GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#18776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

shbc wrote:Dobra im je logika. Nisu svi obavezni da kupe, samo neka dokazu da ne koriste. Sta trebaju ljudi? Gopro kamere i svaki dan da snimaju kako dolaze do fakulteta? :roll:
To nek rijesi kontrola karata s tom razlikom da ce opet biti zloupotreba pa i kad kome s odvali kazna bice rasprava po forumu odakle im pravo
vješalica

#18777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

JThomas wrote:ma ja, nije do para ova priča... :lol:

što bi druga kolegica rekla, znate l' vi koliko treba para da se našim prekobrojnim radnicima uveže staž :lol:
Rijesi sa sobom const.problem prozivanja da tamo neko radi
Kompleksi su jebena stvar pogotovo ako se pokusavas ostvariti na forumu i pokusavati proziviti zivot kasnije a ne onda kad je to trebalo pravnicicicu
vješalica

#18778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Akibh wrote:
E to, to, kud ces veci bezobrazluk od nametanja placanja za uhljebske i neradnicke plate novokomponovane generacije GRAS-a
Prostacko razmisljanje
Karta se ne placa radi necijih plata vec radi usluge koja se koristi
Doduse zelenim komunistima nije logika nikad bila jaca strana
Valjda je to sve bilo u sklopu obecanja od vakta zlatnih kasika
vješalica

#18779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Nefs-i Mulhima wrote:
bezVolana wrote:da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
Otidji malo u HR i pogledaj sta je usluga...

U grasu se vozis ko tele...

@vjesalice usput sam i master apsolvent, tako da me itekako dotice ovo sranje sa grasom :roll:

Ps uzmi snikers
Ne dotice te se jer smo vec apsolvirali utekstu kojeg nisi procitao da ko ima automobil ne placa kartu
Tako da te se ne dotice
Koliko si se falio neplacanjem karte doslo se do zakljucka da iznosis lazi da imas auto,a brines za kartu
shbc

#18780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shbc »

vješalica wrote:
shbc wrote:Dobra im je logika. Nisu svi obavezni da kupe, samo neka dokazu da ne koriste. Sta trebaju ljudi? Gopro kamere i svaki dan da snimaju kako dolaze do fakulteta? :roll:
To nek rijesi kontrola karata s tom razlikom da ce opet biti zloupotreba pa i kad kome s odvali kazna bice rasprava po forumu odakle im pravo
Kakva ba kontrola karata? Hoce li to studente na raspoznavanje u Remizu? "Tebe sam vidjao u tramvaju" "tebe u troli" "tebe ne znam". Kako ti mislis da neko dokaze da se ne vozi gradskim prijevozom i bude oslobodjen placanja prilikom upisa?
Nefs-i Mulhima

#18781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nefs-i Mulhima »

vješalica wrote:
Nefs-i Mulhima wrote:
bezVolana wrote:da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
Otidji malo u HR i pogledaj sta je usluga...

U grasu se vozis ko tele...

@vjesalice usput sam i master apsolvent, tako da me itekako dotice ovo sranje sa grasom :roll:

Ps uzmi snikers
Ne dotice te se jer smo vec apsolvirali utekstu kojeg nisi procitao da ko ima automobil ne placa kartu
Tako da te se ne dotice
Koliko si se falio neplacanjem karte doslo se do zakljucka da iznosis lazi da imas auto,a brines za kartu
Mislis, vjesalica je dosla do zakljucka u svojoj glavi.

Biti apsolvent, raditi i imati automobil je nesto neostvarivo?

Par vas grasovaca ili na neki nacim povezanih sa grasom ste najgrlatiji na ovoj temi u odbrani neodbranjivog. Ti si vec poznata po nemogucnoscu vodjenja normalne konverzacije bez ludih zakljucaka. Cisto da znas, konverzacija sa tobom prestaje ovog momenta na ovu temu. Moje vrijeme je dragocjeno, dosta od mene sto citam gluposti sto piskaras....
drug_profi

#18782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Ona meni kaze da ne citam, a ona nit je procitala sta ko pise, niti je pokusala da shvati procitano iako, za razliku od nje, koristimo interpunkcije i velika/mala slova.
Dakle ti sto se kacis za svaki post kao ofinger, niko nije rekao da je skupo. Dapace svi se slazemo da je cijena povoljna, ali nam se ne dopada presedan da se dvije potpuno nepovezane stvari povezu pod imperativom.
To cini presedan da ce onda neko moci reci svi vlasnici automobila treba da placaju subvencije za plin, da se prestane loziti cumur.
Neka naprave ponudu povoljnih godisnjih karata, i neka je kratkorocna, recimo januar.
Neka nakon toga ponuda vise ne vazi, a svaki uhvaceni prekrsitelj koji ne plati kaznu ide u bazu koja se dostavlja u ISSS. Ne mozes upisati sljedecu godinu ili obnoviti staru dok ne platis sve kazne.

Ali prisila nikako. Ja cu mozda mojim curama i kupiti tu kartu jer se isplati, mada jako rijetko koriste gras, ali haj za te pare napravice valjda 50-60 voznji u godini, u ostalom ako ima placenu kartu onda ce i uci u vozilo a nece pjesaciti jednu-dvije stanice.

JA ti opet predlazem vjesalice da prije "submit" kliknes i "preview" pa iscitaj, razmisli, povezi, a na kraju obrisi jer je to najbolje...
shbc

#18783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shbc »

Povuce se SPUS. A sto guza radi :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#18784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Tomahawk11 »

Danas sam se vozio GRAS-ovim autobusom. Unutra ko da grijanje radio :-)
Čak svijet govori....jel ovo majstor grijanje odvrnuo :skoljka:
kakaljin

#18785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kakaljin »

Tomahawk11 wrote:Danas sam se vozio GRAS-ovim autobusom. Unutra ko da grijanje radio :-)
Klin se klinom izbija :-D :-D
trambusek88

#18786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Tomahawk11 wrote:Danas sam se vozio GRAS-ovim autobusom. Unutra ko da grijanje radio :-)
Što si išao na kraj autobusa, tu vazda grije od motora.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Tomahawk11 »

trambusek88 wrote:
Što si išao na kraj autobusa, tu vazda grije od motora.
Naprijed bio, doduše, sjedište iznad točka :roll:
vješalica

#18788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Nefs-i Mulhima wrote:

Par vas grasovaca ili na neki nacim povezanih sa grasom ste najgrlatiji na ovoj temi u odbrani neodbranjivog. Ti si vec poznata po nemogucnoscu vodjenja normalne konverzacije bez ludih zakljucaka. Cisto da znas, konverzacija sa tobom prestaje ovog momenta na ovu temu. Moje vrijeme je dragocjeno, dosta od mene sto citam gluposti sto piskaras....
niti sam grasovac niti sam povezana (klasični "argument" sa foruma nije više ni potrebno to razglabati jer dovoljno govori o sposobnosti razlučivanja nekih stvari)
i ja uopće ne govorim o tome da je neostvarivo niti je to tema rasprave
ti ćeš dokazati da si vlasnik auta i tu je sva priča završena i nećeš platiti kartu kako je i objašnjeno
eh sad to ako si planirao biti apsolvent još 5 godina to je druga stvar
KIseljak12

#18789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KIseljak12 »

vješalica wrote:
Nefs-i Mulhima wrote:

niti sam grasovac niti sam povezana (klasični "argument" sa foruma nije više ni potrebno to razglabati jer dovoljno govori o sposobnosti razlučivanja nekih stvari)
i ja uopće ne govorim o tome da je neostvarivo niti je to tema rasprave
ti ćeš dokazati da si vlasnik auta i tu je sva priča završena i nećeš platiti kartu kako je i objašnjeno
eh sad to ako si planirao biti apsolvent još 5 godina to je druga stvar
Momak, dzaba ih branis, i SPUS je odustao od ovoga (za sad), a ti ne odustajes.
vješalica

#18790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

drugi profil wrote:Ona meni kaze da ne citam, a ona nit je procitala sta ko pise, niti je pokusala da shvati procitano iako, za razliku od nje, koristimo interpunkcije i velika/mala slova.
Dakle ti sto se kacis za svaki post kao ofinger, niko nije rekao da je skupo. Dapace svi se slazemo da je cijena povoljna, ali nam se ne dopada presedan da se dvije potpuno nepovezane stvari povezu pod imperativom.
To cini presedan da ce onda neko moci reci svi vlasnici automobila treba da placaju subvencije za plin, da se prestane loziti cumur.
Neka naprave ponudu povoljnih godisnjih karata, i neka je kratkorocna, recimo januar.
Neka nakon toga ponuda vise ne vazi, a svaki uhvaceni prekrsitelj koji ne plati kaznu ide u bazu koja se dostavlja u ISSS. Ne mozes upisati sljedecu godinu ili obnoviti staru dok ne platis sve kazne.

Ali prisila nikako. Ja cu mozda mojim curama i kupiti tu kartu jer se isplati, mada jako rijetko koriste gras, ali haj za te pare napravice valjda 50-60 voznji u godini, u ostalom ako ima placenu kartu onda ce i uci u vozilo a nece pjesaciti jednu-dvije stanice.

JA ti opet predlazem vjesalice da prije "submit" kliknes i "preview" pa iscitaj, razmisli, povezi, a na kraju obrisi jer je to najbolje...
ne pada mi napamet
prva vijest je bila biće obavezno bez ikakvih dogovorenih detalja
krenula priča na 20 stranica (pretežno glupa)
i na kraju objave pojedinosti o načinu plaćanja karte i kako fercera sa tim kategorijama studenta
a ti si se gospodine uhvatio diskusije o skupoći davanja 100KM za godinu dana,a navodiš kako ti djeca koriste komercijalu
uredu to je njihov izbor,ali t akomercijala na dnevnoj bazi kad se sabere nije jeftina tako da tvoja tvrdnja da pored sufinansiranja moraš još dati 100KM je neosnovana
što se tiče kazni nek se uvežu u evidencije pa nek vidi svako kako će
vješalica

#18791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

KIseljak12 wrote:
Momak, dzaba ih branis, i SPUS je odustao od ovoga (za sad), a ti ne odustajes.
ja nikoga ne branim
samo su ljudi bezobrazni do bola
lijepo je ministar iznio podatak o broju studenata i broju prodatih karata
ne kontam mentalitet ljudi koji i pored ostvarenog prava na subvencioniranu kartu istu ne kupuje jer je cijena obična lakrdija
spus će uvijek braniti džabalebaroše i što preko tuđe grbače studiraju po UNSA ali to je viša politika gdje je veći interes gurati UNSA od drugih fakulteta jer se ovdje veliki novac vrti i to ne privatnih nego državnih
jer ipak završiti filozofiju u SA nije isto kao u npr Bihaću ili TZ ili gdje već ima...
vješalica

#18792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

shbc wrote: Kakva ba kontrola karata? Hoce li to studente na raspoznavanje u Remizu? "Tebe sam vidjao u tramvaju" "tebe u troli" "tebe ne znam". Kako ti mislis da neko dokaze da se ne vozi gradskim prijevozom i bude oslobodjen placanja prilikom upisa?
pa neće ti kontrola dozvoliti ulaz bez karte,barem ne bi trebala razularenim besposlenim neplatišama svake vrste
jer kad doneseš potvrdu da si unutar dva kilometra to podrazumijeva da nemaš potrebu da koristiš prevoz i ideš pješice
KIseljak12

#18793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KIseljak12 »

vješalica wrote:
shbc wrote: Kakva ba kontrola karata? Hoce li to studente na raspoznavanje u Remizu? "Tebe sam vidjao u tramvaju" "tebe u troli" "tebe ne znam". Kako ti mislis da neko dokaze da se ne vozi gradskim prijevozom i bude oslobodjen placanja prilikom upisa?
pa neće ti kontrola dozvoliti ulaz bez karte,barem ne bi trebala razularenim besposlenim neplatišama svake vrste
jer kad doneseš potvrdu da si unutar dva kilometra to podrazumijeva da nemaš potrebu da koristiš prevoz i ideš pješice
Vidi, da kontrola karata (revizori) radi svoj posao kako "struka nalaze", studenti bi se otimali da kupe godisnje karte.

Sjecam se da je, u doba kada sam studirao, Sarajevo u odnosu na ZG i BG (jedan od njih je imao besplatnu kartu za studente) imalo najskuplju mjesecnu studentsku kartu, a najnizi standard zivljenja.

Onda, nekad kasnije, kad sam vec bio pri kraju studija, je tadasnja kantonalna vlada obecala nesto u vezi tih karata, da ce sniziti cijenu s tadasnjih 33(??) na 20 KM, pa su onda povukli tu odluku, pa su bili protesti pred zgradom kantona, januar bio ili sjecanj, ne sjecam se vise, pa su ispostovali to svoje obecanje, bar za tu akademsku godinu, a ja sam do tada vec bio zavrsio sa studiranjem.

Kartu mora/bi trebao kupiti svako ko se vozi, star-mlad, zaposlen-nezaposlen, student-nestudent - nebitno.
Provodjenje tog pravila je prvenstveno na teret GRAS-a, a tek ako oni, pored ulozenog maksimalnog truda i ispucanih svih opcija, ne mogu naplatiti tu voznju, na scenu stupa MUP.

Imamo mi relativno dobre propise, ali se ne provode, ili se provode selektivno. Tako je i u pravosudju, i u GRAS-u, i na radnom mjestu, itd.

Zasto se neki ljudi svercaju? Zato sto mogu i zato sto znaju da nece snositi nikakve ozbiljne posljedice. Onda kada im za nepostivanje propisa bude prijetila neka ozbiljna kazna onda ce ljudi i kupovati karte.

Takodjer, nemoj ocekivati da ce se naplata karata poboljsati sve dok revizori selektivno provode propise (izbace ili napisu kaznu studenticama, nanama, itd., a grmaljima se i ne obracaju.
Akibh

#18794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

man_464 wrote:Sverceri na aparatima.

Volim nego pare.

:thumbup:
Haha, snace se himzanija, ne sekiraj se ti za njega...
shbc

#18795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shbc »

vješalica wrote:
A sta zivim 5 kilometra dalje? Idem autom, biciklom, pjesacim jer volim da hodam, vozim motor, vozim ocev automobil, vozi me kolega koji zivi u zgradi preko puta pa se talimo za gorivo, idem taxijem. Sta ce meni karta?
Roccohljup

#18796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Roccohljup »

shbc wrote:
vješalica wrote:
A sta zivim 5 kilometra dalje? Idem autom, biciklom, pjesacim jer volim da hodam, vozim motor, vozim ocev automobil, vozi me kolega koji zivi u zgradi preko puta pa se talimo za gorivo, idem taxijem. Sta ce meni karta?

Čuj što? pa da saniras probleme u grasu nastale javašlukom i kriminalom vlasti, uposlenika, uprava, itd. gdje ti je merhamet :D:D:D
Dosadno mii

#18797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dosadno mii »

man_464 wrote:Sverceri na aparatima.

Volim nego pare.

:thumbup:
Imate radnika da na svaku stanicu postavite po cetvero i to u dvije smjene
Pa nek kontrolisu i ne daju nikom bez karte

A ovaj namet studentima je nepromisljen sa svih strana
drug_profi

#18798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

vješalica wrote:
drugi profil wrote:Ona meni kaze da ne citam, a ona nit je procitala sta ko pise, niti je pokusala da shvati procitano iako, za razliku od nje, koristimo interpunkcije i velika/mala slova.

ne pada mi napamet
prva vijest je bila biće obavezno bez ikakvih dogovorenih detalja
krenula priča na 20 stranica (pretežno glupa)
i na kraju objave pojedinosti o načinu plaćanja karte i kako fercera sa tim kategorijama studenta
a ti si se gospodine uhvatio diskusije o skupoći davanja 100KM za godinu dana,a navodiš kako ti djeca koriste komercijalu
uredu to je njihov izbor,ali t akomercijala na dnevnoj bazi kad se sabere nije jeftina tako da tvoja tvrdnja da pored sufinansiranja moraš još dati 100KM je neosnovana
što se tiče kazni nek se uvežu u evidencije pa nek vidi svako kako će
Možda bi trebalo da ti padne na pamet. Priviđaju ti se rečenice.
man_464

#18799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Linija ? - Vrsta autobusa?

Dosta često se dešava da npr putnici imaju osjećaj da grijanje radi jer se kroz sistem cijevi kreće vrela voda, koja ghladi motor, što je već radna temperatura motora i voda koja cirkuliše je topija - vrela i prolazi kroz grijače (Namotani sistem cijevi od vode za hlađenje) u vozilu. Pa tako kutije grijača budu vrele, ali ventilator koji ispuhuje vrelinu većimo nije uključen, ali grije kutija sama od sebe. Zimi svakako radi i ventilator koji topao zrak forsirano izbacuje u salon. No zimi ako motor nije dovoljno zagrijan - nema ni puhanja toplog zraka - nema ni grijanja.

Zimi tako vozači ako je vraški ledeno ne pale jer naime dodatno odvođenje toplote još hladi vodu, pa može zalediti ako je vozilo tek upaljeno, mada posljednjih godina dosta se poboljšalo stanje pa vozila velikom većinom griju. Ljeti isto tako ako je prevrelo onda se uključi grijanje kako bi se temperatura spustila barem za 3-5 stepeni i kako vozilo ne bi prokuhalo i ispustilo vožnju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Tomahawk11 »

man_464 wrote:
Linija ? - Vrsta autobusa?

Dosta često se dešava da npr putnici imaju osjećaj da grijanje radi jer se kroz sistem cijevi kreće vrela voda, koja ghladi motor, što je već radna temperatura motora i voda koja cirkuliše je topija - vrela i prolazi kroz grijače (Namotani sistem cijevi od vode za hlađenje) u vozilu. Pa tako kutije grijača budu vrele, ali ventilator koji ispuhuje vrelinu većimo nije uključen, ali grije kutija sama od sebe. Zimi svakako radi i ventilator koji topao zrak forsirano izbacuje u salon. No zimi ako motor nije dovoljno zagrijan - nema ni puhanja toplog zraka - nema ni grijanja.

Zimi tako vozači ako je vraški ledeno ne pale jer naime dodatno odvođenje toplote još hladi vodu, pa može zalediti ako je vozilo tek upaljeno, mada posljednjih godina dosta se poboljšalo stanje pa vozila velikom većinom griju. Ljeti isto tako ako je prevrelo onda se uključi grijanje kako bi se temperatura spustila barem za 3-5 stepeni i kako vozilo ne bi prokuhalo i ispustilo vožnju.
Ma šta ja znam, onaj žuti (mada su svi žuti, valjda :D )
Hvala na objašnjenju :thumbup:
Post Reply