EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smijesni_ste

#1876 Re: EuroBasket 2011

Post by smijesni_ste »

Ova novoformirana grupa E naspram F.... :-) :-) :-)
BiH-x

#1877 Re: EuroBasket 2011

Post by BiH-x »

Kako sada izgledaju grupe?
smijesni_ste

#1878 Re: EuroBasket 2011

Post by smijesni_ste »

Group E
Team Pts.
France 4
Serbia 3
Spain 3
Turkey 3
Lithuania 3
Germany 2

Group F

Team Pts.
Macedonia 4
Russia 4
Slovenia 3
Greece 3
Georgia 2
Finland 2

Bice belaja....:D:D
lord blackadder

#1879 Re: EuroBasket 2011

Post by lord blackadder »

Savez treba pocistiti, jasna stvar, ali bojim se da ce se s ovim pobjedama samo jos vise ukopati.

Evo im prvog zadatka ako ostanu : dovesti Alena Omica (U-18 , Slo, Tuzlak) pod bh zastavu. Centar koji je bio prvi strijelac i skakac Slovenije, na netom zavrsenom U-18 prvenstvu A divizije. Veliki potencijal.

Najlakse je reci 'nece da igraju' . Ucinite nesto, jadovi jadni... Kriminalci se nisu zalili ni za Preldzicev slucaj, iako su FIBA pravila na nasoj strani, zato sto je vjerovatno mafija potplacena od Turaka nekom sicom. Usutili se ko zadnje picke.

Hodzic ce vjerovatno biti back-up cetvorka na slijedecim kvalama. Samo nek se posveti klubu i nastavi dobro igrati. (negdje procitah da je zabio jucer 24 kosa)

Ima tu jos zanimljivih igarca. I Djedovic ce jos vise sazriti i biti bolji. Ali otom-potom
Dupli_skalp

#1880 Re: EuroBasket 2011

Post by Dupli_skalp »

lord blackadder wrote:Hodzic ce vjerovatno biti back-up cetvorka na slijedecim kvalama. Samo nek se posveti klubu i nastavi dobro igrati. (negdje procitah da je zabio jucer 24 kosa)
čisto sumnjam da će se hodžić (a i varda) odazvati opet dok je ista ekipa u stručnom štabu.

i ne samo čistka ljudi u i oko repke, nego čistka i nekih igrača. što će neki bezvezni jazvin, milošević i smoto bavčić? radi se o potrošenim i igračima kojima je karijera već duže vrijeme u sunovratu. bolje ganjati momke tipa tog omića koji igraju po evropi i svijetu, koji imaju talenat i perspektivu da postanu dobri.

i ako domerkant ode (a priča se da hoće) moramo "kupiti" nekog savršenog amera, pleja. jer gordić je već duže vrijeme u repki na nivou muhameda pašalića. ako ne i lošiji.
Sasvim_Obican

#1881 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

eyesburn wrote:
lord blackadder wrote:Hodzic ce vjerovatno biti back-up cetvorka na slijedecim kvalama. Samo nek se posveti klubu i nastavi dobro igrati. (negdje procitah da je zabio jucer 24 kosa)
čisto sumnjam da će se hodžić (a i varda) odazvati opet dok je ista ekipa u stručnom štabu.

i ne samo čistka ljudi u i oko repke, nego čistka i nekih igrača. što će neki bezvezni jazvin, milošević i smoto bavčić? radi se o potrošenim i igračima kojima je karijera već duže vrijeme u sunovratu. bolje ganjati momke tipa tog omića koji igraju po evropi i svijetu, koji imaju talenat i perspektivu da postanu dobri.

i ako domerkant ode (a priča se da hoće) moramo "kupiti" nekog savršenog amera, pleja. jer gordić je već duže vrijeme u repki na nivou muhameda pašalića. ako ne i lošiji.
Jazvin je, ako se ne varam, pozvan eto tako, da malo vidi kako je u Litvaniji. Imao je minutažu - 3 minute i za te 3 minute je uspio napraviti najkomičniji faul u napadu koji sam vidio. :lol: Miloševića nisam ni vidio kako igra, ali je mlad momak, pa možda i bude nešto od njega. Bavčića sponzor vuče. :lol:

Gordića što se tiče, mislim da momak nije toliko loš, ali previše gleda NBA utakmice. Onaj okomiti sprint u buket protivničkih igrača, bez neke posebne ideje i namjere. A i čini mi se da je malo egoističan na terenu tj. da mu baš nije timska igra na prvom mjestu. Imao je par trica na turniru i to u presudnim momentima, ali daleko je to još od dobrog pleja.
jurgen

#1882 Re: EuroBasket 2011

Post by jurgen »

lord blackadder wrote:Savez treba pocistiti, jasna stvar, ali bojim se da ce se s ovim pobjedama samo jos vise ukopati.

Evo im prvog zadatka ako ostanu : dovesti Alena Omica (U-18 , Slo, Tuzlak) pod bh zastavu. Centar koji je bio prvi strijelac i skakac Slovenije, na netom zavrsenom U-18 prvenstvu A divizije. Veliki potencijal.

Najlakse je reci 'nece da igraju' . Ucinite nesto, jadovi jadni... Kriminalci se nisu zalili ni za Preldzicev slucaj, iako su FIBA pravila na nasoj strani, zato sto je vjerovatno mafija potplacena od Turaka nekom sicom. Usutili se ko zadnje picke.

Hodzic ce vjerovatno biti back-up cetvorka na slijedecim kvalama. Samo nek se posveti klubu i nastavi dobro igrati. (negdje procitah da je zabio jucer 24 kosa)

Ima tu jos zanimljivih igarca. I Djedovic ce jos vise sazriti i biti bolji. Ali otom-potom
Koliko je to poena?
cyprus

#1883 Re: EuroBasket 2011

Post by cyprus »

Ja sam bio uvjeren da ćemo zijanit od Makedonije, što sam i reko sinoć...

A naš učinak na prvenstvu je: kako sam se nadala, dobro sam se udala... Nisam nezadovoljan, ovo je ipak naš najbolji nastup na EP nakon rata :oops: Košarku inače ne pratim, pa je tako EP za mene danas završilo, do nekih novih reprezentativnih utakmica... doviđenja :-D
just principe

#1884 Re: EuroBasket 2011

Post by just principe »

lord blackadder wrote:Savez treba pocistiti, jasna stvar, ali bojim se da ce se s ovim pobjedama samo jos vise ukopati.

jesi li ti siguran da ce se Adnan Hodzic nakon onakvog postupanja sa njim u ovim pripremnim utakmicama zeljeti ikad vise odazvati nasoj reprezentaciji...NIje djaba covjek napustio pripreme :roll: :roll:

nego evo linka koga to sve "MI" imamo http://www.sportsport.ba/bh_kosarka/bud ... eana/31234
Ridjobrki

#1885 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

http://www.24sata.info/sport/kosarka/39 ... ovinu.html

Dodaj i njega! Kapelan je zajedno sa Tuljkovićem otpao kao zadnji uoči prvenstva ali na njega se isto treba računati.
Čujem da se priča da postoje neki pregovori sa Hemofarmom i da bi mogao tamo igrati ovu sezonu, znam da je spreman na angažman u Europi ako ne izađe na draft (i ako drafta bude, nisam u toku šta je sa lockoutom).
Sasvim_Obican

#1886 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

Baš sad na Vukajliji gledam postere Srba prije utakmice sa Francuzima i takvog rasizma još nisam vidio. Slika time-outa Francuske i komentar - "Trenuci odmora prije hranjenja" ( aludirajući valjda na to da su ovi majmuni ) ili - "Gdje je ta Francuska ? U Africi". Da ne govorim o slavodobitnim najavama i slikama onih "troprstaša" sa natpisima - "Srpski junak" i svašte nešto. E, sad - baš nek su ih tuknuli Francuzi.

Kako reče @Chomoljo - kompleks nadrase i veće vrijednosti je zajebana stvar. dobar je za samopouzdanje, ali se često odbije od glavu. :lol:
BiH-x

#1887 Re: EuroBasket 2011

Post by BiH-x »

Sasvim_Obican wrote:Baš sad na Vukajliji gledam postere Srba prije utakmice sa Francuzima i takvog rasizma još nisam vidio. Slika time-outa Francuske i komentar - "Trenuci odmora prije hranjenja" ( aludirajući valjda na to da su ovi majmuni ) ili - "Gdje je ta Francuska ? U Africi".
Mora da boli poraz od "nize rase" :roll: ... cak i na b92 dominiraju takvi komentari...
Chisum

#1888 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

Sta cudi?
Takav ljudski otpad se tesko nalazi.

Sasvim_Obican wrote: Kako reče @Chomoljo - kompleks nadrase i veće vrijednosti je zajebana stvar. dobar je za samopouzdanje, ali se često odbije od glavu. :lol:
Narocito kad "nadrasa" kroz istoriju provede 99% svog postojanja u vazalnom odnosu...
samko1974

#1889 Re: EuroBasket 2011

Post by samko1974 »

Ne mogu se oteti utisku da smo imali veliku sansu, da Makedonija nije takodje igrala na onom nivou kad su uzeli hrvate i grke i da su nam se u prvom poluvremenu nudili da ih vec tad dokrajcimo ali mi to nismo iskoristili.Naprotiv kod vodjstva 16-9 za nas bilo je sansi da odemo na 25-9 il jos vise al smo nekoliko napada brzopleto lopte gubili i dopustili makedoncima da se povrati i odrzavali egal utakmicu do kraja prvoh poluvremena.Tad slijedi famozna treca cetvrtina i nas uobicajeni katastrofalan pad i to je to.Velika steta i takodje ne mogu da shvatim zasto se nije insistiralo na igranju 1 na 1 protiv macleba i protiv antica jer su bili optereceni faulovima prvi sa 4 licne odigrao je skoro svu zadnju cetvrtinu i pri toma nas uz antica zajedno pobjedio.Nevjerovatno pa cak i treneri iz opstinski liga znali bi da moraju te igrace izbaciti sa 5 licnih i bas protiv njih svoje napade igrom 1 na 1 graditi, ali nista od toga.Mi smo djelovali izgubljeni u drugom poluvremenu totalno.Steta samo jer bas je bila velika sansa , bas velika.I zamisliti da smo prosli makedonce i dobili samo gruziju u sljedecoj rundi vec bi i cetvrfinale bilo blizui na dohvat ruke.
taragona muci

#1890 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Chisum wrote:Sta cudi?

Sasvim_Obican wrote: Kako reče @Chomoljo - kompleks nadrase i veće vrijednosti je zajebana stvar. dobar je za samopouzdanje, ali se često odbije od glavu. :lol:
Narocito kad "nadrasa" kroz istoriju provede 99% svog postojanja u vazalnom odnosu...
Nevjerovatno kakvi komentari ovde prolaze,pa to je baš sramota!Umjesto da se priča o fenomenalnoj utakmici između ove dvije ekipe,pojedinci počinju da se hvataju gledišta istih takvih sa druge strane i unose nepotrebne teme u sport!
Altsa

#1891 Re: EuroBasket 2011

Post by Altsa »

realno nismo ni zasluzili da idemo dalje...sa onakvom ekipom koja je bila prepuna bezveznjakovica i trenerom koji je jos gori duduk to nismo ni zasluzili...poraz od 28 razlike od jedne finske samo jos pojacava moju tvrdnju...odlazi sabite i vise ne misli na reprezentaciju
Chisum

#1892 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

taragona muci wrote:
Chisum wrote:Sta cudi?

Nevjerovatno kakvi komentari ovde prolaze,pa to je baš sramota!Umjesto da se priča o fenomenalnoj utakmici između ove dvije ekipe,pojedinci počinju da se hvataju gledišta istih takvih sa druge strane i unose nepotrebne teme u sport!
Posto sam sasvim siguran da citas pomenute stranice, ili cak skrabas na njima - da li si nesto ovako nesto napisao i tamo? I sada, a i nekada ranije?
Da jesi, i sam bi ti se sharn'o na ovaj post... Ali znam da nisi, pa mojne onda ovdje da se, satro, iscudjavas. :)
Medju navijacima reprezentacije za koju navijas imas mali milion onih koji zasluzuju prijekor i svaku vrstu zgrazavanja... pa, 'ajde ti, ne bilo ti mrsko, pocni s njima, jer su ti blizi, a mi cemo da pratimo.
taragona muci

#1893 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Ovde je tema sport,a ne politika,tako da možeš slobodno da pređeš na politiku...........žao mi je što oni koji nemaju nikakvih rezultata omalovažavaju one koje su vrhunski majstori svog zanata.Govori se o košarkaškoj utakmici,a ne o Vukajliji i raznim likovima koji tamo djeluju,a neko je prvi potegao to pitanje,a ne pitanje utakmice,njenog kvaliteta,ili bilo čega drugog vezano za istu.
Chisum

#1894 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

taragona muci wrote:Ovde je tema sport,a ne politika,tako da možeš slobodno da pređeš na politiku...........žao mi je što oni koji nemaju nikakvih rezultata omalovažavaju one koje su vrhunski majstori svog zanata.
Niti si ti "vrhunski majstor svog zanata", a, bogami, ni ovaj sljam o kojem je bila rijec... pa ne znam - kojim dobrom.... :)
Better Man

#1895 Re: EuroBasket 2011

Post by Better Man »

Svi vjerovatno znate da je kandidat za selektora naše repke bio Aca Petrović, brat legendarnog Dražena, ali očito mafiji u KSSBIH nije to odgovaralo. S njim kao selektorom bi sigurno više napravili i imali bi i glavu i rep i igrali bi oni najbolji.
taragona muci

#1896 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Chisum wrote:
taragona muci wrote:Ovde je tema sport,a ne politika,tako da možeš slobodno da pređeš na politiku...........žao mi je što oni koji nemaju nikakvih rezultata omalovažavaju one koje su vrhunski majstori svog zanata.
Niti si ti "vrhunski majstor svog zanata", a, bogami, ni ovaj sljam o kojem je bila rijec... pa ne znam - kojim dobrom.... :)
Srpski košarkaši jesu,za ostale to isto znamo,ali znamo i ko nije............šljama ima na sve strane,i žao mi je što isplivava svuda i u svim oblicima.
Chisum

#1897 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

Better Man wrote:Svi vjerovatno znate da je kandidat za selektora naše repke bio Aca Petrović, brat legendarnog Dražena, ali očito mafiji u KSSBIH nije to odgovaralo. S njim kao selektorom bi sigurno više napravili i imali bi i glavu i rep i igrali bi oni najbolji.
Daleko su ovdje i glava i rep... Sve se manje-vise svelo na trenutno raspolozenje, na strepnju pred oscilacijama koje su dio nase ekipe od samog sstarta... i to ne timskim, nego, cisto, individualnim, pa se i tu dalo vidjeti da niti jedan od nasih igraca ne moze da napravi korak dalje, prevazidje sebe, bude dio tima, da inspirise druge kada zaribaju, da povuce... cim bi jedan klonuo, drugima bi se vec muda tresla... kao da bi se potrudili da u odsudnim momentima iz sebe ispuste ono najslabije i najgore.

Na kraju, ostalo nam je ono na sta smo vec navikli - da se zadovoljimo mrvicama, lokalnim rivalitetima, pljuvanju preko brda.... a snove o pravim uspjesima, o medaljama, o pravoj slavi - to ostavimo onima koji znaju.

Kako je na samom pocetku krenulo i ovo malo kratkotrajne radosti skoro pa niko nije ni ocekivao.
Chisum

#1898 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

taragona muci wrote:
Chisum wrote:
Srpski košarkaši jesu,za ostale to isto znamo,ali znamo i ko nije............šljama ima na sve strane,i žao mi je što isplivava svuda i u svim oblicima.
Ko ovdje govori o srpskim kosarkasima? Ako nisi provalio - ti si jedini, uz mozda jednog ili dva padobranca, na ovoj temi, na kojoj je, da izvines, 99% ljudi pratilo Bosnu, gledalo tekme Bosne, navijalo za istu, ti si, dakle, jedini koji je pokusao da zapocne pricu o njima.... Niko ovdje niti govori o srpskim kosarkasima, niti su raja nesto pretjerano zagrijana za njih, koliko mogu da vidim... :)
Ovdje se uglavnom razglabalo o grupi u kojoj igra Bosna, uz opasku jednog od forumasa, koji je nakon pobjede Francuza, po hiljaditi put, na srpskim portalima prepoznao nesto na sta smo vec odavno navikli.
taragona muci

#1899 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Tema je Eurobasket,a ne reprezentacija BIH,tako da je dozvoljeno pričati i ostalim............uostalom prvenstvo se nastavlja,a tu su druge ekipe koje nastavljaju borbu,tako da ne treba zanemariti njih na uštrb ovih koje su završile takmičenje :lol:
Chisum

#1900 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

Naravno... Samo, sklonivsi fokus sa onih koji su ispali, nemoj da se zacudis ako s vremena na vrijeme primijetimo kakvo sve ljudsko smece navija za neke od onih koji su prosli dalje.
Sami se nude.
Post Reply