mahalas505 wrote:drndalo wrote:avantgarde wrote:nerviraju me spori vozaci na autoputu
ma to i cinim uvijek,cim je moguce idem s desne strane,ali sto Garga rece-ima ih jos sporijih na desnoj traci..
??????????????????????????????????
Drago mi je da neko i procita sa razumijevanjem sta se napise

.
Ja sam na ironican nacin karikirao kako treba preticati sa desne strane aludirajuci na @avantgarde prijasne postove i komplekse da kad on naidje treba da mu svi sklone,i ako to ne urade on ih pretice na autobahnu sa desne strane. To je toliko besmisleno raditi, ali nadju se ovi sa malo plicom pameti da to opravdavaju.
bla bla..

nemoraju mi se svi sklonit,ne mora se niko sklonit ako je desna traka prilicno zauzeta i ne mora se uopce jos sklonit ako vozi malo brze i lijevom trakom!..kapiras li ti sta?!..
ali lijevom trakom na dvo-i trospurnim autoputevima se vozi da bi se vozilo nesto brze nego ostale desne trake i da bi se pretekao neko ko u desnoj vozi sporo ili sporije,preticanje je ok na lijevoj traci,zato je ona tu,ali nije lijeva traka tu da bi neko spavao na njoj sa njegovih-jedva naguranih 100-120 km/h ako ne znas i nije za one koji sa 110 km/h voze istom brzinom kao i oni u desnoj traci,i nije za one koji nisu fizicki ili psihicki na nivou brzine(za takve i postoji desna ili srednja traka),i nije ni za one koji voze lijevom trakom istom brzinom kao i oni u desnoj-kao da su zakupili cijelu lijevu traku i ne oslobadjaju je a iza njih se skupila guzva i samo se ceka da taj spori cicica ilibaba sa njegovih 110 km/h konacno oslobodi prolaz ljudima koji malo zure,to pravi guzvu ako nisi znao,ovo je Njemacka,ljudi zure na posao,postoje ljudi ovdje u D kojima se zuri i postoje ljudi koji su platili auta 60-70-80-100 hiljada € sa vise konja,jasno!...a sta ´mislis zasto neko dadne toliko para za ebeni auto?!...sigurno ne da bi vozio 100 ili 120 na autoputu gdje su 2 ili 3 trake!...
kontas,i nije slucajno da u D na mnogo mjesta nema ogranicenja brzine pametnajkovicu,ja sam moju vozacku ovdje polago,nisam je kupio,znas vec na sta aludiram sa ovim "kupio"...ili da ti crtam