali
#18824 Re: HS kablovska
Al jesi potpisao ovo na godinu dvije ili samo onako?
Ps kako.mu.ne.uzimam novu uslugu kad recimo idem na najveci duo net paket
Znaci uzimam mu hbo premium uzimam sve moguce hd kanale sve one zezancije D3go hbo go klinac palac d kucu I sl
Znaci uzimam mu hbo premium uzimam sve moguce hd kanale sve one zezancije D3go hbo go klinac palac d kucu I sl
- Benq
#18825 Re: HS kablovska
Bas zato sto uzimas najveci paket najbolje bi bilo da se direktno s njima konsultujes jer u tom slucaju trebalo bi da imas neki popust. Ja sam potpisao na 12mj da prvo vidim kako ce to sve ici i hocu li biti zadovoljan , a iskreno da ti kazem prezadovoljan sam. Dakle nisam "onako" prelazio.supercali wrote:Al jesi potpisao ovo na godinu dvije ili samo onako?