Challenger__ wrote:Evo, oglasilo se i june"Oooo, Am'riiikaaaa...."
Kakva karikatura, ne d'o Bog nikome.

Challenger__ wrote:Evo, oglasilo se i june"Oooo, Am'riiikaaaa...."

Sljam teroristicki, zlocinacki...DuckZz wrote:Tokom sukoba u oblasti Aleppa poginuo član ministarstva unutrašnjih poslova Iraka........
2 pripadnika Afganistanke jedinice poginuli tokom sukoba u Latakiji.
8 Pakistanskih pripadnika Iranske Zejnub brigade poginulo tokom sukoba u provinciji Aleppa.
2 Iranska vojnika poginula tokom sukoba u provinciji Aleppa.
Poginuo pripadnik Iranske Fatemijun brigade, 19 godišnji Mustafa Osami, tokom sukoba u provinciji Aleppa.
4 pripadnika Iranske Sabeerin specijalne brigade poginulo tokom sukoba u Siriji.
covjek je sultan a ocito i pjesnicki nadarenChallenger__ wrote:Evo, oglasilo se i june"Oooo, Am'riiikaaaa...."
Da pogadjam,Ivo Andric?DaysleepeR wrote:malo ovoj raji koja kaže nisi bošnjak ako ne voliš turke i Tursku, jedan zapis iz BiH iz 1839. godine:
"Bošnjaci i Osmanlije prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. – Bošnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čoveka od Osmanlie, a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice, i da su gori od đaura, zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapoveda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah, kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah."
vidi se da nisi baš načitan:Zgoljo wrote:Da pogadjam,Ivo Andric?DaysleepeR wrote:malo ovoj raji koja kaže nisi bošnjak ako ne voliš turke i Tursku, jedan zapis iz BiH iz 1839. godine:
"Bošnjaci i Osmanlije prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. – Bošnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čoveka od Osmanlie, a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice, i da su gori od đaura, zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapoveda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah, kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah."
DaysleepeR wrote:vidi se da nisi baš načitan:Zgoljo wrote:Da pogadjam,Ivo Andric?DaysleepeR wrote:malo ovoj raji koja kaže nisi bošnjak ako ne voliš turke i Tursku, jedan zapis iz BiH iz 1839. godine:
Ivo Andrić
Born: October 9, 1892
Died: March 13, 1975
ovo je zapis, putopis, nije roman, nije fikcija, ako treba pojašnjenje, javi
Ljubav cini covjeka slijepog. A ti si se bas zajapurio u te Turke ko da su ti caca i mater.Zgoljo wrote:
Gledaj,da sam ja zivio u vremenu Osmanske okupacije Bosne ja bih bio buntovnik,borio bih se protiv njih.
Ali u danasnjem vremenu nemam nikakvog razloga da mrzim Tursku i turski narod.Naprotiv,mislim da da boljeg prijatelja nemamo.
Malo je,moglo bi bolje i vise,znam, ali drugi nisu ni na tom nivou.Na zalost.
Pa muftija moj dobri,to je zbog toga sto ne mogu podnijeti da na,nominalno,bosanskom forumu kojekakvi likovi iznose okeane mrznje prema Turskoj a velicaju Rusiju,otvorenog neprijatelja moje zemlje.KAMI666 wrote:Ljubav cini covjeka slijepog. A ti si se bas zajapurio u te Turke ko da su ti caca i mater.Zgoljo wrote:
Gledaj,da sam ja zivio u vremenu Osmanske okupacije Bosne ja bih bio buntovnik,borio bih se protiv njih.
Ali u danasnjem vremenu nemam nikakvog razloga da mrzim Tursku i turski narod.Naprotiv,mislim da da boljeg prijatelja nemamo.
A iz koje je to kuhinje Andrić i Mažuranić? Na kojim seminarima učite te floskule. O kuhinjama sve i jedan nacionalista na ex yu prostoru lamentira od početka devedesetih, niko stvarne kuhinje ne otkri. Uvijek su to neke tamne, sakrivene, mračne kuhinje, spooky language, za zastrašivanje nenačitanog puka.Zgoljo wrote:![]()
Naravno da znam da nije Ivo ali ista je matrica,ista kuhinja,ista ideologija.Dakle metafora je bila.
I znaci ako je putopis amin je?![]()
Naravno da podrzavaju Rusiju u OVOM ratu u Siriji. Halali, ali i muftija je na njihovoj strani, Allaha mi dragogZgoljo wrote:Pa muftija moj dobri,to je zbog toga sto ne mogu podnijeti da na,nominalno,bosanskom forumu kojekakvi likovi iznose okeane mrznje prema Turskoj a velicaju Rusiju,otvorenog neprijatelja moje zemlje.KAMI666 wrote:Ljubav cini covjeka slijepog. A ti si se bas zajapurio u te Turke ko da su ti caca i mater.Zgoljo wrote:
Oprosti mufto ali puno mi je to druze.Sta cu kad sam emotivac
Mazuranica nisam spomenuo uopste a Andric je iz velikosrpske,iz koje ce biti.Jedan od onih na cijim su fasistickim nedjelima velikosrpski zlocinci izvrsili genocid nad BosnjacimaDaysleepeR wrote:A iz koje je to kuhinje Andrić i proguglani Mažuranić? Na kojim seminarima učite te floskule. O kuhinjama sve i jedan nacionalista na ex yu prostoru lamentira od početka devedesetih, niko stvarne kuhinje ne otkri. Uvijek su to neke tamne, sakrivene, mračne kuhinje, spooky language, za zastrašivanje nenačitanog puka.Zgoljo wrote:![]()
Naravno da znam da nije Ivo ali ista je matrica,ista kuhinja,ista ideologija.Dakle metafora je bila.
I znaci ako je putopis amin je?![]()
Ne valja Andrić bošnjacima? Nobelovac ne valja? Ko valja, Harun Yahya? Fatmir Alispahić?
Ne kontrira se ovakvom zapisu papagaj pričom o kuhinjama, ne znaš to ni objasniti, ne znaš ni prepoznati literarni izričaj kojim je pisao Andrić, znaš kako se ovom kontrira? Nađeš putopis iz tog vremena koji eto bošnjacima nije iz kuhinje pa postaš i kažeš, evo kontra. Nešto sumnjam da postoji, ali bi mi bilo drago da ga vidimo. A priče o kuhinjama su za nane na stranačkim mitinzima ili kad pukne krivična prijava protiv političara. Tad se kuhinje izvlače. Ne budi plitak tako.
Nemoj Zgoljo više Allaha ti, pojeo te čovjek ko giricu...Zgoljo wrote:Mazuranica nisam spomenuo uopste a Andric je iz velikosrpske,iz koje ce biti.Jedan od onih na cijim su fasistickim nedjelima velikosrpski zlocinci izvrsili genocid nad Bosnjacima
svaki ti post ko copy - pasteZgoljo wrote: Mazuranica nisam spomenuo uopste a Andric je iz velikosrpske,iz koje ce biti.Jedan od onih na cijim su fasistickim nedjelima velikosrpski zlocinci izvrsili genocid nad Bosnjacima
Sta cu svojim rijecima?Da ti vadim citate iz nedjela pomenutog u kojima je na najmonstruoznije nacine satanizirao,pljuvao i ponizavao Bosnjake pripremajuci Mladice za pokolje koji su usljedili 90-ih?DaysleepeR wrote:svaki ti post ko copy - pasteZgoljo wrote: Mazuranica nisam spomenuo uopste a Andric je iz velikosrpske,iz koje ce biti.Jedan od onih na cijim su fasistickim nedjelima velikosrpski zlocinci izvrsili genocid nad Bosnjacima
znaš li nešto svojim riječima reći?
Zgoljo wrote:Sta cu svojim rijecima?Da ti vadim citate iz nedjela pomenutog u kojima je na najmonstruoznije nacine satanizirao,pljuvao i ponizavao Bosnjake pripremajuci Mladice za pokolje koji su usljedili 90-ih?DaysleepeR wrote:svaki ti post ko copy - pasteZgoljo wrote: Mazuranica nisam spomenuo uopste a Andric je iz velikosrpske,iz koje ce biti.Jedan od onih na cijim su fasistickim nedjelima velikosrpski zlocinci izvrsili genocid nad Bosnjacima
znaš li nešto svojim riječima reći?
Daj budi ozbiljan.