Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
Muderiss

#1876 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

muflon1977 wrote:Moj Muderisu eto ti Tutnjavca i Sokkie za vratom,ta dvojica neidu na spavanje dok neopsuju sve sto je rvacko.
Od mene kazem sve sto sam imao i sve sto mi je otac stekao su Muslimani pokrali i zapalili.
Pobijena i neka rodbina,no nikad se odreci necu onog odakle jesam a to je iz Bosne.
Ma kakva se ona zvala i krojili joj granice,no navijat cu za Bosnu kad budu svi Bosanci navijali i kad se budu zastave Bosne nosile,a ne kojekakve sa ratnim obiljezjima itd.A za Tutnjavca ja njemu kazem da nabijem na kurac njegovo misljenje o tome da su samo Muslimani imali pravo i zrtve ovoga rata,i nevinascad.Ovi drugi i treci se sami pobili.
Sto prije iz ovoga bit ce nam bolje svima a pitanje kako?
Nemoj i ti sad pretjerivat i preuvelicavat jer stvarno niko nije nista hrvatsko opsovao bar koliko sam ja vidio.Ja ne pisem ove postove da se pravim pametan nego volio bi kad bi bar jednom u zivotu nekom otvorio oci.Ja se citav zivot borim protiv te jebene nepravde i ponosno mogu rec da sam uvijek covjek bio.Zato su me drugi uvijek jebavali i uvijek sam bio kontra interesa nacionalistickih govana.To sto si rekao za ubijanja i paljenja to su zive istine i desavalo se to na sve tri strane i dok god ne prekinemo s tim stvarima vracanja jedni drugima ovdje nema mira.Ti ces sad reci tebi neko pobio rodbinu onda ce sljedeci bosnjak doci i reci meni su pobijeni roditelji i tako se mrznja stvara u nedogled.Ljudi prosle su godine dosta vise i budimo ljudi jedni prema drugima jer u sustini svi smo mi isti samo sto su vecini nazalost isprani mozgovi i bojim se da je ovo trenutno rat u miru..
stakasa

#1877 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

Muderiss wrote:
stakasa wrote:
Muderiss wrote:Moram da se prikljucim temi jer upoznat sam s desavanjima.Teska srca moram da priznam da je Tragos u ovom svom postu 70 posto stvari upravu.Nevjerovatno je mrznja vecine bosnjaka prema svemu sto je hrvatsko al bas svemu dok nas ljudi tamo gledaju vecinom sa simpatijama.Rat je bio i prosao popusili smo svi tu pobjednika nema,ali nakon toliko godina najgore je sto nove generacije koje nisu ni rodjene tada ili su imale par godina imaju toliku mrznju u sebi da je to strasno.Svi znamo kakvi su oni u zapadnoj hercegovini i iskreno velika su gamad i nacionalisti,ali zasto i mi moramo bit takvi kad nas koji se osjecamo bosancima hrvatska drage volje uvijek doceka.Cisti primjer je utakmica hrvatske s turskom i mislim da smo tu pali u ocima cijelom balkanu,smeta nam kad nas zovu turcima ili fasistima a ono sto smo mi tada pokazali to je bilo gore od turcizma i fasizma,mislim da se i oni nisu toliko radovali.Sramotno je to sve i dok mi sami sebi ne utuvimo neke stvari i shvatimo kako treba da se ponasa i napreduje uvijek cemo biti zadnja vukojebina.Ja ne mrzim nikog i svi su mi ljudi isti pa se na svakom koraku gadim na ljudske otpade,pocevsi od zapadne hercegovine pa do federacije.
Necemo tako...
Navijanje za Tursku je pocelo nakon divljanja po zapadnom Mostaru odmah nakon prve utakmice Evropskog prvenstva u Austriji
Eto vidis jarane ja upravo o ovome i pricam.Bas zbog takvih kao sto si ti i njima slicnim mi nikad necemo moci normalno da funkcionisemo.Stalno trazimo neke razloge za njihove postupke neka vracanja i sve to ide u nedogled,al hajd zakuni se sad svim sto imas da nije bilo nista s hrvatske strane da se to opet slicno ne bi ponovilo s nase?Nemoj me zajebavati to nam je u krvi tako i to ce bit dovijeka da samo cekamo svoju priliku da im ga zakrkamo kao i oni nama.Ovo govorim vi,mi da vama bolje docaram iako smo za mene svi mi al eto..proce jos dugo dugoo godina dok bude onako kako ja zelim.Ja samo znam da sam prvi ja bio izlozen nekom napadu samo sto sam bezveze rekao da navijam za hrvatsku,znaci znam na svom primjeru da je mrznja prema sve sto je njihovo velika.Spomenuo sam vec hrvate dole i njihova sranja i tu nikad nece bit nikakve pomoci govorim samo sto mi moramo bit takvi,a fol mi prvi zelimo da smo svi bosanci i neka pomirenja,e pa to s takvim nacinom ne ide i samo izazivamo kontraefekat da nas svi jos vise mrze.Kad shvatite ove moje rijeci javite mi se a ja sam siguran da sa upravu.
:D
El malagueño

#1878 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by El malagueño »

Muderiss wrote:
Škobo Habu wrote:
Muderiss wrote:
Brate mili vjeruj da za ovo ni sam nisam znao,ali te ozbiljne stvari kad urade neke fasiste bez obzira s koje strane to se odma rjesava,a ne sad da zbog toga npr.pamte i sute svi bosnjaci i iskale se onda na nekom hrvatu koji je ni kriv ni duzan.Ili da cekaju ono sasvim bezazlenu utakmicu kao ona turske s hrvatskom pa da iskale sav svoj bijes.Ja samo jarane kazem da to tako ne ide i nikad nece doci do pomirenja na taj nacin.Trebaju prestat optuzivanja pa iza nas je ljudi 20 godina od rata ako je moj otac ratovao s Mirkovim ocem,pa ne moram i ja da ratujem s njim nego zelim da zajedno pijemo kafu..ljudi kad shvatite te neke stvari bice nam bolje vjerujte.Sam znam i slaze se da su hrvati u hrvatskoj dosta bolji nego ovi ovdje,ali uvijek ima iznimaka a mi nekim svojim ponasanjem dajemo im samo povoda da budu takvi.Pozz i razmislite malo
Nisi ti uopšte shvatio moju komparaciju.
Zašto bi sa ja, ili bilo ko, treb'o osjećati odgovornim za famozno "turčenje" po Sarajevu, što je bilo samo po sebi idiotluk svake vrste, i u tom smislu nositi neku vrstu javne stigme?
Mislim, isto takvo je apsurdno očekivati i od nekog Zagrebčanina za postupke nekog idiota, koji na jedan barbarski način, obilježava'o pobjedu hravatske repke.
No, sa druge strane, ono što mene interesuje u konkretnom slučaju je odgovor hrvatske javnosti na tadašnji čin. On je izost'o i prešućen je. U bosanskoj javnosti je mnogo potrošeno na kritiku gluposti sa "turčenjem". Stoga, nema potrebe za nabijanjem kompleksa u svakom smislu.
O tome ti ja i pricam,ali vidis vecina nas je takvih poput tebe sami sebe pobijamo vec u sljedecoj recenici.U jednoj recenici nam stoji pa oni su nase komsije dobri su nisu svi isti sto bi meni jedan turcin bio preci od hrvata,dok u drugoj vec jebemo ustasku majku zbog nekog budale npr.koji se nasao negdje nesto da pametuje.Mislim to je kompromitiranje samog sebe a vjeruj da smo u tom majstori koliko god ti to ne zelio da priznas.Svaka ti cast to sto si rekao u ovom postu al ja bi samo volio da to prate i djela,jer dzaba sto ti to govoris ako vec u drugoj situaciji jebes nekom fasisti ustasku majku i odma se tu pronadju posteni hrvati i dodje do konflikta,vjeruj da u tome lezi sav taj nas problem.Pokusavam da kazem da se treba uvijek drzat na sredini ne treba nikad nikog vrijedjat i treba biti uvijek realan bez obzira ko bio u pitanju i tek kad to postanemo za nas se moze rec da smo ljudi.Vrijedjanjem drugih i jebavanje majke zbog kao nekih osveta jarane nikad ne moze na dobro izac i uvijek se stvara novi jaz medju nama.Evo sad cu ti dat jedan primjer idiotizma,u gradu gdje ja zivim tj.u Travniku imam jednog dobrog jarana hrvata koji je sa mnom i jos par ljudi dosao da gleda i navija za bosnu.Neki idiot iz coska koji ga je valjda primjetio poceo je da ostalima prica sta ce ovaj ustasa ovdje ovo ono.I da isprovociraju covjeka pocelo navijanje gazi gazi ustase znaci iz cista mira a mi igramo protiv grcke..i kako tu taj lik da se osjeca i da voli svoju drzavu dok mu drugi jebu majku?
De ne lazi! U travniku ima puno hrvata i fakat ih niko niti provocira niti su imalo zapostavljeni ili sta ja znam. To da je iko ikoga provocirao za vrijeme tekme bih je notorna laz, jer prvo svi se druze medjusobno a drugo hrvati su u tom kraju jako dobro organizovani i mnogobrojni. U kojem lokalu je to bilo?? I tvoj haver jedini hrvat bio? I nije nijedan bosnjak odreagovao na te provokacije? Jaaaako cudno. Jer kladim se u bubreg da bi makar neko skocio i napao te provokatore jer nikom nije u cilju belaj. Pogotovu ne u travniku jer ponavljam svi se jako dobro druze i hrvati su u super polozaju tamo . A u gradovima dje su hrvati vecina je druga prica - tamo su bosnjaci izlozeni provokacijama svakodnevno. Jesi se samo registrovao ovdje da nam pricas onu staru "ko nas zavadi?"
sokkia

#1879 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

De ne lazi! U travniku ima puno hrvata i fakat ih niko niti provocira niti su imalo zapostavljeni ili sta ja znam. To da je iko ikoga provocirao za vrijeme tekme bih je notorna laz, jer prvo svi se druze medjusobno a drugo hrvati su u tom kraju jako dobro organizovani i mnogobrojni. U kojem lokalu je to bilo?? I tvoj haver jedini hrvat bio? I nije nijedan bosnjak odreagovao na te provokacije? Jaaaako cudno. Jer kladim se u bubreg da bi makar neko skocio i napao te provokatore jer nikom nije u cilju belaj. Pogotovu ne u travniku jer ponavljam svi se jako dobro druze i hrvati su u super polozaju tamo . A u gradovima dje su hrvati vecina je druga prica - tamo su bosnjaci izlozeni provokacijama svakodnevno. Jesi se samo registrovao ovdje da nam pricas onu staru "ko nas zavadi?"
za ovo mogu reci samo :thumbup:
mada su Hrvati u ratu Travnik "izgubili" odmaj poslije rata su ga "povratili".
tadašnja travnicka politika pokazala se kao vrlo mudra jer je Travnik proglašen među prvima ako ne i prvi kao otvoreni grad.
to je rezultiralo dolaskom mnogih donatorskih i humanitarnih organizacija uz ciju pomoc su se mnoge kuce obnovile i omogucio povratak izbjeglica.
dok je Bugojno ovo vrlo loše uradilo.
i odgovorno mogu ustvrditi da su Hrvati u Travniku potpuno ravnopravni, ko ne vjeruje nek prošeta od vrata do vrata po zgradi travnicke opštine.
stakasa

#1880 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

sokkia wrote:
tadašnja travnicka politika pokazala se kao vrlo mudra jer je Travnik proglašen među prvima ako ne i prvi kao otvoreni grad.
to je rezultiralo dolaskom mnogih donatorskih i humanitarnih organizacija uz ciju pomoc su se mnoge kuce obnovile i omogucio povratak izbjeglica.
i odgovorno mogu ustvrditi da su Hrvati u Travniku potpuno ravnopravni, ko ne vjeruje nek prošeta od vrata do vrata po zgradi travnicke opštine.
Dobar post. Drago mi je da je tako u Travniku. A Muderiss je trolcina i treba ga odjebat
Tutnjavac

#1881 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Miješate svakodnevni život i rasprave o ratu na forumu. Evo ja stalno pišem o Žepču, dolje ljudi žive odlično, nije nikad bilo nikakvog sukoba koji bi prešao granice tuče srednjoškolaca, načelnika poštuju koliko Hrvati toliko i Bošnjaci, općina je zahvaljujuć njemu jedan od tri općine koje se najbrže razvijaju...

I to ne znači da ne treba raspravljat o ratu.
stakasa

#1882 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

Tutnjavac wrote:Miješate svakodnevni život i rasprave o ratu na forumu. Evo ja stalno pišem o Žepču, dolje ljudi žive odlično, nije nikad bilo nikakvog sukoba koji bi prešao granice tuče srednjoškolaca, načelnika poštuju koliko Hrvati toliko i Bošnjaci, općina je zahvaljujuć njemu jedan od tri općine koje se najbrže razvijaju...

U pravu si. Vratimo se na temu. Odgovorio sam bio na tendencioznu laz u vezi uzroka i posljedica sto se tice navijackih nereda svaki put kad Modric obuce kockasti dres
sokkia

#1883 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

Tutnjavac wrote:Miješate svakodnevni život i rasprave o ratu na forumu. Evo ja stalno pišem o Žepču, dolje ljudi žive odlično, nije nikad bilo nikakvog sukoba koji bi prešao granice tuče srednjoškolaca, načelnika poštuju koliko Hrvati toliko i Bošnjaci, općina je zahvaljujuć njemu jedan od tri općine koje se najbrže razvijaju...

jasno jasno,
al' taj svakodnevni život je dobrim djelom posljedica rata o kojem ovdje raspravljamo.
Tutnjavac

#1884 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

sokkia wrote:

jasno jasno,
al' taj svakodnevni život je dobrim djelom posljedica rata o kojem ovdje raspravljamo.

Pa jeste na neki način, ali nema ni blizu toliko te neke mržnje i napetosti kako neki ovdje predstavljaju.
sokkia

#1885 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

kako gdje,
G.Vakuf je... :(

a moram za 5 min krenuti gore :-?
Last edited by sokkia on 03/04/2014 09:26, edited 1 time in total.
Tutnjavac

#1886 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Imam jedno možda malo bizarno viđenje podijeljenjih bošnjačko-hrvatskih gradova. :) Situacija je danas lakša tamo odakle je jedna grupa bila protjerana pa se kvalitetno i istinski vratila. Tamo gdje su obje grupe ostale i gledale se cijeli rat preko nišana - situacija je puno teža. Govorim dakle samo o gradovima, odnosno tim malim čaršija. U G. Vakufu su ostali i Bošnjaci i Hrvati i grad je fizički podijeljen, ako sam dobro informisan. Iz Žepča su Hrvati protjerali Bošnjake, ali su se ovi vratili brzo, jer su uslovi pogodovali (blizu veći bošnjački gradovi, manja hrvatska enklava...) i svi su insistirali da im se vrati njihova imovina. Teško je kroz Žepče povući neku crtu, naravno sela i prigradska naselja su uglavnom jednonacionalna, ali grad je skroz šaren i isprekidan.
Škobo Habu

#1887 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Škobo Habu »

Muderiss wrote: O tome ti ja i pricam,ali vidis vecina nas je takvih poput tebe sami sebe pobijamo vec u sljedecoj recenici.U jednoj recenici nam stoji pa oni su nase komsije dobri su nisu svi isti sto bi meni jedan turcin bio preci od hrvata,dok u drugoj vec jebemo ustasku majku zbog nekog budale npr.koji se nasao negdje nesto da pametuje.Mislim to je kompromitiranje samog sebe a vjeruj da smo u tom majstori koliko god ti to ne zelio da priznas.Svaka ti cast to sto si rekao u ovom postu al ja bi samo volio da to prate i djela,jer dzaba sto ti to govoris ako vec u drugoj situaciji jebes nekom fasisti ustasku majku i odma se tu pronadju posteni hrvati i dodje do konflikta,vjeruj da u tome lezi sav taj nas problem.Pokusavam da kazem da se treba uvijek drzat na sredini ne treba nikad nikog vrijedjat i treba biti uvijek realan bez obzira ko bio u pitanju i tek kad to postanemo za nas se moze rec da smo ljudi.Vrijedjanjem drugih i jebavanje majke zbog kao nekih osveta jarane nikad ne moze na dobro izac i uvijek se stvara novi jaz medju nama.Evo sad cu ti dat jedan primjer idiotizma,u gradu gdje ja zivim tj.u Travniku imam jednog dobrog jarana hrvata koji je sa mnom i jos par ljudi dosao da gleda i navija za bosnu.Neki idiot iz coska koji ga je valjda primjetio poceo je da ostalima prica sta ce ovaj ustasa ovdje ovo ono.I da isprovociraju covjeka pocelo navijanje gazi gazi ustase znaci iz cista mira a mi igramo protiv grcke..i kako tu taj lik da se osjeca i da voli svoju drzavu dok mu drugi jebu majku?
Ti si baš padobranac po pitanju zadane teme.
Ako ništa, vrati se par stranica i možeš naći moj stav po pitanju hrvatsko-bošnjačkog sukoba, koji je dočekan od nekih forumaša, bukvalno, na nož. No, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja, pak, mislim da taj sukob nije bio potreban, da danas u tim opštinama gdje je trajao sukob treba se okrenuti onom što ljude spaja, a ne razdvaja. Opet, ne smije se zaboraviti ono što je bilo, i treba insistirati na istini, ma kakva ona bila.
Sa druge strane, nađi barem jedan post gdje sam ja to uvrijedio, na način o kojem ti govoriš, bilo kojeg forumaša hrvatske nacionalnosti. Nisam toliko glup da raspravljam sa cijelim jednim narodom i da se bavim generalizacijama.
Po tom pitanju nema potrebe da se dokazujem bilo kome ovdje, pogotovo ne u smislu ratnog perioda, jer sam imao prijatelje Hrvate i kad se samo nekih 300 metara vazdušne linije pucala između HVO i ABiH, i na to sam ponosan. Po tom pitanju mogu samo govoriti o ljudima i neljudima.
Muderiss

#1888 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

sokkia wrote:
Pa ti nemas pojma jel te stid da kazes da lazem?Cekaj de mi reci sto bi lagao na jednom obicnom primjeru i kakve ja imam koristi od toga?Pa ja se druzim sa svima znaci nisam ogranicen nikako i vjeruj da znam razmisljanja s obe strane i kako to funkcionise,a ti se o toj dobroti i skakanju sto je neko provocirao samo tjesi..e moj druze,a pogotovo nisam zavrsio post o hrvatima tamo gdje su oni vecina ne daj boze da neko od nas zivi,a vjerujte da znam o cemu pricam to je fasisam kroz svaku sferu u zivotu ja samo hocu da kazem da ni mi nismo nevinasca i da ima stvarno glupih i nepotrebnih izazivanja sukoba s kojim se ja nikad nisam i necu slagat a vi nastavite zivit u svom bajkama nek bude da ja lazem pozz
Muderiss

#1889 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

Škobo Habu wrote:
Muderiss wrote: O tome ti ja i pricam,ali vidis vecina nas je takvih poput tebe sami sebe pobijamo vec u sljedecoj recenici.U jednoj recenici nam stoji pa oni su nase komsije dobri su nisu svi isti sto bi meni jedan turcin bio preci od hrvata,dok u drugoj vec jebemo ustasku majku zbog nekog budale npr.koji se nasao negdje nesto da pametuje.Mislim to je kompromitiranje samog sebe a vjeruj da smo u tom majstori koliko god ti to ne zelio da priznas.Svaka ti cast to sto si rekao u ovom postu al ja bi samo volio da to prate i djela,jer dzaba sto ti to govoris ako vec u drugoj situaciji jebes nekom fasisti ustasku majku i odma se tu pronadju posteni hrvati i dodje do konflikta,vjeruj da u tome lezi sav taj nas problem.Pokusavam da kazem da se treba uvijek drzat na sredini ne treba nikad nikog vrijedjat i treba biti uvijek realan bez obzira ko bio u pitanju i tek kad to postanemo za nas se moze rec da smo ljudi.Vrijedjanjem drugih i jebavanje majke zbog kao nekih osveta jarane nikad ne moze na dobro izac i uvijek se stvara novi jaz medju nama.Evo sad cu ti dat jedan primjer idiotizma,u gradu gdje ja zivim tj.u Travniku imam jednog dobrog jarana hrvata koji je sa mnom i jos par ljudi dosao da gleda i navija za bosnu.Neki idiot iz coska koji ga je valjda primjetio poceo je da ostalima prica sta ce ovaj ustasa ovdje ovo ono.I da isprovociraju covjeka pocelo navijanje gazi gazi ustase znaci iz cista mira a mi igramo protiv grcke..i kako tu taj lik da se osjeca i da voli svoju drzavu dok mu drugi jebu majku?
Ti si baš padobranac po pitanju zadane teme.
Ako ništa, vrati se par stranica i možeš naći moj stav po pitanju hrvatsko-bošnjačkog sukoba, koji je dočekan od nekih forumaša, bukvalno, na nož. No, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja, pak, mislim da taj sukob nije bio potreban, da danas u tim opštinama gdje je trajao sukob treba se okrenuti onom što ljude spaja, a ne razdvaja. Opet, ne smije se zaboraviti ono što je bilo, i treba insistirati na istini, ma kakva ona bila.
Sa druge strane, nađi barem jedan post gdje sam ja to uvrijedio, na način o kojem ti govoriš, bilo kojeg forumaša hrvatske nacionalnosti. Nisam toliko glup da raspravljam sa cijelim jednim narodom i da se bavim generalizacijama.
Po tom pitanju nema potrebe da se dokazujem bilo kome ovdje, pogotovo ne u smislu ratnog perioda, jer sam imao prijatelje Hrvate i kad se samo nekih 300 metara vazdušne linije pucala između HVO i ABiH, i na to sam ponosan. Po tom pitanju mogu samo govoriti o ljudima i neljudima.
Tebi svaka cast,a znam da sam padobranac samo zato sto govorim istinu.Uvijek sam bio u sukobu interesa zbog toga i uvijek su me ljudi mrzili samo zato sto kazem istinu bez obzira kakva ona bila.Kod nas ti je mentalitet ako nes po mom onda ne valjas i govno si ja sam itekako svjestan toga.Slazem se da se treba insistirati na istini i da prekinemo vise tu agoniju i jaz koji se medju nama stvara godinama.Citajuci postove nekih ljudi ovdje pa covjek bi reko da smo u svicarskoj kako su nam ljudi fini.
muflon1977

#1890 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Bas sam rodjen u okolici TRavnika i N.Travnika.Ajd boze znaj selo pa niti je ovde niti je tamo,sto se tice nekih stvari ja moram stvarno priznati.U Travniku sam imao neku curu pa sam rijetko dolazio mada sam zivio malo podalje,bilo je to pred bozic 2000.atmosfera odlicna vani se setalo,tada sam prenocio u nekom hotelu VEZIROV SLON se zvao.
Da bih sutra trebao razmjeniti 100 maraka u banci i traze mi dokument.Ja im pruzim HRV.putovnicu kaze ova nemoze trebate iz Bosne da imate dokument.Jebiga otiso sam na pijacu,odem u NT napadose me ovo-ono pobjegli ste.Nisam nisam znao kud i kako,sta da radim...ali eto mozda se i promjeni sve ovo.No tema je sukob,a to da govorite da se Hrvati zastitili u samom gradu i nijeu...mnogo ih je pobijeno i onaj sto se popeo na oltar i pisa i zavija kao kurjak,pa pitam tutnjavca dali je i njemu to cin velicanaj pobjede nad ustasama
sokkia

#1891 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

muflon1977 wrote:Bas sam rodjen u okolici TRavnika i N.Travnika.Ajd boze znaj selo pa niti je ovde niti je tamo,sto se tice nekih stvari ja moram stvarno priznati.U Travniku sam imao neku curu pa sam rijetko dolazio mada sam zivio malo podalje,bilo je to pred bozic 2000.atmosfera odlicna vani se setalo,tada sam prenocio u nekom hotelu VEZIROV SLON se zvao.
Da bih sutra trebao razmjeniti 100 maraka u banci i traze mi dokument.Ja im pruzim HRV.putovnicu kaze ova nemoze trebate iz Bosne da imate dokument.Jebiga otiso sam na pijacu,odem u NT napadose me ovo-ono pobjegli ste.Nisam nisam znao kud i kako,sta da radim...ali eto mozda se i promjeni sve ovo.No tema je sukob,a to da govorite da se Hrvati zastitili u samom gradu i nijeu...mnogo ih je pobijeno i onaj sto se popeo na oltar i pisa i zavija kao kurjak,pa pitam tutnjavca dali je i njemu to cin velicanaj pobjede nad ustasama
a jesi li obošao i samostan u Gucoj Gori i đamiju u Ahmicima ?
ako jesi šta si gdje vidjeo ?
što nam o tom nešto ne pišeš?
nemaš ti muda da to priznaš, nisi ti taj kalibar.
za to treba imati bar malo casti, a tebi je fali.
dok je đamija u Ahmicima sravnjena do temelja istovremeno je vod vojne policije bio angažovan na cuvanju samostana u G.Gori .
i o kakvom maltretiranju u banci ti pricaš?
pa i ja sam u Zadru baš iste te 2000. otišao da kune zamjenim za marke i nisam mogao jer sam stranac.
takav je zakon, isti u obe države.
Tutnjavac

#1892 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Pa bog te vidio, 2000. nije nigdje atmosfera bolja bila, 2001. je naprimjer bilo ono kamenovanje Bošnjaka koji su došli na ruševine Ferhadije. Oko 2000 u Žepču nisi mogao plaćati bosanskom valutom, nego si mogao kunom i devizama... :) Mislim, ne možeš 2000. navoditi kao neku mjeru...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1893 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

muflon1977 wrote:Moj Muderisu eto ti Tutnjavca i Sokkie za vratom,ta dvojica neidu na spavanje dok neopsuju sve sto je rvacko.
Od mene kazem sve sto sam imao i sve sto mi je otac stekao su Muslimani pokrali i zapalili.
Pobijena i neka rodbina,no nikad se odreci necu onog odakle jesam a to je iz Bosne.
Ma kakva se ona zvala i krojili joj granice,no navijat cu za Bosnu kad budu svi Bosanci navijali i kad se budu zastave Bosne nosile,a ne kojekakve sa ratnim obiljezjima itd.A za Tutnjavca ja njemu kazem da nabijem na kurac njegovo misljenje o tome da su samo Muslimani imali pravo i zrtve ovoga rata,i nevinascad.Ovi drugi i treci se sami pobili.
Sto prije iz ovoga bit ce nam bolje svima a pitanje kako?
jel mislis na onu sa ljiljanima?

zasto hrvati iz hrvatske i sada koriste sahovnicu kad je to ratna zastava, ratno obiljezje bilo?

paralela...

zastava s ljiljanima je jedina prava zastava ove drzave...
Elims

#1894 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Elims »

treba vas dosta ovdje ovo pročitati

http://rationalwiki.org/wiki/Logical_fallacy

jer odgovarati na "vi ste nas klali i rušili nam kuće" sa "pa klali ste i vi nas i isto tako nam rušili kuće" nije nikakav argument

možda zvuči prihvatljivo,ali u ozbiljnoj raspravi takvom rezonovanju nema mjesta

nego,ovoj temi je potreban netko tko će na sve gledati hladne glave iz nekog trećeg ugla,jer svi koji su do sada postali su pro Armija BiH ili pro HVO...ali na žalost teško da će se takav pojaviti

generalno,možemo reći da je Armija BiH bila vojno uspiješnija,ali da konačnog pobjednika nije bilo

na žalost,vojni sukob je pao u drugi plan,a primat su preuzeli ratni zločini koji nisu manjkali niti na jednoj niti na drugoj strani

daljnim slijedom događaja,držeći jedni druge u mat poziciji,obadvije strane prihvataju jedino razumno riješenje i ulaze u savezništvo...koje će potom rezultirati velikim vojnim uspjesima

sada glupo je pričati da sam sukob nije imao smisla,jer isti je se desio,a kasniji događaji će pokazat da ni jedni ni drugi nisu bježali od istoga,koliko god da obadvije strane vole da igraju ulogu žrtve,tužno je jedino što sve nije ostalo na vojnom sukobu

danas,HVO i Armija BiH zajedno čine OS BiH i koliko god neki ovdje voljeli potencirati i predviđati šta će se desiti ako bude novog sukoba,teško da će bilo kakvoga sukoba biti,barem ne između ove dvije strane,ona treća, istočna je još otvoreno pitanje :mrgreen:

malo sam skrenuo sa teme,nisam se kroz čitav post držao samo ovoga područija,ali to kao i većina sudionika ove teme :P

:bih:
muflon1977

#1895 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Koja sahovnica? Pa za i ljiljane toliko da se protivim nemogu,sv.Anto ga ima na stitovima
vitezova i templara su ljiljani.Nego ono sa arapskim slovima i sabljom,kako to da nazovemo
ako je sahovnica fasisticka i ustasoidna.Ahmici nisam bio kao ni u Gucoj Gori.No aj kad bi stavili na vagu
pa se onda stratista brojala.Pobijeni u SB,Ahmici Ahmici i Srebrenica....vi sa zrtvama pojedinci
prikrivate svoja zlodjela.Krenuvsi od istocne Bosne,pa sve do zap.Bosne gdje ste god bili vecina
a doslo je do sukoba nekakva,pocinili ste strasne zlocine.Zlocin u Kravici prije se desio od pokolja koji je usljedio nakon 2 godine.Kazani-Uzdol-Doljani-Grabovica-Krizancevo selo itd itd.Sve su to za tutnjavca i ove antraxe i kojekave bile brilijantne akcije Armije.I naposljetku ona vasa prica znas jarane ja osudjujem zlocine treba odgovarati.Pa zasto niste osudili
svoje dzelate?i ako jeste neke kazne kao da su presli na tudju njivu.O Santicu ni traga ni glasa...otresli ga pa mu jos nabili da je kriv za stanje u Bihacu.Podjela Bosne Hb itd jos sta ce te jos natovariti na ledja?
Da smo srusili Njujorske blizance.stani baja i reci sta je bilo sta se radilo
bit ce svima lakse mozda se pokrene ovaj teski tocak sudbine....zivi bili
sokkia

#1896 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

e muflone muflone,
kakva si ti jad i plitak mozak da covjek ne povjeruje.
po stoti put se pitam koji kurec me goni da diskutujem i odgovoram tvojim glupostima i nebulozoma.
ccccc.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1897 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

muflon1977 wrote:Koja sahovnica? Pa za i ljiljane toliko da se protivim nemogu,sv.Anto ga ima na stitovima
vitezova i templara su ljiljani.
pa sta ako ima?

to kao neko sad shukanje?

bosanski ljiljan je bosanski ljiljan, i nema veze uopce sa svetim antom niti bilo koji svecem...

ovo ostalo sto si napisao - odgovara ti nik, muflone.
muflon1977

#1898 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Pa tebi po tvojim razmisljanjima i misljenjima o rvatima pase taj tvoj nik,
daj molim te koji kurac svirate vise.Pametni ste,ok daj mi objasnite poentu ove teme?
Samo nemoj onu zabili vam noz u ledja Hrvati najgore vrijeme oni nas prodali surovali sa Srbima.
Hrvatska agresor pa sta ste vi ko ste vi?Pravednici ,daj bogati oladite sa tom pricom
rata se okanili davno,sad vi pitate ko bi popusio...komu to nedostaje rat?
Za neke odgovara ono sto pricaju par stotina godina unazad zive...pih
Evo recimo sve sto kazete neka bude tako sve smo ono najgore,pa koliko ljudi dolazi iz te proklete vama Hercegovine i skutorijade raditi kod vas akoliko vas tamo.Ko to puni federacijski proracun racunavsi po glavi stanovnika,
ajde sokia mozda vam to neodgovara za taj jebeni treci entitet.
Toliku mrznju samo moze izbaciti onaj koji je zadojen istom.Evo koliko ja mrzim Muslimane
ja ove godine odoh na ljeto u Kakanj kumovati svom jaranu Adisu..a vas kad neznate da diskutujete ostajte malo sa dzematlijama oni vas poducuju bolje.
aldinjo

#1899 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by aldinjo »

muflon1977 wrote:Pa tebi po tvojim razmisljanjima i misljenjima o rvatima pase taj tvoj nik,
daj molim te koji kurac svirate vise.Pametni ste,ok daj mi objasnite poentu ove teme?
Samo nemoj onu zabili vam noz u ledja Hrvati najgore vrijeme oni nas prodali surovali sa Srbima.
Hrvatska agresor pa sta ste vi ko ste vi?Pravednici ,daj bogati oladite sa tom pricom
rata se okanili davno,sad vi pitate ko bi popusio...komu to nedostaje rat?
Za neke odgovara ono sto pricaju par stotina godina unazad zive...pih
Evo recimo sve sto kazete neka bude tako sve smo ono najgore,pa koliko ljudi dolazi iz te proklete vama Hercegovine i skutorijade raditi kod vas akoliko vas tamo.Ko to puni federacijski proracun racunavsi po glavi stanovnika,
ajde sokia mozda vam to neodgovara za taj jebeni treci entitet.
Toliku mrznju samo moze izbaciti onaj koji je zadojen istom.Evo koliko ja mrzim Muslimane
ja ove godine odoh na ljeto u Kakanj kumovati svom jaranu Adisu..a vas kad neznate da diskutujete ostajte malo sa dzematlijama oni vas poducuju bolje.
Nego šta ste nego šurovali? :roll:
Tragos

#1900 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tragos »

Eto, ja stvarno ne bi ono "Tko je počeo rat?", ali Bošnjaci- muslimani zaboravljaju jednu kjučnu stvar u cijeloj priči oko njihove "čistoće" i pravednosti. Povijest ne postoji dvadesetak godina! Koliko ja znam, turske zastave su se na ovim prostorima vijorile stoljećima. Hrvatska i srpska djeca su odvođena u roblje i vojne akademije, te su učeni da ubijaju svoju braću i sestre, majke, očeve... Postoji li što gnjusnije od toga? Hrvati su sakatili svoju vlastitu djecu samo da ne idu u roblje. Hrvatima i srbima bi se provukao štap kroz šupak, a izašao kroz usta. Kidale su se glave. Sve pod turskom zastavom i u ime, nikoga drugoga nego Alaha. I sve to na hrvatskim, srpskim zemljama...
Bošnjacima počinje povijest kako im paše. Hrvati su ih natjerali na ustaštvo i kao hrvati su fašisti i zlo, a upravo su hrvati osnovali partizanske odrede... Hrvati su agresori. Varalice. Kukavice.
Hrvati su problem bošnjacima- muslimanima (ekstremnijim) samo zato što su im pružili otpor kad je bilo najvažnije, a to je za vrijeme drage im Turske, točnije Osmanlija. Pola milenijuma paleži, pljačke, odrubljenih glava i konstantne agresije nije baš malo. :roll: Da li se ta savijena sablja urezala hrvatima i srbima kao nešto pozitivno ili negativno?

Koliko ja znam, to je ovdje bilo sve zaboravljeno. Izbrisano. Rat sa bošnjacima je bio tabu tema. Nešto na što se gledalo sa tugom. Ustaše su voljele muslimane. Partizani su voljeli muslimane. Nikome zapravo ovdje i nije jasno što se dogodilo u bosni. HDZ majku im jebem. Koliko ja znam, nastao je problem na nekoj pumpi oko goriva. To je bilo prvo rešetanje. :( Šušak je petljao oko Bosne.Šupak. Alija je htio muslimansku Bosnu. Ne multikulturološku. Muslimansku. Šupak. Karadžić je bio psihijatar koji bi trebao ići u psihijatra. Idiot.

Kako kod bilo, ne, ja se nadam da vam više nikada (politički, vojno) nećemo pomagati, ali bilo bi pošteno od vas da skinete masku muje i hase i pokažete pravo lice koje nije baš tako nasmiješeno.

Naravno, ponavljam, poznajem jako puno bošnjaka- muslimana sa hrvatskim putovnicama, sa kućama koje su sagradili u hrvatskoj na moru i od njih žive od turizma, znam bošnjaka koji rade u firmi kojoj i ja radim, a znam nešto njih koji žive u Bosni. Većinom su to jako dragi ljudi, tako da ja u ovom svom postu ništa ne generaliziram.

Moj zaključak u svemu ovome je da imate jako dobre povijesničare, novine, tv, ljude koje potpaljuju vatru iz nekih razloga, ljude koji sve to financiraju i one glavne kojima je zadatak držati idealnu temperaturu bosanskog lonca koji će po nečijoj potrebi proključati i eruptirati.

Kada ste već tako oštri i sigurni u svoju čistoću, a ne kao mi agresori hrvati i srbi, malo se i vi zapitajte "Tko je počeo rat?" Može i kada je počeo rat? Ako ćemo pošteno...
Post Reply