SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#18776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

seoBIH wrote:
JanuaryJones wrote:Koliko će dobiti ovaj iz Vakufa ako se utvrdi da je žena stajala na rubu trotoara i da nije zakoračila na cestu?
Da je udarena na rubu trotoara, audi bi samo tako proletio na tramvajsku. Nema sanse da je na trotoaru udarena a da auto ne proleti na tramvajsku, jer je tu krivina.
Kako pobogu, kad je lijeva krivina a on ide koliko ide? I upravo gdje je auto zaustavljeno govori da je "sjekao" krivinu...
Trebam te

#18777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Trebam te »

JanuaryJones wrote:Koliko će dobiti ovaj iz Vakufa ako se utvrdi da je žena stajala na rubu trotoara i da nije zakoračila na cestu?

Kako je malom iz Vakufa ime? :?:

:evil:
Dzematlija

#18778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dzematlija »

mali_milojica wrote:Cudni neki arsini u vezi Masle. Ocekujem oslobađajucu presudu za Rastodera. Kod mene komsija izbode dva klosara koji su ga maltretirali par godina,covjeku dosadilo i malo ih izreze nozem i dobije 6 godina,a ovaj za ubistvo i tesko ranjavanje samo 4.5 :-)
:-?
JanuaryJones

#18779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

Trebam te wrote:

Kako je malom iz Vakufa ime? :?:

:evil:
Faruk Karalić meščini.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

kako sam ja čuo kad se osvećujete klošarima najbitnije je da oni ne znaju ko ih je napao niti da to neko vidi

policija se neće baš zamarati time što ste tada napravili niti će oni znati ko ih je skebo jer su toliko ljudi sjebali

ne možeš u pol bijela dana pred svjedocima uzimati pravdu u svoje ruke

naša civilizacija ne funkcionira tako
Dzematlija

#18781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dzematlija »

emko1234 wrote:Nemoj da budemo paušalni, nego budimo realni i objektivni. Evo ja sam prvi koji kad je prazna cesta po gradu vozim brže od 60, na autoputu uvijek vozim brže od dozvoljenog, naravno ako stanje na cesti to omogućava. I ja nekad pritisnem gas da prođem na trepčuće zeleno pa stignem i prođem na žuto. Mislim svi smo ljudi i svima se može desiti. Znam posredno momka koji je bio u srodstvu sa ženom koju je na Alipašinu ubio onaj lik iz Konjica u Mercedesu CLS, kaže momak, istrčala mu. Takva žena bila po prirodi. Čovjek je vozio 73 čini mi se, i ona mu istrčala i poginula.
Sjećam se jedne priče od prije 10-12 godina, djevojka kreće s tad novim Cliom sa semafora kod ekonomske. Završila fax, zaposlila se u nekoj banci i kupila sebi novo auto. Normalno kreće, iz pravca Vilsonovog joj istrčava curica od 6-7 godina na rolama i pravo pod auto, ova je udara, mala pada i lomi nešto što je kasnije izazavalo smrt u bolnici. Cura na psihijatriji završila.
Zato kažem, daleko od toga da brainm Maslu ili bilo koga od njih. Samo kažem da se svima može desiti da u momentu voze brže od dozvoljenog i da im neko izleti na cestu. Ja pješak, ja neki dedo ili nana koji trče za tramvajem, ja pašće ili nešto deseto.

Mislim da je u njegovom slučaju odmjerena kazna. U slučaju onog malo Subašića, koji je dobio 12 ili 14 godina je isto odmjereno.
Druže, nego je gore već pomenuo - radi se o POVRATNIKU U PREKRŠAJ. Njemu se problemi NE DEŠAVAJU već ih ON IZAZIVA.
http://www.mmaweekly.com/legal-analyst- ... -in-prison
Najbolji MMA borac skrivio automobilsku nesreću u USA - epilog: trudnici slomljena ruka. Prijeti mu višegodišnja robija. Šta bi bilo da je ubio ženu!?
“I think he’ll get three years. Now, the judge could knock it down to two years for mitigating circumstances, but in order for that to happen he’s going to have to show that when he left the scene of the crime he didn’t think there was any reason why there would be a serious injury,” he said. “And considering he knocked the victim’s car into another car, that’s going to pretty difficult to do.”
Last edited by Dzematlija on 08/05/2015 13:58, edited 1 time in total.
Truba

#18782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

treba i s telekomom provjeriti jel imo kakvih porukanja dok je vozio
sve naša policija može ako želi
zateznistub

#18783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Black swan wrote:kako sam ja čuo kad se osvećujete klošarima najbitnije je da oni ne znaju ko ih je napao niti da to neko vidi

policija se neće baš zamarati time što ste tada napravili niti će oni znati ko ih je skebo jer su toliko ljudi sjebali

ne možeš u pol bijela dana pred svjedocima uzimati pravdu u svoje ruke

naša civilizacija ne funkcionira tako
mirza_15

#18784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirza_15 »

emko1234 wrote: Ne znam, ali znam da je kočio u momentu udara i da je nije udario sa 93km/h.
A to se vidi po tome gdje je auto stalo nakon udara, 15 metara maksimalno od mjesta gdje je zena udarena.
E sada zamisli da je vozio propisanom brzinom. Prvo je morao da donese odluku. Da je vozio sporije donio bi je ranije. Znaci, poceo bi kociti ranije. Vozio bi sporije, pa bi prije i stao. Dalje, vise bi bilo vremena i za druge manevre kako vozaca, tako i pjesaka. Na kraju, velika je vjerovatnoca da ne bi bilo smrtnih posljedica i ako bi doslo do kontakta. Jako, jako su rijetki slucajevi da dodje do udesa sa smrtnim posljedicama ukoliko se postuje ogranicenje brzine. Dalje, ovaj lik je opasan po javnu bezbjednost. On ce i kada izadje iz zatvora opet da divlja. I to zakonski treba rijesiti. Ako treba i neka ustanova, psihijatri, psiholozi, ali pustiti ovog lika na slobodu nakon odsluzene kazne predstavlja prijetnju javnom redu i miru.
emko1234

#18785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

JanuaryJones wrote:
emko1234 wrote:
Ma odbrana će tražiti i iznijeti olakšavajuće činjenice i okolnosti, ako nije bio kažnjavan prije, ako je bio trijezan i slično. I ovo je ubistvo iz nehata, zavisi i ko su mu advokati i ko mu je babo i ko će biti sudija.
Al nekom logikom bi trebao dobiti više od ovog masle jer je navodno i brže vozio od njega.
Ona dionica (slomljeni zavoj oko tramvajske) je zlo. Kad se samo sjetim onog lika što je pomeo stub, i sebe i djevojku :shock:
Ne znam mislimo li na istog lika, audi a8 švedske table? Prije par godina, 200 pored maršalke pa na malti izletio?
mirza_15 wrote:
emko1234 wrote: Ne znam, ali znam da je kočio u momentu udara i da je nije udario sa 93km/h.
A to se vidi po tome gdje je auto stalo nakon udara, 15 metara maksimalno od mjesta gdje je zena udarena.
E sada zamisli da je vozio propisanom brzinom. Prvo je morao da donese odluku. Da je vozio sporije donio bi je ranije. Znaci, poceo bi kociti ranije. Vozio bi sporije, pa bi prije i stao. Dalje, vise bi bilo vremena i za druge manevre kako vozaca, tako i pjesaka. Na kraju, velika je vjerovatnoca da ne bi bilo smrtnih posljedica i ako bi doslo do kontakta. Jako, jako su rijetki slucajevi da dodje do udesa sa smrtnim posljedicama ukoliko se postuje ogranicenje brzine. Dalje, ovaj lik je opasan po javnu bezbjednost. On ce i kada izadje iz zatvora opet da divlja. I to zakonski treba rijesiti. Ako treba i neka ustanova, psihijatri, psiholozi, ali pustiti ovog lika na slobodu nakon odsluzene kazne predstavlja prijetnju javnom redu i miru.
To je sve relativno o čemu pričaš, da je ona pogledala lijevo prije izlaska na pješački na crvenom, bila bi živa danas. Ali od "da je" nema ništa. Nje nema, on ide u frižider. Ovo samo nek bude raji u pamet koliko može biti. Ja sam svaki dan u autu i toliko sam se nagledao tih pretrčavanja, izlijetanja, skakanja na cestu da sam konstatno u grču pogotovo na mjestima gdje je konstantno veća koncentracija pješaka.
Recimo Čaršija je idealan primjer za to, kad od Vijećnice smotaš prema Kovačima, sporo se vozi, ali u minuti dok prođeš kroz onu gužvu 100 puta možeš nekoga zakačiti, udariti, zgaziti. Jednostavno ljudi ne gledaju i to je to.
karanana

#18786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

evo ja sam na licu mjesta na malti bio bukvalno 20 sekundi nakon udara. ja izlazim iz tramvaja, zena lezi, tek ljudi trce prema njoj i nekakvi bilderi motoristi dolaze iz onog kafica gdje se pushi sisha gdje je bingo prije bio.

ali ja fakt ne znam neke detalje kao sto su sa koje je strane zena stajala? po mjestu gdje je lezala stajala je na strani gdje je pruga i htjela je preci prema zgradi kifla. a gore neko rece "da je gledala lijevo nebi nastradala". ako je mali udario na trotoaru sa strane tramvajske pruge onda bi garant pokupio i pola stajalista prema ilidzi zajedno sa ogradom i ljudima. iz onog sto sam ja cuo od jedne zene koja je bila u soku i plakala, zena je rekla da je nastradala krenula da prelazi i skontala je da nece uspjeti i pocela se unazad vracati ali da je bilo kasno, tako da je moja pretpostavka da je bila korak dva na cesti. ali ne opravdavam malog bilmeza koji je sigurno pichio velikom brzinom. bilmez je plakao i cini mi se rekao da je isao 80.
ja cak nisam ni vidio tragove kocenja, samo je auto lagano odvezo do prosirenja. ne znam ni kakav je uvidjaj policija izvrsila da se dodje do dokaza koja je brzina bila u pitanju.
Tercius

#18787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Ovo je idejno rjesenje za vecu sigurnost na gradskim saobracajnicama, imao sam priliku da testiram ovakav vid prelaza, na 60 km/h ( sto je i kod nas ogranicenje brzine na vecini saobracajnica u gradu ) prolazi se bez zastoja i problema, na 80 km/h vec se gubi stabilnost i poprilicno ostecuje vozilo.

Image

Image

Plus, zastitna ograda duz cijelog zelenog pojasa kuda se krece tramvaj namazana motornim uljem ili slicnom smjesom, pa preskaci seljak onda ;)
Troll_Happens

#18788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/176843/mirza-hatic-pao-sam-zbog-svojih-gladnih-ociju
iz ove price se vidi koliko su ovi nasi "kriminalci" smijesni i kad hoce istrazni organi istraze za 3-4 dana... da sve sto bi izjavili protiv tuzilastva bi bilo smijesno.. ali nazalost na kraju ih opet puste i bude da pojede vuk magarca.. .
Thorgerson

#18789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

emko1234 wrote:Nemoj da budemo paušalni, nego budimo realni i objektivni. Evo ja sam prvi koji kad je prazna cesta po gradu vozim brže od 60, na autoputu uvijek vozim brže od dozvoljenog, naravno ako stanje na cesti to omogućava. I ja nekad pritisnem gas da prođem na trepčuće zeleno pa stignem i prođem na žuto. Mislim svi smo ljudi i svima se može desiti. Znam posredno momka koji je bio u srodstvu sa ženom koju je na Alipašinu ubio onaj lik iz Konjica u Mercedesu CLS, kaže momak, istrčala mu. Takva žena bila po prirodi. Čovjek je vozio 73 čini mi se, i ona mu istrčala i poginula.
Sjećam se jedne priče od prije 10-12 godina, djevojka kreće s tad novim Cliom sa semafora kod ekonomske. Završila fax, zaposlila se u nekoj banci i kupila sebi novo auto. Normalno kreće, iz pravca Vilsonovog joj istrčava curica od 6-7 godina na rolama i pravo pod auto, ova je udara, mala pada i lomi nešto što je kasnije izazavalo smrt u bolnici. Cura na psihijatriji završila.
Zato kažem, daleko od toga da brainm Maslu ili bilo koga od njih. Samo kažem da se svima može desiti da u momentu voze brže od dozvoljenog i da im neko izleti na cestu. Ja pješak, ja neki dedo ili nana koji trče za tramvajem, ja pašće ili nešto deseto.

Mislim da je u njegovom slučaju odmjerena kazna. U slučaju onog malo Subašića, koji je dobio 12 ili 14 godina je isto odmjereno.
Tebi kao covjeku koji nema blage veze ko je zena koju je udario, isto kao sto nemam ni ja, naravno da je kazna odmjerena. Znam da osteceni nikad ne mogu biti zadovoljni, evo ajd stavi se u poziciju sina od ove zene, ne do bog.

Ja tebe razumijem apsolutno sta pises. Sekunde su u pitanju, svakome se moze desiti.

Ono sto meni nije jasno sta je u glavama pjesaka. Ja sam nakon 16h pjesak, auto me ne zanima, osim ako ne idem dalje negdje. I jbmu sedam puta pogledam tamo vamo uvijek. A po gradu mi se desava ljudi isto duhovi, to uopste ne gleda jebe se njega. A ne konta da sa 2 tone metala nema sanse, al valjda igraju na kartu ti se pazi jebi se kriv si ako me udaris. Ama je sam kriv, ali mamlaze ti ides pod zemlju. Narocito moras bit oprezan i uvijek sedmere oci drzat otvorene sa ovakvim vozacima kakve mi imamo.

Sto se tice ovog osudjenog, ono sto ovdje bode u oci je to da je ovaj lik i ranije kaznjavan zbog prebrze voznje. Dakle, djaba 15 prijava - on se nije opametio. I ja priznajem, ubrzam nekad da stignem zeleno, da se prestrojim, ali fakat evo ne sjecam se kad sam se uhvatio da vozim 90+ na glavnoj saobracajnici, fakat se ne sjecam. Kaznu za brzu voznju pa vise se ne mogu ni sjetiti kad sam dobio, a i to su bile sitnice 10-15km iznad i to van grada, po pustinji.

Po gradu nema svrhe toliko brzo voziti, samo ces poremetiti zeleni val, naglo kociti, jebavati se. Naravno i da negdje uspijes stici zeleno, opet u konacnici nisi nista ustedio mozda max 5 minuta, nema sanse nesta vise. Ako hoces nesto vise da ustedis, onda si 50-50 sanse da ces neko sranje napravit.
Thorgerson

#18790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Tercius wrote:Ovo je idejno rjesenje za vecu sigurnost na gradskim saobracajnicama, imao sam priliku da testiram ovakav vid prelaza, na 60 km/h ( sto je i kod nas ogranicenje brzine na vecini saobracajnica u gradu ) prolazi se bez zastoja i problema, na 80 km/h vec se gubi stabilnost i poprilicno ostecuje vozilo.

Image

Image

Plus, zastitna ograda duz cijelog zelenog pojasa kuda se krece tramvaj namazana motornim uljem ili slicnom smjesom, pa preskaci seljak onda ;)
Kakve fajde kad kod nas pjesaci ne prelaze na pjesackom?

Kreni sad garantujem ti na svakoj stanici ces ih vidjeti 5-6 kako vire i cekaju da predju. Zasto? Pa jbg mrsko im prosetati 50m do pjesackog i semafora. Radije ce tu stajat, virit, rizikovat zivot. To vec psiholozi trebaju da objasne zasto je to tako.
Thorgerson

#18791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Troll_Happens wrote:

iz ove price se vidi koliko su ovi nasi "kriminalci" smijesni i kad hoce istrazni organi istraze za 3-4 dana... da sve sto bi izjavili protiv tuzilastva bi bilo smijesno.. ali nazalost na kraju ih opet puste i bude da pojede vuk magarca.. .
Kakve li su ovdje zavrzlame u pitanju, boga pitaj....

Ova zena mu kcerka bivseg direktoa zeljeznica, ovaj dobio posao na zeljeznicama, skontali da je pun, uvezano je to sve.

A i previse oni nju brane, cuj ima bebu. Pa? Sta sad moja zena jel kad je imala bebu, mogla je otic opljackat banku i rec, eh eto ljudi odoh ja sad kuci imam bebu.

Ako imas bebu onda misli tikvom i nemoj pravit sranja. :run:
Tercius

#18792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Zato rekoh, postaviti zastitnu ogradu cijelom duzinom glavne saobracajnice, a ogradu premazati motornim uljem, ako ulje bude neefikasno, skopcat gradsku elektro mrezu na istu, pa kad im se vec gine nek ginu, bar oni normalni vozaci koji voze po propisima nece odgovarati radi seljaka koji su vijek u zurbi nekoj.
Truba

#18793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Troll_Happens wrote:

ako brani kolege svaka mu čast :)
Troll_Happens

#18794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Thorgerson wrote:
Troll_Happens wrote:

Kakve li su ovdje zavrzlame u pitanju, boga pitaj....

A i previse oni nju brane, cuj ima bebu. Pa? Sta sad moja zena jel kad je imala bebu, mogla je otic opljackat banku i rec, eh eto ljudi odoh ja sad kuci imam bebu.

Ako imas bebu onda misli tikvom i nemoj pravit sranja. :run:
:lol: :thumbup:
na skoro svakom clanku koji je pisan o njima/njoj se spominje ta famozna beba... Ako se roditelji nebrinu o njoj ne znam sta novinari klixa toliko trube i onaj klown od advokata... Prije nego sto su uradili odredjene radnje trebali su na bebu mislit.. sad nek je odgajaju baba i deda..
JanuaryJones

#18795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

Last edited by JanuaryJones on 08/05/2015 15:36, edited 1 time in total.
pakica_

#18796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pakica_ »

hzsa22 wrote:Sta je ovo, nigdje nista o ovome sinoc u Barama?
Boga mi ne vidim nigdje ni o udesu u bfazi sinoc.. A frajer 'ladno semafor odvalio :-) ili mi je promak'o clanak..
Kol'ko je puklo, ja sam kontala evo nam arkanovaca opet :run:
Thorgerson

#18797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Nemamo mi sta izmisljati toplu vodu.

Sta mislite sto vani ljudi koce ko ludi kad pjesak zagazi prelaz? Pa jer mu se odmah odreze kaznetina. Odmah. Svojima ocima vidio, rodjak i ja idemo u Norveskoj, ma pjesak jebo ja sebe ako je uopste zagazio, imam osjecaj da je pomislio da predje, rodjak nije stao tu drot bio negdje i odmah za nama mase.

I znate kako je isao razgovor? Pa nikako, nije ga ni bilo, pozdravio se, uzeo dokumente napisao kaznu, izvolite i dovidjenja.

Ja htio izac da mu cestitam.

A kod nas.

Pa prvo sto drot kad te zaustavi, krece prica od kulina bana.
Znas li sto sam te zaustavio?
Pa sto si, pa jesi vidio, pa kako bolan, pa gdje si gledo, pa sto, pa kako ces.
Ili, vozac koji je napravio prekrsaj krece sa svojom pricom, joj nisam vidio, sunce, meteori, komete, pa drot njemu se pravda kako je mala plata, vozac govori kako zuri kuci, i njemu kasni plata, jebu sda, jebu sdp, incko im kriv, i tako natezu se 20 minuta.

I na kraju i kad mu napise kaznu, nase vodje ti jos daju popust 50% ako je sto prije platis. :shock: :? :-)

Ja da sam komesar ili sta vec policije, ama bolan nemas sta PRICATI. NEMA PRICE.
1. Uzmi dokumente.
2. Napisi kaznu.

3. Krene ti nesta srat, napises mu ometanje rada sluzbenog lica.
i pises mu tako dok njemu ne dosadi.

Kraj.

I trazio bih svaki jebeni dan od vlade, parlamenta da mijenaju zakone i da se povecaju kazne, a ne da smanjuju. :run:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Nemamo mi sta izmisljati toplu vodu.

Sta mislite sto vani ljudi koce ko ludi kad pjesak zagazi prelaz? Pa jer mu se odmah odreze kaznetina. Odmah. Svojima ocima vidio, rodjak i ja idemo u Norveskoj, ma pjesak jebo ja sebe ako je uopste zagazio, imam osjecaj da je pomislio da predje, rodjak nije stao tu drot bio negdje i odmah za nama mase.

I znate kako je isao razgovor? Pa nikako, nije ga ni bilo, pozdravio se, uzeo dokumente napisao kaznu, izvolite i dovidjenja.

A kod nas.

Ili, vozac koji je napravio prekrsaj krece sa svojom pricom, joj nisam vidio, sunce, meteori, komete, pa drot njemu se pravda kako je mala plata, vozac govori kako zuri kuci, i njemu kasni plata, jebu sda, jebu sdp, incko im kriv, i tako natezu se 20 minuta.

I na kraju i kad mu napise kaznu, nase vodje ti jos daju popust 50% ako je sto prije platis. :shock: :? :-)

Ja da sam komesar ili sta vec policije, ama bolan nemas sta PRICATI. NEMA PRICE.
1. Uzmi dokumente.
2. Napisi kaznu.

Kraj.

I trazio bih svaki jebeni dan od vlade, parlamenta da mijenaju zakone i da se povecaju kazne, a ne da smanjuju. :run:
Naravno i sve tacno do detalja. I nije samo tako u Norveskoj nego u pola Evrope. Pjesak je kralj a po gradu jurcaju ono bas rijetki idioti koji 100% najebu da im se zgadi volan. Nema ovdje neke velike nauke i normalan vozac i kod nas kad prilazi raskrsnici i kad vidi da na njoj ima svijeta dobrano prikoci, nije to sramota i nisu gradske ulice za trke. Ja zaista svakoj raskrsnici prilazim sa rasirenim zjenicama do bola i nogom na kocnici. Pogotovo kad vozim krajnjim trakama na glavnoj dzadi. Ako nema semafora ma nista me ne kosta da stanem na pjesackom propustim pjesake i nastavim rahat da vozim, lagano i za evo 15 godina niti jedan jedini prekrsaj....lazem jesam jednom kaznu platio radi telefona ali zato mi sad u autu stoji "bluetooth":) a najiskrenije govorim pa prosao sam sa autom malte ne cijelu Evropu. ne kaze dzaba ona "ko zurio vrat slomio" zato ne zalim niti jedne sekunde da ovim bijesnim psima na cestama se odvali kazna da im nije do zivota.
Tercius

#18799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Thorgerson wrote:Nemamo mi sta izmisljati toplu vodu.

A kod nas.

1. Uzmi dokumente.
2. Napisi kaznu.

Kraj.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gabrielo

#18800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Gabrielo »

kiki-miki wrote:Sigurna sam da Oni ne koriste svoj mozak kad sjednu za volan.

Ne razmisljaju zasto postoji ogranicenje i zbog cega se moraju toga pridrzavati.
Ne razmisljaju o mogucim posljedicama, koje mogu nastati ako voze samo 10 km brze od dozvoljenog.
Ne razmisljaju da koliko god je auto korisno isto toliko moze biti i oruzje.
Isto kao i noz.

U drugom kontekstu - kako je moguce da neki i dalje voze sa onim prvim tablicama s jednim slovom u sredini?
Siguran sam da nemas polozen vozacki.
Locked