Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#18751 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:
sorted wrote:U to vrijeme pricalo se da je PVO sa smetova skinula jednog e sad jel istina ne znam.
Oborio ga Srbin jedan :)
Poslije rata bio policajac u PS Centar.
Penzionisan odnedavno.

Naravno, ako je istinito i ovo sto sam ja cuo.

bas da je odnedavno takav otisao u penziju i nije
kakavdanakneiskustvu

#18752 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:I šta bi sa Land Roverom? Je li se to desilo ili nije?

Da je @kdn kakav čoj'k provjerio bi sa starijim kolegama iz MUP-a :P

prakticki i nema vise tako starih kolega,sve u penziji skoro
Casual's

#18753 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Naserov buraz ide u penziju sljedećih par dana. Dobar policajac bio. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#18754 Re: Zeničani

Casual's wrote:Naserov buraz ide u penziju sljedećih par dana. Dobar policajac bio. :thumbup:

pa sad,s obzirom da je prije desetak godina bio hapšen kad i biraz mu ne bih se baš mogao složiti,ali hajd,nije on jedini takav
Casual's

#18755 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Casual's wrote:Naserov buraz ide u penziju sljedećih par dana. Dobar policajac bio. :thumbup:

pa sad,s obzirom da je prije desetak godina bio hapšen kad i biraz mu ne bih se baš mogao složiti,ali hajd,nije on jedini takav
Ma na stranu to. Odlično je poznavao zakon, i nije imao pardona. Bijedu što ne pale svjetla je dosta puštao, a mrcinama je znao i po 1000 KM odma napisati.
kakavdanakneiskustvu

#18756 Re: Zeničani

Casual's wrote:

Ma na stranu to. Odlično je poznavao zakon, i nije imao pardona. Bijedu što ne pale svjetla je dosta puštao, a mrcinama je znao i po 1000 KM odma napisati.

pa ne znam je li to baš na stranu,ali eto,kako kome
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18757 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Prije jedno godinu dana.

Opet ja kažem, to je sve rekla-kazala da je upravo on. Haj ga znaj šta je istina, ne možemo se dogovorit jeli bio Land Rover ili Lada Niva, a da za avion nađemo konsenzus. :D

Mene policija samo dvaput zaustavila u Zenici, a vozačku imam eto skoro 4 godine. Moram priznat da su stvarno oba puta bili i više nego korektni prema meni :thumbup:
Casual's

#18758 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote: pa ne znam je li to baš na stranu,ali eto,kako kome
Ako te uhapse samo zbog toga što imaš hamelja brata, a pri tom ne pronađu neki dokaz protiv tebe, ne bi se sad trebalo to njemu stavljati na teret.
kakavdanakneiskustvu

#18759 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:
Prije jedno godinu dana.

Opet ja kažem, to je sve rekla-kazala da je upravo on. Haj ga znaj šta je istina, ne možemo se dogovorit jeli bio Land Rover ili Lada Niva, a da za avion nađemo konsenzus. :D

Mene policija samo dvaput zaustavila u Zenici, a vozačku imam eto skoro 4 godine. Moram priznat da su stvarno oba puta bili i više nego korektni prema meni :thumbup:

nema takav ni u zadnjih bar 5 godina da je otisao u penziju,mislim srbin pa nacionalnosti
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18760 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

nema takav ni u zadnjih bar 5 godina da je otisao u penziju,mislim srbin pa nacionalnosti
E jbg jarane, hoš ime na pp da ti pošaljem. Sad je li se on izjašnjavao kao Srbin, Bošnjak, Bosanac, Eskim, ne znam ja.
kakavdanakneiskustvu

#18761 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:

E jbg jarane, hoš ime na pp da ti pošaljem. Sad je li se on izjašnjavao kao Srbin, Bošnjak, Bosanac, Eskim, ne znam ja.

N.M.?
Ja_Ja

#18762 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

asMir11 wrote:
avenija wrote:Masakr civila u Zenici od strane HVO.

19.04.1993.-19.04.2017.
Da se ne zaboravi i ne ponovi :sad:

Vezano za tu temu, da li se neko sjeća bombardovanja Zenice avio bombama? Mislim da je meta bila Željezara, datum 29. ili 30. septembar, godina vjerovatno 1992. Nigdje na internetu nisam uspio naći podatke o ovome, a bilo je civilnih žrtava i tad u Novoj Zenici.

Ako neko ima više informacija o tome, volio bih da pročitam. Hvala!
Sjecam se kao da je jucer bilo. Gadjali su DC na kanalu, pogodili kasinu pored. Ja sam bio prekoputa u zgradi mjesnog doma kod onih igralista pored Almya. Mati me poslala da dignem dnevnu fasungu hljeba kad su poceli da bombarduju. Prije tog bomardovanja oni su setali citavo ljeto nad Zenicom ali nisu bili borbeno aktivni. Mada se cesto sa Huma (na tom mjestu je postavljen protiv avionski top ali nakon tog bombardovanja, prije toga ga nije bilo) moglo vidjeti i cuti kako bacaju bombe na druga mjesta. Tako smo bili oguglali na avione da se znalo desiti nebrojeno puta da uzbuna svira, avioni nadlijecu, a mi se kupamo u Bosni na kaskadi ili dole malo nize na ostrvu. Bio je to koliko se sjecam napad u tri vala.
Kralj Tvrtko I.

#18763 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Buco ide u penziju?

Kakvu je on funkciju imao u stanici Crkvice?
notsure

#18764 Re: Zeničani

Post by notsure »

https://youtu.be/QKdV10VhW2s?t=2h18m24s

Mital uzeo cijenu struje, pretvorio je u energetsku vrijednost plinova i tako odredio cijenu plina koji oni imaju kao otpad, dakle ne plaćaju ga ništa.
Znači, porediš cijenu gotovog proizvoda (struje) s cijenom sirovine (plina) i tako izlevatiš Zeničane.
Koji smo mi hajvani, i treba nas uzimati kad smo tako glupi.

Pošto doFu zna s parama, čisto sumnjam da mu je to promaklo, prije će biti da su ga Indijci kupili da šuti o ovome.
I prošli put kad je grijanje stalo na -24°C, i sad kad ne radi a napolju zima, forsira se priča o Joint-venture kompaniji.
Samo da bi levati zagrizli i uletili u dil s Mitalom, da nas poslije uzimaju lopatom. Tačnije, plinom ;)
Norm

#18765 Re: Zeničani

Post by Norm »

notsure wrote:https://youtu.be/QKdV10VhW2s?t=2h18m24s

Mital uzeo cijenu struje, pretvorio je u energetsku vrijednost plinova i tako odredio cijenu plina koji oni imaju kao otpad, dakle ne plaćaju ga ništa.
Znači, porediš cijenu gotovog proizvoda (struje) s cijenom sirovine (plina) i tako izlevatiš Zeničane.
Koji smo mi hajvani, i treba nas uzimati kad smo tako glupi.

Pošto doFu zna s parama, čisto sumnjam da mu je to promaklo, prije će biti da su ga Indijci kupili da šuti o ovome.
I prošli put kad je grijanje stalo na -24°C, i sad kad ne radi a napolju zima, forsira se priča o Joint-venture kompaniji.
Samo da bi levati zagrizli i uletili u dil s Mitalom, da nas poslije uzimaju lopatom. Tačnije, plinom ;)

...ima jos vremena, pa guru je tek 'zasjeo'...ili sto bi rekli dragi forumasi 'preseravas'... :D
cvijet s reverom

#18766 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Ja imam pitanje vezano uz naše grijanje
Nisam imao priliku pratiti sjednicu a hoću da donesem odluku o eventualnom isključenju s mreže,pa me zanima šta su odlučili? Jel nastavljaju s Mittalom ili je Kakanj ili onaj KTG?
I kad će zvanično početi s radom? I šta će biti u međuvremenu?
channel10

#18767 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Koliko znam dogovoreno je sa Mittalom i navodno od sezone 2018-2019.

Odjavljuj i kupi sebi invertere i prst u uho.
smartXL

#18768 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ako nemate kvalitetnu izolaciju, ne odjavljujte se sa centralnog. Pogotovo grijanje na struju takvim objektima je preskupo.

Koliko god je grijanje lose, alternativa je losija ukoliko objekat nema dobru izolaciju. U suprotnoj varijanti, svaka alternativa je bolje rjesenje od centralnog
clio_dci120

#18769 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nije me bilo nekoliko dana, a pokrenu diskusiju oko onoga Land Rovera. Onda je vjerovati starijima da je bila u pitanju Lada Niva, jer nasi ljudu su imali obicaj reci za svaki dzip da je Land Rover :D Opet mi nije jasno zasto je trebalo tek poslije rata da se olupina auta pronadje? Ali eto, osta ovo vjecna nerjesena misterija :D

Malo off topica, hotel Metalurg navodno kupili dosadasnji vlasnici. A sta je sa hotel Rudarom, dokle je to stiglo?
kakavdanakneiskustvu

#18770 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:Buco ide u penziju?

Kakvu je on funkciju imao u stanici Crkvice?

policajac,nista bitno
Ja_Ja

#18771 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ukoliko potvrde opciju preko Mitala tek kao sto neko rece od 18/19 grijne sezone se moze ocekivati da ce grijanje krenuti. A ovu nadolazecu zimu nek je svima bog na pomoci. Ja ne vidim neku izvodljivu opciju za slijedecu sezonu osim mozda da grad ponudi neku vrstu subvencije za struju kako bi se raja grijala na struju.
Runner49

#18772 Re: Zeničani

Post by Runner49 »

Poz.Zna li neko kako da riješim problem držanja motocikla na području Blatuše/Stanica/Nova Zenica?Ima li neko da izdaje garažu ili neki zatvoreni parkinzi uz naplatu?
cvijet s reverom

#18773 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Ja_Ja wrote:Ukoliko potvrde opciju preko Mitala tek kao sto neko rece od 18/19 grijne sezone se moze ocekivati da ce grijanje krenuti. A ovu nadolazecu zimu nek je svima bog na pomoci. Ja ne vidim neku izvodljivu opciju za slijedecu sezonu osim mozda da grad ponudi neku vrstu subvencije za struju kako bi se raja grijala na struju.
Nije realno da ti kotlovi budu spremni ni do zime 2019.
A onda nije realno ni da dajem novac dvije godine za nešto što ne radi.
Warashii

#18774 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Runner49 wrote:Poz.Zna li neko kako da riješim problem držanja motocikla na području Blatuše/Stanica/Nova Zenica?Ima li neko da izdaje garažu ili neki zatvoreni parkinzi uz naplatu?
Obrati se u JP Parking Zenica. Imaju oni garaže u Novoj Zenici, kod industrijske skole. Mislim da je 50 KM.
Throttle

#18775 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Runner49 wrote:Poz.Zna li neko kako da riješim problem držanja motocikla na području Blatuše/Stanica/Nova Zenica?Ima li neko da izdaje garažu ili neki zatvoreni parkinzi uz naplatu?
Kod stadiona ti je parking uz naplatu, ceradu kupis i ususkas ga :)
Imas i onaj boks tamo ispred Mittala, isto na otvorenom
Treca solucija, Shopping centar, parking mjesto je 50KM prvi mjesec valjda zbog izrade kartice, i onda svaki mjesec 40KM... bar je bilo kad sam ja pitao.. Garaze za rentanje, ako ih uspijes naci su skuplje, roditelji placaju mislim 80-tak KM mjesecno kod industrijske skole
Post Reply