Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

brazzo19

#1876 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

Evo gledam izasla verzija igre "Alan Wake" za PC nakon 2-3 godine do sad je samo bila exuzliva za xbox360 jel neko igro o cemu se radi isplatil se skidati ??? 'fala :-D
House

#1877 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

brazzo19 wrote:Evo gledam izasla verzija igre "Alan Wake" za PC nakon 2-3 godine do sad je samo bila exuzliva za xbox360 jel neko igro o cemu se radi isplatil se skidati ??? 'fala :-D
Igra je beton vjeruj ;-)
Eborg

#1878 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Za sve fanove point & click avantura dobra vijest! :thumbup: Tim Schafer (Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango) i Ron Gilbert (Maniac Mansion, Monkey Island) rade na novoj point & click avanturi! :thumbup:

Postavili su projekat na Kickstarter tražeći 400.000$ za izradu igre i skupili su ih samo u 8 sati. :mrgreen: Trenutno imaju preko 1,8 miliona $ tako da će sigurno ta cifra još rasti a igra biti još bolja. :)

Double Fine Adventure
Mustang1

#1879 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

House wrote:
brazzo19 wrote:Evo gledam izasla verzija igre "Alan Wake" za PC nakon 2-3 godine do sad je samo bila exuzliva za xbox360 jel neko igro o cemu se radi isplatil se skidati ??? 'fala :-D
Igra je beton vjeruj ;-)
O cemu se tu radi ? :D Horor cini mi se .. Nemam zivaca da gledam klipove sav sam nikakav :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1880 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Bubalo1 wrote:
House wrote:
Igra je beton vjeruj ;-)
O cemu se tu radi ? :D Horor cini mi se .. Nemam zivaca da gledam klipove sav sam nikakav :D
fazon na silent hill :P ?
House

#1881 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Bubalo1 wrote:
House wrote:
Igra je beton vjeruj ;-)

Psihološka drama (TV serija) ;-) Ne ocekuj krv , jer levat ima nocne more i ubija ljude sastavljene od tame (mraka)
Pokerboy11

#1882 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Pokerboy11 »

Upravo zavrsio Metro 2033 :D
nedimaha

#1883 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nedimaha »

[quote="Eborg"]Krenuo sam i ranije čini mi se, negdje '94-'95 na Commodoreu 64. Čekaj da struja dođe, moli Boga da ne bude granata i opleti. :lol:[/quote]

Hahhahah, isti sam, comodore dobio 1990 :) poceo igrati sa 7 godina, evo 22 godine poslije i jos ne mogu a da ne igram :D

Samo da kazem Decathlon zauvijek hahahhaha i dzojstici obavezno "razdrndadni" bez one gore plastike hahahah
Rootboi

#1884 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Max,šta reČi...8-)

Sleeping dogs,ranije poznat kao True Crime-Hong Kong,
izlazi krajem godine 8-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1885 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bordo gandalf »

Kad ce prototype 2 zna li ko :D
Rootboi

#1886 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

rashtiman wrote:Kad ce prototype 2 zna li ko :D
april 24 konzole
i naravno PC tek 24 jula
8-)
ljiljan89

#1887 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ljiljan89 »

trokut wrote:
DON_eARL wrote:Ja sam se navukao na Minecraft, server dignut i lagano sa djevojkom i rajom. Ako kupim u skorije vrijeme neku igru, to će biti Minecraft. :thumbup:
steka li ostalim, predpostavljam da ste preko hamachija ili nekog slicnog programa se uvezali... ja sam pokusavao sa rajom ali je stekalo nenormalno

Jel iko igrao Europa Universalis III, ja pokusavao poceti 2 puta sa bosnom, i u pocetku pripadam osmanskom carstvu (njihov sam vazal) i cim prekinem vezu sa njima pojedu me ove komsije(mađari ili venecija) a ovako dok sam sa osmanlijama miran sam al ne mogu napadati. Ekonomiju nezz ni ja kako odrzavat stalno sam u nekim dugovima, ako je ko igrao nek napise par stvari kako pocet fino xD
ja sam par puta sa bosnom osvojio citav balkan i krenuo sam na podrucje sjeverno od balkana i zavrsi mi se igra :D
traje do 1821 godine

i onda sam skontao da imaju nekakvi modovi koji ti dopustaju igru do 9999 godine ali me uvijek izbaci iz igre negdje oko 1450 god.

uglavnom na samom pocetku (odmah!!!) pocetku stavi da istrazujes samo trade, tj. povuci slider do kraja, a sve ostalo smanji. stavi da ti se uvijek automatski salju oni merchanti u razne trade centrove!

sto se tice ovog napadanja kad postanes nezavisan od osmanlija, ja bih ti preporucio da neko vrijeme budes njihov vazal i napravi sto vise ugovora sa zemljama okruzenja (austrija, madjarska!!) da se mozete kretati po teritorijama jednih i drugih, pokusaj sa njima ostvariti royal marriage!

i nabijaj vase odnose na 150+ (po mogucnosti do kraja tj. na 200)

onda se odcjepi i odmah sa njima pokusaj uci u savez. tako da te nece madjari i austrijanci napadati kada postanes nezavisan, a ni osmanlije

kada stanes malo na noge, napadni ragusu i zetu ali pazi skim su oni u savezu i ko ih eventualno stiti. za dalja osvajanja bi ti preporucio da sacekas da madjari zapadnu u probleme, da zaratuju sa nekim jakim i onda salji spijune na podrucje hrvatske da postane nezavisna. onda njih aneksiraj i tako se pomalo siri. poslije samo tako radi, hinjski oduzimaj teritorije dok ne postanes dovoljno jak da ne moras strahovati od eventualnih napada sa strane

meni je licno najteze oduzeti terotorij kosova i srbije zbog toga sto su do kraja igre vazali turaka, a i turke je poprilicno tesko otjerati sa balkana ali mudrom igrom mozes uspjeti

ako zelis bas da testiras svoje sposobnosti u EU3 onda uzmi granadu i pokusaj opstati pored castille
e to sam mozgao 2 dana kako da uradim :D

eto nesto za pocetak
ljiljan89

#1888 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ljiljan89 »

Eborg wrote:Nije jednostavno igrati s Bosnom odmah na početku. Zaključi što više bračnih veza sa okolnim državama i daj im pravo prolaska kroz svoju državu da smanjiš šanse da te napadnu. Ne znam možeš li to odmah ili tek kad proglasiš nezavisnost. Ne sjećam se tačno no meni je išlo na ruku da su Osmanlije zaratile s ovim okolnim državama, ja proglasio nezavisnost na što me je napala Mađarska. I nekim čudom herojski odbranim Bosnu i klepim Mađarima 2-3 provincije i onda se već lakše diše. :) Gledaj što prije da pređeš na katoličanstvo (niđe veze da je Bosna dio srpske kulture i pravoslavna ali eto, nema naših igrača zainteresovanih da lobiraju na njihovim forumima) zbog diplomatije. Isto tako, dugoročno neka ti strateški cilj bude da klepiš Dubrovnik ili Crnu Goru radi izlaza na more.

Ako nisi, prvo odigraj tutorial, bit će ti neke stvari jasnije.
sto se tice kulture ako zelis ti, a i ostali poslacu vam kako da se promjeni
Mustang1

#1889 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Skinuo Alan Wake i igrao sinoc nekih 10.ak minuta .. Grafika je odlicna .. I igra je odlicna ko voli ono .. Ja ne volim onoliko crnila i sivila odmah mi sjebe raspolozenje :D I batman mi je bio strasno zanimljiv i igrao ga cesto ali zbog toga sam ga obrisao :D
Eborg

#1890 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

ljiljan89 wrote:sto se tice kulture ako zelis ti, a i ostali poslacu vam kako da se promjeni
Ma znam da se to može editovati ali nema prevelike fajde od toga, treba to promijeniti u samoj igri ako se neko tamo javlja po forumima. Ali da postoje hrvatska i srpska kultura a ne bosanska je zaista apsurdno, pogotovo jer bosanska kultura (pa i religija) u to vrijeme je najspecifičnija u tom dijelu Balkana.
zipoo

#1891 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zipoo »

Citav jedan dan potrosim na skidanje igrice da bi na kraju dobio ovo :sad:
Image

Ima li ovom lijeka ? :D
nermin9200

#1892 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nermin9200 »

zipoo wrote:Citav jedan dan potrosim na skidanje igrice da bi na kraju dobio ovo :sad:
Image

Ima li ovom lijeka ? :D
Image

torrent kaze da sam skidao 2d 0h... Dakle tacno 2 dana :shock: ... U mom svijetu, to je trajalo nekih 10-15 dana, ne znam tacno... i dobijem na kraju ovo... pa sta bi mu covjek onda uradio :mrgreen:
btw. ako neko zna kako pomoci, help, da ne bude da sam se bezze radovao :mrgreen:
Mustang1

#1893 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Pa nemojte skidati bezveze neke .. ja uvijek skidam skidrow i uvijek radi .. jest da na njemu uvijek ima najvise leechera ali jbg bar znam da ne skidam uzalud pa kad skine ..
Quaresma

#1894 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

i tako udjoh ti ja na origin, kad reče, izvol´te
Image
2.1 gb
Image
ljiljan89

#1895 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ljiljan89 »

Eborg wrote:
ljiljan89 wrote:sto se tice kulture ako zelis ti, a i ostali poslacu vam kako da se promjeni
Ma znam da se to može editovati ali nema prevelike fajde od toga, treba to promijeniti u samoj igri ako se neko tamo javlja po forumima. Ali da postoje hrvatska i srpska kultura a ne bosanska je zaista apsurdno, pogotovo jer bosanska kultura (pa i religija) u to vrijeme je najspecifičnija u tom dijelu Balkana.
ja sam za sebe namjestio u igri da mi tako pocne, cackao po onim folderima i nekako namjestio.

takodje je greska sto smo mi vazali osmanlija u 1399 godini sto nije tacno. ja koliko znam 1463 je pala bosna, dok je srbija mnogo ranije pala

treba lobirati da se podaci tacno uvedu!

PS: jel vi imate problema sa forumom??
Eborg

#1896 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Prije nego je Bosna pala i prije nego smo zaratili sa Osmanlijama plaćali smo jedno vrijeme tribut da nas ne napadaju tako da donekle jeste tačno.
IcedFlame

#1897 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by IcedFlame »

Igra li neko Jagged Alliance: Back in Action? :)
alibegoa

#1898 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by alibegoa »

IcedFlame wrote:Igra li neko Jagged Alliance: Back in Action? :)
Evo ja i katastrofa (barem meni) nema ni J od v1.13
r_faruk

#1899 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by r_faruk »

Image

zivio commodore, ili kako su ga zvali komodore 64 :)

e to su bile igrice :)

ovo je neki novi..
http://www.commodoreusa.net/CUSA_C64.aspx
Last edited by r_faruk on 19/02/2012 12:29, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1900 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pa vjerovatno ih možeš igrati i na PC-ju :D
Post Reply