GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#18751 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Imas ponovce. Dva ispita za cijelu godinu. Predavanja odslusana. Dodju 5-6 puta u Sarajevo da polazu. Ostalo su kod roditelja u (lupam) Bugojnu.
Prisila nikako, ali ponuda je dobra.
Dati ponudu u januaru za godisnju kartu. Ko nece, kupuje kupon od 16 maraka.. Ko nema kartu. Petoba kazna i da ide u registar.
vješalica

#18752 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

[quote="drugi profil"][quote="vješalica"][quote="drugi profil"]Doci ce vrijeme da ces moci hodati ulicama bez licne karte, ali neces moci bez grasovog kupona.[/quote]

da si pročitao članak uvidio bi da se ne radi nikokakvom grasovom kuponu već o karti ja zajvni prevoz koja ce vrijediti u oba prevoznika

od čitanja se ne dobija rak na očima[/quote]

Svaka neizgovorena je zlatna u tvom slucaju.
Ne vidm gdje se referisem na clanak?
Govorim o pomami vlasti da natura rjesenja preko grbace naroda, bez obzira ima li to ikakve veze sa redom, pravom i zakonom.
I opet ti kazem: napises, procitas sta si napisala, pokusas da skontas ima li to logike i smisla, pa onda imas delete ili abort, sto bih u tvom slučaju preporucio kao glavnu opciju.
U suprotnom mozes odluciti da si najpametnija i pritisnuti submit, sto ce izazvati palmejs u publici, ali hajd... ti se brukas, a ne ja.[/quote]
Cinjenica j le da su ljudi pojasnili o cemu se radi a ti neces i ne zelis da citas
I tu nema nista preko grbace ljudi jer i cijena od 100 ili manje je daleko manja i od sadasnje subvenvionirane
Lako je po drugom udarati kad se razjasnila situacija a tesko je sebi priznati da nisi u pravu ni pod razno sto je u tvom slucaju problem
Nema nikakvog moranja i uaulovljavanja
Jedino je problem u ljudima sto je sve preko grbace kad ne mogu izbjeci obavezu
vješalica

#18753 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

drugi profil wrote:Imas ponovce. Dva ispita za cijelu godinu. Predavanja odslusana. Dodju 5-6 puta u Sarajevo da polazu. Ostalo su kod roditelja u (lupam) Bugojnu.
Prisila nikako, ali ponuda je dobra.
Dati ponudu u januaru za godisnju kartu. Ko nece, kupuje kupon od 16 maraka.. Ko nema kartu. Petoba kazna i da ide u registar.
Jadan ne bio ne mora taj tvoj ponavljac kupiti kartu nije nicim uslovljen citaj clanak ne dobija se rak mozka i ociju ka se cita
JThomas

#18754 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

možda bi i hljeb mogao biti pola marke da svako mora kupiti dva na dan.

ili dokazati da mu ne treba. ili da mu je doktor zabranio :mrgreen:
vješalica

#18755 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Kaze 'jeftinija' komercijala
Pa eto 20 radnih dana x 3,20 dnevno =64 marke mjesecno al samo na jednoj liniji hhahhaa
vješalica

#18756 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

JThomas wrote:možda bi i hljeb mogao biti pola marke da svako mora kupiti dva na dan.

ili dokazati da mu ne treba. ili da mu je doktor zabranio :mrgreen:
Pravnicicicu znas i sam da se statusi d abi se stekli moraju i dokazati
Mislim znam da je zeleni komunizam vam svasta dopustio al je red da izadjete iz nesvijesti dzabalizma i varanja drzave na svakom koraku
I naravno da ces dokazati da ti nesto ne trrba jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
JThomas

#18757 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ili recimo, ako studij traje tri godine, moraš odmah kupiti kartu za tri godine :mrgreen:

kako se toga niste sjetili :mrgreen:
omar little

#18758 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by omar little »

to s hljebom i doktorskim dokazima ti je najbolja do sada. :D
Akibh

#18759 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

vješalica wrote:jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
...izostajao sa casova gramatike itd...
vješalica

#18760 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Akibh wrote:
vješalica wrote:jer bosnjacki mentalitet drugacije ne zna s obzirom da bi se samo svercao po prevozu grijanje neplacao,vodu,odvoz dzubreta itd itd
Vazi i za tebe nije tema gramatka, vec dzabalizam i bezobrazluk novokomponovanih generacija
vješalica

#18761 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

JThomas wrote:ili recimo, ako studij traje tri godine, moraš odmah kupiti kartu za tri godine :mrgreen:

kako se toga niste sjetili :mrgreen:
To si ti izmislio jer smatras da je neko budala
Ne polazis od toga da nece svi zavrsiti fakultet ili ce se ispisati ili ce im status prestati
Znam da zelis biti zanimljiv u svojim istupima i oslovljavajuci const.po temama da neko tamo radi ali nisi zanimljiv ni sekunde osim sto si za zaliti jer sebe pokusavas uciniti zanimljivim pravnicicicu
Nefs-i Mulhima

#18762 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nefs-i Mulhima »

vješalica wrote:Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Pa eto 20 radnih dana x 3,20 dnevno =64 marke mjesecno al samo na jednoj liniji hhahhaa
Ja placam gorivo mjesecno cca 150 + parking i opet mi je jeftinije nego gras. Zato sto trenutno usluga koju nude, meni (a i mnogim drugim) NE VRIJEDI 50KM radnickog kupona.

Jel ti sad jasnije ista?
vješalica

#18763 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Nefs-i Mulhima wrote:
vješalica wrote:Kaze neko skupo 100 maraka godisnje
Ja placam gorivo mjesecno cca 150 + parking i opet mi je jeftinije nego gras. Zato sto trenutno usluga koju nude, meni (a i mnogim drugim) NE VRIJEDI 50KM radnickog kupona.

Jel ti sad jasnije ista?
Ti m kao korisnik auta ne zanimas
Odgovor je upucen onima koji tvrde da nemaju potrebe da koriste vise od komercijale i da im se djeca samo voze na istoj
A 20 stranica razglabaju kako je karta od 100 maraka preskupa ukljucujuci i skolarinu od preko 1350 maraka
Dakle s tobom diskusija zavrsena
JThomas

#18764 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ili akcize za gras :mrgreen:
bezVolana

#18765 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bezVolana »

da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
Nefs-i Mulhima

#18766 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nefs-i Mulhima »

bezVolana wrote:da je dzaba ne bi vrijedilo usluge koje nude.
Otidji malo u HR i pogledaj sta je usluga...

U grasu se vozis ko tele...

@vjesalice usput sam i master apsolvent, tako da me itekako dotice ovo sranje sa grasom :roll:

Ps uzmi snikers
ultima_palabra

#18767 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Ona je pogrijesila medij... na pijaci ili u frizerskom salonu bi imala puno vise istomisljenika.
KIseljak12

#18768 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KIseljak12 »

Jedino sto ima smisla je staviti obavezan dokaz o placenim kaznama pri upisu semestra (ne godine), pri cemu ce revizori aktivno izdavati te kazne i to u iznosu mnogo vecem nego sada.

Revizori i GRAS opcenito, ne bi imali problem s naplatom da rade svoj posao kako treba. Ako ne znaju kako treba, nek se ugledaju na tramvajski prevoz u Istanbulu, valjda ce braca Turci da potrce da podijele svoj "know-how".
omar little

#18769 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by omar little »

ona bi ladno mogla bit taksista. pijaca i frizerski salon u jednom.
Akibh

#18770 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

vješalica wrote:
Akibh wrote:
Vazi i za tebe nije tema gramatka, vec dzabalizam i bezobrazluk novokomponovanih generacija
E to, to, kud ces veci bezobrazluk od nametanja placanja za uhljebske i neradnicke plate novokomponovane generacije GRAS-a
man_464

#18771 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Sverceri na aparatima.

Volim nego pare.

:thumbup:
JThomas

#18772 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ma ja, nije do para ova priča... :lol:

što bi druga kolegica rekla, znate l' vi koliko treba para da se našim prekobrojnim radnicima uveže staž :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18773 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

Budimo realni :mrgreen: , 60% ljudi koji koriste usluge Grasa je stoka, ostalih 40% je kulturna raja koja pored toga sto ima kartu i pokaze je. A od ovih 60% ima ih 40% koji imaju kartu al im mrsko pokazati, pa niti pokazuju, niti sta govore, nego prodju pored vozaca kao stoka sto bi prosla :mrgreen:
Prpa.ba

#18774 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

A koja je logika u "pojeftinjenju" studentskog kupona kada kanton ionako ne ispunjava svoje obaveze prema GRAS-u cak i sada kada je iznos koji placa student veci? GRAS i KS ovim potezom sebi kopaju rupu jer ce dobijati manje novca po putniku nego sad. :-)
shbc

#18775 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shbc »

Dobra im je logika. Nisu svi obavezni da kupe, samo neka dokazu da ne koriste. Sta trebaju ljudi? Gopro kamere i svaki dan da snimaju kako dolaze do fakulteta? :roll:
Post Reply