Hvala za infoniho92 wrote:Slobodno naruci neces feninga vise platit, samo ti donesu na vrata i potpisesHaris033 wrote:Koliko DHL uzima, ako naručujem trenerku iz Njemačke?
Cijena trenerke 45 Evra + 10 Evra shipping.
Nekada je DHL uzimao na konto carine skoro isti iznos koliko košta i artikl. Da li se šta priomijenilo?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Haris033
#18751 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#18752 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Je li ovo moguće ? UD...NL pošiljka se prati na stranici BH Pošte. Vidim tamo mi piše
Nov 6, 2019 11:20
Bosnia And Herzegovina Post
Shipping shipments abroad (EDI messages)
NLAMSC - C POST AMSTERDAM NL PRODUCTIE BV, Netherlands (the)
Ma kontam nije moguće, kada ja ukuca broj na stranici BH Pošte i stvarno izbaci tracking

Inače prvenstveno sam doplatio za tracking i poslato je preko China posta ali je pošiljka zaglavila u Kini pa mi je seller ponovo poslao i kaže da je poslao bez trackinga, dobio sam onaj broj ID....CN što je interni China post tracking(koji se ne prati van Kine).
Kao da su China post angažirali NL Post da dostave ovu pošiljku pa mi je prikazalo taj drugi UD...NL tracking kao alternativni tracking za ovu pošiljku.
Nov 6, 2019 11:20
Bosnia And Herzegovina Post
Shipping shipments abroad (EDI messages)
NLAMSC - C POST AMSTERDAM NL PRODUCTIE BV, Netherlands (the)
Ma kontam nije moguće, kada ja ukuca broj na stranici BH Pošte i stvarno izbaci tracking

Inače prvenstveno sam doplatio za tracking i poslato je preko China posta ali je pošiljka zaglavila u Kini pa mi je seller ponovo poslao i kaže da je poslao bez trackinga, dobio sam onaj broj ID....CN što je interni China post tracking(koji se ne prati van Kine).
Kao da su China post angažirali NL Post da dostave ovu pošiljku pa mi je prikazalo taj drugi UD...NL tracking kao alternativni tracking za ovu pošiljku.
-
MrRango
#18753 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kakva su vasa iskustva sa dobivanjem refunda ili zamjenskog artikla nakon ostavljanja pozitivnog dojma na kupovinu. Naknadno sam kontaktirao prodavca sa kasno uočenim problemom na proizvodu, fotografisao i detaljno opisao sta je problem, na što je tražio da mu posaljem jos par fotografija iz razlicitih uglova. Konkretno problem je u dimenzijama proizvoda, sve je funkcionalno ali dimenzije nisu kao sto je navedeno u opisu artikla. Da li je moguće nesto ostvariti preko eBay podrske ukoliko prodavac ne bude "susretlji".
- Revolucionar ★
#18754 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kakav je tracking s pocetnim RV zavrsava na CN. Carrier je China post air mail. Ovo nije pravi registrovani?
- nostalgicar
#18755 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao isti problem, sam sam im poslao slike nakon sto sam uocio problem i bez ikakvih problema i daljne prepirke su mi refundirali novac nazad na racun. Opet zavisi na koga naletis kao i uvijek.MrRango wrote:Kakva su vasa iskustva sa dobivanjem refunda ili zamjenskog artikla nakon ostavljanja pozitivnog dojma na kupovinu. Naknadno sam kontaktirao prodavca sa kasno uočenim problemom na proizvodu, fotografisao i detaljno opisao sta je problem, na što je tražio da mu posaljem jos par fotografija iz razlicitih uglova. Konkretno problem je u dimenzijama proizvoda, sve je funkcionalno ali dimenzije nisu kao sto je navedeno u opisu artikla. Da li je moguće nesto ostvariti preko eBay podrske ukoliko prodavac ne bude "susretlji".
- zemomak
#18756 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jeste, pravi pravcati traking broj...Revolucionar ★ wrote:Kakav je tracking s pocetnim RV zavrsava na CN. Carrier je China post air mail. Ovo nije pravi registrovani?
- Revolucionar ★
#18757 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Šta je reći, šta bi Kinezu da mi taj isporuči. Ma malo me buni, nema informacija o posiljci , samo je registrovano sljedece Logistics order created, i pise destination Unknown. Doduse, prije 2 dana je tek to registrovano na 17track, pa mozda treba jos sacekati za nesto visezemomak wrote:jeste, pravi pravcati traking broj...Revolucionar ★ wrote:Kakav je tracking s pocetnim RV zavrsava na CN. Carrier je China post air mail. Ovo nije pravi registrovani?
-
zippoo87
#18758 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nego jesu li kosarice pune za sutra 11.11. 
kupuje li se sta...ima li kakvih snizenja,kupona,jeste li sta "nafatali" ?
ja imam spremnih i kupona i artikala,pa cemo vidjeti sutra koliko cu skinuti cijenu sa kuponima
ja imam spremnih i kupona i artikala,pa cemo vidjeti sutra koliko cu skinuti cijenu sa kuponima
- zemomak
#18759 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa malo duze ce to ici...strpljenja...pogotovo u zadnje vrijeme, kineska posta je pravo usporila, mjesec i po - dva...ako ti to logistics order created bude duze od nekih 7 dana, onda ga kontaktiraj, jer to još uvijek ne pokazuje nikakvo kretanje pošiljke...Revolucionar ★ wrote:Šta je reći, šta bi Kinezu da mi taj isporuči. Ma malo me buni, nema informacija o posiljci , samo je registrovano sljedece Logistics order created, i pise destination Unknown. Doduse, prije 2 dana je tek to registrovano na 17track, pa mozda treba jos sacekati za nesto visezemomak wrote:jeste, pravi pravcati traking broj...Revolucionar ★ wrote:Kakav je tracking s pocetnim RV zavrsava na CN. Carrier je China post air mail. Ovo nije pravi registrovani?
- zemomak
#18760 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja cu spiskat nekih 250 dolara, imam kupona nekih circa 40 dolara aliexpresovih + od radnji...uzecu neke led lampe, xiaomi smart gadgete, odjece, malu muzicku liniju...itd....zippoo87 wrote:nego jesu li kosarice pune za sutra 11.11.
-
zippoo87
#18761 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
evo nenadjebiv deal mobitela
https://www.aliexpress.com/item/4000049 ... mWWmS&mp=1
Global ROM Lenovo Mobile Phone 6GB 64/128GB Smartphone Z5S 6.3 Inch 2340*1080 Rear Camera 16.0MP 8.0MP 5.0MP Octa Core Phones
230 KM sa postarinom
procesor SD 710 ...mislim da je za nijansu ovaj model bolji od xiaomi redmi note 8 ,koji je 50 KM skuplji i koji sam planirao uzeti,jer sam vec koristio xiaomi i stvarno vrhunski telefoni
https://www.aliexpress.com/item/4000049 ... mWWmS&mp=1
Global ROM Lenovo Mobile Phone 6GB 64/128GB Smartphone Z5S 6.3 Inch 2340*1080 Rear Camera 16.0MP 8.0MP 5.0MP Octa Core Phones
230 KM sa postarinom
procesor SD 710 ...mislim da je za nijansu ovaj model bolji od xiaomi redmi note 8 ,koji je 50 KM skuplji i koji sam planirao uzeti,jer sam vec koristio xiaomi i stvarno vrhunski telefoni
-
boshniak
#18762 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kasne li vama pošiljke preko CN pošte, meni ništa ne dolazi ni sa trackingom ni bez, samo da mi se ne nabere pa da dođu isti dan, a neki su naručeni sa 20dana razmaka
-
Mehemed
#18763 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve kasni, nema šanse da stigne ispod mjeseca, samo mjesec i više, pa čak i do dva mjeseca treba da stigne.
Jedna od 06.10. nije nidokle, vrti se tamo po Kini, security return i tako te gluposti, samo se vrti u krug, nikada da krene iz Kine.
Jednu izgubili od 26.09., seller poslao ponovo ali bez trackinga pa sada ne znam da li su i tu drugu izgubili ili će stići.
China post treba izbjegavati u širokom luku, ako ima bilo kakva druga alternativa treba je odabrati.
Jedna od 06.10. nije nidokle, vrti se tamo po Kini, security return i tako te gluposti, samo se vrti u krug, nikada da krene iz Kine.
Jednu izgubili od 26.09., seller poslao ponovo ali bez trackinga pa sada ne znam da li su i tu drugu izgubili ili će stići.
China post treba izbjegavati u širokom luku, ako ima bilo kakva druga alternativa treba je odabrati.
-
boshniak
#18764 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma kad većina salje china post, na aliexpressu platio mozda 0.5USD više da mi pošalju singapore post jer bio je u ponudi, opet mi poslali sa CN trackingom,Mehemed wrote:Sve kasni, nema šanse da stigne ispod mjeseca, samo mjesec i više, pa čak i do dva mjeseca treba da stigne.
- Revolucionar ★
#18765 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Poslije ovog 11.11. shopping ludila, ako dodju posiljke i za 2 mjeseca, dobro je 
-
Mehemed
#18766 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To je definitivno, sada će biti preko dva mjeseca. Ja dobio 10% off kupon i nisam ga ni iskoristio, ali mnogi su čuvali pare baš za ovo sniženje.
- manuchao91
#18767 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kada mi paypay refundira pare zato sto mi Item nije došao,da li ja plaćam kakvu proviziju ?
Nisam izvrsio withdraw nego je sutradan bio 1 u mjesecu pa su mi legle pare a nisam primjetio da mi je skinulo zato sto imam puno para.
Nisam izvrsio withdraw nego je sutradan bio 1 u mjesecu pa su mi legle pare a nisam primjetio da mi je skinulo zato sto imam puno para.
-
zLatk0
#18768 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Refund ide direktno na karticu, ne na balance. Nema provizije na refund od strane PayPal-a, ali ces izgubiti na razlici prodajnog/kupovnog kursa i inicijalne provizije banke prilikom plaćanja.manuchao91 wrote:Kada mi paypay refundira pare zato sto mi Item nije došao,da li ja plaćam kakvu proviziju ?
- perfect_guy
#18769 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
od kraja avgusta čekam jednu pošiljku iz Kine. Prošao je rok, iako je i bio poduži u odnosu na datum kupovine
- Revolucionar ★
#18770 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Predugo je to realno. Doduse, Paypalom placena roba ima zastitu 180 dana, pa nema zime
- Revolucionar ★
#18771 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Raja, cudnu stvar imam. Prije 7 dana bilo Logistics created, jucer pise item dosao u Foshan city i poslat na Guangzhou Airport, doslovno dva sata poslije te poruke pise da je urucen. Na stranici BH poste ima samo poruka da je uruceno, bez ikakvih detalja, da je uslo, da je na carinu otislo, da je u posti za prispijece, apsolutno nista.

Dal odmah dispute roknut ili

Dal odmah dispute roknut ili
-
RPM
#18772 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To nije poruka da je uručeno već da je preuzeto za daljnji transport ... 
-
Mehemed
#18773 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To je tek prvi scan pošiljke od kako je poslata. Kao što i piše "Prijem pošiljke od korisnika" a ne piše "Uručenje pošiljke".
- Revolucionar ★
#18774 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hahah, pa problem je nastao sto je ovo trigerovalo sistem da je posiljka urucena u okviru websitea na kojem sam kupio item. Radi se o DHgate-u . Tamo pise da je posiljka urucena kupcu i trazi da ostavim dojam. Helem, nevjerovatna stvar je da imaju nevjerovatnu korisnicku podrsku, tako da sam preko FB-a dobio informacije koje mi trebaju. To me zbunilo, jer ovakvo nesto se ne desi na drugim sajtovima, barem nisam ja do sad iskusio

- perfect_guy
#18775 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
javio sam se svakako prodavcu, pustićemo još maloRevolucionar ★ wrote:Predugo je to realno. Doduse, Paypalom placena roba ima zastitu 180 dana, pa nema zime