lavic wrote:
Kod BMW-a je sa desne strane sive boje i na tapacirungu.
Evo ti za Audi:
https://www.youtube.com/watch?v=H2YtNfweeY0
Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
lavic wrote:
Kod BMW-a je sa desne strane sive boje i na tapacirungu.
Evo ti za Audi:
https://www.youtube.com/watch?v=H2YtNfweeY0
Ja da sam znao kako se otvara ne bi pitao, kontaš ? Nagađao sam, al upravu je amar mogao sam malo se bolje potruditi, pa i otvoriti taj poklopac s desne strane i pogledati unutra al hajd. Mene nije stid pitat, pa nije me ni stid kad neke očigledne stvari ne vidim, šta je tu problem...???bitanga_sa_otesa wrote:ne zelim znati stvari koje me ne zanimaju,ako mi treba saznam bez foruma,a kenjam samo kenjatorimacondy wrote:
A ti bitango ne javljaj se nisi ni ti znao....a i ti kenjaš
Kontam da će znati to i naplatitiBakir1 wrote:znali su oni da ce se to pokvariti
condy wrote: Ti ne pitaš na forumu jer gdje će majstor pitat šta i kako...al eto vidiš i tebi je ovo korisno, ko pita ne skita, sad znaš da ne bi kome poklopac razvalio na silu otvarajući.
De stavi još koji smajli ostavit će jači dojam...bitanga_sa_otesa wrote:condy wrote: Ti ne pitaš na forumu jer gdje će majstor pitat šta i kako...al eto vidiš i tebi je ovo korisno, ko pita ne skita, sad znaš da ne bi kome poklopac razvalio na silu otvarajući.![]()
![]()
![]()
kakve glupe pretpostavke,al od takvih nista bolje ni ne ocekujem...pravo mi je korisno,dosad sam otkinuo 174 poklopca,hvala ti sto si pitao ,jer ne bi nikad znao bez tebe
sad mogu prodat onaj pajser,hocel neko kupit?
nikad nisam ni sumnjao u tvoj IQcondy wrote: De stavi još koji smajli ostavit će jači dojam...![]()
![]()
Znaš koliko me interesuje tvoje mišljenje jakooooo evo u grlu mi stoji
Sere po ovom forumu a visi na njemu svaki dan
knock senzor je zasarafljen jednim saraficem na blok,nije neki tezak zahvat zamjene,provjeri samo koliko kosta u prodavnici.mislim da se mora stegnuti moment kljucem prema specifikaciji .Haris033 wrote:Kolegici na VW Polo,1.4 benzin, gp2007, je dijagnosticiran problem Knock Sensor ili senzor detonacije.
U ovlaštenom servisu su joj rekli kako to nije neki žešći kvar i da ne mora mjenjati, ali pošto joj ide na živce lampica motora koja konstantno svijetli (čak i poslije reseta greške), traži mišljenje kako zamjeniti taj senzor i koliko bi koštala zamjena?
Throttle wrote:Pa to si prvo trebao gledat, il je do senzora il do ozicenja do njega il do samog ECUa. Kakav relej paljenja a temperatura bez razloga u crvenom
Moment kljucem je vise da preventiva da ne polomis plasticno kuciste senzora. Moze i rukom, samo pazljivo. Puno vaznije je ocistiti blok da senzor fino sjedne i neometano "cuje" sve zvukovebitanga_sa_otesa wrote:knock senzor je zasarafljen jednim saraficem na blok,nije neki tezak zahvat zamjene,provjeri samo koliko kosta u prodavnici.mislim da se mora stegnuti moment kljucem prema specifikaciji .Haris033 wrote:Kolegici na VW Polo,1.4 benzin, gp2007, je dijagnosticiran problem Knock Sensor ili senzor detonacije.
U ovlaštenom servisu su joj rekli kako to nije neki žešći kvar i da ne mora mjenjati, ali pošto joj ide na živce lampica motora koja konstantno svijetli (čak i poslije reseta greške), traži mišljenje kako zamjeniti taj senzor i koliko bi koštala zamjena?
Bakir1 wrote:znali su oni da ce se to pokvariti
dok dodjes do plastike prvo moras polomiti/saviti metalni dio kroz koji prolazi saraf....esso_sa wrote:
Moment kljucem je vise da preventiva da ne polomis plasticno kuciste senzora. Moze i rukom, samo pazljivo. Puno vaznije je ocistiti blok da senzor fino sjedne i neometano "cuje" sve zvukove
Pa u tome i jest fol - taj metalni dio kroz koji ide saraf se zacas razljepi i onda pukne kuciste, a tad se nagnjeci i senzor (mikrofon) unutra.bitanga_sa_otesa wrote:dok dodjes do plastike prvo moras polomiti/saviti metalni dio kroz koji prolazi saraf....esso_sa wrote:
Moment kljucem je vise da preventiva da ne polomis plasticno kuciste senzora. Moze i rukom, samo pazljivo. Puno vaznije je ocistiti blok da senzor fino sjedne i neometano "cuje" sve zvukove
to uglavnom krkani sjebu ,zbog takvih ja svakodnevno cepove na karterima i filtere odvrcem polugom....koja stoka...esso_sa wrote: Pa u tome i jest fol - taj metalni dio kroz koji ide saraf se zacas razljepi i onda pukne kuciste, a cesto se i nagnjeci senzor (mikrofon) unutra.
Il' 10Nm il' osjecajna ruka
nisam ni ja sumnjao da si ti dobar majstor.....bitanga_sa_otesa wrote:nikad nisam ni sumnjao u tvoj IQcondy wrote: De stavi još koji smajli ostavit će jači dojam...![]()
![]()
Znaš koliko me interesuje tvoje mišljenje jakooooo evo u grlu mi stoji
Sere po ovom forumu a visi na njemu svaki dan,isti si i ti visis ovdje
ja sam rinakacondy wrote: nisam ni ja sumnjao da si ti dobar majstor.....
Vidiš kako esso znabitanga_sa_otesa wrote:ja sam rinakacondy wrote: nisam ni ja sumnjao da si ti dobar majstor.....
forum sve zna ,zna i da su pare kod nas usarajvucondy wrote: Vidiš kako esso zna
Hvala Vam svima za info. Poruka je prenesena.esso_sa wrote:Moment kljucem je vise da preventiva da ne polomis plasticno kuciste senzora. Moze i rukom, samo pazljivo. Puno vaznije je ocistiti blok da senzor fino sjedne i neometano "cuje" sve zvukovebitanga_sa_otesa wrote:knock senzor je zasarafljen jednim saraficem na blok,nije neki tezak zahvat zamjene,provjeri samo koliko kosta u prodavnici.mislim da se mora stegnuti moment kljucem prema specifikaciji .Haris033 wrote:Kolegici na VW Polo,1.4 benzin, gp2007, je dijagnosticiran problem Knock Sensor ili senzor detonacije.
@Haris033, senzor je najbolje da potrazi na kakvom otpadu (moze se naci za 20-30 maraka), ogulit ce je ako bude kupovala nov u ovlastenom servisu. To je obicni mikrofon i neopravdano je preskup u ovlastenom servisu, nije Sennheiser![]()
Taj senzor je manje vise isti na svim VW/AUDI/SKODA/SEAT vozilima pa je vrlo vjerovatno da ce joj odgovarati senzor i sa kakvog Golfa ili Seata sa slicnim motorom, samo nek pazi da je isti broj zica i boja konektora senzora (konektori su obicno su crne i smedje boje, 3 zice)![]()
I pametno bi bilo da ga pod hitno zamijeni jer taj senzor elektronika koristi da zakrene paljenje u sigurnu zonu ako motor krene detonirati (a zna cesto detonirati jer nam je gorivo kita)
Ako bude dugo vozala tako, rizikuje mogucu stetu na motoru
I ja sam rinaka, crpim znanje iz guuuglacondy wrote:Vidiš kako esso znabitanga_sa_otesa wrote:ja sam rinakacondy wrote: nisam ni ja sumnjao da si ti dobar majstor.....