Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#1876 Re: Federalna televizija

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Av Av je opet nešta zabrljao, nije bilo Nedjeljnika...
http://--- NO LINKS ---/vijesti/vijest ... z-dnevnika
seln

#1877 Re: Federalna televizija

Post by seln »

jon_jovi wrote:Pretplatu oće da im plaćaju svi
Od kada to Sarajlije govore "oce"?
seln

#1878 Re: Federalna televizija

Post by seln »

Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:Kad čitaš mahalaštine i poganštine Senada Avdića, ovi klocevi iz Federalne djeluju kao profesionalni novinari.
Je li ti to ozbiljno? Senad Avdic za ove sa FTV je doktor za nvinarstvo i oni mu ni cipele ne mogu cistiti. To sto se nekima ne svidja sto senad pojedince prozic=va za kriminal i korupciju, to je drugi par rukavica!
O aferimima FTV se moze pisati danima....ali Senad Avdic je sujetna mahalusa, prostak i alkoholicar.
seln

#1879 Re: Federalna televizija

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Av Av je opet nešta zabrljao, nije bilo Nedjeljnika...
islambosna, na bedemu istine :-) :-) :-) :-) :-)
novi.dan.nova.nafaka

#1880 Re: Federalna televizija

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Av Av je opet nešta zabrljao, nije bilo Nedjeljnika...
A da malkice pogledaš na dnu od koga prenose vijest, o dušo, predrasuda puna !?!? ;-)
seln

#1881 Re: Federalna televizija

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
seln wrote:
A da malkice pogledaš na dnu od koga prenose vijest, o dušo, predrasuda puna !?!? ;-)
Ma, ne moze mi islambosna biti dobra, pa kad bi prenosili haber od pejgambera.
novi.dan.nova.nafaka

#1882 Re: Federalna televizija

seln wrote:Ma, ne moze mi islambosna biti dobra, pa kad bi prenosili haber od pejgambera.
Drugo je biti dobar, ovdje se radi o pouzdanošću vijesti. Ne moraš nekoga voljeti da bi vjerovao na vijest koju prenosi.
Uglavnom, bit će da je Av Av dobio malkice po guzi... :)
Image
seln

#1883 Re: Federalna televizija

Post by seln »

seln wrote:Ma, ne moze mi islambosna biti dobra, pa kad bi prenosili haber od pejgambera.
Drugo je biti dobar, ovdje se radi o pouzdanošću vijesti. Ne moraš nekoga voljeti da bi vjerovao na vijest koju prenosi.
Uglavnom, bit će da je Av Av dobio malkice po guzi... :)
Image
A vijest je pouzdana jer je prenosi...ko?
Reuters? CNN?
I sta ima ISLAMbosna da se petlja u svjetovne stvari?
novi.dan.nova.nafaka

#1884 Re: Federalna televizija

seln wrote:A vijest je pouzdana jer je prenosi...ko?
Reuters? CNN?
Pa doduše, moram priznati, da je ne prenosi niti jedno sjevernokorejsko glasilo, ali nisam daleko od mišljenja da je vijest tačna, obzirom na okolnosti. :)
Nije Reuters, ali eto: http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Popara

#1885 Re: Federalna televizija

Post by Popara »

seln wrote:A vijest je pouzdana jer je prenosi...ko?
Reuters? CNN?
Pa doduše, moram priznati, da je ne prenosi niti jedno sjevernokorejsko glasilo, ali nisam daleko od mišljenja da je vijest tačna, obzirom na okolnosti. :)
Nije Reuters, ali eto: http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Ne ulazeci u to ko je prenio i od koga, imam da postavim pitanje. Jel to slucajno bio sinoc Avdin prilog?
avicena

#1886 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote: I sta ima ISLAMbosna da se petlja u svjetovne stvari?
Čuj ovo? I oni žive od hljeba koji je svjetovna stvar pa itekako ih zanima. Mislim na hljeb u širem smislu riječi.

Ne možeš islam zatvoriti u džamije i tekije jer mu nije takva priroda.

Rabbena atina fiddunja haseneten ve fil- ahireti haseneten ve kina azabennar. "Gospodaru naš, daj nam dobro na ovom svijetu i dobro na Ahiretu i sačuvaj nas džehennemske vatre." (El-Bekare,201)

Jedan čovjek je pitao Allahovog Poslanika: "Koji džihad je najbolji?" On je odgovorio: "Reći istinu u lice nepravednom vladaru!"
ultima_palabra

#1887 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

A ovi iz Islambosne su svaki dan govorili Brankoviću i ekipi kako su nepravedni :roll: Ne mogu na rende kora...
novi.dan.nova.nafaka

#1888 Re: Federalna televizija

ultima_palabra wrote:A ovi iz Islambosne su svaki dan govorili Brankoviću i ekipi kako su nepravedni :roll: Ne mogu na rende kora...
1. Hajde daj jednu vijest gdje su im podilazili
2. Neko izgleda baš i ne konta da oni samo prenose vijest
Živjela demokratija, dole svejernokorejska diktatura ! :-D
Sjo tebra, što ne mogu raje koja je puna predrasuda. Za jedne je islambosna.ba SDA portal, za druge je to utvrđenje ultradesnice... :lol: :-D :-)
ultima_palabra

#1889 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

Ma puca mi neka stvar za Islambosnu, kao neki relevantan portal... možda su im prigovarali jedino kad su se hapsila "braća" po Maoči, za sve drugo je bilo "jesu govna, ali su naši". Po istom principu sad dobro uhljebljeni SDP-ovci brane samoubilačke poteze velikog vođe i malo manjih vođica...
avicena

#1890 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

ultima_palabra wrote:A ovi iz Islambosne su svaki dan govorili Brankoviću i ekipi kako su nepravedni :roll: Ne mogu na rende kora...
Meni je zasmetalo ovo @selnovo začepljanje usta neistomišljenicima u nekoliko posljednjih postova. Prošao sam pored prvog, a reagovao sam na posljednji.
seln wrote: Ma, ne moze mi islambosna biti dobra, pa kad bi prenosili haber od pejgambera.
seln

#1891 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
Meni je zasmetalo ovo @selnovo začepljanje usta neistomišljenicima u nekoliko posljednjih postova. Prošao sam pored prvog, a reagovao sam na posljednji.
seln wrote: Ma, ne moze mi islambosna biti dobra, pa kad bi prenosili haber od pejgambera.
I opet: islambosna je skup supaka kojem nema ravnog u sedam drzava.
avicena

#1892 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote: I opet: islambosna je skup supaka kojem nema ravnog u sedam drzava.
Da nije vidljivo iz aviona zbog čega te toliko iritiraju možda bi ti odgovor o IB bio i duži. :mrgreen:

Kažu sociolozi i psiholozi da većina ljudi 'konzumira' određeni medij ne da bi našla informaciju nego potvrdu svojih ubjeđenja i razmišljanja pa kada to i čuju na tv ili pročitaju u novinama dive se sebi kako su pametni. Rekli na televiziji. :mrgreen: Piše u novinama. :mrgreen:
seln

#1893 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
Da nije vidljivo iz aviona zbog čega te toliko iritiraju možda bi ti odgovor o IB bio i duži. :mrgreen:

Kažu sociolozi i psiholozi da većina ljudi 'konzumira' određeni medij ne da bi našla informaciju nego potvrdu svojih ubjeđenja i razmišljanja pa kada to i čuju na tv ili pročitaju u novinama dive se sebi kako su pametni. Rekli na televiziji. :mrgreen: Piše u novinama. :mrgreen:
To objasnjava tvoju simpatiju prema islambosna.
Divan ste par. Uvijek retro, uvijek reakcija.
novi.dan.nova.nafaka

#1894 Re: Federalna televizija

seln wrote:
avicena wrote:
To objasnjava tvoju simpatiju prema islambosna.Divan ste par. Uvijek retro, uvijek reakcija.
@Avicena, ne shvataj lično ovakve konstatacije, valja nahraniti svoje predrasude... ;-)
avicena

#1895 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote: To objasnjava tvoju simpatiju prema islambosna.
Nisam ja spominjao svoje simpatije nego tvoje antipatije o kojima pričaš. Retro je često u modi. Vraćanje provjerenim vrijednostima.
avicena

#1896 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

novi.dan.nova.nafaka wrote: @Avicena, ne shvataj lično ovakve konstatacije, valja nahraniti svoje predrasude... ;-)
@seln je prije sedam godina imao mnooooogo istomišljenika ovdje. Nestaju polahko i taj mi fenomen zanimljiv. :mrgreen:
seln

#1897 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
Nisam ja spominjao svoje simpatije nego tvoje antipatije o kojima pričaš. Retro je često u modi. Vraćanje provjerenim vrijednostima.
Pa daj da uvedemo robovlasnistvo.
seln

#1898 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: @Avicena, ne shvataj lično ovakve konstatacije, valja nahraniti svoje predrasude... ;-)
@seln je prije sedam godina imao mnooooogo istomišljenika ovdje. Nestaju polahko i taj mi fenomen zanimljiv. :mrgreen:
To je generalni trend odlaska sa klix.
p.s. @seln nije bio na forumu prije 7 godina.
avicena

#1899 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote:
avicena wrote:
Neće moći. Nije pozitivna vrijednost, a uz to i haram mada ovi iz Heineken koalicije misle da jeste dobro za tebe i mene.
novi.dan.nova.nafaka

#1900 Re: Federalna televizija

seln wrote:
avicena wrote:
Od već potvrđene teze da sjevernokorejska TV guši svaki pokušaj (konstruktivne) kritike SDP funkcionera, dođosmo do inicijative za uvođenje robovlasništva. Čemu tolika količina negativne energije, štovana koleginice baš danas ?
Malo šale nije na odmet, kako ono ide: "Zene su nervozne samo kad treba da dobiju,dobiju ili nisu dobile...inace su ok" :-D
Post Reply