Poenta cijele moje price je da onome ko vozi 100 km/h i vise kroz grad treba doktor. I to bez zajebancije. Treba mu doktor. Ja kao pjesak pravim prekrsaje, ali za volanom su oni svedeni na minimum, pogotovo kada je brzina u gradskoj zoni u pitanju. Onaj ko sjedne za volan mora biti svjestan odgovornosti koju nosi. U drugim automobilima su djeca, pjesaci na ulici.... Automobil treba da sluzi da te prebaci sa jednog mjesta na drugo, a ne da sa njim divljas po gradu radi adrenalina, djevojaka, raje. Problem je u tome sto dobar dio onih koji sjednu za volan ne razmisljaju o tome sta se moze desiti. Pjesak ne moze svojom nesmotrenoscu nekoga povrjediti ili ubiti. Onaj sto sjedi za volanom moze. To je ogromna razlika.emko1234 wrote:
To je sve relativno o čemu pričaš, da je ona pogledala lijevo prije izlaska na pješački na crvenom, bila bi živa danas. Ali od "da je" nema ništa. Nje nema, on ide u frižider. Ovo samo nek bude raji u pamet koliko može biti. Ja sam svaki dan u autu i toliko sam se nagledao tih pretrčavanja, izlijetanja, skakanja na cestu da sam konstatno u grču pogotovo na mjestima gdje je konstantno veća koncentracija pješaka.
Recimo Čaršija je idealan primjer za to, kad od Vijećnice smotaš prema Kovačima, sporo se vozi, ali u minuti dok prođeš kroz onu gužvu 100 puta možeš nekoga zakačiti, udariti, zgaziti. Jednostavno ljudi ne gledaju i to je to.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
mirza_15
#18801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- JThomas
#18802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
pa šta ako znam, a šta ako ne znam?
-
sha_ba
#18803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa mozda se moze koji bod dobit/oduzetJThomas wrote:e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
thorgerson ok za post, ali zasto je pjesak LUD ako zeli da predje ulicu na pjesackom prelazu?
- DaysleepeR
#18804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
morate imati na umu da očevici često preuveličaju svoju procjenu koliko se brzo auto kretalo, pa se pojave informacije o 100, 200 čak na sat, a onda kada slučaj dođe do suda, uspostavi se mnogo manja brzina i onda iznenađenje kako je mala kazna... uvijek ponavljam kod svih ovih nesreća, treba sačekati činjenice. iskaz svjedoka koji kaže "vozio je preko 100 na sat" ništa ne znači dok se ne utvrdi koliko je tačno išao, isto tako i oštećenje na vozilu ništa ne znači, pogotovo kod sudara dva automobila, ali i udara u pješaka, evo video, svi crash testovi se rade na 40 na sat a pogledajte šta od auta ostane...
- supercali
#18805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
stavio ja tablice na auto nemam curu a regularne ispod sajbi stavioJThomas wrote:e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
na pofalicima zaustavlja me policajac uz ovu cuvenu znate li zasto smo vas zaustavili
rekoh zbog brzine niste sigurno za drugo ne znam
kad on kaze vozite auto bez tablica to vam je kao neregistrovano auto bla bla
rekoh niste upraavu gospodine kod mene je sve po propisu i u zakonskim okvirima
prvo me cudno pogleda pa kao ono sta ti znas kome si ti naso pametovati
to vam je kazna toliko toliko ovako onako
ja mu govorim rekoh niste u pravu clan zakona koliko me sjecanje sluzi 46 stavka 2
i ja mu citiram da auto mora imat vidno istaknute tablice i citljive a ne i na kojem mjestu
kad on poce listati onu tekicu i dodje do toga
kazem mu ja da ponovim doslovno?
i ponovim kad on ajde imas li sve od opreme a auto staro par mjeseci doslo uz njega sva moguca oprema
kaze upali ovo ugasi ovo radi li ovo radi li ono gume kakve su itd
a ja lagano ne zurim nigdje
kad nije nasao nista dade mi dokumente kao da sam mu familiju pobio i govori dovidjenja prijatno kao da bi me ubio
-
mahalas505
#18806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije to pitanje bas onako sroceno. Sa tim pitanje dosta sebi olaksavaju posao, jer bolje kad sam priznas, tj. sporazumno priznanje kriviceJThomas wrote:e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
- rumenige_brajtner
#18807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i kakve veze ima što nemaš curu sa ovom pričom?supercali wrote:stavio ja tablice na auto nemam curu a regularne ispod sajbi stavioJThomas wrote:e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
na pofalicima zaustavlja me policajac uz ovu cuvenu znate li zasto smo vas zaustavili
ja mu govorim rekoh niste u pravu clan zakona koliko me sjecanje sluzi 46 stavka 2
i ja mu citiram da auto mora imat vidno istaknute tablice i citljive a ne i na kojem mjestu
i ponovim kad on ajde imas li sve od opreme a auto staro par mjeseci doslo uz njega sva moguca oprema
kad nije nasao nista dade mi dokumente kao da sam mu familiju pobio i govori dovidjenja prijatno kao da bi me ubio
- supercali
#18808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
veza je uzrocno posljedicna
da sam imao tada curu ne bi ucio zakon o bezbjednosti saobracaja i platio bih kaznu
da sam imao tada curu ne bi ucio zakon o bezbjednosti saobracaja i platio bih kaznu
- rumenige_brajtner
#18809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne želim dalje ništa pitat, plašim se odgovora..
ostali, sorry za off
- Hemera
#18810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kiki-miki wrote:
U drugom kontekstu - kako je moguce da neki i dalje voze sa onim prvim tablicama s jednim slovom u sredini?
Ako imaš internet potraži možda i nađeš odgovor na svoje pitanje.
-
shandrprcSA
#18811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
drot glup jer ne poznaje zakon a ti klasicni pametnjakovicsupercali wrote:stavio ja tablice na auto nemam curu a regularne ispod sajbi stavioJThomas wrote:e jeste, čuveno pitanje znate li zašto smo vas zaustavili?
- seoBIH
#18812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hajd pobogu, provozaj se malo pa provjeri gdje bi zavrsio da je zakacio na trotoaru. Eto kako.zateznistub wrote:Kako pobogu, kad je lijeva krivina a on ide koliko ide? I upravo gdje je auto zaustavljeno govori da je "sjekao" krivinu...seoBIH wrote:Da je udarena na rubu trotoara, audi bi samo tako proletio na tramvajsku. Nema sanse da je na trotoaru udarena a da auto ne proleti na tramvajsku, jer je tu krivina.JanuaryJones wrote:Koliko će dobiti ovaj iz Vakufa ako se utvrdi da je žena stajala na rubu trotoara i da nije zakoračila na cestu?
-
Dead Man Walking
#18813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
S obzirom da je i auto osteceno haman na sredini, ne vidim kako je mogao zakaciti na trotoaru? 
- supercali
#18814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne pametnjakovic nego ne dam da me svako jebe u zdrav mozakshandrprcSA wrote: drot glup jer ne poznaje zakon a ti klasicni pametnjakovic
ako tebe moze nek jebe mene nece
- zateznistub
#18815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kume,seoBIH wrote: Hajd pobogu, provozaj se malo pa provjeri gdje bi zavrsio da je zakacio na trotoaru. Eto kako.
ja vozacku imam koliko ti godina zivota...
- seoBIH
#18816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Svoj ti pos'o. Ne pametuj, prodji jednom kroz tu raskrnicu i razmisli sta bi se desilo da je zakacena na trotoaru! Vidis li ti pobogu da je autom udarena skoro po SREDINI?
- Tercius
#18817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
supercali wrote:ne pametnjakovic nego ne dam da me svako jebe u zdrav mozakshandrprcSA wrote: drot glup jer ne poznaje zakon a ti klasicni pametnjakovic
Nisi ti haman naletio gdje treba, da vidis kako se sto ti kazes hebe u mozak
-
shandrprcSA
#18818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dobrosupercali wrote:ne pametnjakovic nego ne dam da me svako jebe u zdrav mozakshandrprcSA wrote: drot glup jer ne poznaje zakon a ti klasicni pametnjakovic
- supercali
#18819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa onaj koji zna posao ne bi me ni zaustavio a i ako bi me zaustavio samo bi eventualno pregledao dokumente gdje su tablice dovidjenja prijatnoTercius wrote:
Nisi ti haman naletio gdje treba, da vidis kako se sto ti kazes hebe u mozakAl eto nadam se iskreno da ces imati prilike da dozivis i to, cisto da dozivis samospoznaju i skontas koliki ti je IQ
ovo nisi haman naletio gdje treba dovoljno govori o policajcu sta misli o gradjanima
znaci ti si tu da zajebavas nekoga iako je upravu? da ubijete dosadu jel i da vam prodje smjena sto brze
ocito pola vas ne zna sta je zadatak policije na ulici
- supercali
#18820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa za tvoju informaciju i tu da je neko stavi ne krsi nijedan zakon ako stoji uspravno i prednja i zadnjashandrprcSA wrote:dobrosupercali wrote:ne pametnjakovic nego ne dam da me svako jebe u zdrav mozakshandrprcSA wrote: drot glup jer ne poznaje zakon a ti klasicni pametnjakovic
ako tebe moze nek jebe mene necesledeci put stavi na krov tablicu
![]()
- zateznistub
#18821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jesi li ti svestan sta pises? Znas li koliko je udesa bilo u zadnje vrijeme upravo na toj istoj raskrsnici i svi su zavrsavali haman na istom mjestu, par metara gore-dole ovisno o brziniseoBIH wrote:Svoj ti pos'o. Ne pametuj, prodji jednom kroz tu raskrnicu i razmisli sta bi se desilo da je zakacena na trotoaru! Vidis li ti pobogu da je autom udarena skoro po SREDINI?
-
shandrprcSA
#18822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
blage veze ti nemassupercali wrote: pa za tvoju informaciju i tu da je neko stavi ne krsi nijedan zakon ako stoji uspravno i prednja i zadnja
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150504132Dead Man Walking wrote:S obzirom da je i auto osteceno haman na sredini, ne vidim kako je mogao zakaciti na trotoaru?

edit:

pogledaj položaj vozila
ESP u svim audijima od A8 D2 ispravlja vozilo pri naglom kočenju i bilo kakvom zanošenju
mogla se nalaziti na prvoj zebri
kako god, mislim da divljanja bilo kojim prevoznim sredstvom po gradu treba preuzeti FUP, ne zajebavam se.
Last edited by mk ultra on 08/05/2015 21:44, edited 1 time in total.
- Tercius
#18824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ocito ti citanje nije jaca strana, ako si vec odlucio u svom zivotu da ulazis u konfrontacije onda moras da imas i neku podlogu, u konkretnom slucaju to bi bilo da znas elementarne stvari iz poznavanja propisa saobracaja, sto ti sine ocigledno nemas.Takvi ko ti sine i uzrokuju saobracajne nesrece na putevima.supercali wrote:pa onaj koji zna posao ne bi me ni zaustavio a i ako bi me zaustavio samo bi eventualno pregledao dokumente gdje su tablice dovidjenja prijatnoTercius wrote:
Nisi ti haman naletio gdje treba, da vidis kako se sto ti kazes hebe u mozakAl eto nadam se iskreno da ces imati prilike da dozivis i to, cisto da dozivis samospoznaju i skontas koliki ti je IQ
ovo nisi haman naletio gdje treba dovoljno govori o policajcu sta misli o gradjanima
znaci ti si tu da zajebavas nekoga iako je upravu? da ubijete dosadu jel i da vam prodje smjena sto brze
ocito pola vas ne zna sta je zadatak policije na ulici
- seoBIH
#18825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Auto je pomjereno prije/pri dolaska policije. Sto se tice udara, sigurno je bila van trotoara. Sada gdje, ne znam. To se vidi i po steti na autu.mk ultra wrote:pogledaj položaj vozilaDead Man Walking wrote:S obzirom da je i auto osteceno haman na sredini, ne vidim kako je mogao zakaciti na trotoaru?
ESP u svim audijima od A8 D2 ispravlja vozilo pri naglom kočenju i bilo kakvom zanošenju
mogla se nalaziti na prvoj zebri
kako god, mislim da divljanja bilo kojim prevoznim sredstvom po gradu treba preuzeti FUP, ne zajebavam se.