Ukrajina
- apsidejzi
#187976 Re: Ukrajina
Nije Ukrajina zaba. Rusija je zaba, Ukrajina je lonac.
- Distortion
#187977 Re: Ukrajina
Jos dan dva i jubilej 10.000 automobilske tehnike
- madner
- lvartheboneless
#187979 Re: Ukrajina
Druže tebe treba reportat pod hitno, toliko bulaziš ovdje po forumu da to nije humano. Znaš li ti koliko je 100 milijardi za ovakav rat ustvari malo? Jel ti imaš dodir sa stvarnošću?
De uzmi kalkulator i samo izračunaj koliko miliona dolara se samo pojede i popije dnevno na frontu. Da ne pričam o ostalim stvarima jer nećeš moć procesuirat.
Ti haman kontaš vojnici skrenu u trgovinu kažu de mi 2 kg metaka dva hljeba dvije paštete. Evo ti 10 maraka
Hajd idi sa foruma
- drndalo
#187980 Re: Ukrajina
1. Kako znas broj ljudi? Ja tvrdim da o tome ne znamo nista, niti trebamo znati...madner wrote: ↑08/11/2023 00:09Umanjivanje cifre se radi za americku javnost koja pizdi zbog ekonomske politike i javnosti. Mi nismo americka javnost, sto je veca cifra to je bolje za Ukrainu.drndalo wrote: ↑07/11/2023 23:14 Ne umanjujem cifru, nego je vi uvecavate samo nikako da skontam zasto? Jer je potrebno dokazati da je UKR dobila "previse" i da je u korupciji nestalo? Ti to nisi rekao, ali ima ko jeste... Kada ti iznosis tu cifru, dajes legitimitet tom sranju od price.
Ne pricamo koliko bi kostalo 200 baterija u kompletima kada bi se sada pokusale kupiti za isporuku 2030-2039, nego koliko baterija iz 1998 sada moze vrijediti? Posebno ako je poslana u paketu vojne pomoci SADa... Koliko helikopteri iz USA kostaju OS BiH ? Tek ce da kostaju, koliko i kako to ni ameri sada ne znaju jos... Tako da PVO poslan do sada nije 100 milijardi, osim rubalja...
Posto si racunao Hawk baterije? Po nula EUR ? Jer u svojim zemljama su odavno u knjigama samo trosak skladistenja, a ovako ce i ustediti na penzionisanju istih...
Oko ofanzive ne tvrdim nista, samo razmisljam... Meni ono sto sam vidio po internetu nije ni blizu ocekivanog intenziteta, pa raznisljam da li je to sve ili ima jos negdje nesto. Mozda i nema, mozda i ima... Vidjecemo.
Municija? Ja tvrdim da sa art. municija na zapadu vec jeste dodan gas, i dodaje se svakog dana. Naravno da tacne podatke cak i u "demokratijama" bas i nije pametno iznositi. Bolje je da svi budu u nekom nedorecenom limbu, malo vako, malo nako... Fluidno, sto bi se reklo...
Nije to baterija iz 1998, Patrioti su na najnovijem stanju a IRIS i SAMP bukvalno izlaze sa trake. Samo su trake spooore.
Sto se tice Hawka, nije iz skladista nego Spanija nije imala para da zamjeni. Opet najveca prednost je sto ima dosta raketa, a UA Bukovi su pri kraju.
Nije moglo biti intenzivnije, i ovo malo sto je ZSU postigla, postigla je tako sto je prihvatila velike gubitke.
Nisam ni rekao da nije dodan gas, nego da nije dovoljno, niti uspjesno. Broj zaposlenih nije znatno povecan ali zato jeste cijena granata. Totalni promasaj EU odbrane politike. Vise ce SK dostaviti Rusiji municije za 3 mjeseca nego EU u ovoj godini.
Bilo bi ljepo da je uspjesnije, ali ima razlog zasto su nas upregnuli.
2. Joj ti teze ! Svaka cast ! Prava odlikaska... SK isporucila vise u 3 mjeseca nego EU u godini...? Wow !!! Kako to zjbno zvuci... Naravno iz skladista za koje su oni znali gdje im se nalazi, i koje dopunjavaju vec 70+ godina...
3. Previse nam znacaja dajes, ali sve i jedan kapacitet koji moze posluziti "sa njihove strane" je upregnut, pa i mi... Ovako ili onako...
U pravu si, a i ostali da je 30+ godina razoruzavanja jer CCCPa nema, a RU je "partner", ima svoje posljedice u praznijim skladistima i smanjenim budzetima ali to je prije 600 dana promijenjeno... Ne moze preko noci ni kod njih, kao ni kod Rusa... Opet sva proizvodna baza svih zapadnjaka je puno zdravija i veca nego kod Rusa.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- drndalo
#187982 Re: Ukrajina
Da, za zablji paprikas...
-
Crvene_brigade
#187983 Re: Ukrajina
Ode fašistički, agresorsko-okupatorski pukovnik:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-lu ... /231108048
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-lu ... /231108048
-
Mrmrava
#187984 Re: Ukrajina
Preoptimisticno, a realnost je da Neve ni rusi sjediti skrstenih ruku. Nazalost Ukrajina Ce postati bih, jedna tranzicijska zemlja, prepuna korupcije kao sto smo i mi. Ko je pametan uhvatio se noge iz Ukrajine. Evo mi granicimo sa malim Rusima pa vidite nam drustva, situacije... Nema tu zivota.Hame_ wrote: ↑07/11/2023 02:22 Ako Rusija pobijedi u ovom ratu, Ukrajina prestaje postojati (što je i Putinova želja), ali ako Ukrajina pobijedi obje zemlje će nastaviti postojati. Nema tu ništa novo - Rusija progoni Ukrajinu gotovo zadnjih 90 godina.
Naoružani muškarac čuva žito za hitne slučajeve tokom ukrajinske gladi ranih 1930-ih.
Rusija je, unatoč svojoj ogromnoj kopnenoj masi, čudno opsjednuta teritorijem.
Iskreno se nadam (i očekujem) da Zelenski pristojno kaže svima koji pritiskaju Ukrajinu da naprave ustupke za "mir", pristojno, ali odlučno, da se pojebu na Mjesecu!
Može biti da je rat s Rusijom, u biti, vječan. Neće završiti ni kad Ukrajina dođe do granica iz 2014. I neće prestati kada Putin bude mrtav. Rusija je neizlječiva i njene teritorijalne ambicije ne mogu se umiriti. Mislim da Ukrajinci to razumiju, iako je dvojbeno da to zapadni čelnici (i mnogi zapadni građani) razumiju.
Nadam se da će Zelenski - i svi budući čelnici Ukrajine - izvući odgovarajuću lekciju iz primjera koji je dao češki predsjednik, Edvard Benes, pristupajući Münchenskom sporazumu iz 1938.: "Ne pristajte na kolebljive, dvolične ili ležerne saveznike koji guraju iluzorni mir i koji bi mogli zaprijetiti da će te napustiti ako to ne prihvatiš. Borite se, čak i ako se morate boriti sami."
S obzirom na količinu razaranja nanesenu ruskoj vojsci, čini se da nema sumnje da će Ukrajina na kraju povratiti svoj teritorij i poraziti Rusiju. Trebat će vremena, ali Ukrajina je sada jaka i postaje sve jača. Lažni mir ili prekid vatre samo šteti Ukrajini.
A ko zna, sram ima moć čak i nad besramnim saveznicima.
Sutra je definitivno novi dan... Svijet se mijenja.
- drug_profi
#187985 Re: Ukrajina
Zato što se mali rusi nešto pitaju i uvijek ovdje zamućuju vodu.
Radi interesa velikih rusa.
Svakom za nauk je Dejtonska BiH. Niko se neće zajebat ponovo.
Radi interesa velikih rusa.
Svakom za nauk je Dejtonska BiH. Niko se neće zajebat ponovo.
- madner
#187986 Re: Ukrajina
Pa nije tajna broj zaposlenih u EU po sektoru. EU nije SSSR.drndalo wrote: ↑08/11/2023 10:121. Kako znas broj ljudi? Ja tvrdim da o tome ne znamo nista, niti trebamo znati...madner wrote: ↑08/11/2023 00:09Umanjivanje cifre se radi za americku javnost koja pizdi zbog ekonomske politike i javnosti. Mi nismo americka javnost, sto je veca cifra to je bolje za Ukrainu.drndalo wrote: ↑07/11/2023 23:14 Ne umanjujem cifru, nego je vi uvecavate samo nikako da skontam zasto? Jer je potrebno dokazati da je UKR dobila "previse" i da je u korupciji nestalo? Ti to nisi rekao, ali ima ko jeste... Kada ti iznosis tu cifru, dajes legitimitet tom sranju od price.
Ne pricamo koliko bi kostalo 200 baterija u kompletima kada bi se sada pokusale kupiti za isporuku 2030-2039, nego koliko baterija iz 1998 sada moze vrijediti? Posebno ako je poslana u paketu vojne pomoci SADa... Koliko helikopteri iz USA kostaju OS BiH ? Tek ce da kostaju, koliko i kako to ni ameri sada ne znaju jos... Tako da PVO poslan do sada nije 100 milijardi, osim rubalja...
Posto si racunao Hawk baterije? Po nula EUR ? Jer u svojim zemljama su odavno u knjigama samo trosak skladistenja, a ovako ce i ustediti na penzionisanju istih...
Oko ofanzive ne tvrdim nista, samo razmisljam... Meni ono sto sam vidio po internetu nije ni blizu ocekivanog intenziteta, pa raznisljam da li je to sve ili ima jos negdje nesto. Mozda i nema, mozda i ima... Vidjecemo.
Municija? Ja tvrdim da sa art. municija na zapadu vec jeste dodan gas, i dodaje se svakog dana. Naravno da tacne podatke cak i u "demokratijama" bas i nije pametno iznositi. Bolje je da svi budu u nekom nedorecenom limbu, malo vako, malo nako... Fluidno, sto bi se reklo...
Nije to baterija iz 1998, Patrioti su na najnovijem stanju a IRIS i SAMP bukvalno izlaze sa trake. Samo su trake spooore.
Sto se tice Hawka, nije iz skladista nego Spanija nije imala para da zamjeni. Opet najveca prednost je sto ima dosta raketa, a UA Bukovi su pri kraju.
Nije moglo biti intenzivnije, i ovo malo sto je ZSU postigla, postigla je tako sto je prihvatila velike gubitke.
Nisam ni rekao da nije dodan gas, nego da nije dovoljno, niti uspjesno. Broj zaposlenih nije znatno povecan ali zato jeste cijena granata. Totalni promasaj EU odbrane politike. Vise ce SK dostaviti Rusiji municije za 3 mjeseca nego EU u ovoj godini.
Bilo bi ljepo da je uspjesnije, ali ima razlog zasto su nas upregnuli.
2. Joj ti teze ! Svaka cast ! Prava odlikaska... SK isporucila vise u 3 mjeseca nego EU u godini...? Wow !!! Kako to zjbno zvuci... Naravno iz skladista za koje su oni znali gdje im se nalazi, i koje dopunjavaju vec 70+ godina...
3. Previse nam znacaja dajes, ali sve i jedan kapacitet koji moze posluziti "sa njihove strane" je upregnut, pa i mi... Ovako ili onako...
U pravu si, a i ostali da je 30+ godina razoruzavanja jer CCCPa nema, a RU je "partner", ima svoje posljedice u praznijim skladistima i smanjenim budzetima ali to je prije 600 dana promijenjeno... Ne moze preko noci ni kod njih, kao ni kod Rusa... Opet sva proizvodna baza svih zapadnjaka je puno zdravija i veca nego kod Rusa.
NIje ni tajna sta je poslano:
https://www.bundesregierung.de/breg-en/ ... ne-2054992
Kakve veze ima da li su iz skladista ili ne? Poenta je da industrija EU nije ni 18 mjeseci poslje rata u stanju da stanca granate.
Nije do znacaja, nego su druge zapadne zemlje poslje hladnog rata presle na male serije. Zato Rusija sama vise proizvodi do Zapada i bice tako bar jos godinu.
Zapad ima puno veci potencial, ali od potencijala se ne zivi. Teoretski je mogao vec stancati duplo vise od Rusije, ali niti su prije 600 dana niti prije 6 donjele prave odluke.
- drndalo
#187987 Re: Ukrajina
Kako nema veze kada poredis proizvodnju sa praznjenjenjem skladista napunjenog 1978...? Naravno da je ovo drugo u 3 mjeseca brojnije i sadrzajnije...
Ti bas mislis da u EU vode radnike tacno po sektoru: Proizvodnja artiljerijske municije za izvoz u UKR?
Naravno da je u stanju da stanca, i stanca ih vise, i bice jos vise... Ili mislis da sve ovo dolazi s Mjeseca?
Ti bas mislis da u EU vode radnike tacno po sektoru: Proizvodnja artiljerijske municije za izvoz u UKR?
Naravno da je u stanju da stanca, i stanca ih vise, i bice jos vise... Ili mislis da sve ovo dolazi s Mjeseca?
- istra_hr
#187988 Re: Ukrajina
meni je već tragikomično slušat/čitati kako maloruski "stručnjaci" i vojni i ekonomski ... stalno spominju kapacitete i snagu SSSR-a,
a zaboravljaju da današnja Rusija nije po snazi ni sluga bivšeg CCCP-a
- drndalo
#187989 Re: Ukrajina
Pa naravno da nije ni "C" od CCCPa... Osim sto dijeli veci dio teritorije geografski... I pricaju istim jezikom...
Ostalo je mentalno na nivou 1856 (Feudalizam) sa pristupom internetu i (mozda) nuklearnom oruzju...
Doduse, i struju imaju....
Ostalo je mentalno na nivou 1856 (Feudalizam) sa pristupom internetu i (mozda) nuklearnom oruzju...
Doduse, i struju imaju....
-
caros
#187990 Re: Ukrajina

Napretka nema, američki izbori idu, sretno Ukrajincima.
-
lajkujMe
#187991 Re: Ukrajina
Ide desant
Prijavljeno da su Ukrajinci postavili jak PVO duzinom Dnjepra
- apsidejzi
#187992 Re: Ukrajina
Hahahaha zahvaljujem
- Čitalac
#187993 Re: Ukrajina
U političkom smislu, značajan dan za Ukrajinu.
Europska komisija preporučila je da EU započne pristupne pregovore s Ukrajinom, izjavila je Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, na brifingu u Bruxellesu. Von der Leyen je rekla da je Ukrajina provela više od 90% preporuka koje je iznijela EK.
"Na temelju toga, preporučujemo danas da Vijeće otvori pregovore o pristupanju. Također preporučujemo da Vijeće odobri pregovarački okvir kada Ukrajina provede tekuće reforme", rekla je.
Von der Leyen je dodala da će EK o tome dati izvješće u ožujku 2024. te je pohvalila Ukrajinu jer je nastavila provoditi reforme unatoč ratu punih razmjera.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#187994 Re: Ukrajina
koje smece je ova eu. Otvorili s Ukrajinom koja je u ratu, a s nama nisu. To samo pokazuje kakvi su dvlicni dupenudjaci.
- karanana
#187995 Re: Ukrajina
mi smo sica za raskusurivanje i eventualno cemo posluziti kao zalog za ruse da ne kazu da su totalno porazeni i da nemaju nikakvog uticaja. evropa je spremna da nas podane pod rusku kapu ako treba. ako srbija odluci da krene ruskim putem, i mi cemo. mi i srbija smo u paketu gdje god.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#187996 Re: Ukrajina
haj ne serendajte...realno ćunom mrdnuli nismo i onaj status kandidata su nam poklonili da nas poguraju, a mi im vraćamo tako što i dalje šlajdramo u mjestu ponajviše zahvaljujući Guardianu i njegovoj kamarili.
fakat smo likovi samo za zaobić...sve guzovače hoćemo
fakat smo likovi samo za zaobić...sve guzovače hoćemo
- istra_hr
#187997 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑08/11/2023 15:21 haj ne serendajte...realno ćunom mrdnuli nismo i onaj status kandidata su nam poklonili da nas poguraju, a mi im vraćamo tako što i dalje šlajdramo u mjestu ...
... i svi drugi su vam krivi
- tramvajtrojka
#187998 Re: Ukrajina
Otvaraju pregovore sa ukrajinom, moldavijom i gruzijom da rusi isto tako udju u EU ima logike
- Isner
#187999 Re: Ukrajina
Ako može donacija u vidu statusa kandidata... Bili bi zahvalni, s poštovanjem (pa ide naklon)....JoseMujica wrote: ↑08/11/2023 15:21 haj ne serendajte...realno ćunom mrdnuli nismo i onaj status kandidata su nam poklonili da nas poguraju, a mi im vraćamo tako što i dalje šlajdramo u mjestu ponajviše zahvaljujući Guardianu i njegovoj kamarili.
fakat smo likovi samo za zaobić...sve guzovače hoćemo![]()
- drndalo
#188000 Re: Ukrajina
Kakve ti gluposti pises...tramvajtrojka wrote: ↑08/11/2023 15:33Otvaraju pregovore sa ukrajinom, moldavijom i gruzijom da rusi isto tako udju u EU ima logike, fino usvaja ukrajina evropske zakone
vidimo to po primjeru uklanjanja atentatima vojnih lica koja nisu na fonu zelenskom
, sve evropski nivo
![]()