SA 071 wrote:Vrlo objektivno, moram priznati.
Ipak, ako ti OS nije odlučujući, već činjenica da imaš nešto što nijedan drugi telefon nema, onda je Lumia 1020 pravi izbor. Ova Xperia Z je odličan telefon, ali takvih ima čitav niz sa jakim hardverom, ali ničim specijalno drugačijim. Suprotno tome, ova Lumia ima kameru kakvu još nijedan drugi mob nema, i neće imati još neko vrijeme
Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
Iskreno rečeno, meni ova Xperia i nije nešto, barem ono što sam ja vidio uživo! Vizuelno perverzija fon ali opet se zijanio kad' sam primjetio određeni "lag" za onih 20-ak minuta dok sam čačkao, mada znam tačno "boljke" stock-androida pa sam ga malo i (pre)opteretio nehumano!
Inače, samo Note2 nisam uspio "natjerati" da zašteka na stock ROM-u, bez obzira koliko pokušavao pokrenuti pozadinskih aplikacija, opet kada izađem na homescreen i App/widget drawer sve i dalje fluidno i savršeno!
Inače, ono što Xperia Z ima i što je sasvim dovoljno onima kojima nije bitna toliko kamera (mada je realno i ova sony odlična) a više "softver" i "moć" istoga (modifikacije, broj dostupnih app-ova i naravno piraterija

) jeste upravo android!