Hvala jos jednom!Benq wrote:Telemach telefonija ne ide preko parica , vec preko modema koji se spaja coax kablom , znaci , dodju monteri , instaliraju modem i u modem ukljuce fiksni telefon , to je telefonija koja radi preko interneta.sabih05 wrote: Molio bih jos jedan odgovor: Ukoliko se odlucim za Telemach telefoniju da li se telefon veze za postojecu telekom paricu (samo selim broj) ili je to vezano za kablovski prikljucak? Hvala!
Ukoliko se odlucis za prelazak na Telemach telefoniju a vec imas fiksni telefon kod telecoma , bice dovoljno samo podnijeti zahtjev za prijenos broja, tj odes u telecom , izmiris prema njima sva dugovanja vezana za tvoj broj , trazis potvrdu od njih i kazes da hoces prenijeti broj u Telemach mrezu, sa tim dokumentom ides u najblizi Telemach korisnicki centar i samo predas. Nakon 10ak dana broj je prenesen.
HS kablovska
Moderator: anex
-
sabih05
#18751 Re: HS kablovska
-
hali gali halid
#18752 Re: HS kablovska
Ja sam mislio da je broj 1360 besplatan, vidim sad na listingu da sam se prevario 
- crnivrag
#18753 Re: HS kablovska
Broj je besplatan kad se zove sa Telemach fiksnog telefona, sa svih ostalih mreža (fiksnih i mobilnih) se naplaćuje.hali gali halid wrote:Ja sam mislio da je broj 1360 besplatan, vidim sad na listingu da sam se prevario
- Benq
#18754 Re: HS kablovska
Samo da dodam da je besplatan i kad se poziva iz MH Company mreze.crnivrag wrote:Broj je besplatan kad se zove sa Telemach fiksnog telefona, sa svih ostalih mreža (fiksnih i mobilnih) se naplaćuje.hali gali halid wrote:Ja sam mislio da je broj 1360 besplatan, vidim sad na listingu da sam se prevario
- kloniran
#18755 Re: HS kablovska
Nego Benq kad vec svima odgovaras, odgovoridera i meni.
Ima li ko viska mjesto na d3go da je voljan da podijeli da probam i to cudo
fala
fala
- Benq
#18756 Re: HS kablovska
Hahahakloniran wrote:Nego Benq kad vec svima odgovaras, odgovoridera i meni.
fala
- kloniran
#18757 Re: HS kablovska
pa to je bas cool 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18758 Re: HS kablovska
Meni se i dalje minimalno dva puta dnevno sam od sebe restartuje router 
- supercali
#18759 Re: HS kablovska
Ako ja recimo imam duo grande mega giga extra ili kako se vec zove najveci omda mi ne moze nastetiti sto se tice racuna moze mi samo pomoci kad izgasi neku opciju al vjerovatno se ne moze izgasitiBenq wrote:Hahahakloniran wrote:Nego Benq kad vec svima odgovaras, odgovoridera i meni.
fala, to ne bih znao reci , jer ako ti neko da username i password za D3GO, bukvalno ti je onda dao i kompletnu kontrolu nad svojim racunom jer se s tim podacima lagano ulogujes na mojtelemach portal i pratis listing poziva , gasis i palis opcije za telefon , aktiviras pakete kanala koji ti naravno dodju na naplatu uz sljedeci racun i td
Ako nisam u pravu ispravite me
- Benq
#18760 Re: HS kablovska
U tom slucaju nema sta ugasiti jer u Duo paketima se ne koristi telefonija , ali zato bi imao pristup licnim podacima (ime i prezime , grad i adresa stanovanja, broj ugovora).supercali wrote: Ako ja recimo imam duo grande mega giga extra ili kako se vec zove najveci omda mi ne moze nastetiti sto se tice racuna moze mi samo pomoci kad izgasi neku opciju al vjerovatno se ne moze izgasiti
Ako nisam u pravu ispravite me
- supercali
#18761 Re: HS kablovska
Ako si mi jaran kojem dajem podatke vrlo vjerovatno je da to sve vec znas osim tog broja ugovora koji te inace i ne zanima
- Benq
#18762 Re: HS kablovska
supercali wrote:Ako si mi jaran kojem dajem podatke vrlo vjerovatno je da to sve vec znas osim tog broja ugovora koji te inace i ne zanima
To je druga stvar , ja sam koristio D3GO preko druga s kojim se znam 10 godina dok sam bio na KID paketu.
-
operacija labrador
#18763 Re: HS kablovska
Otvoren nalog prije 48h ...
Telefonom mi preporučili "preskeniranje" kanala

Telefonom mi preporučili "preskeniranje" kanala

-
operacija labrador
#18764 Re: HS kablovska
Nema sad ni internata i još me "zivka" na mobutel da pređem na TM ...operacija labrador wrote:Otvoren nalog prije 48h ...
Telefonom mi preporučili "preskeniranje" kanala![]()

- Benq
#18765 Re: HS kablovska
operacija labrador wrote: Nema sad ni internata i još me "zivka" na mobutel da pređem na TM ...
Jesi li provjerio spojeve kabla na modemu i na spliteru ? Ugasi modem iz struje na minut-dva pa ga opet ukljuci pa da vidimo onda situaciju. Sto se tice tv-a , jesi li pokusao dirati onaj dzek koji ulazi u tv ? Samo upali bilo koji kanal i postavi prikaz signala i onda diraj dzek na tv-u pa vidi hoce li biti ikakvog pomaka.
-
operacija labrador
#18766 Re: HS kablovska
Do HS je bilo tj do Telemacha .Popravili su uz mnoooogo peripetija i zaista još jednom im velim, ako hoćete da koristimo vaše usluge ne pravite nas "magarcima" a čini se i da je tihi rat između HS i TM -a preko naših "leđa" . Hvala benq, ti si uvijek na usluzi . Da sam poslodavac, rado bih ti ponudio posao.Benq wrote:operacija labrador wrote: Nema sad ni internata i još me "zivka" na mobutel da pređem na TM ...
Jesi li provjerio spojeve kabla na modemu i na spliteru ? Ugasi modem iz struje na minut-dva pa ga opet ukljuci pa da vidimo onda situaciju. Sto se tice tv-a , jesi li pokusao dirati onaj dzek koji ulazi u tv ? Samo upali bilo koji kanal i postavi prikaz signala i onda diraj dzek na tv-u pa vidi hoce li biti ikakvog pomaka.
Al evo pošto su tu da te pitam:
Jačina (tv) signala je sada 80% a kvaliteta signala 15% - u čemu je kvaka sa ovom kvalitetom signala ...
- Benq
#18767 Re: HS kablovska
Bitno je da su napravili da mozes uzivati , pogotovo jer veceras pocinje Eurooperacija labrador wrote: Do HS je bilo tj do Telemacha .Popravili su uz mnoooogo peripetija i zaista još jednom im velim, ako hoćete da koristimo vaše usluge ne pravite nas "magarcima" a čini se i da je tihi rat između HS i TM -a preko naših "leđa" . Hvala benq, ti si uvijek na usluzi . Da sam poslodavac, rado bih ti ponudio posao.Naravno sve sam ja to provjerio prije nego sam se uhvatio telefona.
Uzivaj druze
Sto se kvalitete tice , to nikad nije 100% validan podatak, da je tebi stvarno kvaliteta signala 15% ti bi imao kockice po ekranu , pucketanje zvuka itd.
-
operacija labrador
#18768 Re: HS kablovska
Hvala drugar , živ i zdrav bio ... i šef postao ...Benq wrote:Bitno je da su napravili da mozes uzivati , pogotovo jer veceras pocinje Eurooperacija labrador wrote: Do HS je bilo tj do Telemacha .Popravili su uz mnoooogo peripetija i zaista još jednom im velim, ako hoćete da koristimo vaše usluge ne pravite nas "magarcima" a čini se i da je tihi rat između HS i TM -a preko naših "leđa" . Hvala benq, ti si uvijek na usluzi . Da sam poslodavac, rado bih ti ponudio posao.Naravno sve sam ja to provjerio prije nego sam se uhvatio telefona.
. Tu sam da pomognem koliko god mogu , a za posao manje-vise
.
Uzivaj druze
Sto se kvalitete tice , to nikad nije 100% validan podatak, da je tebi stvarno kvaliteta signala 15% ti bi imao kockice po ekranu , pucketanje zvuka itd.
- Benq
#18769 Re: HS kablovska
Hahaha hvala 
-
operacija labrador
#18770 Re: HS kablovska
Sve pohvale za tehničku službu TM-a a posebno za mladog gospodina koji odradio odličan posao. Naime, problem je bio u zajedničkom pojačalu, u haustoru . Ovaj problem je postojao godinama , nije prvi puta da neko od tehničara dolazi ali jest prvi puta da neko uopće identificira problem i da ga riješi. Hvala još jednom.

- crnivrag
#18771 Re: HS kablovska
Drago mi je da su ti problemi otklonjeni, i da možeš neometano koristiti uslugu.operacija labrador wrote:Sve pohvale za tehničku službu TM-a a posebno za mladog gospodina koji odradio odličan posao. Naime, problem je bio u zajedničkom pojačalu, u haustoru . Ovaj problem je postojao godinama , nije prvi puta da neko od tehničara dolazi ali jest prvi puta da neko uopće identificira problem i da ga riješi. Hvala još jednom.
I meni je prije nekoliko godina postojao dupli problem u signalu.
Došlo je do slabljenja signala na glavnom čvoru na početku ulice, i do slabljenja signala na pojačalu u haustoru.
Nakon što otklonili oba ta problema, sad mi je signal konstantno jak i stabilan.
- Fajcion
#18772 Re: HS kablovska
Meni ova jačina signala očajna kako se prešlo na TM i naravno redovno mrzne slika na večini kanala.
- crnivrag
#18773 Re: HS kablovska
Kao što vidiš, potrebno je pozvati Telemach ili poslati PP ovdje korisniku @HS ili korisniku @Telemach, da bi izdali nalog da tehničari izađu na adresu i otklone probleme koji uzrokuju slabu jačinu i kvalitet signala.Fajcion wrote:Meni ova jačina signala očajna kako se prešlo na TM i naravno redovno mrzne slika na večini kanala.
- Fajcion
#18774 Re: HS kablovska
Da već sam nedavno poslao Telemachu poruku ali još nisam dobio odg. Inače zadnjih dana bila neka frka trka pa se i zanenemarilo dok da sinoć pogledam tekmu na SK1 ma nema teorije 
-
beks1987
#18775 Re: HS kablovska
Pozdrav svima,
Posto sam laik teski vezano za kablovsku i opcenito usluge koje pruzaju kablovski operateri potrebna mi je pomoc. Naime, korisnik sam kablovske HS vec godinama, i imam taj osnovni paket koji je bio cini mi se 14 KM. U sklopu istog sam imao pored analognih i odredjeni broj digitalnih kanala (BHT HD...). Medjutim promjenama koje je Telemach prije nekih 10 dana izvrsio nikako ne mogu da nadjem digitalne kanale. E sada me zanima, da li ja uopste mogu sada da imam na svom TV-u te digitalne kanale jer uredno nadjem 59 analognih ili pak moram neku dodatnu uslugu telemachu prijaviti? Pomagajte Evropsko je u pitanju
Hvala !
Posto sam laik teski vezano za kablovsku i opcenito usluge koje pruzaju kablovski operateri potrebna mi je pomoc. Naime, korisnik sam kablovske HS vec godinama, i imam taj osnovni paket koji je bio cini mi se 14 KM. U sklopu istog sam imao pored analognih i odredjeni broj digitalnih kanala (BHT HD...). Medjutim promjenama koje je Telemach prije nekih 10 dana izvrsio nikako ne mogu da nadjem digitalne kanale. E sada me zanima, da li ja uopste mogu sada da imam na svom TV-u te digitalne kanale jer uredno nadjem 59 analognih ili pak moram neku dodatnu uslugu telemachu prijaviti? Pomagajte Evropsko je u pitanju