LSD wrote:Šta je Maribor pokazao

pa uvalio 4 komada prvaku države i osvajacu kupa....a ti tvrdiš da su ekipe podjednake kvalitete

pa da jesu podjednaki, razultat nebi bio 4-1

malo logike jbg..
Pristup?? pa nije mi palo na pamet, niti mi sad pada jer Sarajevo nije Barcelona pa da podcjenjuje protivnike, vec 4-to plasirani tim iz PLBiH... uostalom i Jović je prije mečeva javno izjavljivao da nece sigurno biti podcjenjivanja

.....s druge strane, Levksom se davala abnormalna snaga od strane samih pitara, pa su sad i oni šokirani i umislili da su pravo jaki jer su izgubili minimalno od tima kojem su do neki dana davali snagu Barcelone....a zapravo vidjeli smo sinoc snagu te bugarske Barce

jedva zabiše jedan gol.
Zakljucak, obrni one svoje teze iz prvog posta.
Opet se ponavlja ovo o osvajaču prvenstva i kupa... Jesam li ja reko drugačije? Da li je Željo bio bolji od Sarajeva u protekloj sezoni? Jeste, i to daleko bolji... Da li će biti bolji i u predstojećoj? Ne znam, ostaje da se vidi...
Što se tiče omjera Željezničara i Maribora... to su ekipe sličnog ranga... Nisam ja reko da su iste jačine, Maribor je naravno jači, ali nije baš da se ne mogu porediti... Sa druge strane, Levski i Sarajevo jesu ekipe različitih rangova i ne mogu se porediti... Vaš prolazak protiv Maribora (koji se nažalost neće desiti) bi bio
blago iznenađenje, dok bi naš prolaz protiv Bugara (koji se također vjerovatno neće desiti) bio
veliko iznenađenje... U tome je razlika...
A ako se Maribor smatra za nepremostivu prepreku, pa zašto onda ikako igramo pretkolo Lige prvaka

Pa samo se možda za Ekranas i Ventspils od nosioca može reći da su slabiji od Maribora, a većina ostalih mogućih protivnika su jači...
Poraz od tri gola razlike je jednostavno previše od slovenačkog prvaka i nije realan odraz snaga između dva kluba... Mislim da bi za vas bilo dobro samokritički tu utakmicu sagledat i izvući zaključak da ste odigrali katastrofalno... Ponavljam, u tome treba tražiti razlog za visok poraz...