Mislim da nisi upravu. Mnogo je glasaca iz "B" korpusa, kojem se gadi sve sto ima veze s SDA, ali ne vide nikakvu ozbiljnu alternativu (SDA sateliti nisu alternativa). Neko ko zestoko razotkriva prljavi ves SDA, a istovremeno donosi razne hajrate, tamo gdje vlast drzi u svojim rukama (KS), itekako ce osvojiti glasove mnogih abstinenata, bivsih SDA i SDA-satelit glasaca.palermo wrote: ↑21/03/2022 13:35 Glupo je govoriti o kraju Dine KOnakovića i kraju NiP-a.....glasači će na kraju presuditi gdje mjesto i Dine i NiP-a.....
Ja mogu sa svoje strane reći da mi se čini da bi se NiP trebao zapitati šta je uopšte njihova politika.......jedina premisa na kojoj su dosada plovili je bila anti-SDA....to više nije dovoljno, a ni previše probitačno.....
Narod i Pravda (Konakovic)
- Idemedosumom
#18776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- vee-jay
#18777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne psuje mi se na portalu.
- drug_profi
#18778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Adriatic
#18779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I je li se difovac izborio za treći?
Boba je falila.
Ali biće još utakmica
Boba je falila.
Ali biće još utakmica
- Point.
#18780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jašta će. Ko god ponavlja HDZ priču kako nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika da dobije lajk od Željane Zovko i tapšanje one Eichhorst u ovim vremenima se može pozdraviti sa masovnim glasovima B korpusa. Nije BiH samo KS.Idemedosumom wrote: ↑21/03/2022 14:07Mislim da nisi upravu. Mnogo je glasaca iz "B" korpusa, kojem se gadi sve sto ima veze s SDA, ali ne vide nikakvu ozbiljnu alternativu (SDA sateliti nisu alternativa). Neko ko zestoko razotkriva prljavi ves SDA, a istovremeno donosi razne hajrate, tamo gdje vlast drzi u svojim rukama (KS), itekako ce osvojiti glasove mnogih abstinenata, bivsih SDA i SDA-satelit glasaca.palermo wrote: ↑21/03/2022 13:35 Glupo je govoriti o kraju Dine KOnakovića i kraju NiP-a.....glasači će na kraju presuditi gdje mjesto i Dine i NiP-a.....
Ja mogu sa svoje strane reći da mi se čini da bi se NiP trebao zapitati šta je uopšte njihova politika.......jedina premisa na kojoj su dosada plovili je bila anti-SDA....to više nije dovoljno, a ni previše probitačno.....
Nikako ne može altrenativa SDA biti SDA-B.
- drug_profi
#18781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dublji su razlozi svemu i pocinju jos 1991. da ne kazem 1986.Login77777 wrote: ↑21/03/2022 13:53Ali zasto se nije odma islo na tri entiteta kad su vec pravili entitete. Primjer tri kantona, ni jedan ne moze nositi ime prema tom vecinskom narodu i svaka ima svoje finansije, policiju, ceste itd.drug_profi wrote: ↑21/03/2022 12:07 Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.
I što je najvažnije mnogo tih stranaka su imali pro BiH politiku.
I onda dođe majorizacija i propadoše sve pro BiH politike kod Hrvata.
Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
Odluke donose vecinom glasova tog kantona i to je to.
Svi bi imali opoziciju na kantonu i fer stanje.
Manjine na tim kantonima imaju prava veta i to na odluke po toj manjini. Kultura, jezik itd a ne kladionice.
Znaci niko drugom ne moze biti kriv za lose stanje u tom kantonu.
Nema niko pravo da se odvaja iz BiH i to je to.
A na drzavnom nivou odluke da se donose vecinom glasova. Prikljucak nato-u itd.
Siguran sam da bi bilo svima bolje jer nema prostora da krivi one druge za lose stanje na kantonu.
Nema slucaja Komsic, Sulic, Opsenica itd.
Ali...
2006. je kod Hrvata zamalo prevladala evropska, liberalnija, građanskija politika. Kako u RH tako i u BiH.
Istina je da je HDZ bio pojedinacno najjaca stranka, ali su i oni morali u koaliciji te godine da se bore za glasove pa skupili 68.000 jedva, dok su u drugoj H koaliciji HSS, HDZ1990, i ostali imali jos 52.000 i na to još zasebno Lijanovići 25.000.
Šta se desilo?
2014. svi u jednom bloku. Rusi ih natjerali. Ne kazem da nisu pomogli, ali sigurno nisu bili glavni uzrok.
Nisam ni za dva entiteta, a kamo li za tri. ali ovako kako je sad, ne valja svakako. Mora se naći rješenje da se H i B izmire i da grade zajedničku državu.
Za S se moramo načekati.
-
noviforumas
#18782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji procenat biraca je pomno pratio ove pregovore, koliko ih je uopste culo Konakovice izjave, i od tih koji su culi koliko ce ih se sjecati u oktobru? Kad bi znali odgovore na ova pitanja, onda bi se mogli baviti predvidjanjima te vrste. Nasi ljudi imaju kratko pamcenje i vecina ne zna osnovne stvari o drzavnom uredjenju BiH. Bojim se da ovi koji predvidjaju krah NiP-a precjenjuju elektorat.Point. wrote: ↑21/03/2022 14:39Jašta će. Ko god ponavlja HDZ priču kako nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika da dobije lajk od Željane Zovko i tapšanje one Eichhorst u ovim vremenima se može pozdraviti sa masovnim glasovima B korpusa. Nije BiH samo KS.Idemedosumom wrote: ↑21/03/2022 14:07
Mislim da nisi upravu. Mnogo je glasaca iz "B" korpusa, kojem se gadi sve sto ima veze s SDA, ali ne vide nikakvu ozbiljnu alternativu (SDA sateliti nisu alternativa). Neko ko zestoko razotkriva prljavi ves SDA, a istovremeno donosi razne hajrate, tamo gdje vlast drzi u svojim rukama (KS), itekako ce osvojiti glasove mnogih abstinenata, bivsih SDA i SDA-satelit glasaca.
- Idemedosumom
#18783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zivi bili pa vidjeliPoint. wrote: ↑21/03/2022 14:39 Jašta će. Ko god ponavlja HDZ priču kako nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika da dobije lajk od Željane Zovko i tapšanje one Eichhorst u ovim vremenima se može pozdraviti sa masovnim glasovima B korpusa. Nije BiH samo KS.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa dobro ti svakako ne bi glasao taman da je Dino dogovorio ukidanje doma naroda i 1 covjek 1 glas. Da se ne lazemo.Point. wrote: ↑21/03/2022 14:39Jašta će. Ko god ponavlja HDZ priču kako nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika da dobije lajk od Željane Zovko i tapšanje one Eichhorst u ovim vremenima se može pozdraviti sa masovnim glasovima B korpusa. Nije BiH samo KS.Idemedosumom wrote: ↑21/03/2022 14:07
Mislim da nisi upravu. Mnogo je glasaca iz "B" korpusa, kojem se gadi sve sto ima veze s SDA, ali ne vide nikakvu ozbiljnu alternativu (SDA sateliti nisu alternativa). Neko ko zestoko razotkriva prljavi ves SDA, a istovremeno donosi razne hajrate, tamo gdje vlast drzi u svojim rukama (KS), itekako ce osvojiti glasove mnogih abstinenata, bivsih SDA i SDA-satelit glasaca.
- drug_profi
#18785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uglavnom, odlazi cirkus iz naseg malog grada.
I bukvalno se Balaševa pjesma može primijeniti, da je sad ne citiram cijelu, naći će je koga zanima.
Ostaju nama problemi oko kojih se zaista trebamo sekirati. Cijene luduju, plate stagniraju, nesposbni odlučuju, mafija preuzela drzavu...
Normalan covjek ce reci ma jebo vise sve ovo, odoh pocinjati ispocetka negdje gdje je upola manje ludaka.
I bukvalno se Balaševa pjesma može primijeniti, da je sad ne citiram cijelu, naći će je koga zanima.
Ostaju nama problemi oko kojih se zaista trebamo sekirati. Cijene luduju, plate stagniraju, nesposbni odlučuju, mafija preuzela drzavu...
Normalan covjek ce reci ma jebo vise sve ovo, odoh pocinjati ispocetka negdje gdje je upola manje ludaka.
-
mo-town
#18786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tacnije SDA 2.0 - new and improved (al' u qurcu).Point. wrote: ↑21/03/2022 14:39Jašta će. Ko god ponavlja HDZ priču kako nije fer da Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika da dobije lajk od Željane Zovko i tapšanje one Eichhorst u ovim vremenima se može pozdraviti sa masovnim glasovima B korpusa. Nije BiH samo KS.Idemedosumom wrote: ↑21/03/2022 14:07
-
mo-town
#18787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma koga to sad zanima. Vidis gdje je fokus? Uvijek bio i ostace.drug_profi wrote: ↑21/03/2022 15:40 Uglavnom, odlazi cirkus iz naseg malog grada.
- ultima_palabra
#18788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pregovori su ispunili svrhu, Bakir i Dragan su se potvrdili kao neprikosnoveni zastitnici bosnjackih i hrvatskih interesa, i sad ce zajedno sa Miletom da podgrijavaju tenzije do izbora. Dino je popusio foru i dao danak neiskustvu, sad treba staviti prst na celo i naredni put pametnije.
-
mo-town
#18789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A moze li Dino pametnije? Onim sto od njega cujem, meni ne djeluje kao kapacitet.ultima_palabra wrote: ↑21/03/2022 16:08 Pregovori su ispunili svrhu, Bakir i Dragan su se potvrdili kao neprikosnoveni zastitnici bosnjackih i hrvatskih interesa, i sad ce zajedno sa Miletom da podgrijavaju tenzije do izbora. Dino je popusio foru i dao danak neiskustvu, sad treba staviti prst na celo i naredni put pametnije.
- vee-jay
#18790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
iskreno, ne mogu ja vise sa tobom.drug_profi wrote: ↑21/03/2022 14:27Tesko je kad ti se rusi prividjaju posvuda.
Tako su se i meni bubasvabe prividjale.
prestar sam za taj predskolski nivo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#18791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
povijest je pokazala (izuzev 93.-94.) kolko je značajno da hrvati i bošnjaci imaju dobre odnose. možda bakir i nije svjestan toga...
-
mirza_15
#18792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Priča da je NiP SDA-B je priča koju lajkaju simpatizeri SDA. Ta priča samo ide na mlin SDA i onaj dio desno orijentiranih birača gura njima u naručje. Nije problem kada je pričaju oni koji su SDA, ali kada je pričaju oni nominalni ljevičari skaču sami sebi u stomak. Nikako da shvate da je trenutno, biračko tijelo procentualno više desno i da im je potrebna jedna stranka koja ima takve glasače da bi bili u vlasti i radili ono što sada Vlada KS radi. Mislim, samo vi nastavite širiti tu priču, ali trebate biti svjesni posljedica.
-
cabej
#18793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Danas intervju na FTV sa Konakovicem
Vidi se za neke stvari da se nije snasao i da ga je tu Bakir docekao i s razlogom isprozivao. Bolje bi bilo da je na pregovore isao Denis. U jednom trenutku je pretjerao sa prozivanjem SDA da sam opsovao.
S druge strane, dobre su mu opaske apsolutna nepripremljenost Bakira, nemanje energije i nikakva inicijativa, kao i sklonost laganju. To znam od ranije, od stranaca, HDZ-a i SNSD-a sam dobijao slicno pitanje: imate li vi koga drugog umjesto ovog (tupana) da vas zastupa?
S tim da Bakir ne laze smisljeno, nego ga lukavi Latini navuku, on prilicno neinteligentan, potpise- dodje kuci i objasne mu sta je potpisao ili dogovorio- pa slaze.
U svakom slucaju NiP daje nadu strancima a i HDZ-u da nisu svi Bakir, sto je dugorocno dobro ali kratkorocno oduzima glasove NiP-u.
Vidi se za neke stvari da se nije snasao i da ga je tu Bakir docekao i s razlogom isprozivao. Bolje bi bilo da je na pregovore isao Denis. U jednom trenutku je pretjerao sa prozivanjem SDA da sam opsovao.
S druge strane, dobre su mu opaske apsolutna nepripremljenost Bakira, nemanje energije i nikakva inicijativa, kao i sklonost laganju. To znam od ranije, od stranaca, HDZ-a i SNSD-a sam dobijao slicno pitanje: imate li vi koga drugog umjesto ovog (tupana) da vas zastupa?
S tim da Bakir ne laze smisljeno, nego ga lukavi Latini navuku, on prilicno neinteligentan, potpise- dodje kuci i objasne mu sta je potpisao ili dogovorio- pa slaze.
U svakom slucaju NiP daje nadu strancima a i HDZ-u da nisu svi Bakir, sto je dugorocno dobro ali kratkorocno oduzima glasove NiP-u.
- relativno84
-
Hakiz
#18795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma da, predajmo se.mirza_15 wrote: ↑21/03/2022 18:36 Priča da je NiP SDA-B je priča koju lajkaju simpatizeri SDA. Ta priča samo ide na mlin SDA i onaj dio desno orijentiranih birača gura njima u naručje. Nije problem kada je pričaju oni koji su SDA, ali kada je pričaju oni nominalni ljevičari skaču sami sebi u stomak. Nikako da shvate da je trenutno, biračko tijelo procentualno više desno i da im je potrebna jedna stranka koja ima takve glasače da bi bili u vlasti i radili ono što sada Vlada KS radi. Mislim, samo vi nastavite širiti tu priču, ali trebate biti svjesni posljedica.
-
noviforumas
#18796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U ovome ima istine. SDA se zgadila mnogima, ali jedan dio glasaca kojima se zgadila bi radije ipak glasao za SDA ili apstinirao nego dao glas nekome ko npr. podrzava LGBT pride u Sarajevu. To je jednostavno tako, ovo je jos uvijek konzervativno drustvo i ljudi neke stvari ne mogu da prihvate. NiP je ako nista koristan u smislu da kupi glasove socijalno konzervativnih od SDA.mirza_15 wrote: ↑21/03/2022 18:36 Priča da je NiP SDA-B je priča koju lajkaju simpatizeri SDA. Ta priča samo ide na mlin SDA i onaj dio desno orijentiranih birača gura njima u naručje. Nije problem kada je pričaju oni koji su SDA, ali kada je pričaju oni nominalni ljevičari skaču sami sebi u stomak. Nikako da shvate da je trenutno, biračko tijelo procentualno više desno i da im je potrebna jedna stranka koja ima takve glasače da bi bili u vlasti i radili ono što sada Vlada KS radi. Mislim, samo vi nastavite širiti tu priču, ali trebate biti svjesni posljedica.
- drug_profi
#18797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
uhuh ohoh....vee-jay wrote: ↑21/03/2022 17:07iskreno, ne mogu ja vise sa tobom.drug_profi wrote: ↑21/03/2022 14:27
Tesko je kad ti se rusi prividjaju posvuda.
Tako su se i meni bubasvabe prividjale.
prestar sam za taj predskolski nivo.
- drug_profi
#18798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da se slozim. Hrvati i Bosanci (koje god konfesije) su nekako bili vazda upuceni jedni na druge, narocito jer je hrvata nekad bilo mnogo vise ovdje, pa i u istocnoj Bosni.
Sa Srbijom mi nikad necemo biti prijatelji. Koliko god glumili dobrotu i finocu iz njihovog se kolektivnog pamcenja ne moze ispraviti da je OK ubijati muslimane, da su Srbi uvijek bezgriješni i da imaju pravo na pola Balkana. Koliko god oni bili emancipovani, na kraju iz njih izviri ta zmija.
Ne govorim generalno o svakom Srbinu vec o vecini koja na kraju krajeva i izabire tu politiku na vlast.
Mi u zavadi sa Hrvatima imamo samo jednu sudbinu, da nas bude sve manje (govorim o svima nama koji nemamo rezervnu domovinu).
U savezu sa njima imamo NATO i EU.
U savezu sa Srbima imamo Ruse, Kineze i ravnogorce.
U nasoj "nezavisnosti" imamo propast.
-
palermo
#18799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Možda si u pravu.možda nisi....eleneis, ali mislim da bi bilo dobro reći da sve ovo što si napisao važi (odnosno možda važi)samo za Sarajevo. NiP, nažalost ili srećom zavisno od ugla gledanja, jednostavno ne postoji drugdje. I ono što priča uopće ne kolerira sa stvarnošću ostatka BiH.mirza_15 wrote: ↑21/03/2022 18:36 Priča da je NiP SDA-B je priča koju lajkaju simpatizeri SDA. Ta priča samo ide na mlin SDA i onaj dio desno orijentiranih birača gura njima u naručje. Nije problem kada je pričaju oni koji su SDA, ali kada je pričaju oni nominalni ljevičari skaču sami sebi u stomak. Nikako da shvate da je trenutno, biračko tijelo procentualno više desno i da im je potrebna jedna stranka koja ima takve glasače da bi bili u vlasti i radili ono što sada Vlada KS radi. Mislim, samo vi nastavite širiti tu priču, ali trebate biti svjesni posljedica.
Što bi se reklo, teško je iz osnovne odmah na fakultet....nije lako preskakati stepenice, mislim, ovo je već reklo par forumaša, samo drugim riječima
- Grean
#18800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije to LGBT, oni mi naravno nisu problem ali kad ova iz NS nazove Ljiljane "ratnom zastavom" kao da na SRNA-i radi ili kad Barajlija kaze "problematicna ratna proslost" za komadanta Armije BiH j...b. bi im kroz majku. Znaci nikad, kad bi mi se osusila, isto mi je ko' za Dodika glasati. Za ovakve izlete nemam ni milosti ni razumijevanja.noviforumas wrote: ↑21/03/2022 19:19U ovome ima istine. SDA se zgadila mnogima, ali jedan dio glasaca kojima se zgadila bi radije ipak glasao za SDA ili apstinirao nego dao glas nekome ko npr. podrzava LGBT pride u Sarajevu. To je jednostavno tako, ovo je jos uvijek konzervativno drustvo i ljudi neke stvari ne mogu da prihvate. NiP je ako nista koristan u smislu da kupi glasove socijalno konzervativnih od SDA.mirza_15 wrote: ↑21/03/2022 18:36 Priča da je NiP SDA-B je priča koju lajkaju simpatizeri SDA. Ta priča samo ide na mlin SDA i onaj dio desno orijentiranih birača gura njima u naručje. Nije problem kada je pričaju oni koji su SDA, ali kada je pričaju oni nominalni ljevičari skaču sami sebi u stomak. Nikako da shvate da je trenutno, biračko tijelo procentualno više desno i da im je potrebna jedna stranka koja ima takve glasače da bi bili u vlasti i radili ono što sada Vlada KS radi. Mislim, samo vi nastavite širiti tu priču, ali trebate biti svjesni posljedica.