Ovo me uvijek zanimalo, šta se tačno podrazumijeva pod ovim?Lokman wrote:Samo je jedan način da se porazi SDA. To je agenda modernizacije pod pritiskom EU. Unutra ne postoje snage sa konkretnom snagom da savladaju SDA. Modernizacija podrazumjeva izmjenu ekonomskih odnosa za dobrobit ekonomskih sloboda pojedinaca. Sistem je propao ali političke stranke su bez vizije i kadrova. SDA je od religije napravila političku ideologiju, dakle politika modernizacije mora zastupati totalno suprotan kurs, razdvajanje religije od politike.
Razumijem dio da treba neke stvari razdvojiti u smislu da mnogo Bošnjaka (muslimana) glasa za SDA, iako ovi nikakve rezultate nemaju, umjesto da gledaju šta se popravilo na ekonomskom i drugim planovima koji bi nam poboljšali život.
Ali bile su na vlasti, u vlasti, a i opet će biti stranke koje nemaju tu povezanost sa nekom od religija, pa se ispostavilo da nam ništa nije bolje ni sa njima.
Takva je situacija da mi je skoro svejedno ko je na vlasti i ko god da je, navijam za njega u tom momentu čisto da nešto naprave, u protivnom me apsolutno ne zanimaju.