Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lerdi wrote:
Kojom logikom si došla do toga da jedno isključuje drugo?
OK, ne isključuje. Pa što ih u predizbornoj ne nazvaste maherima, a danas tamnom silom?
Zašto prije izbora potencirate njihovu negativnost, a danas vještinu?
Biće da se perspektiva promijenila nakon što ste i sami postali njihovi mračni saveznici?
Perspektiva se nije ni najmanje promjenila samo za razliku od tebe ljudi su skontali da drugog načina nema nego da se pohrveš sa tim koje čitavo vrijeme kritikuješ. Ne postoji način jer ljudi su napravili sistem koji im omogućava da se, takvi kakvi jesu, održavaju na vrhu političkog života u BiH sve dok se neke stvari radikalno ne promjene. U sistemu kakvom imamo danas ja i ti imamo samo dvije opcije:
- Onu lakšu da se spakujemo i idemo vani moliti nekoga da nas prihvati
- Onu težu koja znači borbu protiv takvog sistema po bilo koju cijenu
Ulazak DF-a u ovu priču gledam kao pokušaj određenog broja ljudi da idu ovim težim putem i probaju kroz konkretan rad okrenuti stvari u nekom novom pozitivnijem smijeru. Posebno jer je trenutak na međunarodnoj sceni povoljan i treba se iskoristiti.
Banksy, jedna si od rijetkih čije postove sa guštom pratim. Kao što se i pretpostavljalo mnogi su DF-u zamjerili koaliciju sa SDA, počevši od mene samog, no posmatrajući procese pregovora ne ide toliko loše koliko sam mislio. Naravno svi imamo mšljenje o politici kakvo imamo, i prva pretpostavka je ona prirodna da im je glavni cilj vlast i funkcije, DF je trenutno u ulozi velikog hazardera jer svi smo vidjeli kako završava zagrljaj sa SDA crnom udovicom, ali ovog puta SDA nije tako lako na pregovorima, mislili su ajde dogovorimo se vama ovo, nama ono i idemo napraviti vlast. Za početak se Dodik izgurao iz državne vlasti i oslabila osovina Dodik - Čović. Ja se još uvijek nadam da će DF bar malo ispraviti situaciju, a još više se nadam da će se odvojiti viši i niži niovoi, te da će se bez SDA na kantonalnim nivoima iči..
Neki zaboravljaju elementarnu činjenicu da vuk dlaku mjenja a čud nikada.Nikakvi diplomatski ,koalicioni i ini lukavi postupci neće dovesti do toga da vuk promjeni čud.Mnogi su bili uprli da to odrade ,pa su na kraju klapili ušima.Samo se vratite unatrag i realno sagledajte sudbinu SBiH,SDP,i razne lijeve opcije tipa SDU,liberali,BOSS i slično.
Stanje može biti saamo yes or No. Nešto između ne postoji.U SBB-u su mudriji ljudi i odlučili da budu realna i čvrsta opozicija.Bacanje raznovrsnih izmišljotina i floskula na njihov račun koje bi narod kao trebao da prihvati je samo iluzija ovih nazovi pobjednika a budučih teških gubitnika.Kao da naslučuju svoju sudbinu.Zato se i udružuju jer su pojedinačno poprilično grohnuli.Samo apolitični ljudi i raznovrsni zvekani i glupaci vjeruju u čuda i duhove.
guruman wrote:Neki zaboravljaju elementarnu činjenicu da vuk dlaku mjenja a čud nikada.Nikakvi diplomatski ,koalicioni i ini lukavi postupci neće dovesti do toga da vuk promjeni čud.Mnogi su bili uprli da to odrade ,pa su na kraju klapili ušima.Samo se vratite unatrag i realno sagledajte sudbinu SBiH,SDP,i razne lijeve opcije tipa SDU,liberali,BOSS i slično.
Stanje može biti saamo yes or No. Nešto između ne postoji.U SBB-u su mudriji ljudi i odlučili da budu realna i čvrsta opozicija.Bacanje raznovrsnih izmišljotina i floskula na njihov račun koje bi narod kao trebao da prihvati je samo iluzija ovih nazovi pobjednika a budučih teških gubitnika.Kao da naslučuju svoju sudbinu.Zato se i udružuju jer su pojedinačno poprilično grohnuli.Samo apolitični ljudi i raznovrsni zvekani i glupaci vjeruju u čuda i duhove.
Nisu u sbb odlucili da li ce biti opozicija.
Kao i snsd, "odbili" su nesto sto im niko nije ni ponudio.
Dakle, i sbb i snsd bi dale SVE da budu u vlasti.
Cuj mudri u sbb-u
Tuzlanski DF ne podržava prijedlog Vlade TK o smanjenju plata
Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla pruža punu podršku sindikatima obrazovanja, zdravstva i policije u njihovim nastojanjima da ne budu obuhvaćeni mjerama štednje koje najavljuje Vlada TK
U ovoj stranci smatraju da je planirane uštede moguće ostvariti kroz umanjenje drugih stavki predviđenih budžetom.
- Smatramo da trenutna Vlada TK ne smije pravdati pogrešno vođenje politike u prethodnih 20 godina kršenjem prava iz kolektivnih ugovora navedenih budžetskih korisnika - ističe se u saopćenju GO Demokratske fronte Tuzla.
DF ima klasican problem mlade i na brzinu napravljene stranacke infrastrukture. ..pozicija malo, interesanata puno a slaba stranacka disciplina gdje se ne zna ko drzi bank i ko na koncu odlučuje...
U zdk , naprimjer, traze jedan broj ministarstava kao i zeleni bez obzira sto zeleni imaju 11 a mandarine 5 poslanika...traže jednak broj javnih preduzeca i upravljackih odbora i sto je zanimljivo traze mjesto predsjedavajuceg jal zamjenika koje po okvirnom dogovoru pripada hdz-u
A imaju i jednu glasnu i drekavu manjinu koju vodi jedan zastupnik a koji je aktivno vodao plenumase birvaktile i koja na sve nacine minira dogovor df i sda iz centrala. ..a pomalo ih i suljagic loži
-LIBERO- wrote:
Mojne Lerdi sviju ti. Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina.
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto . I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF. ....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum
Izvini drug al ti onda nemaš pojma šta je spin.
Opet fulaš fudbal što bi se reklo. Ovo što sam napisao je činjenica i sam pogled na nekoliko postova teme o NS-u govori u prilog ovome. Kao imate plan ali sačekajte 4 godine i imaćete bolji rezultat, pa onda kao nešto radite. Za 4 godine ko živ ko mrtav ljudi. Zbog tog čekanja i jesmo gdje jesmo danas. Iza Albanije, Ruande i ostalog probranog društva. Sve nešto čekamo a Godo nikako da dođe. Što je najluđe u svemu ovome ne postoji niti jedan parametar za koji bi se zagovoravaći ove teze uhvatili i mogli reći da će za te 4 godine biti nešto bolji rezultati. Niti jedan.
Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Bezobrazna Naša Stranka....
16 poslanika u Kantonu Sarajevo...
10 poslanika u Parlamentu FBIH....
5 poslanika u Državnom parlamentu...
S tolikim izbornim kapacitetom - neće da mijenjaju , naime čekaju da se mandati makar udvostruče.....
-LIBERO- wrote:
Mojne Lerdi sviju ti. Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina.
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto . I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF. ....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum
Izvini drug al ti onda nemaš pojma šta je spin.
Opet fulaš fudbal što bi se reklo. Ovo što sam napisao je činjenica i sam pogled na nekoliko postova teme o NS-u govori u prilog ovome. Kao imate plan ali sačekajte 4 godine i imaćete bolji rezultat, pa onda kao nešto radite. Za 4 godine ko živ ko mrtav ljudi. Zbog tog čekanja i jesmo gdje jesmo danas. Iza Albanije, Ruande i ostalog probranog društva. Sve nešto čekamo a Godo nikako da dođe. Što je najluđe u svemu ovome ne postoji niti jedan parametar za koji bi se zagovoravaći ove teze uhvatili i mogli reći da će za te 4 godine biti nešto bolji rezultati. Niti jedan.
Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
S tolikim izbornim kapacitetom - neće da mijenjaju , naime čekaju da se mandati makar udvostruče.....
I ti libero ne trčiš u promjene nego čekaš...
Ako pak čekate u NS ovaj rezultat da napravite neke promjene, blago vama.
Ma na kraju ista vam je plata, radili ili ne radili, tako da vi ste svoj put izabrali.............
Za DF
tvsabina wrote:
I ti libero ne trčiš u promjene nego čekaš...
Ako pak čekate u NS ovaj rezultat da napravite neke promjene, blago vama.
Ma na kraju ista vam je plata, radili ili ne radili, tako da vi ste svoj put izabrali.............
Za DF
Dobro smo pametni šta trpimo "samo" dvadeset pet "najtežih godina zajedno"...
A DF je na pravom putu....sretno !
''Cogito, ergo sum - Mislim, dakle jesam (Mislim, dakle postojim)''- Alija Budnjo
Jedan od največih bošnjačkim mislilaca u zadnjih nekoliko vijekova, naš brat musliman i graditelj džamija Predsjednik Alija Budnjo kao član kadrovske komisije SDA, zajedno sa svojim Susjedom ovih dana u Centrali je u velikoj dilemi koga postaviti za direktora u nekoj državnoj kompaniji i Instituciji. Veliku pomoć im pruža Konobar donoseći im HEDIJE koje ih osvježavaju i olakšavaju odluku ...
Metodologija i tehnike koje koristi kadrovska komisija SDA, prilikom odabira kandidata za mjesta direktora u državnim kompanijama i Institucijama su puno naprednije, nego što ih koriste na Zapadu.
Poznavajući profesionalne reference kadrovske komisije iz SDA, mi građani, brača i polubrača muslimani koji plačamo svaki dan razno-razne poreze i PDV harač svakodnevno vas finasirajući, znamo da ćete nam na mjesta direktora u državnim kompanijama i Institucijama širom BiH, izabrati najpoštenije, najbolje i najsposobnije.
Sretan rad bračo muslimani iz kadrovske komisije SDA, naše misli su uz vas.
P.S. Na Zapadu kandidate testiraju u Institutima kao što je ovaj: http://www.psychometricinstitute.com.au Napravili čitavu nauku od toga. Šta će to nama? Mi Bošnjaci imamo svoje ljude-Institucije koji će to profesionalno odraditi.
Da, moram vam još ovo reči: DF i dalje PRIMITIVNO šuti na sve moje e-mailove.
Niko iz DF-a više ne spominje predizborno i postizborno baljezganje o tome kako se neće uopće pregovarati o sastavljanju Vlada dok se ne usvoje izmjene određenih zakona. Tako se mahalo diferenciranom stopom PDV-a, plaćanjem istog nakon naplate faktura, ulaskom financijske policije u javna preduzeća, itd.
Mali traćak nade postoji ali to je sve na individulanim pokušajima, poput onog Dževada Adžema ...
Mislim da neče ništa uraditi jer većina u DF-u se ponaša identično kao i svi ostali.
Vidim po njihovom ponašanju, a najbolji dokaz je da PRIMITIVNO šute na e-mailove koje im šaljem.
Da meni neko šalje e-mailove bar bi mu odgovorio u smislu ''otkači dosadan si - to me ne zanima'' ali NE oni PRIMITIVNO šute ...
Nemojte se iznenaditi ako ne bude ništa od SDA - DF koalicije na kantonalnim nivoima, kako sam čuo DF je jasno postavio svoje zahtjeve koji su SDA zbog svoje korumpiranosti i nepotizma i više neg neprihvatljivi..
Objektivitet wrote:Nemojte se iznenaditi ako ne bude ništa od SDA - DF koalicije na kantonalnim nivoima, kako sam čuo DF je jasno postavio svoje zahtjeve koji su SDA zbog svoje korumpiranosti i nepotizma i više neg neprihvatljivi..
Ejs...recimo u zenici na 5 poslanika traze 4 ministra...taman koliko bi po dogovoru trebalo pripasti zelenim s 11 poslanika...i jos isti broj javnih preduzeca i tako
Objektivitet wrote:Nemojte se iznenaditi ako ne bude ništa od SDA - DF koalicije na kantonalnim nivoima, kako sam čuo DF je jasno postavio svoje zahtjeve koji su SDA zbog svoje korumpiranosti i nepotizma i više neg neprihvatljivi..
Ejs...recimo u zenici na 5 poslanika traze 4 ministra...taman koliko bi po dogovoru trebalo pripasti zelenim s 11 poslanika...i jos isti broj javnih preduzeca i tako
Kad pominješ Zenicu, čitam na BHRT
Rudari jame Stranjani RMU Zenica odbijaju izići iz jame dok im se ne obrate nadležni iz uprave Rudnika i Elektroprivrede BiH, saznaje BHRT od članova Sindikata rudnika.
Razlog za takvu odluku je, kako rudari navode, maćehinski odnos uprave Rudnika i Elektroprivrede BiH prema pogonu Stranjani, zastarjela oprema i neulaganje.
pemanapemani wrote:
Niko iz DF-a više ne spominje predizborno i postizborno baljezganje o tome kako se neće uopće pregovarati o sastavljanju Vlada dok se ne usvoje izmjene određenih zakona.
Tako se mahalo diferenciranom stopom PDV-a, plaćanjem istog nakon naplate faktura, ulaskom financijske policije u javna preduzeća, itd.
Dobro si. Ko će sad upratit' šta su sve slagali zadnjih mjeseci ...