Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jubix

#1876 Re: Samsung galaxy S3

Post by jubix »

Rijesio sam problem, kad sam instalirao onaj patch signal se vratio ali opet zvuka nije bilo, factory reset uradim i sad sve fercera kako treba :) Omega rom 4.1.2 je na mobitelu i sve ide fluidno, zadovoljan sam.
Hvala svima na pomoci
lozze

#1877 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

jubix wrote:Rijesio sam problem, kad sam instalirao onaj patch signal se vratio ali opet zvuka nije bilo, factory reset uradim i sad sve fercera kako treba :) Omega rom 4.1.2 je na mobitelu i sve ide fluidno, zadovoljan sam.
Hvala svima na pomoci
Jesi factory reset uradio u opcijama ( u settingsu) ili u recovery modu?

I jos nesto, kad si stavio omega rom,jesi morao opet stavljati onaj ariza patch ili je bilo odmah mreze? Jer ja hocu da radim rom al me hastra da opet ne izgubim mrezu :)

Kakav je omega rom?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Last edited by lozze on 09/07/2013 00:48, edited 1 time in total.
lozze

#1878 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

T
jubix

#1879 Re: Samsung galaxy S3

Post by jubix »

lozze wrote:
jubix wrote:Rijesio sam problem, kad sam instalirao onaj patch signal se vratio ali opet zvuka nije bilo, factory reset uradim i sad sve fercera kako treba :) Omega rom 4.1.2 je na mobitelu i sve ide fluidno, zadovoljan sam.
Hvala svima na pomoci

I jos nesto, kad si stavio omega rom,jesi morao opet stavljati onaj ariza patch ili je bilo odmah mreze? Jer ja hocu da radim rom al me hastra da opet ne izgubim mrezu :)

Kakav je omega rom?

Factory reset sam uradio u cwm, a prije toga sam imao vec instaliran omega rom. Kad sam upalio mobitel nakon reseta, nije bilo mreze, pokrenem ariza patch, kliknem ono, mobitel se resetuje i sve fercera kako treba :)

A rom ko rom, nije los, brzi je od stock, ali opet ko trazi brzinu ima aosp romove, kolega je vec dao jedan primjer.
lozze

#1880 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

jubix wrote:
lozze wrote:
Hvala svima na pomoci

Kakav je omega rom?

Factory reset sam uradio u cwm, a prije toga sam imao vec instaliran omega rom. Kad sam upalio mobitel nakon reseta, nije bilo mreze, pokrenem ariza patch, kliknem ono, mobitel se resetuje i sve fercera kako treba :)

A rom ko rom, nije los, brzi je od stock, ali opet ko trazi brzinu ima aosp romove, kolega je vec dao jedan primjer.
E hvala, sutra ja stavljam custom rom

lozze

#1881 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

EUROBIH wrote:
jubix wrote:Stavljao sam druge kartice, isto je sve, samo ne razumijem kako na viberu radi sve kako treba a na obicnom pozivu ne radi :s
:lol: :lol: :lol: :lol:

viber ti radi preko wi-fi,a sim kartica preko gsm frenkfencija 900/1800 i nemaju dodirnih tačaka

nećete riješiti problem sa mrežom ubacivanjem tih romova.....sređen mu je efs i bb i potrebna mu je rekalkulacija-preko boxa
druze mene bas zanima kako se radi ta rekalkulacija, jer meni fakat ide na zivce svaki put kad ubacujem drugi rom moram rjesavati ovaj problem sa mrezom,pa moram instalirati ariza patch,sad kad sam njega instalirao mreze ima i sve je ok,a primjetio sam da mi se sada modem (baseband version) zove ariza patch,znaci do modema je caka :)
jubix

#1882 Re: Samsung galaxy S3

Post by jubix »

lozze wrote:
EUROBIH wrote:
jubix wrote:Stavljao sam druge kartice, isto je sve, samo ne razumijem kako na viberu radi sve kako treba a na obicnom pozivu ne radi :s
:lol: :lol: :lol: :lol:

viber ti radi preko wi-fi,a sim kartica preko gsm frenkfencija 900/1800 i nemaju dodirnih tačaka

nećete riješiti problem sa mrežom ubacivanjem tih romova.....sređen mu je efs i bb i potrebna mu je rekalkulacija-preko boxa
druze mene bas zanima kako se radi ta rekalkulacija, jer meni fakat ide na zivce svaki put kad ubacujem drugi rom moram rjesavati ovaj problem sa mrezom,pa moram instalirati ariza patch,sad kad sam njega instalirao mreze ima i sve je ok,a primjetio sam da mi se sada modem (baseband version) zove ariza patch,znaci do modema je caka :)
Evo nakon jednog dana odlicnog funkcionisanja, opet nista ne cujem kad zovem nekog ili me neko zove, znaci factory reset mi je pomogao samo jedan dan, koristio omega rom, ima li neko drugo rjesenje, ne znam sta da radim, da li da vracam na official rom recimo bh telecom ali u tom slucaju, @lozze necu moci instalirati busybox installer i ariza patch jer oni zahtjevaju root :-?
TheWatcher

#1883 Re: Samsung galaxy S3

Post by TheWatcher »

niste mi nikako jasni u pm :D ja na svom mobu nisam nista drkao i sve fercera ko sat :lol:
seoBIH

#1884 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

TheWatcher wrote:niste mi nikako jasni u pm :D ja na svom mobu nisam nista drkao i sve fercera ko sat :lol:
U potpunosti se slazem :) Da neko stavi custom ROM na s1 ili eventualno s2 u potpunosti shvatam, ali stalvjati na s3 ili cak na s4 mi je suludo :) To su bas frikovi koji pate za par milisekundi :)
jubix

#1885 Re: Samsung galaxy S3

Post by jubix »

TheWatcher wrote:niste mi nikako jasni u pm :D ja na svom mobu nisam nista drkao i sve fercera ko sat :lol:
Nisam ni ja stavljao custom rom dok me nije poceo zezati, mislim takav telefon a da ne mogu ostvariti najobicniji poziv preko mreze.. Tek neki dan sam ubacio custom rom, pokusao sve, na kraju instaliram omega rom, nece opet, instaliram ovaj ariza patch, nista, i puknem factory reset u cwm, radilo - jedan dan. Moze li biti da se ovo desava zato sto je telefon kupljen vani? Mada opet kad skontam kad uradim custom rom kakve veze ima gdje je kupljen.
seoBIH

#1886 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

Custom rom ne znaci da mu izmjesnis sve :)
lozze

#1887 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

jubix wrote:
lozze wrote:
EUROBIH wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo nakon jednog dana odlicnog funkcionisanja, opet nista ne cujem kad zovem nekog ili me neko zove, znaci factory reset mi je pomogao samo jedan dan, koristio omega rom, ima li neko drugo rjesenje, ne znam sta da radim, da li da vracam na official rom recimo bh telecom ali u tom slucaju, @lozze necu moci instalirati busybox installer i ariza patch jer oni zahtjevaju root :-?
Da, onda ti Ariza nece pomoci. Probaj nesto skontati, ja nisam vise pametan sta dalje. Ja sam isto skino omega rom, i sve mi radi ekstra. Jedino Arizu moram koristiti,bez nje nemam mreze.

lozze

#1888 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

Ako momku ne mozete pomoci, niko od vas nije trazio da pametujete

Giovanni

#1889 Re: Samsung galaxy S3

Post by Giovanni »

Evo danas gledam da je opet stigao u BH telecom Galaxy S3, i planiram da ga uzmem ali me jedna stvar brine, na njihovoj stranici u opisu karakteristika telefona pise da dolazi sa starijim softverom 4.0.4 Ice Cream Sandwich.. E sad, zanima me može li biti da je to greska u opisu ili fakat dolazi sa ICS-om.. i jos nesto, isplati li ga se uzimati pa da ga poslije probam nadograditi na Jelly Bean 4.1 softver (uz neciji savjet kako da to uradim :D ) ?
Nermin_BH

#1890 Re: Samsung galaxy S3

Post by Nermin_BH »

Giovanni wrote:Evo danas gledam da je opet stigao u BH telecom Galaxy S3, i planiram da ga uzmem ali me jedna stvar brine, na njihovoj stranici u opisu karakteristika telefona pise da dolazi sa starijim softverom 4.0.4 Ice Cream Sandwich.. E sad, zanima me može li biti da je to greska u opisu ili fakat dolazi sa ICS-om.. i jos nesto, isplati li ga se uzimati pa da ga poslije probam nadograditi na Jelly Bean 4.1 softver (uz neciji savjet kako da to uradim :D ) ?
Lahko ga je nadograditi samo ces mozda izgubiti garanciju.
jahh

#1891 Re: Samsung galaxy S3

Post by jahh »

Ne gubi se garancija ako flasha preko ODIN-a BHT-ov 4.1 rom?
EmiRem

#1892 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

jahh wrote:Ne gubi se garancija ako flasha preko ODIN-a BHT-ov 4.1 rom?
Mislim da ce ti sam ponuditi REGULARNI update, jer je nas ''vrli'' telecom dobio rom 4.1.2. android, tako da slobodno mozes napraviti upgrade regularno.
Giovanni

#1893 Re: Samsung galaxy S3

Post by Giovanni »

EmiRem wrote:Mislim da ce ti sam ponuditi REGULARNI update, jer je nas ''vrli'' telecom dobio rom 4.1.2. android, tako da slobodno mozes napraviti upgrade regularno.
Je li to provjerena informacija ? :? :?
EmiRem

#1894 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

Pa moj s3 je kupljen preko telecom-a sa 4.0.4 verzijom i kada je izasao rom za 4.1.2 oficijelni, regularno uradis update preko wless-a, sigurno je ne brini nista....
Giovanni

#1895 Re: Samsung galaxy S3

Post by Giovanni »

Znaci nema potrebe ni za kakvim flashanjem, rootanjem itd. vec preko wifia ?
Maharadza

#1896 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

123456789 wrote:
U potpunosti se slazem :) Da neko stavi custom ROM na s1 ili eventualno s2 u potpunosti shvatam, ali stalvjati na s3 ili cak na s4 mi je suludo :) To su bas frikovi koji pate za par milisekundi :)
Za S4 se slažem, čačkao ga lično pola sahata, savršen je i sa onim stock ROM-om, barem što se brzine i fluidnosti tiče (jbg, 2GB RAM-a su mjera kako god okreneš)! Elem, izgled i ostala "estetika" samoga TouchWiz-a je druga priča, ali zato postoje i launcher-i pa kome se touchwiz ne sviđa (kao npr. meni) ima mogućnost da nabaci launcher i uživa u drugačijem izgledu!

Za S3 se i ne bih baš složio, jer TouchWiz za isti stvarno nije ni blizu optimizovan kao što je za S4, tako se barem meni čini! Sama činjenica da barem duplo brže (ovo je objektivno nikako subjektivno mišljenje) i fluidnije mogu "skakati" između pojedinih app-ova na npr. ParanoidAndroid ROM-u nego na TouchWiz-u je dovoljna činjenica (a da ne spominjem home button lag na touchwiz ROM-u koji je prisutan i jednostavno primjetan ma šta god činio)! Da ne pričam o primjetno boljim performansama kada su zahtjevniji app-ovi u pitanju, prije svega igre (most wanted, Modern Combat 4 i sl.) i to bez ikakvoga benchmark-a kao dokaz, već se golim okom primjeti da većina "zahtjevnijih" igara jednostavno bolje radi na "basic" AOSP/AOKP 4.2.2 ROM-u nego na "teškom" Touchwiz ROM-u gdje se može primjetiti FPS drop i sl. "štekanje" s vremena na vrijeme! Elem, sve se ovo može jednostavnim poređenjem potvrditi i bez testiranja koji ROM više "opterećuje" hardver fona: ovaj custom ROM nije ni 150MB "težak", dok je stock kojeg' preko odin-a flešuješ oko 1GB - NUFF SAID! 8-)
lozze

#1897 Re: Samsung galaxy S3

Post by lozze »

Maharadza wrote:
123456789 wrote:
Za S4 se slažem, čačkao ga lično pola sahata, savršen je i sa onim stock ROM-om, barem što se brzine i fluidnosti tiče (jbg, 2GB RAM-a su mjera kako god okreneš)! Elem, izgled i ostala "estetika" samoga TouchWiz-a je druga priča, ali zato postoje i launcher-i pa kome se touchwiz ne sviđa (kao npr. meni) ima mogućnost da nabaci launcher i uživa u drugačijem izgledu!

Za S3 se i ne bih baš složio, jer TouchWiz za isti stvarno nije ni blizu optimizovan kao što je za S4, tako se barem meni čini! Sama činjenica da barem duplo brže (ovo je objektivno nikako subjektivno mišljenje) i fluidnije mogu "skakati" između pojedinih app-ova na npr. ParanoidAndroid ROM-u nego na TouchWiz-u je dovoljna činjenica (a da ne spominjem home button lag na touchwiz ROM-u koji je prisutan i jednostavno primjetan ma šta god činio)! Da ne pričam o primjetno boljim performansama kada su zahtjevniji app-ovi u pitanju, prije svega igre (most wanted, Modern Combat 4 i sl.) i to bez ikakvoga benchmark-a kao dokaz, već se golim okom primjeti da većina "zahtjevnijih" igara jednostavno bolje radi na "basic" AOSP/AOKP 4.2.2 ROM-u nego na "teškom" Touchwiz ROM-u gdje se može primjetiti FPS drop i sl. "štekanje" s vremena na vrijeme! Elem, sve se ovo može jednostavnim poređenjem potvrditi i bez testiranja koji ROM više "opterećuje" hardver fona: ovaj custom ROM nije ni 150MB "težak", dok je stock kojeg' preko odin-a flešuješ oko 1GB - NUFF SAID! 8-)
Meni da se ne svidja touchwiz ja ne bih ni izeo galaxy s3, nego galaxy nexus koji je skoro duplo jeftiniji a brz ko munja. Ja sam imao nexus i dosadio mi je...

EmiRem

#1898 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

Pukao mi je display,ali samo staklo.Radi touch i sve regularno samo je prednje staklo puknuto.Gdje da popravim i cijena otprilike.Hvala vam unaprijed.

EUROBIH

#1899 Re: Samsung galaxy S3

Post by EUROBIH »

EmiRem wrote:Pukao mi je display,ali samo staklo.Radi touch i sve regularno samo je prednje staklo puknuto.Gdje da popravim i cijena otprilike.Hvala vam unaprijed.

nisi jasan..govoriš da ti je pukao display,ali samo staklo,a touch radi :-)
staklo u tvojoj vizuri je TOUCH,a displey ako je pukao ne mijenja se!

S3-(do 3 dana čekanja):
polovan lcd+touch 240,00 KM
nov lcd+touch 315,00-bez garancije
nov lcd+touch 338,00-pod garancijom

zamjena touch+ako je ispravan lcd 185,00 KM (ostali samo crni i pink-nova količina do petka)

otkup ispravnih displeya
S1 = 10 EUR
S2 = 15 EUR
S3 = 25 EUR
S3 mini = 10 EUR
S4 = 50 EUR
Note 1 = 15 EUR
Note 2 = 25 EUR
iPhone 5 = 20 EUR
jubix

#1900 Re: Samsung galaxy S3

Post by jubix »

Ako hocu da vratim stock rom bht 4.1.2 da li trebam u odin ako stavim u pda fajl koji zavrsava sa oznakom XXEMC2 da li trebam i bootloader staviti sa istim tim kodom i u polje phone modem sa istim tim nastavkom? Da li to mogu sve zajedno fleshati ili odvojeno?
Post Reply