SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#18751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Isto k'o i galamdzinica..Koristim RT ako isprljam i Zoevu, Sigmu, Mac...Al sam skontala da najvise volim oprati cetkice koje isprljam taj dan svako vece da su mi sve na raspolaganju..Najcesce posezem za RT Buffing brush i duo fibre kad stavljam kremasto rumenilo i base shadow brush koju sam ja sam unistila..Pregrubo sam je prala, pa sam nakon pranja povukla dlacice pa su se izvukle malo, ugl. je koritstim za nanosenje sjene preko cijelog oka7
Image ovu cetkicu..onu za usne real techniques sam koristila prije sad nikako..
Face expert brush gotovo nikako ne koristim..
Michun

#18752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

AAmilaAA wrote:
Michun wrote:
AAmilaAA wrote:Michun, necu nista vise da govorim :D, kad ti dodju sama ocjeni, mozda ja pretjerujem, rekla sam nisu losi :D.
Ma nisu ni skupi bili...ali ako su kao ovi sto imam vec (1 USD kom) onda ne vrijedi.
Mogu ostaviti za poklon nekome.
Sigma je kazu bolja. Pa i to cu zbavit ubrzo :) Ili Zoevu ipak koja je pristupacnija.
Velike imam estee lauder koje sam kupila prije 2 god na aerodromu jer sam zaboravila na put ponijeti. Jednom ih koristila.
Kako mi je krivo sto ista reko, samo napravi pometnju. Sad cu reci zasto sam ovo napisala. Ja iskreno nisam ocekivala neki Top kvalitet od R.T., al poslije nego sto sam napravila naruđbu, dosli su u CM-ove Essence kistovi, neka limitirana kolekcija, i ja k'o pravi smink olit sam odmah otrcala da ugrabim jedan dva, eto cisto da imam pa nek i stoje, i kupim zeleni i rozi, i kostali su oko 6 km (pojedinacno), i sad kad sam dobila ove R.T. ne znam smijem li reci naglas al ovi Essence mi se cine kvalitetiniji, al mozda sam ja kupila samo pogresan set, mozda ostali setovi su super kao sto kaze galamdzinca. To samo ja pricam gluposti :D. Nego kad dodju fino otpakuj probaj, mozda tebi budu super.
ma neka si rekla...pa imas pravo na msiljenje. nije puno, 11 eura svakako bile.
da budem iskrena meni je zao za cetke dati puno a znam da je to bezze :) za sjene dajem puno od inglota do mac-a, ne znam sto mi je za cetke zao. cheep sam, hahaha :D
sigma mi se cini skupa a zoeva mi se cini OK sa cijenom.
BJB

#18753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Imam i jedne i druge, Zoevaine su mi puno draze..Mislim da je prirodna dlaka, puno bolje su uradjene..Sigmine za lice jedna je ispadala nakon mjesec dana pa sam je lijepila..I one za oci Zoeva su puno kvalitetnije.
didzej1602

#18754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

AAmilaAA wrote:
Michun wrote:
AAmilaAA wrote:Michun, necu nista vise da govorim :D, kad ti dodju sama ocjeni, mozda ja pretjerujem, rekla sam nisu losi :D.
Ma nisu ni skupi bili...ali ako su kao ovi sto imam vec (1 USD kom) onda ne vrijedi.
Sigma je kazu bolja. Pa i to cu zbavit ubrzo :) Ili Zoevu ipak koja je pristupacnija.
Velike imam estee lauder koje sam kupila prije 2 god na aerodromu jer sam zaboravila na put ponijeti. Jednom ih koristila.
Kako mi je krivo sto ista reko, samo napravi pometnju. Sad cu reci zasto sam ovo napisala. Ja iskreno nisam ocekivala neki Top kvalitet od R.T., al poslije nego sto sam napravila naruđbu, dosli su u CM-ove Essence kistovi, neka limitirana kolekcija, i ja k'o pravi smink olit sam odmah otrcala da ugrabim jedan dva, eto cisto da imam pa nek i stoje, i kupim zeleni i rozi, i kostali su oko 6 km (pojedinacno), i sad kad sam dobila ove R.T. ne znam smijem li reci naglas al ovi Essence mi se cine kvalitetiniji, al mozda sam ja kupila samo pogresan set, mozda ostali setovi su super kao sto kaze galamdzinca. To samo ja pricam gluposti :D. Nego kad dodju fino otpakuj probaj, mozda tebi budu super.
Haha i ja imam tu Essence rozu, meni je odlicna. Inace koristim Kiko cetkice, ok su a i cijena je prihvatljiva :D
[Emma]

#18755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Gdje se nalazi parfumerija martimex u Sa i može li se negdje vidjet šta tačno od proizvoda imaju, nikako ne mogu da nađem web str, inače trebaju mi john frieda proizvodi.
AAmilaAA

#18756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

[Emma] wrote:Gdje se nalazi parfumerija martimex u Sa i može li se negdje vidjet šta tačno od proizvoda imaju, nikako ne mogu da nađem web str, inače trebaju mi john frieda proizvodi.
Zar se kod njih imaju oni kupiti? :O
[Emma]

#18757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

AAmilaAA wrote:
[Emma] wrote:Gdje se nalazi parfumerija martimex u Sa i može li se negdje vidjet šta tačno od proizvoda imaju, nikako ne mogu da nađem web str, inače trebaju mi john frieda proizvodi.
Rekoše mi da ima, frizz ease pjena za kosu 14 KM, maska sheer blonde 20 KM.
Secer_033

#18758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Secer_033 »

[Emma] wrote:Ja imam onaj od 1$ s ebaya, meni dobar. :-D 4

Znate li mat ruž za usne koji bojom odgovara essence olovci u nijansi honey berry ili artdeco olovci br 90?
Malo prije bila u drogeriji, po meni je L'Oréal J.Lo Delicate Rose kao Essencov Honey Berry. A mat je.
[Emma]

#18759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Pogledat ću i taj a i maybelline debelu olovku u nijansi pink so chic, hvala na prijedlozima.
MissD

#18760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Jel probao tko cooking/baking tehniku?
Naime, imam svatove uskoro, sminkam se sama, pa bih da probam. Ne znam koji powder da uzmem, vidim da najviše predlažu Lauru Mercier, ali do nje prije svatova ne mogu nikako doci. Ima li neka od vas neki prijedlog, nešto u dm/cm-u da ima, eventualno NYX, a da bi mi moglo poslužiti svrsi? :D
AAmilaAA

#18761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

MissD wrote:Jel probao tko cooking/baking tehniku?
Naime, imam svatove uskoro, sminkam se sama, pa bih da probam. Ne znam koji powder da uzmem, vidim da najviše predlažu Lauru Mercier, ali do nje prije svatova ne mogu nikako doci. Ima li neka od vas neki prijedlog, nešto u dm/cm-u da ima, eventualno NYX, a da bi mi moglo poslužiti svrsi? :D
Ja sam imala essence taj translucetn p.,ali sam nedavno poklonila, ali on je bio dio neke kolekcije, nema vise kupiti.
Eh ne znam, ima li ovih vise u cm/ dm-u
http://www.bourjois.fr/maquillage/teint ... te_bjs=696
Artdeco ima ovaj:
http://www.artdeco.com/en/makeup-1/tein ... -4930.html
Znam da i Shiseido ima ima svoj ali ne znam ima li kod nas kupiti, nisam obracala paznju (pogledaj u SCC-u):
http://www.shiseido.com/translucent-loo ... owderblush&
maida95

#18762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Ne znam kakav je aurin shine killer u tu svrhu. Znam samo da se treba paziti da se ne pretjera jer moze ostati prebijelo, sastav mu je samo silica, i za svrhu matiranja kazu da je bas dobar..
Partizzanka

#18763 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e ja samo mali update vezano za onu ebeline spuzvicu za nanosenje pudera...
izgleda da sam ja ono jutro malo potrcala pred rudu i pogresno je koristila
sada sam pogledala video fino kako se koristi i rezultati su puuuno bolji :) cak sta vise jako jako dobri

jutros sam opet nabrzinu napuhala i iscijedila ... i opet je na jednom kraju bila onako frljava a na jednom super
znaci do mene je :)
Partizzanka

#18764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

jel ima kod nas kupiti ova nova lorealova paletta?
MissD

#18765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

AAmilaAA wrote:
MissD wrote:Jel probao tko cooking/baking tehniku?
Ja sam imala essence taj translucetn p.,ali sam nedavno poklonila, ali on je bio dio neke kolekcije, nema vise kupiti.
Eh ne znam, ima li ovih vise u cm/ dm-u
http://www.bourjois.fr/maquillage/teint ... te_bjs=696
Artdeco ima ovaj:
http://www.artdeco.com/en/makeup-1/tein ... -4930.html
Znam da i Shiseido ima ima svoj ali ne znam ima li kod nas kupiti, nisam obracala paznju (pogledaj u SCC-u):
http://www.shiseido.com/translucent-loo ... owderblush&

Hvala puno, baš ću otići danas malo istražiti da vidim :) :*
MissD

#18766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

maida95 wrote:Ne znam kakav je aurin shine killer u tu svrhu. Znam samo da se treba paziti da se ne pretjera jer moze ostati prebijelo, sastav mu je samo silica, i za svrhu matiranja kazu da je bas dobar..
Hvala na prijedlogu, nažalost Aura mi nije dostupna... :(
MissD

#18767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Partizzanka wrote:jel ima kod nas kupiti ova nova lorealova paletta?
La palette nude? Ako misliš na nju, jeste, dostupna je u onim smedjkastim nijansama, nije ona rose, koliko znam :-D
galamdzinica

#18768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Kako ukloniti bubuljice sa čela? Ima li šta da ih "sasuši"? Čini mi se da su mi iskočile kao reakcija na neke Baleine proizvode.
Partizzanka

#18769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

hmm ako su od proizvoda onda bolje ti je da odmoris kozu pa ce proci
imas onaj fazon sa aspirinom za isusivanje akni
mozes medom namazati isto

meni pomaze flogocid krema (srbijanski proizvod pa ga imas u apotekama na dobrinji) kod ovih standardnih preko noci nestane akna - divota od zivota!
Mis mekinjas

#18770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

galamdzinica wrote:Kako ukloniti bubuljice sa čela? Ima li šta da ih "sasuši"? Čini mi se da su mi iskočile kao reakcija na neke Baleine proizvode.
Clindamycin losion, je antibiotik za akne. 7 dana koristis pa pauza. Lokalno, na vatu i ujutro i uvece tretiraj celo.
Michun

#18771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

evo samo da znate da su mi carinili nesto od 33.75 USD
maida95

#18772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

pa to je okej, jer vrijednost prelazi 50 KM

meni je onaj paket sa la roche posay trodijelnim cudom, par bonova ispod 50 KM, cekam svaki dan papiric i molim Boga da ne carine :lol:
Michun

#18773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Michun wrote:
Dosle cetkice...ostace za poklona ipak :(
Rasirene dlacice na vrhu, sto znaci da i nisu najbolje uradjene...
Nadam se da cu na putu naci Zoeva i da ce biti bolje uradjene.
brown.sugar

#18774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

[Emma] wrote:
AAmilaAA wrote:
Rekoše mi da ima, frizz ease pjena za kosu 14 KM, maska sheer blonde 20 KM.
Trzni centar Otoka/ex Merkur, zadnji sprat. Ali, vec godinama su na rubu zatvaranja, tako da sumnjam da ces naci to sto trazis. U svakom slucaju, sretno! :thumbup:
[Emma]

#18775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Hvala ti puno, probat ću. :)
Post Reply