BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dino84

#1876 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

astala_vistala wrote:Stvarno nemam pojma cemu ovolika paljba na Levski od strane manijaka ? ispade Levski u rangu Pofalickog..

Ili mozda grijesim zavist i ljubomora cini svoje pa bi Levski valjao samo da je uvalio Sarajevu 5 golova.
Realna cinjenica je da Levski sinoc nista nije mogao Sarajevu,to jest njihova ekipa nije imala ideju kako doci do naseg gola,to pokazuje i njihovo ponasanje kada zadrzavaju loptu na sopstvenom terenu,zato nemorate da nas volite,ali morate da nas postujete,jer BiH u europi jedino moze Sarajevo casno da predstavlja.

Ali moram da napomenem prvi sam mislio bice kisa golova,na nasu srecu bilo je daleko bolje i nardnu utakmicu staviti se na stranu autsajdera,bili smo favoriti protiv maltezan pa na uliva 6,pa vasem rezonu Maltezani jaci od levskog..
Tako je druze !!!

Image
Mračajski proto

#1877 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Mračajski proto »

Sanjao sam čet'ri gola, ka ka katastrofa. :thumbup:
LSD

#1878 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Sarajevo_Grad wrote:Sanjao sam čet'ri gola, ka ka katastrofa. :thumbup:
I onda ce ko fol opet kumiti da se ne svađamo, cuditi se nešto...majne glumiti kvarnjaka, ne ide
Mračajski proto

#1879 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Onaj sam dan bio raspoložen. :mrgreen:
Dead Man Walking

#1880 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dead Man Walking »

LSD wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Sanjao sam čet'ri gola, ka ka katastrofa. :thumbup:
I onda ce ko fol opet kumiti da se ne svađamo, cuditi se nešto...majne glumiti kvarnjaka, ne ide
Ma to su ona 4 s Malte. :wink:
cyprus

#1881 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cyprus »

LSD wrote:Šta je Maribor pokazao :? pa uvalio 4 komada prvaku države i osvajacu kupa....a ti tvrdiš da su ekipe podjednake kvalitete :shock: :shock: pa da jesu podjednaki, razultat nebi bio 4-1 ;-) malo logike jbg..

Pristup?? pa nije mi palo na pamet, niti mi sad pada jer Sarajevo nije Barcelona pa da podcjenjuje protivnike, vec 4-to plasirani tim iz PLBiH... uostalom i Jović je prije mečeva javno izjavljivao da nece sigurno biti podcjenjivanja ;-) .....s druge strane, Levksom se davala abnormalna snaga od strane samih pitara, pa su sad i oni šokirani i umislili da su pravo jaki jer su izgubili minimalno od tima kojem su do neki dana davali snagu Barcelone....a zapravo vidjeli smo sinoc snagu te bugarske Barce ;-) jedva zabiše jedan gol.

Zakljucak, obrni one svoje teze iz prvog posta.
Opet se ponavlja ovo o osvajaču prvenstva i kupa... Jesam li ja reko drugačije? Da li je Željo bio bolji od Sarajeva u protekloj sezoni? Jeste, i to daleko bolji... Da li će biti bolji i u predstojećoj? Ne znam, ostaje da se vidi...

Što se tiče omjera Željezničara i Maribora... to su ekipe sličnog ranga... Nisam ja reko da su iste jačine, Maribor je naravno jači, ali nije baš da se ne mogu porediti... Sa druge strane, Levski i Sarajevo jesu ekipe različitih rangova i ne mogu se porediti... Vaš prolazak protiv Maribora (koji se nažalost neće desiti) bi bio blago iznenađenje, dok bi naš prolaz protiv Bugara (koji se također vjerovatno neće desiti) bio veliko iznenađenje... U tome je razlika...

A ako se Maribor smatra za nepremostivu prepreku, pa zašto onda ikako igramo pretkolo Lige prvaka :?: :-) Pa samo se možda za Ekranas i Ventspils od nosioca može reći da su slabiji od Maribora, a većina ostalih mogućih protivnika su jači... :-)

Poraz od tri gola razlike je jednostavno previše od slovenačkog prvaka i nije realan odraz snaga između dva kluba... Mislim da bi za vas bilo dobro samokritički tu utakmicu sagledat i izvući zaključak da ste odigrali katastrofalno... Ponavljam, u tome treba tražiti razlog za visok poraz...
Last edited by cyprus on 20/07/2012 19:29, edited 2 times in total.
NeZatvaramPastu

#1882 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by NeZatvaramPastu »

Dead Man Walking wrote:Cinjenica je da smo se mi izblamirali a komsije nisu. Ali je isto tako cinjenica da komsijama za prolaz treba pobjeda od 2:0, a nama od 3:0, znaci "samo" 1 go vise. Bas onaj sugavi go iz devedeset i neke koji moze biti prevaga. :x Hocu reci da je i pred jednim i pred drugim itekako tezak posao, i iako je komsiluk pokazao vise ne treba se previse slaviti, ovi Bugari su se tek skupili (ako sam dobro zapamtio, Marijan rece 8 novih igraca je sinoc bilo), oni ce iz utakmice u utakmicu biti sve opasniji, sumnjam da ce im se jos dugo desavati da pravolinijski pas od 3 metra ide u aut. Nesto slicno kao onaj Sherif prosle godine kad smo ih klepili na foru dok su im igraci jedan drugog jos zvali po brojevima a ne imenima. I mi i vi ako ga primimo mozemo se halaliti komotno. Cheerokee nisam gledo pa ne znam, al sudeci prema izvjestaju cini mi se da ce i oni izletiti.
Cinjenica je da nemas pojima od matematike.
Smail Aga

#1883 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Smail Aga »

Ne volim pisati o zeljeznicaru. Ali nekako ne mogu a da ovo ne napisem. Vrijednost Maribora je cca 11 miliona eura a vrijednost zeljeznicara je nekih 6 miliona eura. Ako uracunamo visi standard zivota u Sloveniji,to su ekipe otprilike iste vrijednosti. Dok recimo timovi koje je Sarajevo izbacivalo Orebro,Helsingborg,Sigma,Trnava a posebno Genk su ekipe nekoliko puta skuplje od Sarajeva. Svaki autsajder ako hoce da napravi iskorak,mora uciniti cudo,pobijediti nekoga ko je na papiru,puno jaci. Primjer Maribor -Rangers prosle godine. Znaci ,realno zeljeznicar nije izgubio od nekoga ultra bogatog i ultra jakog protivnika i rezultat je samo posljedica lose igre i losih odluka klupe.
salle_eh1986

#1884 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

kakv bolan crni standard, igrač od 3 miliona isto vrijedi i u sloveniji i bih...3 miliona
eto 11 slovenskih miliona eura je isto ko i 6 bosanskih...vela havle vela kuvete
kokuz_sa

#1885 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by kokuz_sa »

razlika u standardu je da ce se igrac iz slovenije prodat za 3mil eura a
taj isti igrac iz bosne da se prodaje kostao bi nekih
maksimalno 600 000 eura..

e to je taj standard i razlika u njemu..opcenito razlika u shvatanju nogometa kod nas i izvan nase granice..
jer mi smo z aevropu i prodaju igraca jos sredina u kojoj se kupuju i kupovat ce igraci za cistu sicu..jer klubovima dobro dodje da zarade koliko god a igraci i onako zele sto prije vani..

dok uzmes Hr,srb,slo..ako hoces da kupis njihovog igraca pljunes masnu lovu..

a razlika u kvaliteti npr nase i hrvatske i slovenske lige je tu negdje..
u hrvata odskace dinamo i hajduk..s ostalim klubovima se nasi mogu komotno nositi..sto se tice slovenaca..niko me ne moze ubijediti da su od nasih klubova jaci ma kako da okrenes..

srbija je kvalitetnija i to vec necu da spominjem
LSD

#1886 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

cyprus wrote:
LSD wrote:Šta je Maribor pokazao :? pa uvalio 4 komada prvaku države i osvajacu kupa....a ti tvrdiš da su ekipe podjednake kvalitete :shock: :shock: pa da jesu podjednaki, razultat nebi bio 4-1 ;-) malo logike jbg..

Pristup?? pa nije mi palo na pamet, niti mi sad pada jer Sarajevo nije Barcelona pa da podcjenjuje protivnike, vec 4-to plasirani tim iz PLBiH... uostalom i Jović je prije mečeva javno izjavljivao da nece sigurno biti podcjenjivanja ;-) .....s druge strane, Levksom se davala abnormalna snaga od strane samih pitara, pa su sad i oni šokirani i umislili da su pravo jaki jer su izgubili minimalno od tima kojem su do neki dana davali snagu Barcelone....a zapravo vidjeli smo sinoc snagu te bugarske Barce ;-) jedva zabiše jedan gol.

Zakljucak, obrni one svoje teze iz prvog posta.
Opet se ponavlja ovo o osvajaču prvenstva i kupa... Jesam li ja reko drugačije? Da li je Željo bio bolji od Sarajeva u protekloj sezoni? Jeste, i to daleko bolji... Da li će biti bolji i u predstojećoj? Ne znam, ostaje da se vidi...

Što se tiče omjera Željezničara i Maribora... to su ekipe sličnog ranga... Nisam ja reko da su iste jačine, Maribor je naravno jači, ali nije baš da se ne mogu porediti... Sa druge strane, Levski i Sarajevo jesu ekipe različitih rangova i ne mogu se porediti... Vaš prolazak protiv Maribora (koji se nažalost neće desiti) bi bio blago iznenađenje, dok bi naš prolaz protiv Bugara (koji se također vjerovatno neće desiti) bio veliko iznenađenje... U tome je razlika...

A ako se Maribor smatra za nepremostivu prepreku, pa zašto onda ikako igramo pretkolo Lige prvaka :?: :-) Pa samo se možda za Ekranas i Ventspils od nosioca može reći da su slabiji od Maribora, a većina ostalih mogućih protivnika su jači... :-)

Poraz od tri gola razlike je jednostavno previše od slovenačkog prvaka i nije realan odraz snaga između dva kluba... Mislim da bi za vas bilo dobro samokritički tu utakmicu sagledat i izvući zaključak da ste odigrali katastrofalno... Ponavljam, u tome treba tražiti razlog za visok poraz...
Naravno, sve su to TVOJA mišljenja...imaš pravo na njih, naravno...ja sasvim drugacije mislim, a i rezultati na te dvije tekme su najbolje mjerilo, po meni....da je taj Levski neka sila (kako se predstavljao prije tekme, i to mahom od strane pitara) utrpao bi 5 komada 'ladno, a jedva je i onaj jedan dao ;-) ....isto tako da je Željo "tu negdje ublizu sa Mariborom" kako pišeš - onda nebi fasovao 4 komada.
Eh ovo je moje mišljenje.
NeZatvaramPastu

#1887 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Objektivno nema sta.Al se poznate cim progovorite.
Dead Man Walking

#1888 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

NeZatvaramPastu wrote:
Nemam cega od cega? :lol: Pojima? Pa jos i od matematike. :lol:

Najdraze mi je kad mi nepismeni pocnu shukati. I to u jednoj recenici. :sax:
cyprus

#1889 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cyprus »

Da je tako kako ti tvrdiš veliki timovi bi uvijek natrpali manje timove, a kao što znamo ne dešava se to baš uvijek... U suprotnom fudbal ne bi bio nimalo interesantan...

Čuj da je Levski neka sila, utrpo bi Sarajevu više komada... To isto zvuči kao i: da je Španija neka sila utrpala bi Hrvatima više od jednog gola :-)
Muhamed Đakmić

#1890 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Muhamed Đakmić »

Tom logikom taktika, odnosno u ovom slučaju promašaj iste od strane Amara Osima ne igra nikakvu ulogu.
LSD

#1891 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

cyprus wrote:Da je tako kako ti tvrdiš veliki timovi bi uvijek natrpali manje timove, a kao što znamo ne dešava se to baš uvijek... U suprotnom fudbal ne bi bio nimalo interesantan...

Čuj da je Levski neka sila, utrpo bi Sarajevu više komada... To isto zvuči kao i: da je Španija neka sila utrpala bi Hrvatima više od jednog gola :-)
Pa eto tako se predstavljao prije tekme...ja ih nisam tako predstavljao :!: a evo i sad neki sami sebe lažu da je Levski strašna sila- to je smiješno na silu forisrati stvari koje su ocite....trpali su ih nemilice i Bešiktaš i Basel i Sparta...ja konto po pricama, da je taj Levski jaci od sviju njih...kad se ispostavilo da su ćorak, ništa posebno....još da zna onaj Belošević dati gola, sad bi ih docekali sa 1-1....toliko o tom strašnom Levskom.
Last edited by LSD on 20/07/2012 20:20, edited 2 times in total.
Mračajski proto

#1892 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Šta bi kone bez Saraj'va ? :mrgreen:
NeZatvaramPastu

#1893 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Dead Man Walking wrote:
NeZatvaramPastu wrote:
Nemam cega od cega? :lol: Pojima? Pa jos i od matematike. :lol:

Najdraze mi je kad mi nepismeni pocnu shukati. I to u jednoj recenici. :sax:
Ma cinjenica je da vi morate dati 3 komada, samo jedan vise od Sarajeva za prolaz.

PS Ispade Levski neki drugoligas na kraju :lol:
Dead Man Walking

#1894 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

NeZatvaramPastu wrote: Ma cinjenica je da vi morate dati 3 komada, samo jedan vise od Sarajeva za prolaz.
Da, i?
NeZatvaramPastu

#1895 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Dead Man Walking wrote:
NeZatvaramPastu wrote: Ma cinjenica je da vi morate dati 3 komada, samo jedan vise od Sarajeva za prolaz.
Da, i?

Ne znam zasto Sarajevo mora dati 2.gola da prodje, dok zeljeznicar mora dati 3. za prolaz.
nosara

#1896 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by nosara »

NeZatvaramPastu wrote:
Dead Man Walking wrote:
Da, i?

Ne znam zasto Sarajevo mora dati 2.gola da prodje, dok zeljeznicar mora dati 3. za prolaz.
:?
dino84

#1897 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

Dead Man Walking wrote:

Da, i?
HAHHHHHAHAHHAHAHAHHAHA
pa to ti je bolan ne bio covjek gore upravo i napisao,pa si se krenuo praviti pametan i pokusati ga provaliti i jos mu mrtav hladan reci da nema pojma sa matematikom.

NeZatvaramPastu wrote:
Dead Man Walking wrote:Cinjenica je da smo se mi izblamirali a komsije nisu. Ali je isto tako cinjenica da komsijama za prolaz treba pobjeda od 2:0, a nama od 3:0, znaci "samo" 1 go vise. Bas onaj sugavi go iz devedeset i neke koji moze biti prevaga. :x Hocu reci da je i pred jednim i pred drugim itekako tezak posao, i iako je komsiluk pokazao vise ne treba se previse slaviti, ovi Bugari su se tek skupili (ako sam dobro zapamtio, Marijan rece 8 novih igraca je sinoc bilo), oni ce iz utakmice u utakmicu biti sve opasniji, sumnjam da ce im se jos dugo desavati da pravolinijski pas od 3 metra ide u aut. Nesto slicno kao onaj Sherif prosle godine kad smo ih klepili na foru dok su im igraci jedan drugog jos zvali po brojevima a ne imenima. I mi i vi ako ga primimo mozemo se halaliti komotno. Cheerokee nisam gledo pa ne znam, al sudeci prema izvjestaju cini mi se da ce i oni izletiti.
Mislim da je krajnje vrijeme da zatvoris pastu i malo se umijes :thumbup:

Joj,ovo je za nadrealista bilo :-)
Baltazar_khan

#1898 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Baltazar_khan »

komšije? šta je to bilo između bekrića, zebe i amara :oops:
Mračajski proto

#1899 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

:lol:
NeZatvaramPastu

#1900 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13