Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
StupskaBitanga
#1876 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ovaj ministar iz SDU reče da 5 kubika se plaća po staroj cijeni a ostatak po novoj cijeni
Tako on reče na FTV
Ne zna se ko pije ko plaća ovdje
Tako on reče na FTV
Ne zna se ko pije ko plaća ovdje
- Hemera
#1877 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
uz pomoc kretena komsija koji hajcaju vodu i ne shvataju da njima nece biti skuplja voda,ne dozvoljavaju ugradnju i traze neke smijesne saglasnostimayab wrote:Mogao bih se cak sloziti sa ovom odlukom, ali mi moraju omoguciti samo MOJ mjerac potrosnje, pa da mogu da uticem na svoju potrosnju,ali oni bjeze od toga nevidjeno, ovako, mislim da cu prekinuti placanje potpuno iz protesta njihovoj bahatosti!!!Za 20 posto poskupjela voda u Kantonu Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo je danas na svojoj 27. sjednici donijela odluku o poskupljenju vode za 20 posto.
Kako je navedeno u odluci, svi potrošači iz kategorije domaćinstva su izuzeti od povećanja cijene vode i odvodnje za prvih pet (5) m3 potrošene vode mjesečno.
"Sa povećanjem potrošnje vode blago se povećava i njena cijena, tako da za potrošnju narednih 5 m3 vode cijena je povećana na iznos od 1,76 KM, a svaki kubik vode preko potrošenih 10 m3 plaćat će se po cijeni od 1,95 KM po m3. Na ovaj način se želi podstaći stanovništvo na racionalniju potrošnju vode, a vodilo se računa i o socijalnim i ekonomskim uslovima domaćinstava u Kantonu. Više informacija o spomenutoj odluci i njenoj primjeni koja počinje 1. augusta ove godine dat će ministar prostornog uređenje i zaštite okoliša KS na sutra zakazanoj pres konferenciji", saopćeno je iz Vlade KS.
Ne trazim da mi oni plate moj mjerac(boze sacuvaj!), samo da me ne sprecavaju na svaki moguci birokratski nacin da ga si mogu ugraditi!!
- Zovem se Zelena
#1878 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa naravno da ja sama 'trošim' preko 5 kubika vode kad u ulazu ima bar 50 neprijavljenih stanara! Mamu im svima... Već godinama nas se vodi 244 a računi skaču sa 6km prije par godina na minimalno 12km svaki mjesec unazad godinu dana!
Bagra! I VIK i ovi kojima ja plaćama! Haram im bilo!
Bagra! I VIK i ovi kojima ja plaćama! Haram im bilo!
-
StupskaBitanga
#1879 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ovo su eksperti u pokušaju sa svojim extra načinom rješavanja problema
-
drugi_profil
#1880 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Hajde da vas pitam da razmislite, hocete li izaci pred kanton ako sindikat pokrne protest zbog ovoga?
Mislim da bi trebali svi.
Mislim da bi trebali svi.
-
didgeridoo
#1881 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
po novom zakonu ne treba saglasnost stanara za ugradnju vodomjera.
treba upravitelj poslati komisiju da daju saglasnost (kosta 30KM) i onda povaditi nege potvrde u vik-u i ugraditi o svom trosku. onda dodje vik komisija primi radove i to je to...
mene zanima kako doci do donacije vodomjera
obzirom da jedan daljinski kosta cca 320KM a u mene mi 2 vertikale 
treba upravitelj poslati komisiju da daju saglasnost (kosta 30KM) i onda povaditi nege potvrde u vik-u i ugraditi o svom trosku. onda dodje vik komisija primi radove i to je to...
mene zanima kako doci do donacije vodomjera
- Zovem se Zelena
#1882 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Gdje se može naći taj zakon?furuna wrote:po novom zakonu ne treba saglasnost stanara za ugradnju vodomjera.
mene zanima kako doci do donacije vodomjeraobzirom da jedan daljinski kosta cca 320KM a u mene mi 2 vertikale
-
drugi_profil
#1883 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cuj ti bi donaciju? Kupi ko sto sam i ja kupio ili placaj pausal.
Isplati ti se za 2-3 godine tek, ali to je racunica. Sad bi ti odmah da imas ustedu?
Isplati ti se za 2-3 godine tek, ali to je racunica. Sad bi ti odmah da imas ustedu?
-
didgeridoo
#1884 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
@zelena u telefonskom razgovoru mi tako rekao cika iz vik-a a to mi kasnije potvrdili ovi iz upravitelja
@profil ko ti je kriv pa si se zaletio i kupio, jer su i bile donacije cak su i davali i po 2 vodomjera kao donaciju ali vjerujem da ti to znas pa si malo kivan sad...
ugl ovih dana pravac jaroslava i raspitivanje
@profil ko ti je kriv pa si se zaletio i kupio, jer su i bile donacije cak su i davali i po 2 vodomjera kao donaciju ali vjerujem da ti to znas pa si malo kivan sad...
-
neki
#1885 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Prije koliko vremena si ti to zvao? Pitam jer znam da su prije malo vise od godinu dana prekinuli sa ugradnjom pojedinacnih vodomjera zbog malverzacija korisnika koji su ih dobili. Moguce da se to promjenilo pa opet ugradjuju...
A te 'donacije' su bile samo u pocetku kad je poceo pilot projekat
A te 'donacije' su bile samo u pocetku kad je poceo pilot projekat
-
didgeridoo
#1886 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zvao prije nekih 2-3 mjeseca kad je najavljeno ovo sada poskupljenje (tad se govorkalo/piskaralo i da ce toplane poskupjeti)...
a znam da su najavljivali i nove donacije vodomjera samo ne znam dokle je to doslo...
a znam da su najavljivali i nove donacije vodomjera samo ne znam dokle je to doslo...
-
didgeridoo
#1887 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
p.s. evo sad provjerih zvao krajem februara
- mayab
#1888 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ako je to sto se tice birokratskih zavrzlama olaksano, ja cu se odmah upustiti u ugradnju svojih vodomjera (trebaju mi dva), jer trenutno je situacija takva da se obracunava potrosnja za dva ulaza po 10 spratova na jednom njihovom mjeracufuruna wrote:po novom zakonu ne treba saglasnost stanara za ugradnju vodomjera.
mene zanima kako doci do donacije vodomjeraobzirom da jedan daljinski kosta cca 320KM a u mene mi 2 vertikale
-
drugi_profil
#1889 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisam kivan nego mi se gadi iskanje i prosenje. Ljudi koji su socijalno ugrozeni trebaju da dobiju te donacije, a svako onaj ko radi, treba da kupi, a ne da otima potrebitima.furuna wrote:@zelena u telefonskom razgovoru mi tako rekao cika iz vik-a a to mi kasnije potvrdili ovi iz upravitelja
- Logovan
#1890 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A sve dok šutimo i trpimo pogoršavat će se stanje.Maharadza wrote:I neka prcaju kad smo stoka pa samo šutimo i trpimo.jon_jovi wrote:Al vas prcajušefica wrote:Vlada Kantona Sarajevo je danas na svojoj 27. sjednici donijela odluku o poskupljenju vode za 20 posto.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
-
didgeridoo
#1891 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nikad prosio nisam, a za ono sto mislim da mi pripada - iskao itekako jesam. Na koncu otkud ti znas nisam li ja soc. ugrozena kategorija? I da, iz tvojih rijeci osjeca se ne samo kivnost vec i doza zavisti. Bolje ti je da nam napises kakva je situacija prije i nakon ugradnje vodomjera (brojke na mjesecnom nivou) nego sto "dijelis" vodomjere po forumu - ko zasluzuje a ko ne.drugi_profil wrote:Nisam kivan nego mi se gadi iskanje i prosenje. Ljudi koji su socijalno ugrozeni trebaju da dobiju te donacije, a svako onaj ko radi, treba da kupi, a ne da otima potrebitima.furuna wrote:@zelena u telefonskom razgovoru mi tako rekao cika iz vik-a a to mi kasnije potvrdili ovi iz upravitelja
-
drugi_profil
#1892 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Demagogija.furuna wrote:Nikad prosio nisam, a za ono sto mislim da mi pripada - iskao itekako jesam. Na koncu otkud ti znas nisam li ja soc. ugrozena kategorija? I da, iz tvojih rijeci osjeca se ne samo kivnost vec i doza zavisti. Bolje ti je da nam napises kakva je situacija prije i nakon ugradnje vodomjera (brojke na mjesecnom nivou) nego sto "dijelis" vodomjere po forumu - ko zasluzuje a ko ne.drugi_profil wrote:Nisam kivan nego mi se gadi iskanje i prosenje. Ljudi koji su socijalno ugrozeni trebaju da dobiju te donacije, a svako onaj ko radi, treba da kupi, a ne da otima potrebitima.furuna wrote:@zelena u telefonskom razgovoru mi tako rekao cika iz vik-a a to mi kasnije potvrdili ovi iz upravitelja
Ako ti smatras da ti pripada, trazi. Meni obraz ne da. Nismo svi isti.
O isplativosti sam vec rekao, a da si citao, ne bi pitao.
-
homar
#1893 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Građani će tek vidjeti koliko je poskupljenje kada dođu računi. Ova bagra iz Vlade KS je namjerno zakukuljila ove cijene da obični narod misli da njih neće zakačiti. Ovo je ispitivanje pulsa za poskupljenje grijanjA, poskupljenje plina, zraka...
Ako nam nije jasno u čemu je problem, onda prihvatimo da budemo marva koju će tovariti korumpirana vlast, a ista će i dalje zapošljavati u administraciji svoju porodicu, davati visoke plate, tople obroke, dnevnice.
Narod se zabavio oko ramazana, a vlast im pripremila "peškeš iftar".
Moramo biti svjesni ako se ne ode na proteste ispred Vlade KS, sve ode u helać... DO NAS JE!
Ako nam nije jasno u čemu je problem, onda prihvatimo da budemo marva koju će tovariti korumpirana vlast, a ista će i dalje zapošljavati u administraciji svoju porodicu, davati visoke plate, tople obroke, dnevnice.
Narod se zabavio oko ramazana, a vlast im pripremila "peškeš iftar".
Moramo biti svjesni ako se ne ode na proteste ispred Vlade KS, sve ode u helać... DO NAS JE!
-
eeeeeee
#1894 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Niko ne spomije ovdje 2KM za odrzavanje vodo mjeraca (izvor dansnji avaz)...
Realno gledajuci u odnosu na stanje cijena plina, centralno grijanje i treba da poskupi jer je plin skocio najmanje 5-8 puta od zadnjeg povecanja cijena grijanja... Te iste toplane zagrijavaju vodu na plin i time stvaraju samo jos vece gubitke + neplacanje grijanja (nemogucnost efikasne naplate), ali naravno to je kupovina socijalnog mira od strane vlade KS.
Realno gledajuci u odnosu na stanje cijena plina, centralno grijanje i treba da poskupi jer je plin skocio najmanje 5-8 puta od zadnjeg povecanja cijena grijanja... Te iste toplane zagrijavaju vodu na plin i time stvaraju samo jos vece gubitke + neplacanje grijanja (nemogucnost efikasne naplate), ali naravno to je kupovina socijalnog mira od strane vlade KS.
- jon_jovi
#1895 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa moglo je bit i gore. Mogli su podiči cijenu još više. Izdržo je Mujo i gore, hahahahahaA sve dok šutimo i trpimo pogoršavat će se stanje.
- jazzer
#1896 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kaze ministar Lukic sinoc da su smanjili broj uposlenih u VIKu sa 1000 i nesto na 900 i nesto
?
Preko 900 uposlenih u VIK-u? Pa ima ih toliko da nam svaki dan na kucnu adresu isporuce po kanister
vode
. I sto je najgore opet ce se vratiti na taj broj od preko 1000. A mi cemo i dalje placati.
I tako dok se jednog dana ne urusi sve, pa ne bude ni VIK-a ni vode.
Preko 900 uposlenih u VIK-u? Pa ima ih toliko da nam svaki dan na kucnu adresu isporuce po kanister
vode
-
Trebam te
#1897 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jazzer wrote:Kaze ministar Lukic sinoc da su smanjili broj uposlenih u VIKu sa 1000 i nesto na 900 i nesto?
vode. I sto je najgore opet ce se vratiti na taj broj od preko 1000. A mi cemo i dalje placati.
Nema veze koliko je uposlenih, vec kojeg kadra. AKo tu sjedi birokratija i prevrce okrece papirologiju okolo uzima platu i tople obroke, onda nikakva cijena vode nece biti rentabilna za opstanak VIK-a a uz to gradjani ce oskudijevati sa vodom.
U svemu ovome, kanton a niti VIK nemaju strucne ljude da postave strategiju razvoja vodovoda za sljedecih recimo 5 godina...oni lupaju cifre koliko ce uloziti ali nisu naveli "u sto ce uloziti"...
Poznata je cinjenica da sve rijecice koje bi potencijalno mogele napajati grad su zagadjene, u svim vodozastitnim zonama nalaze se vikendice, farme, industrijska postrojenja,,..tako da se sarajevo nece imati napajati od kud i svaki dovod vode kostat ce goleme cifre...
Naprimjer opcina Trnovo je dobila ogromne pare od Kantona za kolektore preciscivace voda, gore je sve priroda i lijepo uopste to nije trebalo da se radi ali je opcina dala gardjevisnke dozvole za vikendice i farme gdje direktno kanalizacija ide u rijeke koje su se nekad pile...najlaksi nacin pranja para!! ko tome stati u kraj!! Niko placaj narode i crkavaj -:)
- Hemera
#1898 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/obustavl ... /130717062
izgleda jos jedan teror na pomolu za poskupljenje......
izgleda jos jedan teror na pomolu za poskupljenje......
-
VjecitiStudent
#1899 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Trebam te wrote:
Nema veze koliko je uposlenih, vec kojeg kadra. AKo tu sjedi birokratija i prevrce okrece papirologiju okolo uzima platu i tople obroke, onda nikakva cijena vode nece biti rentabilna za opstanak VIK-a a uz to gradjani ce oskudijevati sa vodom.
U svemu ovome, kanton a niti VIK nemaju strucne ljude da postave strategiju razvoja vodovoda za sljedecih recimo 5 godina...oni lupaju cifre koliko ce uloziti ali nisu naveli "u sto ce uloziti"...
Poznata je cinjenica da sve rijecice koje bi potencijalno mogele napajati grad su zagadjene, u svim vodozastitnim zonama nalaze se vikendice, farme, industrijska postrojenja,,..tako da se sarajevo nece imati napajati od kud i svaki dovod vode kostat ce goleme cifre...
Naprimjer opcina Trnovo je dobila ogromne pare od Kantona za kolektore preciscivace voda, gore je sve priroda i lijepo uopste to nije trebalo da se radi ali je opcina dala gardjevisnke dozvole za vikendice i farme gdje direktno kanalizacija ide u rijeke koje su se nekad pile...najlaksi nacin pranja para!! ko tome stati u kraj!! Niko placaj narode i crkavaj -:)
Suština problema
-
Innovation
#1900 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
[quote="jazzer"]Kaze ministar Lukic sinoc da su smanjili broj uposlenih u VIKu sa 1000 i nesto na 900 i nesto
?
Valjda ministar Zlatko Petrovic.
Valjda ministar Zlatko Petrovic.