Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
fatal error

#1876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fatal error »

goran16v wrote:Ne vidim da si odgovorio na pitanje:

Da li si na mostu slucajno vidio ovaj znak?

Image
da je na mostu slucajno vidio ovaj znak, onda onim pjesacima na mostu ne bi bilo dozvoljeno da koriste ist, jer bi u tom slucaju bio biciklisticka staza.

ovako je zabranjeno kretanje motocikala.

znaci pjesaci, bicikli pa cak i mopedi smiju koristiti most.
cak i auti bi ga smijeli koristiti da mogu proci :D

slucaj jasan k'o dan.
goran16v

#1877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

U tome i jeste poenta, da ima znak da je biciklisticka staza znacilo bi da je most namjenjen biciklistima, a posto nema znaka znaci da nije isto kao sto ga nema ni na jednom trotoaru pa to ne znaci da je dozvoljeno voziti bicikl po njemu.
mirzet87sa

#1878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

I vi se nasli raspravljat sa goranom, da neko kaze noc je crna on ce kontrirat da je bijela.. Sta ce seoska lola, docepala se grada pa odma inat ganja :D Obavezno me citiraj i reci da sam papan ili koje vec izraze koristis u svom vokabularu, a mozda me i izofiras pa kazes da se ne raspravljas sa budalama :lol:
quarterback

#1879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ja se znam sa Goranm dobrih 15 godina ali nakon zadnje rasprave obecao sam sam sebi da vise necu diskutovati sa nim putem interneta :D

A golfa mi dvojke dizela, dobar je momak :D
fatal error

#1880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fatal error »

goran16v wrote:U tome i jeste poenta, da ima znak da je biciklisticka staza znacilo bi da je most namjenjen biciklistima, a posto nema znaka znaci da nije isto kao sto ga nema ni na jednom trotoaru pa to ne znaci da je dozvoljeno voziti bicikl po njemu.

na trotoaru nije dozvoljeno voziti bicikl.
ali ovo je most, a ne trotoar i na tom mostu je saobracajnim znacima regulisano ko ga smije korisiti!
pjesaci, biciklisti i mopedi!
nema mjesta za filozofiranje. zakonski regulisano.
fatal error

#1881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fatal error »

quarterback wrote:ja se znam sa Goranm dobrih 15 godina ali nakon zadnje rasprave obecao sam sam sebi da vise necu diskutovati sa nim putem interneta :D

A golfa mi dvojke dizela, dobar je momak :D
ma moze biti, samo sto tumaci zakon kako njemu odgovara :D
quarterback

#1882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

necu nista reci, zna gdje zivim i gdje parkiram :D
goran16v

#1883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:necu nista reci, zna gdje zivim i gdje parkiram :D
I kud prolazis biciklom! :D
quarterback

#1884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Image
sve preko onog mosta, gore, dole, cijeli dan :lol:
goran16v

#1885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:Image
sve preko onog mosta, gore, dole, cijeli dan :lol:
A Milja hladna! :-D
quarterback

#1886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

:lol:
GaRGa

#1887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GaRGa »

Gorane, nadji si neki hobi...
avantgarde

#1888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

mahalas505 wrote:
drndalo wrote:
avantgarde wrote:nerviraju me spori vozaci na autoputu

ma to i cinim uvijek,cim je moguce idem s desne strane,ali sto Garga rece-ima ih jos sporijih na desnoj traci..
??????????????????????????????????
Drago mi je da neko i procita sa razumijevanjem sta se napise :thumbup: .

Ja sam na ironican nacin karikirao kako treba preticati sa desne strane aludirajuci na @avantgarde prijasne postove i komplekse da kad on naidje treba da mu svi sklone,i ako to ne urade on ih pretice na autobahnu sa desne strane. To je toliko besmisleno raditi, ali nadju se ovi sa malo plicom pameti da to opravdavaju.
bla bla.. :D :evil:
nemoraju mi se svi sklonit,ne mora se niko sklonit ako je desna traka prilicno zauzeta i ne mora se uopce jos sklonit ako vozi malo brze i lijevom trakom!..kapiras li ti sta?!..
ali lijevom trakom na dvo-i trospurnim autoputevima se vozi da bi se vozilo nesto brze nego ostale desne trake i da bi se pretekao neko ko u desnoj vozi sporo ili sporije,preticanje je ok na lijevoj traci,zato je ona tu,ali nije lijeva traka tu da bi neko spavao na njoj sa njegovih-jedva naguranih 100-120 km/h ako ne znas i nije za one koji sa 110 km/h voze istom brzinom kao i oni u desnoj traci,i nije za one koji nisu fizicki ili psihicki na nivou brzine(za takve i postoji desna ili srednja traka),i nije ni za one koji voze lijevom trakom istom brzinom kao i oni u desnoj-kao da su zakupili cijelu lijevu traku i ne oslobadjaju je a iza njih se skupila guzva i samo se ceka da taj spori cicica ilibaba sa njegovih 110 km/h konacno oslobodi prolaz ljudima koji malo zure,to pravi guzvu ako nisi znao,ovo je Njemacka,ljudi zure na posao,postoje ljudi ovdje u D kojima se zuri i postoje ljudi koji su platili auta 60-70-80-100 hiljada € sa vise konja,jasno!...a sta ´mislis zasto neko dadne toliko para za ebeni auto?!...sigurno ne da bi vozio 100 ili 120 na autoputu gdje su 2 ili 3 trake!...
kontas,i nije slucajno da u D na mnogo mjesta nema ogranicenja brzine pametnajkovicu,ja sam moju vozacku ovdje polago,nisam je kupio,znas vec na sta aludiram sa ovim "kupio"...ili da ti crtam
:D
mco

#1889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Je li se meni cini ili stvarno policija nesto slabije sankcioniše raju za prekršaje (mislim na podrucju Sarajeva). Neracunam ove sto parkiraju gdje netrebaju nego onako opšte. Vidim postaje uobicajeno da radi ko sta hoce - uvaljivanje iz trake za skretanje, zmigavci se nekoriste, uzimanje prvenstva i sl... :?
quarterback

#1890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ma to samo zadnjih 20 godina
relax11

#1891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

mco wrote:Je li se meni cini ili stvarno policija nesto slabije sankcioniše raju za prekršaje (mislim na podrucju Sarajeva). Neracunam ove sto parkiraju gdje netrebaju nego onako opšte. Vidim postaje uobicajeno da radi ko sta hoce - uvaljivanje iz trake za skretanje, zmigavci se nekoriste, uzimanje prvenstva i sl... :?
Misle da su "kul" ako se uvale bez zmigavca sa svojim bmw-om, audijem, mercedesom i drugim ajmo reci bijesnim autima sa 100% zatamljenim staklima :izet:

Ali sta ces im ti, ne vrijedi se raspravljati, ja sam vec davno naucio na voznju u Sarajevu da ne treba gledati samo svoju traku nego sve cetiri koliko ih ima :D

Ja se fakat nekad iznenadim kad neko da zmigavac!
Emir92

#1892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Neki dan lik ispred mene (bili u srednjoj traci) upali desni zmigavac i prestroji se ljevo. :-) Od kad sam to vidio vise me nista ne moze iznenadi u Sarajevu :run:
alenthekiller

#1893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alenthekiller »

Emir92 wrote:Neki dan lik ispred mene (bili u srednjoj traci) upali desni zmigavac i prestroji se ljevo. :-) Od kad sam to vidio vise me nista ne moze iznenadi u Sarajevu :run:
Begi, jes' to ti hljeba ti? :D
jefferson

#1894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jefferson »

Emir92 wrote:Neki dan lik ispred mene (bili u srednjoj traci) upali desni zmigavac i prestroji se ljevo. :-) Od kad sam to vidio vise me nista ne moze iznenadi u Sarajevu :run:
To se zove tesanjski roling :lol:
Hendrix

#1895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hendrix »

Žmigavac treba stavljati kao dodatnu opremu ionako ga niko ne.koristi, jer niko nema vremena žuri se negdje u pm.
avantgarde

#1896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

neki dan bijah u tom vasem famoznom Sarajevu,prvi puta autom,ne mogu reci nista lose,ljudi voze pobrzo ali je ok,ima i reda nekog-pa i strpljenja,uglavnom su ok...nista drugaciji nego drugi E gradovi,nije bas ono sto se navikalo-Srajaevo ovo,Sarajevo ono... :thumbup:
quarterback

#1897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

nisi ti dovoljno vozio cini mi se
Ridjobrki

#1898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Ne znam je li neko spominjao ljude koji preko senzora od radara prelaze kao preko ležećih policajaca...

Vozi 80, dodje do radara gdje je ogranicenje 50 a fotkica 60-61 i onda koččči pa prvom-drugom preko onih crta na asfaltu.
Bakir1

#1899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

nego gospon ridjobrki treba li Vam sta ponjeti iz ovih federalnih dijelova?
sutra cu biti na Vasem kraju :D
avantgarde

#1900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

quarterback wrote:nisi ti dovoljno vozio cini mi se
mozda,to ne mogu potvrdit
Post Reply