Obuca9 wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Shodno tome, koliko se god ja ne slagao sa tim, naš savez nije bio legitiman što se tiče klubova, jer da je bio legitiman naši klubovi bi igrali Euro takmičenja bez Hrvata i Srba ( koji su odbili učešće na početku ), zar ne ?
I još jedna jako bitna stvar, to jeste laž koja se podmeće kao istina.
Nije UEFA zabranila klubovima iz BiH da nastupaju u Evropi u sezoni 1999/00, to je NOTORNA laž.
http://en.wikipedia.org/wiki/1999_UEFA_Intertoto_Cup
NK Jedinstvo je od strane LEGITIMNOG SAVEZA NOGOMETNOG SAVEZA BIH prijavljeno za Intertoto kup, na vrijeme, te je UEFA prihvatila prijavu od JEDINOG LEGITIMNOG SAVEZA U TOJ DRŽAVI, a Jedinstvo je odigralo čak četiri utakmice tog ljeta u Evropi i gle čuda niko ih nije izbacio. A utakmice se igrale NAKON otkazivnaj plej-ofa.
Ako već UEFA nije priznavala NSBiH i nije priznavala klubove iz našeg Saveza, zašto je onda dopustila da Jedinstvo igra u njenom takmičenju?
Jedini razlog zašto niko nije igrao u Ligi prvaka i Kupu UEFA, jeste što se spor oko plej-ofa nije riješio na vrijeme, te JEDINI LEGITIMNI SAVEZ nije stigao prijaviti UEFA-i klubove za ova dva takmičenja.
Znaš li koja je razlika između mene i tebe u ovoj priči ? Ti si tada vozio biciklo sa kačketom na glavi, koji je imao propeler, a ja sam to gledao
Prijave za Intertoto kup nisu išle po principu plasmana ( to ne znaš recimo, jer ne piše u wikiju ) nego su timovi slali svoje prijave za učešće. Znalo se dešavati da ekipa da dna neke lige igra Intetoto kup, jer niko drugi neće da ga igra. Prijave za Intertoto kup nisu išle preko saveza, odnosno, to je savez prijavio prije ove priče o play off-u i to je bilo regularno

Kontaš ? Odigrala se liga ( regularni dio ), trebale se poslati prijave za učešće u Intetoto kupu, Jedinstvo poslalo prijavu, UEFA uvažila. Sve čisto. Ekipe koje su igrale play off nisu ni mogle poslati prijavu za Intertoto kup, jer su se borile za učešće u kvalifikacijama za UEFA ligu. Kontaš ?
Obuca9 wrote:
Evo sjeo sam, ali od šoka kad sam vidio kakvu si besmislicu napisao.
NSHB bio legitiman Savez? Dobro je kako si ti. Možeš li mi molim te naći podatak, ako ti nije teško, koje je to godine UEFA ili FIFA dala legitimitet tom nakardnom tijelu, to jeste kada su to oni primljeni u jednu od ove dvije organizacije, pa ih se može smatrati legitimnim?
Čuj dodijeljene dvije titule u jednoj godini, jedna dodijeljena prvkau Bosne i Hercegovine, a druga prvaku neke fiktivne regije zvane Herceg-Bosna. Strašan argument, strašan.
NSHB legitiman savez

Bolji vic nisam čuo još od onog o fočacima i viberu.
Vidim da si penicilin

koji baš ne razumije o čemu se piše ili se pravi blesav, pa ne želi da razumije. Možda si jednostavno premlad, pa ne znaš o čemu pišeš. Arhiva ti u ovom slučaju ne pomaže.
Ako je U savez bio nelegitiman, zašto se onda morao igrati play off ? Oni su ionako bili separatisti, ko ih jebe, igra se BiH liga, šampion ide u UEFA kup tada, drugoplasirana ekipa također i voz. Nije tako bilo, jer UEFA nije priznala ni naš savez kako treba. Kontaš ?
UEFA im je dala legitimitet čim su njihove ekipe MORALE igrati play off da bi se dobio šampion države i da bi neka naša ekipa igrala ligu UEFA. Ne znam kako ti to nije jasno, hoćeš da ti nacrtam ?
Imaš državu koja se proglasi samostalnom, dok je Europa ne prizna, ona može raditi šta hoće, ali nije nezavisna. Na žalost, što se tiče klubova, UEFA nije priznala naš savez koji je MORAO da u dogovoru sa ostala dva saveza igra play off, prema kojem određene ekipe imaju pravao nastupa u Europi. Kontaš ?
Da ti savezi nisu imali legitimitet kod UEFE, onda bi Hrvati i Sbri morali igrati našu ligu, po našim pravilima. Jel se to desilo ? Nije. Šta ti to govori ?
Evo, penicilinu, nacrtao sam ti šta se dešavalo. Valjda ćeš sada shvatiti-
Još jednom da podvučem, to što se desilo nije u redu od strane UEFE, ali s timd a su oni Europa u odnosu na nezavisnost i suverenost jedne države, ti moraš plesati kako oni kažu, a rekli su, savezi se moraju dogovoriti, sve tri strane moraju imati ekipe u play off-u, a tek onda imate šampiona ( Srbi se kurčili, pa bili odjebani ).
Vaša titula je neregularna, jer je bilo vremena, barem deset- petnaest dana nakon pizdarije da se prijavi šampion. Koji na kraju nije igrao u Europi. Vrlo jasna situacija. To je nepravda da smo mi uopšte morali igrati play off sa AGRESOROM, ali to je neka peta tema.