Erdogan ima strašan tim ljudi. Turska polako postaje ekonomska sila. Pogledaj samo koliko je vanjskog dugog vraćeno otkad je AKP na vlasti u Turskoj i koliko je Turska kredita podijelila, koliko joj se duguje. Kažem, znam ja da je vaš najveći problem islam, a ne Erdogan i koliko god da vam neko činjenično priča vi ćete i dalje imati svoje. Tebi je pozitivno što Amerikom upravlja nekoliko bogataša (Jevreja), lažni pluralizam.Kikibombona wrote:Asad je diktator. I to veci diktator od Erdogana. Daleko veci, za sada. Erdogan je legalno dosao na vlast. Asada je na vlast postavila njegova porodica. Erdogan je monstrum diktstorskog mentaliteta al' nije gori od Asada.Stari_demagog wrote:Ko će napisati istinu ? Zašto su se desili ratovi u Iraku, Libiji, Siriji i zašto sad hoće da se isto desi u Turskoj i Iranu ? Zato što Amerika nije imala ili još uvijek nema uticaj na te zemlje. I kad praviš paralelu između Erdogana i Trumpa budi malo pametniji pa skontaj da je Erdogan država, a Trump ikebana u rukama države. Amerikom upravljaju državne sigurnosne službe, a Turskom Erdogan. I ti si onaj što je grlat na temi o Siriji i koji podržava Assada, iako je i on sam diktator, ne u toj mjeri kao Erdogan, ali je diktator. Recite jednostavno nije problem diktatura, problem je islam.
Ja ti o tome upravo govorim. Ameriku vodi VISE ljudi, stotine, cak i hiljade. Zato su najjaci. Veoma je opasno kada je sva vlast u rukama jednog covjeka. Hitler, Musolini, Staljin, Asad, Causesku, Pol Pot itd. Erdogan i Putin imaju apsolutnu vlast. Mogu gasiti medije, eliminisati opoziciju, uspostaviti potpunu kontrolu nad sudstvom, policijom, vojskom i svim mogucim sluzbama itd. Drzava jednog covjeka.
Tramp ima manire slicne kao Erdogan i Putin. On bi rado da ima apsolutnu vlast, da sve kontrolise i radi sta hoce. Ne dozvoljava mu to americki sistem. Ne moze on sam odlucivati o sudbini tako velike drzave. Kritika je izuzetno jaka. Losa rjesenja za Ameriku ce biti odbijena. Prvi ce mu Reks Tilerson ili Dzejms Metis reci da je budala ako povuce glup potez. Tilerson je vec rekao da se radi o idiotu.
Erdogana i Putina niko ne smije krivo pogledati. Oni vole poltrone a ne kriticare. Na lose poteze koje povlace nema ko ukazati.
Amerika je drzava SISTEMA, Turska ili Rusija drzave jednog lica.
Forza Erdogan, ne daj da ti Amerika i ćifuti od države naprave Libiju i Irak !