nista oni u ukrajini nisu uradili sto vec nisu radili sa manjim susjedima...niko nije vjerovo da ce ovoliko podic ljestvicu..sad svi znaju...sarajevoxxxx wrote:Rusijaarzuhal wrote:Viče Rusija Asadu da ne može cijelu Siriju oslobodit i da povuče ručnu inače...
Žao mi naroda.![]()
Na temi Ukrajina sam bio na strani Rusije. Ovo sa Sirijom im nije trebalo i ja se nadam da će u potpunosti promjeniti stav prema sirijskoj krizi.
Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#18751 Re: Sirija vol. 2
- asurbanipal
#18752 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote:Viče Rusija Asadu da ne može cijelu Siriju oslobodit i da povuče ručnu inače...
Žao mi naroda.
Puno čitaš savu-xxx. Nije dobro za stomak...
- arzuhal
#18753 Re: Sirija vol. 2
Kakvog savu, čitam portale pa naletim...asurbanipal wrote:arzuhal wrote:Viče Rusija Asadu da ne može cijelu Siriju oslobodit i da povuče ručnu inače...
Žao mi naroda.
Puno čitaš savu-xxx. Nije dobro za stomak...
- apsidejzi
#18754 Re: Sirija vol. 2
Sto je najgore oni se i ne trude da to sakriju. U Minhenu sjeli Keri i Lavrov, malo poprilicali, svjesni obojica da moraju uvazavati interese druge strane. Iznijeli karte na stol, otisli u svoju bazu i prenijeli stavove druge strane. Obe strane su ocito uvazile zahtjeve onih drugih i cica mica gotova prica. Sada ce to realizirati sta su dogovorili.arzuhal wrote:Amerika i Rusija su dolje tate (moderni brak), ostali samo cuclaju lilihip kojeg dobiju i klimaju glavom, inače...sarajevoxxxx wrote:Rusijaarzuhal wrote:Viče Rusija Asadu da ne može cijelu Siriju oslobodit i da povuče ručnu inače...
Žao mi naroda.![]()
Na temi Ukrajina sam bio na strani Rusije. Ovo sa Sirijom im nije trebalo i ja se nadam da će u potpunosti promjeniti stav prema sirijskoj krizi.
kao što rekoh, žao mi naroda...
Ako covjek smije sebi uzeti za pravo da pretpostavi onda bi se ovaj scenarij komotno mogao uklopiti i na rat u Jugoslaviji. Sjeli ovi veliki, dogovorili se. Kasnije okupili drustvo u Dejtonu i mi se k'o fol dogovorili. Sace i ovdje pokupiti vodje grupa koje priznaju i oni ce se k'o biva dogovoriti a sve je vec dogovoreno u Minhenu...
-
sumirprimus
#18755 Re: Sirija vol. 2
(CNN)Eleven-year-old Abu Imara al Omri kneels down to kiss his father's hand; a final blessing before the boy blows himself up in a truck full of explosives.
The disturbing goodbye was captured in a series of ISIS propaganda photos last month.
Supporters of the terror group claim the boy was used to help take the village of Ghazl near Aleppo, Syria.
But Omri is not alone. The use of child soldiers far predates ISIS, but what concerns researchers and policymakers is that ISIS' use of boys and klix does not follow the trends of previous conflicts.
Most of the children are from Syria. Most were killed in Iraq. Of the 89 cases, 39% died detonating a vehicle born IED device and 33% were killed as foot soldiers. Some 4% killed themselves while committing mass casualty attacks against civilians, and 6% died as propagandists embedded with brigades.
esearchers say they've noticed an emerging ISIS tactic.
Nearly 20% of the children killed were inghimasis, or "marauders" who carried out so-called "plunging attacks." That's a military operation in which a group of fighters attack an enemy position before blowing themselves up.
Last month, five adult ISIS fighters flanked by three children infiltrated the Tariq base in Iraq. ISIS boasted that the group attacked from within for three hours, killing people before detonating their suicide belts. Winter says this shows the children are not being used to replace adults. They are integrated into ISIS' military operations -- often with parental consent.
"It's interesting the degree to which the parents are giving the organization access to their children," said Mia Bloom, the co-author of the report. "It's not a coercive endeavor like what we saw in Africa. The kids are not being kidnapped. The kids are not being coerced. For the most part, what we're seeing is kids posing with a big smile and at least in one case saying goodbye to the parents...."
koji pakasi...vecina poginulih su djeca iz sirije u iraku... ccccThe findings also show that eliminating ISIS will be much more complicated than killing its leader, Abu Bakr al-Baghdadi, or disarming his fighters. There's the question of what to do about potentially thousands of indoctrinated children left behind.
- Challenger__
#18756 Re: Sirija vol. 2
Saudi...
- Rušili su Assada, potkupljivali na sve strane, finansirali nasilje a sada... Sada se i njihovi "saveznici" spremaju za njihov neminovni K-R-A-J.

LINK
- Rušili su Assada, potkupljivali na sve strane, finansirali nasilje a sada... Sada se i njihovi "saveznici" spremaju za njihov neminovni K-R-A-J.

Washington Should Prepare for Saudi Arabia's Collapse - The Atlantic
- arzuhal
#18757 Re: Sirija vol. 2
P'da...Eno, Putin razgovara s kraljem KSA, ovaj rekne de malo ba tog Asada naruži i hajmo to s naftom dogovorit, riknut ćemo, Putin ka'e: haj more...Malo ovi tamo, malo ovi ovamo, očas se da sredit sve...apsidejzi wrote: Sto je najgore oni se i ne trude da to sakriju. U Minhenu sjeli Keri i Lavrov, malo poprilicali, svjesni obojica da moraju uvazavati interese druge strane. Iznijeli karte na stol, otisli u svoju bazu i prenijeli stavove druge strane. Obe strane su ocito uvazile zahtjeve onih drugih i cica mica gotova prica. Sada ce to realizirati sta su dogovorili.
Ako covjek smije sebi uzeti za pravo da pretpostavi onda bi se ovaj scenarij komotno mogao uklopiti i na rat u Jugoslaviji. Sjeli ovi veliki, dogovorili se. Kasnije okupili drustvo u Dejtonu i mi se k'o fol dogovorili. Sace i ovdje pokupiti vodje grupa koje priznaju i oni ce se k'o biva dogovoriti a sve je vec dogovoreno u Minhenu...
Narod što ja zaplatio glavom, razvaljenim porodicama, itd. ko će tu sad sirotinju gledat i na to mislit, goni...
- tandmand
#18758 Re: Sirija vol. 2
Strana se nameće sama po sebi. Ukrajina je prva na top listi najglupljih političkih poteza zadnjeg desetljeća. "Brine" me što je i Turska krenula njenim stopama, no valjda ih Rusija izvede na selamet.sarajevoxxxx wrote:Rusijaarzuhal wrote:Viče Rusija Asadu da ne može cijelu Siriju oslobodit i da povuče ručnu inače...
Žao mi naroda.![]()
-
sumirprimus
#18759 Re: Sirija vol. 2
manji igraci ne biraju frku,frka izabere njih...
-
sarajevoxxxx
#18760 Re: Sirija vol. 2
Adil Al Džubejr: Opoziciji ćemo dati PVO!
- Em2r
#18761 Re: Sirija vol. 2
Otprilike izmisljotina sa syria live map. Nigdje drugo a ni na der spiegel stranici nema te vijesti.
- ioannes
#18762 Re: Sirija vol. 2
U vezi čega?Em2r wrote:Otprilike izmisljotina sa syria live map. Nigdje drugo a ni na der spiegel stranici nema te vijesti.
-
sumirprimus
#18763 Re: Sirija vol. 2
Dok ne sorne nesto jace od strijele, ne vjerujem pogotov ako je izvor tviter... 
- Em2r
#18764 Re: Sirija vol. 2
Ovo u vezi pvoioannes wrote:U vezi čega?Em2r wrote:Otprilike izmisljotina sa syria live map. Nigdje drugo a ni na der spiegel stranici nema te vijesti.
-
sumirprimus
#18765 Re: Sirija vol. 2
A i pvo je sirok pojam...

-
sarajevoxxxx
#18766 Re: Sirija vol. 2
Rusko ministarstvo vanjskih poslova: Al Asad i druge strane u sukobu neka prihvate ruski savjet.
Ali et'.
PVO je trebao nakon prvog masakra. Gdje to ima on legalni predsjednik i može beskonačno da ubija a cijeli svijet posmatra. To je licemjerstvo, to je ludost, stav međunarodne zajednice prema sirijskoj krizi je monstruozan, luđački, fašistički. Stali su iza jednog jasnog ubice, bezumnika, jednog ludaka. Nikada međunarodna zajednica nije izgledala luđa i monstruoznija kao što je danas.
Asadove masakre opravdavaju, sarađuju sa jasnim teroristima iz PKK-a, igraju se svjetskog rata, krše se rezolucije UN-a koje su postale najbezvrijedniji papir kojeg svaka šuša ismijava itd.
Nakon 5 godina i ovih silnih Asadovih masakara.Em2r wrote:Otprilike izmisljotina sa syria live map. Nigdje drugo a ni na der spiegel stranici nema te vijesti.
PVO je trebao nakon prvog masakra. Gdje to ima on legalni predsjednik i može beskonačno da ubija a cijeli svijet posmatra. To je licemjerstvo, to je ludost, stav međunarodne zajednice prema sirijskoj krizi je monstruozan, luđački, fašistički. Stali su iza jednog jasnog ubice, bezumnika, jednog ludaka. Nikada međunarodna zajednica nije izgledala luđa i monstruoznija kao što je danas.
Asadove masakre opravdavaju, sarađuju sa jasnim teroristima iz PKK-a, igraju se svjetskog rata, krše se rezolucije UN-a koje su postale najbezvrijedniji papir kojeg svaka šuša ismijava itd.
- DuckZz
#18767 Re: Sirija vol. 2
Tokom sukoba u oblasti Aleppa poginuo član ministarstva unutrašnjih poslova Iraka........
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A9.html
2 pripadnika Afganistanke jedinice poginuli tokom sukoba u Latakiji.

8 Pakistanskih pripadnika Iranske Zejnub brigade poginulo tokom sukoba u provinciji Aleppa.

2 Iranska vojnika poginula tokom sukoba u provinciji Aleppa.

Poginuo pripadnik Iranske Fatemijun brigade, 19 godišnji Mustafa Osami, tokom sukoba u provinciji Aleppa.

4 pripadnika Iranske Sabeerin specijalne brigade poginulo tokom sukoba u Siriji.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A9.html
2 pripadnika Afganistanke jedinice poginuli tokom sukoba u Latakiji.

8 Pakistanskih pripadnika Iranske Zejnub brigade poginulo tokom sukoba u provinciji Aleppa.

2 Iranska vojnika poginula tokom sukoba u provinciji Aleppa.

Poginuo pripadnik Iranske Fatemijun brigade, 19 godišnji Mustafa Osami, tokom sukoba u provinciji Aleppa.

4 pripadnika Iranske Sabeerin specijalne brigade poginulo tokom sukoba u Siriji.

Last edited by DuckZz on 19/02/2016 16:19, edited 1 time in total.
- madner
#18768 Re: Sirija vol. 2
Savo kao Velja Ilic.
Fali samo da ih sve pobaca kroz prozor.
Fali samo da ih sve pobaca kroz prozor.
- Challenger__
#18770 Re: Sirija vol. 2
YPG na ulazu u Al-Shaddadi, Hasaka.
A kako se samo polusvijet primio na ovo vehabo-cionističko terorističko smeće: Zlatna horda im nije ravna, sila nad silama, sudbina svjetova... Ropske facinacije.
A kako se samo polusvijet primio na ovo vehabo-cionističko terorističko smeće: Zlatna horda im nije ravna, sila nad silama, sudbina svjetova... Ropske facinacije.
- Čitalac
#18772 Re: Sirija vol. 2
Jubeir: Prioritet je borba protiv Isila, a ne protiv Asada
Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Jubeir rekao je za AFP da će se saudijske snage, ukoliko se uključe u kopnene operacije u Siriji, fokusirati na borbu protiv Isila, a ne na borbu protiv Asadovih snaga.
- Za sada, cilj snaga na kopnu ili specijalnih snaga bila bi borba protiv Isila u cilju zauzimanja njihove teritorije. Ako naše snage uđu u Siriju, delovaće u okviru međunarodne koalicije protiv Isila i neće biti jednostranih operacija - rekao je Jubeir.
Upitan da li bi saudijska misija mogla biti proširena i na operacije protiv Asadovih snaga, Jubeir je odgovorio da bi odluku o tome morala da donese međunarodna koalicija.
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ISIS-.html
Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Jubeir rekao je za AFP da će se saudijske snage, ukoliko se uključe u kopnene operacije u Siriji, fokusirati na borbu protiv Isila, a ne na borbu protiv Asadovih snaga.
- Za sada, cilj snaga na kopnu ili specijalnih snaga bila bi borba protiv Isila u cilju zauzimanja njihove teritorije. Ako naše snage uđu u Siriju, delovaće u okviru međunarodne koalicije protiv Isila i neće biti jednostranih operacija - rekao je Jubeir.
Upitan da li bi saudijska misija mogla biti proširena i na operacije protiv Asadovih snaga, Jubeir je odgovorio da bi odluku o tome morala da donese međunarodna koalicija.
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ISIS-.html
-
Novak20
#18773 Re: Sirija vol. 2
Isisovci skoro pa u okruženju na istoku Alepa. Borbe se vode oko sela Zalanah. Prethodno oslobođena Jubb Gabsha. Veliki gubici isisa.

Hasaka: Munjevita ofanziva Kurda u provinciji Hasaka. Samozvanoj Islamskoj državi naneseni teški gubici. YPG oslobodio niz sela i nalazi se na ulazu u grad Al Shadadi, posljednje jače uporište terorista u ovom dijelu Siriji. Kurdske snage također su presjekli cestu koja povezuje ovaj grad sa Mosulom u Iraku.

Napredak u Latakiji
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CbgJEu4WwAAjc9v.mp4
Alepo

https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56C7806F

Hasaka: Munjevita ofanziva Kurda u provinciji Hasaka. Samozvanoj Islamskoj državi naneseni teški gubici. YPG oslobodio niz sela i nalazi se na ulazu u grad Al Shadadi, posljednje jače uporište terorista u ovom dijelu Siriji. Kurdske snage također su presjekli cestu koja povezuje ovaj grad sa Mosulom u Iraku.

Napredak u Latakiji
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CbgJEu4WwAAjc9v.mp4
Alepo

https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56C7806F
Last edited by Novak20 on 19/02/2016 17:38, edited 2 times in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18774 Re: Sirija vol. 2
čeli je majstoru - the dark side of the moonMaystor wrote:O tempora o moresIronmen wrote:Co0l wrote:Konta da je to suprotno od simpatije.Jbg,slika i prilika prosjecnog forumskog asadiste
Slika prosjecnog vehabije iz Sandzaka kada nema sta pametno reci vadi se na gramaticke i lektorske greskeznam da ti je tesko colicu ginu ti dzihadisti na sve strane a ti nemas nikakvog materijala da preneses propagandu na forumu samo cooliraj
![]()
Glavna tema u proterorističkom taboru prethodnih dana je bila ... jesmo li Čeli i ja ista osoba![]()
(mislim da Cool nije učestvovao u "debati")
Na kraju su "mudro" (što bi neki rekli, al bez ovog "r") zaključili da jesmo, i da ja djelujem danju, a Čeli noću![]()
Eto na šta je spala "revolucija"
- Challenger__