Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
skambrljo

#18751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skambrljo »

mirsek wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Ko li ga savjetuje da mi je samo znati.
Po kojoj logici ce SDP direktori ostati na svojim funkcijama kad ne trebaju SDA/DF-u za vecinu u KS ?
Da DF bude u vlasti a da direktorske funkcije prepusta kadrovima drugih stranaka ???
Btw. ako imas listu, makar i preliminarnu ko je dobio koju firmu postavi na forum da vidimo to cudo od neravnomjerne podjele.
Šta vam je ljudi moji, kakvi crni direktori SDP-a i ostajanje.

"Nakon izbornog kraha na nedavno održanim izborima u našoj državi, Socijaldemokratska partija BiH (SDP), osim što će sasvim sigurno ostati bez ministarskih pozicija, izgubit će i brojna rukovodeća mjesta, a u devet državnih kompanija bez mjesta generalnih direktora!

Riječ je o Elektroprivredi BiH“, „Autocestama FBiH“, Međunarodnom aerodromu Sarajevo, „BH-Gasu“, „Željeznicama FBiH“, „BH Airlinesu“, „Terminalima FBiH“, „Naftnim terminalima FBiH“ i „HT Eronetu“."

Znači, gospodin znači Elvedin Grabovica, znači kojeg je Lagumdžija onako znači nesposobnog doveo znači ima da odjebe znači u skokovima kao i ostala banda iz Terminala i Željeznica.
StupskaBitanga

#18752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.

Demokratska Fronta Stranke Demokratske Akcije. Prijedlog boje, narandzasto-zelena. :D

P.s kladioncarski - 1,05 da ce drug Lerdi, sad' krenuti s opste uhodanim spinom. :zzzz: :D
Zbogom DF i Željko
StupskaBitanga

#18753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

skambrljo wrote:
mirsek wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Po kojoj logici ce SDP direktori ostati na svojim funkcijama kad ne trebaju SDA/DF-u za vecinu u KS ?
Da DF bude u vlasti a da direktorske funkcije prepusta kadrovima drugih stranaka ???
Btw. ako imas listu, makar i preliminarnu ko je dobio koju firmu postavi na forum da vidimo to cudo od neravnomjerne podjele.

"Nakon izbornog kraha na nedavno održanim izborima u našoj državi, Socijaldemokratska partija BiH (SDP), osim što će sasvim sigurno ostati bez ministarskih pozicija, izgubit će i brojna rukovodeća mjesta, a u devet državnih kompanija bez mjesta generalnih direktora!

Riječ je o Elektroprivredi BiH“, „Autocestama FBiH“, Međunarodnom aerodromu Sarajevo, „BH-Gasu“, „Željeznicama FBiH“, „BH Airlinesu“, „Terminalima FBiH“, „Naftnim terminalima FBiH“ i „HT Eronetu“."

Znači, gospodin znači Elvedin Grabovica, znači kojeg je Lagumdžija onako znači nesposobnog doveo znači ima da odjebe znači u skokovima kao i ostala banda iz Terminala i Željeznica.
ne brini SDA uvijek može znači nesposobnijeg znači naći
guruman

#18754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Ašičare su neki polupali lončiće.SDP-ovski direktori možda i ostanu jer je SDA zahvalan za šurovanje na ovim izborima.Oni znaju šta je red i adet.Što se tiče DF-a ,oni su ovde "lijevo" smetalo.I tu miriše na predizborno šurovanje,jer je SDA u međuprostoru pred i za vrijeme izbora ,hametice postavljao svoje ljude "novcu" odane,na važna mnoga mjesta,pod izgovorom da su istekli rokovi.Kada su zavlačili sa konstituisanjima nakon predhodnih izbora,nakon svih isteklih rokova,onda im se nije žurilo.Zato mislim da je DF najveća podvala Bošnjacima od rata na ovamo.Neka se na ovakav naćin
ustoliće u zapadnom Mostaru ili Banja Luci.Dosta je nama borbi za vlast ovih predhodnih stranaka,još nam treba i nekakav DF se svojim zajebancijama.
Corto Maltese

#18755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Fronta Demokratske Akcije razvaljuje :thumbup:
dpjokala26

#18756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

Helena2014 wrote:

Hajde ponovo pogledaj, kad je rekao da SDP ostaje na pozicijama. Rekao je nisam za to da moraju stranački, nego zato da stručni ljudi obavljaju takve dužnosti

kako ne volim ovog malog. :run:
sva se najezim kad on trola o strucnim ljudima. on,koji za svog mandata nista struco ne uradi, nit pokrenu.
neki kazu da je komsic posten? moguce,al me zivot ucio da budem oprezna. nadan vidosevic je slovio za postenog dok mu ne otvorise bunkere sa blagom. ;-)
crno_sa_zlatnim

#18757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crno_sa_zlatnim »

skambrljo wrote:
mirsek wrote:

Ostaće tamo gdje se uzima najviše para a ta kompanija "slučajno" nije navedena u ovom gore popisu.
Uzeće gubitašku BH Poštu a ostaviti BH Telecom.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

lerdi wrote:
Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Prvi dio tvog posta ne zelim, ponovo, tabiriti i raspravljati o tome. Desetine stranica je ispisano o tome, a i dosta direktne diskusije oko toga, bas izmedju nas dvojice.
Ovo sto sam izdvojio. Ma nista, sve super....jel to za drzavni interes, velika borba protiv Rusa, Srba...pokretanje EU integracije... bla bla bla :D ...zbog kojih se, nekada otvoreno, nekaka k'o malo upakovano, pravda ovaj bracni cin...isto vrijedi i za kantonalne vecine i vlasti?

Mozda bi se i moglo halaliti to sto se uradilo na drzavnom nivou, ako treba mogu i razloge navesti sto mislim da, eto hajde, ima smisla to. Ali, insastirati na vertikali, uspostave vlasti sa SDA, tamo gdje se i moze bez njih....itd. Je za mene Sza BiH br.2.

Sidjite u bazu, pitajte sta misle o svemu tome?

A bas insistiranje na tome, da vlast ne mora biti uspostavljena po vertikali, jer da se bilo malo ostrije u tome, SDA bi pristala na to, sigurno, mozda bi se i moglo raspravljati, podrzati, neki potezi i dogovori. A ovako, kao sto napisah vec DF upad po vertikali sa SDA, za mene je izdaja svega onoga sto se pricalo pred izbore. A ti pakuj, spinuj, modifikuj....ili kako hoces nazovi to, kako i koliko hoces :thumbup:
Helena2014

#18759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

OBN TV: Telering, - Željko Komšić
oakville

#18760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Da skratimo i citiramo nekog pametnijeg "To su sve potrošeni ljudi, ideje koje nikad nisu ozbiljno shvatane, stranke koje su uvijek bile samo konfederacije interesnih grupa i to je to. Nema više velikih bitnih razlika između političara, konsolidirali su se u jednu klasu čiji članovi čuvaju ledja jedni drugima, a sukobljavaju se jedino oko raspodjele plijena, i svi su članovi jedne stranke "gledaj svoja posla""
skambrljo

#18761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skambrljo »

Budući da je danas dan D za naš "dragi" SDP, evo jedna pjesmica u čast slučajnom prolazniku i njegovim saradnicima.

Zbogom Zlatko zauvijek, Damir nek te prati
ako ti je išta sveto partiju nam vrati,
bio si u prolazu, predugo si ost’o
prevario narod, omražen si post’o

Damir Hadžić Nole, prvi reket stranke
radosnim korakom pjevuši do banke,
svaki svoj potpis pretvorio u franke,
sad se pravi švabo, ne reče ni Danke.

Drugarica Lidija, Zlajina štrumpfeta
zbog velikog garda bila je brzopleta,
od velikog šefa uvijek bila voljena,
Jovnka broz nije joj do koljena.

Nikšić Nermin Tarzo nije bio loš
sve dok ga u Zlajin ne strpaše koš,
ako bude mudar još mu nije kasno
treba lupit od sto i sve reći glasno

Baš ko što je Komšo, pukao mu film
složio ga Zlaji čuli su se jecaji,
a onda i stranci odveo birače
plače Zlatko, zovite trubače.

U stranci se znoje a nije od gripe,
po gradu se priča strahuju od SIPE,
čuli smo za reket, Adilovo blago,
vratit će vam Željko sve milo za drago.
Helena2014

#18762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

skambrljo wrote:Budući da je danas dan D za naš "dragi" SDP, evo jedna pjesmica u čast slučajnom prolazniku i njegovim saradnicima.

Zbogom Zlatko zauvijek, Damir nek te prati
ako ti je išta sveto partiju nam vrati,
bio si u prolazu, predugo si ost’o
prevario narod, omražen si post’o

Damir Hadžić Nole, prvi reket stranke
radosnim korakom pjevuši do banke,
svaki svoj potpis pretvorio u franke,
sad se pravi švabo, ne reče ni Danke.

Drugarica Lidija, Zlajina štrumpfeta
zbog velikog garda bila je brzopleta,
od velikog šefa uvijek bila voljena,
Jovnka broz nije joj do koljena.

Nikšić Nermin Tarzo nije bio loš
sve dok ga u Zlajin ne strpaše koš,
ako bude mudar još mu nije kasno
treba lupit od sto i sve reći glasno

Baš ko što je Komšo, pukao mu film
složio ga Zlaji čuli su se jecaji,
a onda i stranci odveo birače
plače Zlatko, zovite trubače.

U stranci se znoje a nije od gripe,
po gradu se priča strahuju od SIPE,
čuli smo za reket, Adilovo blago,
vratit će vam Željko sve milo za drago.
:thumbup: :bih:
zagor 19

#18763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Sve više i više se gadim i ljutim kad vidim facu Željka Komšića, koga sam nekim naivnim mladaliačkim idealizmom upravo obožavao. A sad, vidim samo prosječnog bosanskog politikanta koji ide liniom manjeg otpora, kako u pogledu izrgradnje svoje stranke, tako u pogledu vođenja poltike DF-a, a u aktuelnom rasporedu snaga na BiH poltičkoj sceni. U stranku je pustio bikvalno sve i svašta i to ne samo u stranku nego baš u predsjedništvo Df-a, a prvenstveno ljude (i žene) koji mu mogu osigurati brzu lovu i članove: Ali ko su ti ljudi i koja je to lova, baš ga briga !? Svezao je zastave sa notornim pljaškašima i nacionalistima, "zbog odgovornsoti prema biračima i narodu koji je birao te stranke" MA HAJDE, NEMOJ ME ŽELJKO ZAJEBAVATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sve se svelo na nivo ublehe. Izgleda da je samo funkcionisao dobro, kao simpatični klinac SDP-a, simpatični populist, sve dok je neko drugi pametniji i ozbiljniji vodio poltiku. Nadam se da se varam i da će me DF odn ŽK svojim potezima razuvjeriti, ali sumnjam.
rossoner

#18764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rossoner »

lerdi wrote:
-LIBERO- wrote:
lerdi wrote:Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Mojne Lerdi sviju ti. :-D Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina. :D
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto :zzzz: :lol: :skoljka: . I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF. :-D ....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum :lol:
Izvini drug al ti onda nemaš pojma šta je spin. ;)
Opet fulaš fudbal što bi se reklo. Ovo što sam napisao je činjenica i sam pogled na nekoliko postova teme o NS-u govori u prilog ovome. Kao imate plan ali sačekajte 4 godine i imaćete bolji rezultat, pa onda kao nešto radite. Za 4 godine ko živ ko mrtav ljudi. Zbog tog čekanja i jesmo gdje jesmo danas. Iza Albanije, Ruande i ostalog probranog društva. Sve nešto čekamo a Godo nikako da dođe. Što je najluđe u svemu ovome ne postoji niti jedan parametar za koji bi se zagovoravaći ove teze uhvatili i mogli reći da će za te 4 godine biti nešto bolji rezultati. Niti jedan.

Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Lerdi podrška za razmišljanje ;)
lerdi

#18765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:
lerdi wrote:
Prvi dio tvog posta ne zelim, ponovo, tabiriti i raspravljati o tome. Desetine stranica je ispisano o tome, a i dosta direktne diskusije oko toga, bas izmedju nas dvojice.
Ovo sto sam izdvojio. Ma nista, sve super....jel to za drzavni interes, velika borba protiv Rusa, Srba...pokretanje EU integracije... bla bla bla :D ...zbog kojih se, nekada otvoreno, nekaka k'o malo upakovano, pravda ovaj bracni cin...isto vrijedi i za kantonalne vecine i vlasti?

Mozda bi se i moglo halaliti to sto se uradilo na drzavnom nivou, ako treba mogu i razloge navesti sto mislim da, eto hajde, ima smisla to. Ali, insastirati na vertikali, uspostave vlasti sa SDA, tamo gdje se i moze bez njih....itd. Je za mene Sza BiH br.2.

Sidjite u bazu, pitajte sta misle o svemu tome?

A bas insistiranje na tome, da vlast ne mora biti uspostavljena po vertikali, jer da se bilo malo ostrije u tome, SDA bi pristala na to, sigurno, mozda bi se i moglo raspravljati, podrzati, neki potezi i dogovori. A ovako, kao sto napisah vec DF upad po vertikali sa SDA, za mene je izdaja svega onoga sto se pricalo pred izbore. A ti pakuj, spinuj, modifikuj....ili kako hoces nazovi to, kako i koliko hoces :thumbup:
Naivno misliš da se niko drugi ništa ne pita te se u pregovorima može postavljati na taj način. Možda SDA nije htjela koaliciju samo na državnom nivo? Zašto ti to nije naumaplo? Ti ko da su sa druge strane retardirani ljudi a ne maheri koji godinama drže državu u matu. Imam osječaj da malo naivno i srcem prije svega analiziraš sve ovo. I da još jedna stvar. Nikakva koalicija na kantonalnom nivou nije potpisana. Ko ti je to rekao slagao te je drug. ;)
skupljac_zeljeza

#18766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

lerdi wrote: Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Znam ja. Trebao se ponovo vratiti u SDP poput Lazovića. :wink:
lerdi

#18767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

skupljac_zeljeza wrote:
lerdi wrote: Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Znam ja. Trebao se ponovo vratiti u SDP poput Lazovića. :wink:
To je to.
Image
lerdi

#18768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Ode Dodo Boga mi u opoziciju. Ko bi reko. :skoljka: :bih:
Helena2014

#18769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Šta se dogadja sa SDA-DF?

Problemi u kantonima zbog raspodjele funkcija

Čović: Sve je do SDA i DF-a, oni se moraju dogovoriti

Formiranje vlasti u Federaciji BiH još tapka u mjestu. Od deset kantona vlast je, kako sada stvari stoje, moguće formirati samo u Zapadnohercegovačkom, gdje većinu čini HDZ BiH, dok je još nepoznato ko će činiti vlast u ostalim kantonima.

Dobili smjernice

Konstituirajuće sjednice skupština Posavskog i Zeničko-dobojskog kantona jučer su ponovo prekinute, tako da opet nisu izabrani kandidati za Dom naroda FBiH. Za danas je zakazana konstituirajuća sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona (SBK), ali je upitno hoće li se i ona održati.

Čelnici SDA i DF-a Bakir Izetbegović i Željko Komšić jučer su u zgradi Predsjedništva BiH održali sastanak na kojem je bilo govora o konstituiranju kantonalnih skupština.

Sifet Podžić, generalni sekretar DF-a, rekao je za naš list da je sastanak održan da bi se koordinirale neke stvari sa SDA.

- Na terenu ima malih problema, u smislu da ima prevelikih zahtjeva s obje strane. To pokušavamo riješiti i sve iskoordinirati, a o tome je bilo najviše govora između Komšića i Izetbegovića. Dali smo smjernice na terenu šta se treba raditi da bi se vlast u skupštinama što prije formirala - rekao je Podžić.

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, rekao je da formiranje vlasti na nivou kantona, a kasnije i FBiH, ovisi isključivo od SDA i DF-a, jer se čeka na njihov dogovor. - Izetbegović mi je obećao da će s Komšićem sve riješiti do srijede. Oni su nama bitni za Mostar i središnju Bosnu, tako da čekamo dogovor ove dvije stranke, tačnije problem njihove raspodjele odnosa i funkcija. Od njih sve zavisi. Izetbegović je uzeo na sebe da će sve dogovoriti. Ostavili smo da posljednji rok budu srijeda ili četvrtak - rekao je Čović. On je pojasnio da je vrlo važno da se SDA i DF što prije dogovore da bi bio konstituiran Dom naroda Parlamenta FBiH, kazavši da HDZ BiH nema ništa s bošnjačkim ministrima.

BPK: DF neće činiti većinu sa SDA

Skupštinsku većinu u BPK Goražde činit će poslanici SDA i SBiH te blok G7 koji čine Stranka za bolje Goražde, BPS, Liberalna stranka, Stranka dijaspore i Novi pokret, a predvodi osnivač Stranke za bolje Goražde Esed Radeljaš. Sporazum je potpisan u nedjelju navečer.

Sastanak je demonstrativno napustio predsjednik KO DF-a Dževad Adžem. Ova stranka je još ranije odbacila mogućnost ulaska u vlast sa Strankom za bolje Goražde i Radeljašem, kojem je sporazumom osigurano mjesto kantonalnog ministra privrede. - Mi ne želimo biti dio većine. Iritira nas nekorektan odnos prema građanima. SDA je izjavila da prihvata sporazum sa DF-om, ali to nije tačno.

Oni deklarativno prihvataju sporazum, ali druga tačka pregovora odnosila se na postavljanje stranački podobnih kadrova na sve funkcije u javnim preduzećima, odborima – izjavio je Adžem, te dodao da se SDA od izbornog pobjednika pretvorila u kolateralnu štetu.
Banksy

#18770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Sifet Podžić, generalni sekretar DF-a, rekao je za naš list da je sastanak održan da bi se koordinirale neke stvari sa SDA.

- Na terenu ima malih problema, u smislu da ima prevelikih zahtjeva s obje strane. To pokušavamo riješiti i sve iskoordinirati, a o tome je bilo najviše govora između Komšića i Izetbegovića. Dali smo smjernice na terenu šta se treba raditi da bi se vlast u skupštinama što prije formirala - rekao je Podžić.
Zar ovo nije koalicija temeljena na zajedničkom konceptu i principima?

Otkud sad borba za pozicije i ''preveliki zahtjevi''?
Banksy

#18771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Možda SDA nije htjela koaliciju samo na državnom nivo? Ti ko da su sa druge strane retardirani ljudi a ne maheri ...
Jučer tamna sila, danas maheri, šta li će biti sutra ... :mrgreen:

tamna sila koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#18772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Možda SDA nije htjela koaliciju samo na državnom nivo? Ti ko da su sa druge strane retardirani ljudi a ne maheri ...

tamna sila koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,
Banksy,

Tamna sila vlada ovim prostorima zadnje stoljeće, a posebno u zadnjih 40 godina.

Meša Selimović je prvi na ovim prostorima detaljno opisao bihevioralno ponašanje SOCIOPATA / PSIHOPATA posebno u svojoj knjizi TVRĐAVA.

Analiza djela Tvrđava: https://www.youtube.com/watch?v=sDrppe3aBNE

Međutim, u to vrijeme kada je Meša Selimović pisao svoje knjige, nije bilo naučnih saznanja o sociopatima/psihopatima kao što imamo danas tako da ih nije ni mogao definisati.

Ukratko o korporativnim psihopatima: https://www.youtube.com/watch?v=lmUXp_zE14E

Detaljno o psihopatima i korporativnim psihopatima: https://www.youtube.com/watch?v=J3ZihT9lVbA
lerdi

#18773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:

Kojom logikom si došla do toga da jedno isključuje drugo?
Banksy

#18774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Banksy wrote:
lerdi wrote:

Kojom logikom si došla do toga da jedno isključuje drugo?
OK, ne isključuje. Pa što ih u predizbornoj ne nazvaste maherima, a danas tamnom silom?
Zašto prije izbora potencirate njihovu negativnost, a danas vještinu?

Biće da se perspektiva promijenila nakon što ste i sami postali njihovi mračni saveznici?
lerdi

#18775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:

Zar ovo nije koalicija temeljena na zajedničkom konceptu i principima?

Otkud sad borba za pozicije i ''preveliki zahtjevi''?
Fulaš suštinu. SDA se pokušava ponašati kao što su se i do sada ponašali kada su ulazili u koalicije pa ih zbunjuje kad neko dođe na sastanak sa određenim konkretnim zahtjevima. Do sada je to išlo meni tri tebi dva al toga više nema na njihovu žalost. Dok malo nadođu u vožnji. Polako. Treba vremena. :D
Post Reply