Republika Turska

Post Reply
Stari_demagog

#18776 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

Kikibombona wrote:
Stari_demagog wrote:Ko će napisati istinu ? Zašto su se desili ratovi u Iraku, Libiji, Siriji i zašto sad hoće da se isto desi u Turskoj i Iranu ? Zato što Amerika nije imala ili još uvijek nema uticaj na te zemlje. I kad praviš paralelu između Erdogana i Trumpa budi malo pametniji pa skontaj da je Erdogan država, a Trump ikebana u rukama države. Amerikom upravljaju državne sigurnosne službe, a Turskom Erdogan. I ti si onaj što je grlat na temi o Siriji i koji podržava Assada, iako je i on sam diktator, ne u toj mjeri kao Erdogan, ali je diktator. Recite jednostavno nije problem diktatura, problem je islam.
Asad je diktator. I to veci diktator od Erdogana. Daleko veci, za sada. Erdogan je legalno dosao na vlast. Asada je na vlast postavila njegova porodica. Erdogan je monstrum diktstorskog mentaliteta al' nije gori od Asada.

Ja ti o tome upravo govorim. Ameriku vodi VISE ljudi, stotine, cak i hiljade. Zato su najjaci. Veoma je opasno kada je sva vlast u rukama jednog covjeka. Hitler, Musolini, Staljin, Asad, Causesku, Pol Pot itd. Erdogan i Putin imaju apsolutnu vlast. Mogu gasiti medije, eliminisati opoziciju, uspostaviti potpunu kontrolu nad sudstvom, policijom, vojskom i svim mogucim sluzbama itd. Drzava jednog covjeka.

Tramp ima manire slicne kao Erdogan i Putin. On bi rado da ima apsolutnu vlast, da sve kontrolise i radi sta hoce. Ne dozvoljava mu to americki sistem. Ne moze on sam odlucivati o sudbini tako velike drzave. Kritika je izuzetno jaka. Losa rjesenja za Ameriku ce biti odbijena. Prvi ce mu Reks Tilerson ili Dzejms Metis reci da je budala ako povuce glup potez. Tilerson je vec rekao da se radi o idiotu.

Erdogana i Putina niko ne smije krivo pogledati. Oni vole poltrone a ne kriticare. Na lose poteze koje povlace nema ko ukazati.

Amerika je drzava SISTEMA, Turska ili Rusija drzave jednog lica.
Erdogan ima strašan tim ljudi. Turska polako postaje ekonomska sila. Pogledaj samo koliko je vanjskog dugog vraćeno otkad je AKP na vlasti u Turskoj i koliko je Turska kredita podijelila, koliko joj se duguje. Kažem, znam ja da je vaš najveći problem islam, a ne Erdogan i koliko god da vam neko činjenično priča vi ćete i dalje imati svoje. Tebi je pozitivno što Amerikom upravlja nekoliko bogataša (Jevreja), lažni pluralizam. :roll:

Forza Erdogan, ne daj da ti Amerika i ćifuti od države naprave Libiju i Irak ! :bih:
Kikibombona

#18777 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Stari_demagog wrote:Erdogan ima strašan tim ljudi. Turska polako postaje ekonomska sila. Pogledaj samo koliko je vanjskog dugog vraćeno otkad je AKP na vlasti u Turskoj i koliko je Turska kredita podijelila, koliko joj se duguje. Kažem, znam ja da je vaš najveći problem islam, a ne Erdogan i koliko god da vam neko činjenično priča vi ćete i dalje imati svoje. Tebi je pozitivno što Amerikom upravlja nekoliko bogataša (Jevreja), lažni pluralizam. :roll:

Forza Erdogan, ne daj da ti Amerika i ćifuti od države naprave Libiju i Irak ! :bih:
Istina je da sam u startu negativan prema islamistickim rezimima, narocito ako uz to ide ekstremizam, ratni zlocini, vjerska i etnicka netrepeljivost itd. Cim neko Jevreje nazove 'cifutima' za mene je u startu negativac.

Svaka diktatura javnost bombarduje pricama o velikom ekonomskom napretku. O tome je dosta pisao Vivaldi, koji poznaje materiju. Turska fabrikuje podatke s ciljem da ostavi utisak mocne drzave. To je laznjak prvenstveno za same Turke.

Meni je pozitivno sto je u Americi utociste pronaslo dosta moje rodbine i prijatelja. Svi su se odlicno snasli i zive 10, 100 puta bolje nego u BiH.

Amerika nije savrsena al' je za Tursku bajka od drzave u svakom pogledu. Ameriku mozemo porediti sa Svedskom, Norveskom, Danskom ili Islandom, ne mozemo jarane, ali nikako, porediti sa Turskom. To je smijesno.
Stari_demagog

#18778 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

Kikibombona wrote:
Stari_demagog wrote:Erdogan ima strašan tim ljudi. Turska polako postaje ekonomska sila. Pogledaj samo koliko je vanjskog dugog vraćeno otkad je AKP na vlasti u Turskoj i koliko je Turska kredita podijelila, koliko joj se duguje. Kažem, znam ja da je vaš najveći problem islam, a ne Erdogan i koliko god da vam neko činjenično priča vi ćete i dalje imati svoje. Tebi je pozitivno što Amerikom upravlja nekoliko bogataša (Jevreja), lažni pluralizam. :roll:

Istina je da sam u startu negativan prema islamistickim rezimima, narocito ako uz to ide ekstremizam, ratni zlocini, vjerska i etnicka netrepeljivost itd. Cim neko Jevreje nazove 'cifutima' za mene je u startu negativac.

Svaka diktatura javnost bombarduje pricama o velikom ekonomskom napretku. O tome je dosta pisao Vivaldi, koji poznaje materiju. Turska fabrikuje podatke s ciljem da ostavi utisak mocne drzave. To je laznjak prvenstveno za same Turke.

Meni je pozitivno sto je u Americi utociste pronaslo dosta moje rodbine i prijatelja. Svi su se odlicno snasli i zive 10, 100 puta bolje nego u BiH.

Amerika nije savrsena al' je za Tursku bajka od drzave u svakom pogledu. Ameriku mozemo porediti sa Svedskom, Norveskom, Danskom ili Islandom, ne mozemo jarane, ali nikako, porediti sa Turskom. To je smijesno.
Vanjski dug ne možeš fabrikovati. Meni je negativno kad neko brani dva trenutno najveća svjetska zla, Ameriku i Izrael. Lijepo što su se snašli, čestitaj im od mene, vrijedan smo mi narod tako da je svakako očekivano.
madner

#18779 Re: Republika Turska

Post by madner »

Turska vanjska politika je serija neuspjeha u zadnjih 10 godina, samo su nekad manji, nekad veci.

Nevjerovatno je koliko su truda ulozili i nista nisu uradili.
@mba

#18780 Re: Republika Turska

Post by @mba »

madner wrote:Turska vanjska politika je serija neuspjeha u zadnjih 10 godina, samo su nekad manji, nekad veci.

pa nije bas neuspjeh biti rob mmf-u, vratiti toliki dug!

hajd mi nadji jednu zemlju koja vodi dobru vanjsku politiku a da uz samu granicu imas milione izbjeglica, ovo sa cim se turska trenutno nosi mnoge bi danvo bacile peskir u ring!
Stari_demagog

#18781 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

Ma Erdoganu samo fali da se prešalta na socijalizam, da zanemari vjeru i okrene se sekularizmu i bio bi diktator po mjeri dežurnih pljuvača.
madner

#18782 Re: Republika Turska

Post by madner »

@mba wrote:
madner wrote:Turska vanjska politika je serija neuspjeha u zadnjih 10 godina, samo su nekad manji, nekad veci.

pa nije bas neuspjeh biti rob mmf-u, vratiti toliki dug!

hajd mi nadji jednu zemlju koja vodi dobru vanjsku politiku a da uz samu granicu imas milione izbjeglica, ovo sa cim se turska trenutno nosi mnoge bi danvo bacile peskir u ring!
Valjda hoces da kazes ne biti vise rob.
To kao prvo nije vanjska politika, a nije ni neki uspjeh. MMF je izvor jeftinijih kredita za zemlje u razvoju, samo glupani ne razumiju da se stranacke elite kriju iza MMFa da svale odgovornost za poteze koje povlace.

Ne bi mi nikad digli akcize, ali MMF je trazio :roll:

Izbjeglice na granici su direktna posljedica Turske vanjske politike, ali ne znam zasto mislis da to nekog baca na koljena?
madner

#18783 Re: Republika Turska

Post by madner »

Stari_demagog wrote:Ma Erdoganu samo fali da se prešalta na socijalizam, da zanemari vjeru i okrene se sekularizmu i bio bi diktator po mjeri dežurnih pljuvača.
Znaci diktator je vec i sada. Nemoj ga vise braniti. :D
Stari_demagog

#18784 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

madner wrote:
Stari_demagog wrote:Ma Erdoganu samo fali da se prešalta na socijalizam, da zanemari vjeru i okrene se sekularizmu i bio bi diktator po mjeri dežurnih pljuvača.
Znaci diktator je vec i sada. Nemoj ga vise braniti. :D
Je li ti Titova diktatura bila ok ?
ElRe

#18785 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Stari_demagog wrote: Hajde da vidim tog novinara u Americi koji će pisati protiv države, ne da će završiti u zatvoru nego će nestati sa lica zemlje. Vidiš da se nijedan svjetski medij ne usuđuje reći da iza svih ratova u svijetu stoji Amerika, iako se to zna jer zna da bi istog trena bili ugašeni. Zamisli kad bi se digla medijska hajka protiv Amerike u svijetu i kad bi se prikazivalo njihovo pravo lice gdje bi bili ?
U Americi je Al Jazeera morala zatvoriti svoj ured i kanal jer se njen program i dijeljenje istine sa prostora bliskog istoja nije svidio Amerikancima.
Stari_demagog

#18786 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

ElRe wrote:
Stari_demagog wrote: Hajde da vidim tog novinara u Americi koji će pisati protiv države, ne da će završiti u zatvoru nego će nestati sa lica zemlje. Vidiš da se nijedan svjetski medij ne usuđuje reći da iza svih ratova u svijetu stoji Amerika, iako se to zna jer zna da bi istog trena bili ugašeni. Zamisli kad bi se digla medijska hajka protiv Amerike u svijetu i kad bi se prikazivalo njihovo pravo lice gdje bi bili ?
U Americi je Al Jazeera morala zatvoriti svoj ured i kanal jer se njen program i dijeljenje istine sa prostora bliskog istoja nije svidio Amerikancima.
Pa o tome i pričam, kakva demokratija i pizde materine. Tamo su novinari manji od makovog zrna, kod nas imaju 500 puta veća prava, a govna su da ne mogu biti veća.
stakasa

#18787 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Ja kad vidim Erdogana prvo mi napamet padne ovaj Srbin kako se je kurcio na transporteru i onda snimak od par dana kasnije kad su ga ufatili i kad je objasnjavao da on to nije htjeo :D . Tako i Erdogan kad je ono avione srusio pa prijetio Putinu i onda mu ga pocuclo desetak mjeseci kasnije
ultima_palabra

#18788 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Stari_demagog wrote:
ElRe wrote:
Pa o tome i pričam, kakva demokratija i pizde materine. Tamo su novinari manji od makovog zrna, kod nas imaju 500 puta veća prava, a govna su da ne mogu biti veća.
Jest vala, Noam Chomsky i Naomi Klein odrađuju treće doživotne u Guantanamu... kakve su vam to bapske priče?
Stari_demagog

#18789 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

ultima_palabra wrote: Jest vala, Noam Chomsky i Naomi Klein odrađuju treće doživotne u Guantanamu... kakve su vam to bapske priče?
Uputi me prvo o čemu dotični pišu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18790 Re: Republika Turska

Post by Chmoljo »

:lol: :lol: :lol:

al, fakat, fakat, je l' vas nekad stid?
jao_situacije

#18791 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

taman kontam nekoga banovo kad ono ništa :roll:
mousstapha

#18792 Re: Republika Turska

Post by mousstapha »

Stavite smajli kad se zajebavate, mislice neko da ste ozbiljni.
stakasa

#18793 Re: Republika Turska

Post by stakasa »

Imam vrlo lose vibracije od Kolindinog odlaska u Istambul gdje ce na dnevnom redu biti odnosi Hrvata i Bosnjaka u BiH
ultima_palabra

#18794 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Stari_demagog wrote:
ultima_palabra wrote: Jest vala, Noam Chomsky i Naomi Klein odrađuju treće doživotne u Guantanamu... kakve su vam to bapske priče?
Nije ovo mjesto za sticanje opšteg obrazovanja.
Stari_demagog

#18795 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

ultima_palabra wrote:
Stari_demagog wrote:
Nije ovo mjesto za sticanje opšteg obrazovanja.
Šta je forum nego mjesto za diskusiju, nemamo svi iste interesne sfere. Poštenije je priznati nego se praviti pametan. Nisam ljubitelj novinara tako da im i ne pokušavam pamtiti imena.
Banksy

#18796 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

Stari_demagog wrote:
Hajde da vidim tog novinara u Americi koji će pisati protiv države, ne da će završiti u zatvoru nego će nestati sa lica zemlje. Vidiš da se nijedan svjetski medij ne usuđuje reći da iza svih ratova u svijetu stoji Amerika, iako se to zna jer zna da bi istog trena bili ugašeni. Zamisli kad bi se digla medijska hajka protiv Amerike u svijetu i kad bi se prikazivalo njihovo pravo lice gdje bi bili ?
:-)

Kako, inače, saznajemo o Americi, i bilo kojoj zemlji, sve te negativne stvari? Bacanjem graha?
ultima_palabra

#18797 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
Stari_demagog wrote:
Hajde da vidim tog novinara u Americi koji će pisati protiv države, ne da će završiti u zatvoru nego će nestati sa lica zemlje. Vidiš da se nijedan svjetski medij ne usuđuje reći da iza svih ratova u svijetu stoji Amerika, iako se to zna jer zna da bi istog trena bili ugašeni. Zamisli kad bi se digla medijska hajka protiv Amerike u svijetu i kad bi se prikazivalo njihovo pravo lice gdje bi bili ?

Kako, inače, saznajemo o Americi, i bilo kojoj zemlji, sve te negativne stvari? Bacanjem graha?
Od dopisnika iz slobodarske Turske, kako drugačije? :D
Stari_demagog

#18798 Re: Republika Turska

Post by Stari_demagog »

Banksy wrote:
Stari_demagog wrote:

Dovoljno bi bilo da nisi prirodno glup i da vidiš da gdje se pojavila Amerika pojavio se i belaj. A vanjska politika im svakako nije tajna, ne mogu je sakriti. Ono što mogu spriječiti je negativna ocjena njihova vanjske politike, a to uspijevaju kroz kontrolisanje medija.
mousstapha

#18799 Re: Republika Turska

Post by mousstapha »

Nekate demagoze, nemoj tako rano u Banovice :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18800 Re: Republika Turska

Post by Chmoljo »

Stari_demagog wrote:Šta je forum nego mjesto za diskusiju, nemamo svi iste interesne sfere. Poštenije je priznati nego se praviti pametan. Nisam ljubitelj novinara tako da im i ne pokušavam pamtiti imena.
zašto onda diskutuješ o nečemu o čemu nemaš minimum znanja?
Post Reply