GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- drug_profi
#18751 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imas ponovce. Dva ispita za cijelu godinu. Predavanja odslusana. Dodju 5-6 puta u Sarajevo da polazu. Ostalo su kod roditelja u (lupam) Bugojnu.
Prisila nikako, ali ponuda je dobra.
Dati ponudu u januaru za godisnju kartu. Ko nece, kupuje kupon od 16 maraka.. Ko nema kartu. Petoba kazna i da ide u registar.
Dati ponudu u januaru za godisnju kartu. Ko nece, kupuje kupon od 16 maraka.. Ko nema kartu. Petoba kazna i da ide u registar.
- vješalica
#18752 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
[quote="drugi profil"][quote="vješalica"][quote="drugi profil"]Doci ce vrijeme da ces moci hodati ulicama bez licne karte, ali neces moci bez grasovog kupona.[/quote]
da si pročitao članak uvidio bi da se ne radi nikokakvom grasovom kuponu već o karti ja zajvni prevoz koja ce vrijediti u oba prevoznika
od čitanja se ne dobija rak na očima[/quote]
Svaka neizgovorena je zlatna u tvom slucaju.
Ne vidm gdje se referisem na clanak?
Govorim o pomami vlasti da natura rjesenja preko grbace naroda, bez obzira ima li to ikakve veze sa redom, pravom i zakonom.
I opet ti kazem: napises, procitas sta si napisala, pokusas da skontas ima li to logike i smisla, pa onda imas delete ili abort, sto bih u tvom slučaju preporucio kao glavnu opciju.
U suprotnom mozes odluciti da si najpametnija i pritisnuti submit, sto ce izazvati palmejs u publici, ali hajd... ti se brukas, a ne ja.[/quote]
Cinjenica j le da su ljudi pojasnili o cemu se radi a ti neces i ne zelis da citas
I tu nema nista preko grbace ljudi jer i cijena od 100 ili manje je daleko manja i od sadasnje subvenvionirane
Lako je po drugom udarati kad se razjasnila situacija a tesko je sebi priznati da nisi u pravu ni pod razno sto je u tvom slucaju problem
Nema nikakvog moranja i uaulovljavanja
Jedino je problem u ljudima sto je sve preko grbace kad ne mogu izbjeci obavezu
da si pročitao članak uvidio bi da se ne radi nikokakvom grasovom kuponu već o karti ja zajvni prevoz koja ce vrijediti u oba prevoznika
od čitanja se ne dobija rak na očima[/quote]
Svaka neizgovorena je zlatna u tvom slucaju.
Ne vidm gdje se referisem na clanak?
Govorim o pomami vlasti da natura rjesenja preko grbace naroda, bez obzira ima li to ikakve veze sa redom, pravom i zakonom.
I opet ti kazem: napises, procitas sta si napisala, pokusas da skontas ima li to logike i smisla, pa onda imas delete ili abort, sto bih u tvom slučaju preporucio kao glavnu opciju.
U suprotnom mozes odluciti da si najpametnija i pritisnuti submit, sto ce izazvati palmejs u publici, ali hajd... ti se brukas, a ne ja.[/quote]
Cinjenica j le da su ljudi pojasnili o cemu se radi a ti neces i ne zelis da citas
I tu nema nista preko grbace ljudi jer i cijena od 100 ili manje je daleko manja i od sadasnje subvenvionirane
Lako je po drugom udarati kad se razjasnila situacija a tesko je sebi priznati da nisi u pravu ni pod razno sto je u tvom slucaju problem
Nema nikakvog moranja i uaulovljavanja
Jedino je problem u ljudima sto je sve preko grbace kad ne mogu izbjeci obavezu
- vješalica
#18753 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jadan ne bio ne mora taj tvoj ponavljac kupiti kartu nije nicim uslovljen citaj clanak ne dobija se rak mozka i ociju ka se citadrugi profil wrote:Imas ponovce. Dva ispita za cijelu godinu. Predavanja odslusana. Dodju 5-6 puta u Sarajevo da polazu. Ostalo su kod roditelja u (lupam) Bugojnu.
- JThomas
#18754 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
možda bi i hljeb mogao biti pola marke da svako mora kupiti dva na dan.
ili dokazati da mu ne treba. ili da mu je doktor zabranio
- vješalica
#18755 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Kaze 'jeftinija' komercijala
Pa eto 20 radnih dana x 3,20 dnevno =64 marke mjesecno al samo na jednoj liniji hhahhaa
Pa eto 20 radnih dana x 3,20 dnevno =64 marke mjesecno al samo na jednoj liniji hhahhaa
- vješalica
#18756 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pravnicicicu znas i sam da se statusi d abi se stekli moraju i dokazatiJThomas wrote:možda bi i hljeb mogao biti pola marke da svako mora kupiti dva na dan.
Mislim znam da je zeleni komunizam vam svasta dopustio al je red da izadjete iz nesvijesti dzabalizma i varanja drzave na svakom koraku
I naravno da ces dokazati da ti nesto ne trrba jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
- JThomas
#18757 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ili recimo, ako studij traje tri godine, moraš odmah kupiti kartu za tri godine
kako se toga niste sjetili
-
omar little
#18758 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to s hljebom i doktorskim dokazima ti je najbolja do sada. 
-
Akibh
#18759 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
...izostajao sa casova gramatike itd...vješalica wrote:jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
- vješalica
#18760 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vazi i za tebe nije tema gramatka, vec dzabalizam i bezobrazluk novokomponovanih generacijaAkibh wrote:...izostajao sa casova gramatike itd...vješalica wrote:jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
- vješalica
#18761 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To si ti izmislio jer smatras da je neko budalaJThomas wrote:ili recimo, ako studij traje tri godine, moraš odmah kupiti kartu za tri godine![]()
Ne polazis od toga da nece svi zavrsiti fakultet ili ce se ispisati ili ce im status prestati
Znam da zelis biti zanimljiv u svojim istupima i oslovljavajuci const.po temama da neko tamo radi ali nisi zanimljiv ni sekunde osim sto si za zaliti jer sebe pokusavas uciniti zanimljivim pravnicicicu
-
Nefs-i Mulhima
#18762 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja placam gorivo mjesecno cca 150 + parking i opet mi je jeftinije nego gras. Zato sto trenutno usluga koju nude, meni (a i mnogim drugim) NE VRIJEDI 50KM radnickog kupona.vješalica wrote:Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Jel ti sad jasnije ista?
- vješalica
#18763 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ti m kao korisnik auta ne zanimasNefs-i Mulhima wrote:Ja placam gorivo mjesecno cca 150 + parking i opet mi je jeftinije nego gras. Zato sto trenutno usluga koju nude, meni (a i mnogim drugim) NE VRIJEDI 50KM radnickog kupona.vješalica wrote:Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Jel ti sad jasnije ista?
Odgovor je upucen onima koji tvrde da nemaju potrebe da koriste vise od komercijale i da im se djeca samo voze na istoj
A 20 stranica razglabaju kako je karta od 100 maraka preskupa ukljucujuci i skolarinu od preko 1350 maraka
Dakle s tobom diskusija zavrsena
- JThomas
#18764 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ili akcize za gras 
-
bezVolana
#18765 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
-
Nefs-i Mulhima
#18766 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Otidji malo u HR i pogledaj sta je usluga...bezVolana wrote:da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
U grasu se vozis ko tele...
@vjesalice usput sam i master apsolvent, tako da me itekako dotice ovo sranje sa grasom
Ps uzmi snikers
- ultima_palabra
#18767 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ona je pogrijesila medij... na pijaci ili u frizerskom salonu bi imala puno vise istomisljenika.
-
KIseljak12
#18768 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedino sto ima smisla je staviti obavezan dokaz o placenim kaznama pri upisu semestra (ne godine), pri cemu ce revizori aktivno izdavati te kazne i to u iznosu mnogo vecem nego sada.
Revizori i GRAS opcenito, ne bi imali problem s naplatom da rade svoj posao kako treba. Ako ne znaju kako treba, nek se ugledaju na tramvajski prevoz u Istanbulu, valjda ce braca Turci da potrce da podijele svoj "know-how".
Revizori i GRAS opcenito, ne bi imali problem s naplatom da rade svoj posao kako treba. Ako ne znaju kako treba, nek se ugledaju na tramvajski prevoz u Istanbulu, valjda ce braca Turci da potrce da podijele svoj "know-how".
-
omar little
#18769 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ona bi ladno mogla bit taksista. pijaca i frizerski salon u jednom.
-
Akibh
#18770 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E to, to, kud ces veci bezobrazluk od nametanja placanja za uhljebske i neradnicke plate novokomponovane generacije GRAS-avješalica wrote:Vazi i za tebe nije tema gramatka, vec dzabalizam i bezobrazluk novokomponovanih generacijaAkibh wrote:...izostajao sa casova gramatike itd...vješalica wrote:jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
- man_464
#18771 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sverceri na aparatima.
Volim nego pare.

Volim nego pare.
- JThomas
#18772 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma ja, nije do para ova priča...
što bi druga kolegica rekla, znate l' vi koliko treba para da se našim prekobrojnim radnicima uveže staž
što bi druga kolegica rekla, znate l' vi koliko treba para da se našim prekobrojnim radnicima uveže staž
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#18773 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Budimo realni
, 60% ljudi koji koriste usluge Grasa je stoka, ostalih 40% je kulturna raja koja pored toga sto ima kartu i pokaze je. A od ovih 60% ima ih 40% koji imaju kartu al im mrsko pokazati, pa niti pokazuju, niti sta govore, nego prodju pored vozaca kao stoka sto bi prosla 
- Prpa.ba
#18774 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A koja je logika u "pojeftinjenju" studentskog kupona kada kanton ionako ne ispunjava svoje obaveze prema GRAS-u cak i sada kada je iznos koji placa student veci? GRAS i KS ovim potezom sebi kopaju rupu jer ce dobijati manje novca po putniku nego sad. 
- shbc
#18775 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dobra im je logika. Nisu svi obavezni da kupe, samo neka dokazu da ne koriste. Sta trebaju ljudi? Gopro kamere i svaki dan da snimaju kako dolaze do fakulteta?