SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
Baudelaire
#1876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja možda pretjerujem, ali ja bih to radio po sistemu oko za oko, zub za zub. Kako si ti nekog ubio, tako ćeš i ti umrijeti. Samo, nema ljudi koji bi to mogli izvesti. Bar ja ne bih mogao nekog mučiti prije smrti. Možda da uvedemo da osuđenici ubijaju osuđenike, tako bi riješili i taj problem 
-
r_faruk
#1877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nema slike....... kazu nije ih dovoljno pobio za sliku..............
- milivoje
#1878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
chuchumbamayumbe wrote: Ma ovakve i slične slučajeve treba hladnokrvno riješiti metodom "ubiVen u obračunu sa policijom", tako je najjeftinije i najefikasnije.
- JThomas
#1879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
tačno je to sto posto, ali to ne bi trebalo da bude tako. to je najbolji dokaz da još nemamo ni P od pravne države. jer ako ja za isto djelo dobijem veću kaznu zato što je slučaj medijski eksponiran, onda pravda nije ista za sve. ako je potreban medijski pritisak da bi sud izrekao pravednu kaznu (a očito jeste), to je znači da je sud u kurcu.Baudelaire wrote:Sa Chmoljom se potpuno slažem. Mediji imaju veliku ulogu u svemu u ovoj državi. Ko god tvrdio drugačije, nerealan je. FTV i 60 minuta su zatvorili veliki broj kriminalaca. Svi znamo kako su prošli ubice Mrnjavca. Eh sad, mediji moraju postati objektivni, a to je već problem. Avaz brani one klošare. Gdje to ima? Jadan momak, puši travu jer ga smiruje. Onaj Paravinja se, sto posto sam siguran u to, nikad više neće izvući. A ranije se nekoliko puta provukao. Ovaj se također neće više izvući. Ovaj Korać. Jednom kad ga uhapse, gotov je. A i on je imao već tri ubistva. Mediji nisu o tom izvještavali. Sad kad izvještavaju, pritisak je i na sudovima da donesu odgovarajuću presudu. Međutim, problem je što su presude odgovarajuće samo u slučajevima koje mediji prate. Ovo ostalo, a ima sigurno još monstruma kojima se trenutno sudi će proći glatko. Pa ćemo se sutra čuditi kako na ulici imamo nekog novog Koraća.
-
Baudelaire
#1880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znam JThomas, zato i kažem da nas samo kakva revolucija može spasiti. Previše stvari ne fukcioniše na pravi način u ovoj državi da bi se sve ispravilo glatko i bez krupnih talasanja.
- Čovjek
#1881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mediji su zlo!Baudelaire wrote:Sa Chmoljom se potpuno slažem. Mediji imaju veliku ulogu u svemu u ovoj državi. Ko god tvrdio drugačije, nerealan je. FTV i 60 minuta su zatvorili veliki broj kriminalaca. Svi znamo kako su prošli ubice Mrnjavca. Eh sad, mediji moraju postati objektivni, a to je već problem. Avaz brani one klošare. Gdje to ima? Jadan momak, puši travu jer ga smiruje. Onaj Paravinja se, sto posto sam siguran u to, nikad više neće izvući. A ranije se nekoliko puta provukao. Ovaj se također neće više izvući. Ovaj Korać. Jednom kad ga uhapse, gotov je. A i on je imao već tri ubistva. Mediji nisu o tom izvještavali. Sad kad izvještavaju, pritisak je i na sudovima da donesu odgovarajuću presudu. Međutim, problem je što su presude odgovarajuće samo u slučajevima koje mediji prate. Ovo ostalo, a ima sigurno još monstruma kojima se trenutno sudi će proći glatko. Pa ćemo se sutra čuditi kako na ulici imamo nekog novog Koraća.
Kako oni mogu doći do detalja, kako je , ko je, na koji način i iz kojeg razloga ubio nekoga... bukvalno nekada tako detaljno opisuju zločine, da i sama policija i inspektori im nisu ravni.
A kada se npr. desio slučaj nasilja u porodici, negdje na Ilidži jedne noći, tada se taj slučaj zataškavao što je moguće više. Dakle radi se o jako čudnim ponašanjima medija, koji neke nasilnike kriju, a nekima koji su samo npr pravili malo više buke na fakultetu, objavljuju i matični broj.
Slučaj Denis Mrnjavac je i dan danas medijska tema za prikupljanje političkih bodova, neki su smjenjeni sa funkcija i razapinjani od strane pokreta DOSTA! iako nisu imali nikakvu nadležnost u vezi tog slučaja, da bi zbog toga Sarajevo dobilo novog Gradonačelnika.
Pošto se smrt Amara Mistrića desila za vrijeme mandata tog novosjedećeg gradonačelnika, Amarova smrt nije toliko medijski eksponirana jer bi se možda neko zapitao : da li je sada kriv gradonačelnik? Sve u svemu i tada je mlad čovjek ubijen na pravdi Boga, koliko sam upoznat taj slučaj nije još riješen...
Mediji su zlo!
Ovaj slučaj gdje se ulica ubistva u fotografskoj radnji opisuje kao najfrekfentnija je čista laž medija, pošto se ulica nalazi na potpuno suprotnoj strani i dosta je zaklonjena od tog frkfentnog dijela, pa i policijske stanice, a ako uzmemo u obzir da je fotograf ubijen u podrumu svoje radnje, to ubistvo je još teže bilo primjetiti. Međutim, neko želi optužiti polocajce i garant će se tražiti smjena nekoga iz policije, da bi na njegovo mjesto došao neko ko bi bio izvršitelj političkih hapšenja...
Mediji su zlo!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ali to smo već konstatovali. kako dalje? meni je opet, draže da bar neko dobije zasluženu kaznu nego niko, kao i svima vjerujem.JThomas wrote:
tačno je to sto posto, ali to ne bi trebalo da bude tako. to je najbolji dokaz da još nemamo ni P od pravne države. jer ako ja za isto djelo dobijem veću kaznu zato što je slučaj medijski eksponiran, onda pravda nije ista za sve. ako je potreban medijski pritisak da bi sud izrekao pravednu kaznu (a očito jeste), to je znači da je sud u kurcu.
pobogu, mi tek od '96 učimo šta je država. to tada su to drugi radili za nas. a kada kažem "mi", mislim na običan puk u BiH. "oni" su ili strani centri moći, ili uski krug ljudi koji su o tome mislili za sve.
- Chmoljo
#1883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@Čovjek, odvratno je što i ovu temu pokušavaš začiniti politikom.
u svakoj rečenici pušeš u tikvu stranke koju podržavaš.
prvi pasus: Suljagić.
drugi: Semiha Borovac.
treći: Vahidin Ćosić.
nisam li u pravu?
nisam li u pravu?
- JThomas
#1884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jako si loše upoznat.Sve u svemu i tada je mlad čovjek ubijen na pravdi Boga, koliko sam upoznat taj slučaj nije još riješen...
-
leo karan
#1885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma u pravu si, za prvi i treci pasus, ofiran je.Chmoljo wrote:@Čovjek, odvratno je što i ovu temu pokušavaš začiniti politikom.
nisam li u pravu?
al drugi mu je na mjestu, mora se priznat.
- ultima_palabra
#1886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Fakat... @Čovjek bi i na temi o kućnim ljubimcima provukao kako je za vrijeme SDA vlasti usvojen zakon o životinjama, i kako je dok je Tihić bio u Predsjedništvu Friskies bio puno jeftiniji 
- milivoje
#1887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
trollultima_palabra wrote:Fakat... @Čovjek bi i na temi o kućnim ljubimcima provukao kako je za vrijeme SDA vlasti usvojen zakon o životinjama, i kako je dok je Tihić bio u Predsjedništvu Friskies bio puno jeftiniji
- quasar
#1888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kako to mislis nije rijesen? Pravosnazne presude ili sta?Čovjek wrote:[
Pošto se smrt Amara Mistrića desila za vrijeme mandata tog novosjedećeg gradonačelnika, Amarova smrt nije toliko medijski eksponirana jer bi se možda neko zapitao : da li je sada kriv gradonačelnik? Sve u svemu i tada je mlad čovjek ubijen na pravdi Boga, koliko sam upoznat taj slučaj nije još riješen...
Krivci su poznati bili odmah i uhapseni u roku od 5-6 dana.
Koliko sam upratio, izrecene su i prvostepene presude, ubici 13 godina, saucesniku 6, pomagacima u bijegu po 6 mjeseci.
Obje strane su se zalile pa cemo vidjeti sta ce ispasti na kraju.
Licno mislim da bi prvooptuezni morao dobiti maksimalnu kaznu, narocito zbog toga sto je "poznat policiji". Jednako i saucesnik za svoju inkriminaciju.
- Čovjek
#1889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne začinjavam je ja politikom, nego samo navodim primjere kako su mediji svoje natpise začinjavali politikom, te na taj način izražavam gađenje prema istim i prema njihovom obmanjivanju javnosti, na slučajevima koji su pogodni za manipulaciju, a u isto vrijeme građane, u cijelom zaprepaštenju tim slučajevima, navuku na neku odvratnu priču.Chmoljo wrote:@Čovjek, odvratno je što i ovu temu pokušavaš začiniti politikom.
nisam li u pravu?
Meni je prije svega žao Majki i porodica ljudi koji su izgubili svoje najmilije, a mediji se imenima njihovih najmilijih koriste u nemoralne svrhe.
Nisam li u pravu?
- Chmoljo
#1890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
vidi, nisam ulazio u tvrdnju je li išta ispravno napisao ili ne, samo sam htio da mu skrenem pažnju da po ovoj temi ne piše pamflete, i da ne piše kao stranački vojnik.leo karan wrote:
ma u pravu si, za prvi i treci pasus, ofiran je.
al drugi mu je na mjestu, mora se priznat.
sve nas isto žuljaju ovi problemi, i meni je uistinu svejedno ko će ih riješiti. ovo nije neka daleka politika koja nas toliko ne dotiče, već konkretne stvari koje bi trebale ostati van međustranačkog prepucavanja, bar među forumašima ovdje.
meni vlast nijedne stranke nije vrijedna ljudskog života. a povrh toga, čovjek u postu u kojem optužuje medije, koristi internet medij, da bi promovirao stranačke interese... oksimoron...
- Chmoljo
#1891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
objašnjenje sam ti dao u postu gdje sam odgovorio leu karanu. a nisi u pravu, jer ti je prva rečenica neistinita. tako da bih te molio da se suzdržiš daljeg pamfletovanjaČovjek wrote: Ne začinjavam je ja politikom, nego samo navodim primjere kako su mediji svoje natpise začinjavali politikom, te na taj način izražavam gađenje prema istim i prema njihovom obmanjivanju javnosti, na slučajevima koji su pogodni za manipulaciju, a u isto vrijeme građane, u cijelom zaprepaštenju tim slučajevima, navuku na neku odvratnu priču.
Meni je prije svega žao Majki i porodica ljudi koji su izgubili svoje najmilije, a mediji se imenima njihovih najmilijih koriste u nemoralne svrhe.
Nisam li u pravu?
onako, ljudski.
- Čovjek
#1892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ok, drago mi je da su pohapšeni, ali također mislim da su kazne blage.quasar wrote:Kako to mislis nije rijesen? Pravosnazne presude ili sta?Čovjek wrote:[
Koliko sam upratio, izrecene su i prvostepene presude, ubici 13 godina, saucesniku 6, pomagacima u bijegu po 6 mjeseci.
Licno mislim da bi prvooptuezni morao dobiti maksimalnu kaznu, narocito zbog toga sto je "poznat policiji". Jednako i saucesnik za svoju inkriminaciju.
Ispričavam se što nisam bio informisan o pomenutom slučaju, jer sam zaista propustio to pročitati u nekom od medija ili je vijest bila skrivena u neki čoškić novinskog lista.
- quasar
#1894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vrlo nekorektno od tebe.Čovjek wrote:Ok, drago mi je da su pohapšeni, ali također mislim da su kazne blage.quasar wrote:Kako to mislis nije rijesen? Pravosnazne presude ili sta?Čovjek wrote:[
Ispričavam se što nisam bio informisan o pomenutom slučaju, jer sam zaista propustio to pročitati u nekom od medija ili je vijest bila skrivena u neki čoškić novinskog lista.
Ovo je bila top tema jedno vrijeme, cak je i saobracaj blokiran zbog protesta dok nisu uhapseni.
Mediji redovno prate sesije sudjenja i izvjestavaju.
Bolje reci, nije me interesovalo pa ne znam.
- Čovjek
#1895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Možda sam jednostavno propustio vijest o presudama i o hapšenju.quasar wrote: Vrlo nekorektno od tebe.
Ovo je bila top tema jedno vrijeme, cak je i saobracaj blokiran zbog protesta dok nisu uhapseni.
Mediji redovno prate sesije sudjenja i izvjestavaju.
Bolje reci, nije me interesovalo pa ne znam.
Znam da je pokret DOSTA!(koji više ne postoji) blokirao cestu i tražio smjene nekih novih osoba, a ne gradonačelnika i premijera kantona... Dakle sve je to imalo neku svoju podlogu.
Npr kad je bila pucnjava u Tehničkoj ŠKOLI, nije bilo pokreta Dosta da traži nečije smjene.
Znam da moji postovi nisu baš ukusni, nisu ni meni, ali morao sam reći, jer se i dan danas osjećam nesigurno u ovom gradu.
Hvala na razumijevanju.
Ok, ti tvrdiš da mediji pomažu, ja tvrdim da imaju podmukle načine izvještavanja i remete istrage objavljivanjem Imena i prezimena, matičnih brojeva....Chmoljo wrote:objašnjenje sam ti dao u postu gdje sam odgovorio leu karanu. a nisi u pravu, jer ti je prva rečenica neistinita. tako da bih te molio da se suzdržiš daljeg pamfletovanjaČovjek wrote: Ne začinjavam je ja politikom, nego samo navodim primjere kako su mediji svoje natpise začinjavali politikom, te na taj način izražavam gađenje prema istim i prema njihovom obmanjivanju javnosti, na slučajevima koji su pogodni za manipulaciju, a u isto vrijeme građane, u cijelom zaprepaštenju tim slučajevima, navuku na neku odvratnu priču.
Nisam li u pravu?
onako, ljudski.
Međutim ti si moderator, ja sam forumaš... Onako ljudski, ću se suzdržati od ove teme.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /090813063astrid wrote: Nije tačno,da je pokret DOSTA blokirao cestu i tražio smjene nekih iz vlasti,već Amarovi prijatelji i komšije,a kasnije su se priključili ostali građani i pokret DOSTA!!!!!
Nadležne institucije su se oglušile, nisu ispunjeni zahtjevi pokreta DOSTA, nisu izašli građani da protestuju protiv toga, pokret DOSTA je poslije izbora ugašen.
Tačno je da je pokret DOSTA učestvovao u blokadi ceste i da je njihov vođa na TV-u govorio o planovima da se blokira cesta.
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=197
Last edited by Čovjek on 25/02/2012 17:12, edited 2 times in total.
- JThomas
#1896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
učiteljice bio sam bolestan dan kad se to radilo 
- strong69
#1897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pomislio sam da sam na nekoj temi o medijima kad ono crna hronika...
-
klixober
#1898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znam je odranije, njega nisam znao. Imao bih štošta reći nevezano za ovaj slučaj, ali nije tema, sačuvat ću za filmskog scenaria...da ne griješim dušu prerano, možda u ovom slučaju nije kriva. A da je neka ustanova treba zadržati - treba.milivoje wrote:Da ne bi bio budala zovi se konceptualnim umjetnikomA jedan wrote:http://www.youtube.com/watch?v=dMs76ZOaBP0
ovo neka budala bas
http://www.youtube.com/watch?v=oqnmMX75 ... re=related
ccc budale
https://skydrive.live.com/?cid=1387bccc ... &sc=photos
P.S. Izjave ''nije ona takva nego joj je dečko budala'' demantujem starom narodnom ''s kim si- takav si''.
Peace
- O'zone
- Globalni moderator
#1899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja bih mogao. Ako se otvori kokurs za dželata prvi se prijavljujemBaudelaire wrote:Ja možda pretjerujem, ali ja bih to radio po sistemu oko za oko, zub za zub. Kako si ti nekog ubio, tako ćeš i ti umrijeti. Samo, nema ljudi koji bi to mogli izvesti. Bar ja ne bih mogao nekog mučiti prije smrti. Možda da uvedemo da osuđenici ubijaju osuđenike, tako bi riješili i taj problem
- astrid
#1900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije tačno,da je pokret DOSTA blokirao cestu i tražio smjene nekih iz vlasti,već Amarovi prijatelji i komšije,a kasnije su se priključili ostali građani i pokret DOSTA!!!!!Čovjek wrote:Znam da je pokret DOSTA!(koji više ne postoji) blokirao cestu i tražio smjene nekih novih osoba,