Protesti u Americi.

Post Reply
occupylove

#1876 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

a sta radi OWS USA ?
pravi belaj po obicaju , u San Francisku su zauzeli napustenu zgradu , da bi obezbjedili dom beskucnicima i napravili centar za besplatnu edukaciju i pomoc
napad policije je bio vrlo munjevit u kratkom i zestokom sukobu unutar zgrade vise ozlijedjenih
nema vise informacija , sve ulice okolo su blokirane , inace Occupy San Francisko je postao vrlo agresivan , ovo je vec 5-6 put da se pobiju sa policijom bez pardona uprkos principima nenasilja ..u zadnjih manje od mjesec dana , postaju malo previse radikalni ali imaju i veliku podrsku zaludjene mladjarije ;

Challenger__

#1878 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

Dobro jutro.

Amerikanci gube povjerenje u "mainstream" medije: "Americans losing trust in main mediastream: Analyst" - ( http://www.presstv.ir/detail/2012/10/10 ... -in-media/

Istraživanja Galupa: http://www.huffingtonpost.com/2012/07/1 ... 64429.html

tabelarni prikaz

Image
occupylove

#1879 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Challenger__ wrote:Dobro jutro.

Amerikanci gube povjerenje u "mainstream" medije: "Americans losing trust in main mediastream: Analyst" - ( http://www.presstv.ir/detail/2012/10/10 ... -in-media/

Istraživanja Galupa: http://www.huffingtonpost.com/2012/07/1 ... 64429.html

tabelarni prikaz

Image

"Globalna buka" je u toku , cilj jeste povezivanje ljudi sirom planete, djeluj lokalno razmisljaj globalno
akcije 13 Oktobra je solidarnost , humanizam, i stvaranje zajednickoga fronta protiv oligarha
jednostavno; pravda i ljudskost
osim u Veneciji ( link je prekinut ) nema sukoba sa policijom
atmosfera je dobra i sto i jeste cilj , pozitiva na sve strane , tek kasnije ce se svhatiti sta ovo znaci :thumbup:
mapa sa ucesnicima ;

http://www.globalnoise.net/wp-content/p ... hare=56e69
occupylove

#1880 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

dok u USA i Kanadi se tek ocekuje 'globalna buka " u Spaniji je ponovo , pogotovo u Madridu na hiljade i hiljade ljudi na ulicama , u znak postovanja i ljubavi prema Spanskim revolucionarima koji su fakticki idejne vodje globalne pobune? svi linkovi su ustupljeni Madridu ,uz postovanje ucesnicima iz oko 100 gradova sirom planete koji su napravili "buku " i pazljivo se prati kako ce rezimske snage reagirati u Madridu , "trg Sunca " doslovno grmi od poklica hrabrih Spanaca :thumbup:

http://globalrevolution.tv/
occupylove

#1881 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

imamo 'mali problem " :-)
dok jacaju narodni pokreti za pravdu i humanost ? jacaju i desnicari u ovoj krizi kapitalizma ( finalnoj )
jos nejasno sto znaci 'Lambda " novo formirani pokret iz Francuske koji u roku od sedmicu dana ima oko desetine hiljada pripadnika ?
specijalna operacija obavjestajnih sluzbi ?
inflitracija agenata ?
specijalni rat ?
poruke su im zeznute u skladu sa budjenjem, ali ne priznaju nikoga ostaloga , probudjene , vrlo su 'bijeli "
vrlo ratoborni
anarho -ljevica ?
prije bih rekao anarho -desnica , postuju ali i ne priznaju Occupy ili "Indignadose" u Spaniji i slicne pokrete
( apsolutno nije problem , jer je samo ideja u pitanju ) Occupy je samo ideja nije dogma ..
smatraju sebe osnovom u borbi protiv sistema , Francuski fazon ?
vidjecemo ? meni licno ?
izgledaju kao sofisticirana desnica

occupylove

#1882 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

u Tokiju se odrzao sastanak MMF ( medjunarodni monetarni fond ), kao i uvijek iza zatvorenih vrata uz tesko obezbjedjenje
najvjerovatnije da su imali glavnu temu kako da uspore nadolazeci ekonomski kolaps , i da iscijede i ono malo finansiija iz obogaljenih ekonomija EU i USA i ostalih preko ledja nas obicnih ljudi
'globalna buka u Tokiju ,
A Japan takodjer ima finansijsku krizu , uz afere oko zataskavanja nuklearne katastrofe u Fukushimi i veliku korupciju u nuklearnoj industriji , te masovnim protestima protiv ponovnoga otvaranja nuklearnih centrala u Japanu
niti zdravlje cijele nacije nije bitno , bitan je profit makar bio i samoubilacki ..
ko je ovdje lud ? :-)

Occupy Tokio pozelio je "dobrodslicu " lihvarima i krvolocima iz MMF ..13 Oktobra ;

occupylove

#1883 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

a sta rade pozitivne budaletine koje toliko volim :D iz OWS ?
pa ? pentraju se po drvecu , jurcaju se okolo po Texasu sa policijom da zaustave najprljaviju tehnologiju vadjena gasa i nafte uz katastrofalne ekoloske posljedice
kao i uvijek ti probudjeni spasavaju nase lijene guzice , medju ostalim probudjenim je i Holivudska ljepotica Daril Hanah
hapse je vec treci put

http://www.democracynow.org/2012/10/15/ ... r_historic
occupylove

#1884 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

ljepotica humanosti , inace sigurno svi koji ste gledali film " Blade runner " ? kada je glumila klona ?
e pa to je nasa revolucionarka Daril :D

occupylove

#1885 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

zivot je cudna stvar , osvijestavanje je dug proces , za hrabru Daril Hanah , ljepoticu humanosti i kraljicu borbenosti koja bi postidila i mnoge nabildane muskarce
hvala Hana i cuvamo ti ledja , ti lijepa i dobra zeno :thumbup:
bila je uvijek talentovan borac ocigledno...

occupylove

#1886 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

dok je vriska i panika oko Pussy Riot , dok je frka 0ko kamenovanja zena u Iranu ( ali ne u A.Arabiji ili Bahreinu )
u USA mladi i probudjenji heroji stavljaju zivot na kocku
jedna od njih , u samici , bez optuznice fakticki zajedno sa troje mladih ljudi je u zatvoru ( oko stotinu pripadnika OWS i Black Block je na robiji a optuznica ? )
( optuznice nema fakticki , u racijama nisu pronasli ? nista ! oruzja , nema nista ?? Anarhisti ? i zaplijenili su literaturu kao dokaz 'terorizma " ???)
cura nije u stanju da prezivi vise od par mjeseci u brutalnim Americkim zatvorima
predala se vlastima i brani se sutnjom

politicki zatvorenici u USA !

jefferson

#1887 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:dok je vriska i panika oko Pussy Riot , dok je frka 0ko kamenovanja zena u Iranu ( ali ne u A.Arabiji ili Bahreinu )
u USA mladi i probudjenji heroji stavljaju zivot na kocku
jedna od njih , u samici , bez optuznice fakticki zajedno sa troje mladih ljudi je u zatvoru ( oko stotinu pripadnika OWS i Black Block je na robiji a optuznica ? )
( optuznice nema fakticki , u racijama nisu pronasli ? nista ! oruzja , nema nista ?? Anarhisti ? i zaplijenili su literaturu kao dokaz 'terorizma " ???)
cura nije u stanju da prezivi vise od par mjeseci u brutalnim Americkim zatvorima
predala se vlastima i brani se sutnjom

politicki zatvorenici u USA !

Cekaj, jesam li j dobro shvatio. Ti poredis SAD i Iran i sl?
Daj bolan prestani siriti dezinformacije (iako mislim da te odavno niko ne shvata ozbiljno).
Avetinho

#1888 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:zivot je cudna stvar , osvijestavanje je dug proces , za hrabru Daril Hanah , ljepoticu humanosti i kraljicu borbenosti koja bi postidila i mnoge nabildane muskarce
hvala Hana i cuvamo ti ledja , ti lijepa i dobra zeno :thumbup:
bila je uvijek talentovan borac ocigledno...
Zijev...
Kako joj bolan cuvas ledja, ti dobri i lijepi covjece? Lik iza monitora u Floridi udobno pise nepismene clanke na klixu.
Hajmo malo pod tenkove.

--
Adi
occupylove

#1889 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

pa bujrum :D stavite neki link , video ili bilo sta kao kontra argument
nekakve podatke o ekonomiji ili o korupciji ili bilo sta ?
osim ispraznoga licnoga vrijedjanja i lupetanja patriotskih parola ?
nikakve argumentovane rasprave
razumijem da se ljudi boje promjena , i ne zele razmisljati
evo jedan mali text ;
http://www.adbusters.org/magazine/104/w ... -mind.html
jefferson

#1890 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:pa bujrum :D stavite neki link , video ili bilo sta kao kontra argument
evo jedan mali text ;
Znam da ti je tesko skuziti da li je izvor gramaticki korektan na engleskom. Ali jaro, ti konstantno ovdje prezentiras neke izvore koji dolaze sa nekih blogova ljud koji to rade kao sporednu stvar. Tj. ono, ubise vrijeme pisajuci na blogu.
Hajde sto nikad niko nije cuo za te izvore, ali pazi, ja bi sada trebao da uzimam kao izvor clanak neke uciteljice iz Louisiane koja eto pise. Sto bi ja to nalazio relevantno? Imam daleko vise obrazovanje nego ona, upravo iz oblasti o kojoj ona pise, i sad bi ja to trebao uzimati kao nesto sto bi moje misljenje promjenilo?
Daj bolan uozbilji se.
I ti cuvas ledja nekom? Ne do bog da mi ti trebas ledja cuvati. Ljudi koji nekog mole da ih primi u svoju kucu, pa te domacine naziva ubicama i zlocincima, nije bas od povjerenja! Valjda kod tebe pravda ima nekoliko arsina.
Avetinho

#1891 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:pa bujrum :D stavite neki link , video ili bilo sta kao kontra argument
evo jedan mali text ;
Procitaj ponovo bilo koji svoj post, pa ces vidjeti da osim borbenih parola i etiketa "neprijateljima" nema bas nista drugo.

Ja koliko vidim, ekonomija u Americi se vraca na pravi put, nezaposlenost opada, kucevlasnistvo raste, ima vise zdravstveno i socijalno osiguranih nego ikad u istoriji, homoseksualci se ne moraju sakrivati osim ako ne zele, djeca ilegalaca imaju skoro ista prava kao i drzavljani, ratovi u Iraku i Afganistanu se privode kraju, u Siriju se ne ide, sa Iranom se nece bas sutra zaratovat osim ako Ajatolah nesto tesko ne zasere, Osama je ukinut, auto industrija i svi mali biznisi oko auto industrije su na solidnim nogama, energija nije bila manje ovisna o inostranoj nafti skoro nikad u istoriji osim kad se nafta nije kotristila, napusta se zastarjeli sistem obrazovanja i postepeno se uvodi novi u skladu s modernim tehnologijama. I jos mnogo toga drugog, od prava zena, do prava manjina.

Sve ovo gore, ne zbog OWS, nego uprkos destruktivnom djelovanju OWS, kojeg, osim toga, u Americi bas skoro niko ne *ebe..

Ne bih ti stavljao linkove, jer bi mi za to trebao cijeli godisnji odmor.
Avetinho

#1893 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

Pa i to. Drzava mora da se brine o najslabijim jedinkama drustva. :thumbup:

Dosad, pod drugim administracijama, mnogi su bili prepusteni sami sebi.
Nisam citao clanak, samo naslov.

Ne mozes se buniti u oba pravca. Odluci se: je li kapitalizam los ili su socijalni programi losi.
jefferson

#1894 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
evo jedan mali text ;
Procitaj ponovo bilo koji svoj post, pa ces vidjeti da osim borbenih parola i etiketa "neprijateljima" nema bas nista drugo.

Ja koliko vidim, ekonomija u Americi se vraca na pravi put, nezaposlenost opada, kucevlasnistvo raste, ima vise zdravstveno i socijalno osiguranih nego ikad u istoriji, homoseksualci se ne moraju sakrivati osim ako ne zele, djeca ilegalaca imaju skoro ista prava kao i drzavljani, ratovi u Iraku i Afganistanu se privode kraju, u Siriju se ne ide, sa Iranom se nece bas sutra zaratovat osim ako Ajatolah nesto tesko ne zasere, Osama je ukinut, auto industrija i svi mali biznisi oko auto industrije su na solidnim nogama, energija nije bila manje ovisna o inostranoj nafti skoro nikad u istoriji osim kad se nafta nije kotristila, napusta se zastarjeli sistem obrazovanja i postepeno se uvodi novi u skladu s modernim tehnologijama. I jos mnogo toga drugog, od prava zena, do prava manjina.

Sve ovo gore, ne zbog OWS, nego uprkos destruktivnom djelovanju OWS.

Ne bih ti stavljao linkove, jer bi mi za to trebao cijeli godisnji odmor.
Ja jaro, ali nova ekonomija trazi i konstano usavrsavanje. Hajd ti nasem dijasporcu objasni da je cijeli zivot jedno veliko usavrsavanje? Koliko ljudi iz BiH imas u SAD koji kontaju da je njihovo obrazovanje zavrseno sa srednjom skolom u BiH i nekom verzijom engleskog u SAD? Ljudi nece traziti probleme u tome da se nisu prilagodili drugacijoj sredini gdje je usavrsavanje kljuc, nego ce krivicu traziti u Wall Street-u, Bank of America, NATPO itd. E tu ti occupy nekako dodje.
hrastov žižak

#1895 Re: Protesti u Americi.

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote:
Pa i to. Drzava mora da se brine o najslabijim jedinkama drustva. :thumbup:

Dosad, pod drugim administracijama, mnogi su bili prepusteni sami sebi.
Nisam citao clanak, samo naslov.

Ne mozes se buniti u oba pravca. Odluci se: je li kapitalizam los ili su socijalni programi losi.
Ponovo promašuješ. Ništa neobično. Povećava se broj socijalno ugroženih kategorija. Čudna li čuda.
jefferson

#1896 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Pa drzava brine o siromasnim. Ali trebas uzeti u obzir sta je definicija siromastva u SAD?
U mojoj drzavi svako ko zaradjuje 14,500 dolara ili manej se moze kvalifikovati za food stamps i ulazi u kategoriju siromasnih.
Medjutim, ono sto occupy i nekoliko forumasa na ovoj temi ne konta jeste da prosjecni amerikanac NECE da bude svedska ili danska! Politicka kultura, istorija ove drzave i sl je dijametralno suprotna svedskoj ili norveskoj koje su vise egalitarne drzave.
Ovdje jednakost ne znaci jednak materijalni rezultat, nego jednaka prilika, a poslije toga je sve do tebe kao pojedinca!
Ukoliko occupy ima problem sa socijalom, jero on je profulo drzavu, jer amerika definitivno nije socijalna drzava niti ce ikad biti.
hrastov žižak

#1897 Re: Protesti u Americi.

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:
Pa drzava brine o siromasnim. Ali trebas uzeti u obzir sta je definicija siromastva u SAD?
U mojoj drzavi svako ko zaradjuje 14,500 dolara ili manej se moze kvalifikovati za food stamps i ulazi u kategoriju siromasnih.
Medjutim, ono sto occupy i nekoliko forumasa na ovoj temi ne konta jeste da prosjecni amerikanac NECE da bude svedska ili danska! Politicka kultura, istorija ove drzave i sl je dijametralno suprotna svedskoj ili norveskoj koje su vise egalitarne drzave.
Ovdje jednakost ne znaci jednak materijalni rezultat, nego jednaka prilika, a poslije toga je sve do tebe kao pojedinca!
Ukoliko occupy ima problem sa socijalom, jero on je profulo drzavu, jer amerika definitivno nije socijalna drzava niti ce ikad biti.
kul
jefferson

#1898 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Inace prosli mjesec je bilo 4.3 miliona slobodnih radnih mejsta jer ljudi nisu imali potrebne kvalifikacije da ih popune. To nije drzavni problem nego problem tog pojedinca sto nije stekao potrebno znanje.
jefferson

#1899 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:
jefferson wrote:
kul
Naravno da je kul. Ko hoce socijalu, fino pasos u ruke i svedska, trazi azil ili nesto.
Ko hoce raditi nema boljeg mjesta od SAD!
occupylove

#1900 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

zasto ti 'hipici i radikali" iskacu ispred buldozera , pentraju se po drvecu , vezu se lancima za tesku mashineriju da zaustave novi naftovod iz Kanade ka Texasu?
u pitanju je najprljavija tehnologija vadjenja nafte iz bitumena , tacnije katrana
uz vadjenje gasa horizontalnim busenjem , pumpajuci takodjer otrovne hemikaije pod zemlju uz ogroman pritisak
, ekoloska cijena je tolika da se naucnici za glavu hvataju , katastrofa uz ogromnu korupciju i kriminal
ali sve je OK , profit se mora ostvariti , jeli tako ?
a buduce generacije ? ma koih hebe ..

Post Reply