Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobra utakmica nasih momaka,pohvale i za selektora (napisah prije utakmice da se kocka sa Hasagicem,ovaj put je proslo za utorak bih stvarno volio vidjeti Begovica na golu).
Vidim ima delegata koji pisu da Dzeko nije odigrao na nivou covjek je bukvalno sve i jedno ispucavanje primio na prsa i sa dvojicom na ledjima proslijedio na krila,svjetska klasa!
Medunjanin mora sto prije bjezati iz one zlocinacke drzave,u Njemackoj bi bio medju 3 najbolja play-a bez sumnje.
Spaha-jedinica sigurnosti steta sto ga nece biti u revansu,pokrpiti nekako i ne dati bjelorusima da predju pola
Papac-lijepo ga je vidjeti nazad,za 50% jaca odbrana sa njim
Necu ruziti nikoga,bilo je malo blijedjih izdanja ali bezobrazno bi bilo nekog izdvojiti.
Iznenadio sam se koliko su Bjelorusi profesionalni i fer igraci bili na ovoj utakmici, ipak je svabo to poslozio. Kod penala kad je sudija svirao , niko nije ni pokusao da nesto kaze sudiji, to da se nama dogodilo svi bi okruzili sudiju i pravili guzvu,...
A ni jedan zuti karton nisu pokupili koliko sam vidio.
U Zenici ce Bjelorusi da igraju opasnije jer ce igrati svoj klasicni fudbal , bunker sa kontrama, tada su najopasniji. Njihova zadnja linija je bila sasvim dobra, Dzeki su bar dva cista zicera skinuli sa noge i bar jedan Salihovicu u drugom poluvremenu kada je prosao na krilu. Odbrana im je sasvim solidna, i jos par igraca u vezi.
Kada su golove primali , to je nekako bilo nesretno sto se tice te zadnje linije. Ne treba ocekivati da ce biti lako, Susuc je vec rekao da ce Zenica biti teska i mozda teza jer se mora uzeti 3 boda.
Od Bjelorusa u Zenici ocekujem taktiku "Svi u napad jedan je Hleb" , nemaju oni sta vise taktizirati.
A onda bi se i glava Zmaja mogla rasteretiti i raspucati...kao recimo u Londonu zadnji vikend.
Ako cemo po analogiji Belgije tekma ce biti vrlo teska ali cemo je zavrsiti u Handicap X-u...1:0 ili 2:1.
Da nas vrijeme ako Bog da posluzi u utorak, i onda ih ubit onim kratkim pasovima, nece moci ni Dzeku cuvati 4.ica uvjek A djaba im kad ih nosa na ledjima ko malu djecu Jos uvjek ne mogu da vjerujem koliko je ojacao za 6 mjeseci u Engleskoj, jesu mu ugradili "magnet" u prsa Mozda da pocnemo sa Misimovicem, ima Zahirovic ce trcati za njega Sve u svemu, pobjeda ne bi trebala doci u pitanje, samo hladne glave uci i zaboraviti ovaj rezultat iz Minska
A jesu li ovi imali kakvih suspenzija ili su sve u pitanju povrede (vidim falili im ovi Hlebovi, Kifle i ostali peksimeti )?
Dakle pitanje je hoće li biti oni šta jači u utorak? Sinoć nisu ništa pokazali ali su imali dobrih reakcija u odbrani (2x skinuše Džeki loptu sa noge)...
Gledam ove preostale utakmice, kako god okrenem cini mi se da je Rumunija u boljoj poziciji od nas za drugo mjesto jer imaju bolji raspored. Izgleda da ce ona dva boda protiv Albanaca mnogo nedostajati.
Rumuni igraju kuci sa Frnacuzima i Bjelorusima i idu kod Albanaca u goste - Ako Rumuni sve tuku bice ispred nas jer mi ne mozemo uzeti vise od 6 bodova.
Frankyee wrote:Gledam ove preostale utakmice, kako god okrenem cini mi se da je Rumunija u boljoj poziciji od nas za drugo mjesto jer imaju bolji raspored. Izgleda da ce ona dva boda protiv Albanaca mnogo nedostajati.
Rumuni igraju kuci sa Frnacuzima i Bjelorusima i idu kod Albanaca u goste - Ako Rumuni sve tuku bice ispred nas jer mi ne mozemo uzeti vise od 6 bodova.
A kojom to logikom Rumuni mogu zveknuti Francuze, a mi ne mozemo u zadnjem kolu?
Frankyee wrote:Gledam ove preostale utakmice, kako god okrenem cini mi se da je Rumunija u boljoj poziciji od nas za drugo mjesto jer imaju bolji raspored. Izgleda da ce ona dva boda protiv Albanaca mnogo nedostajati.
A kojom to logikom Rumuni mogu zveknuti Francuze, a mi ne mozemo u zadnjem kolu?
ako pobjedimo bjelorusiju i luksemburg a izgubimo od francuza opet to ne znaci da smo drugi, ako rumuni ne kiksaju protiv francuske, b.rusije ili albanije opet smo donji.Dobro bi bilo kad bi francuska makar nerjeseno odigrala protiv rumuna
Ne vjerujem ja de ce rumuni jos uzeti vise od 6 bodova, ako uzmu i toliko. Ne znam na osnovu cega su oni sad preporodjena ekipa pa da pocnu uzimati lopatom? Francuzi nece izgubiti u Bukurestu jer ih to dovodi u problem. Ne vejreujem ni da ce Albanija kapitulirati u Tirani niti da e Bjeli rusi tako lako dati 3 bobe. Jesmo ih mi naceli, ali to ne znaci da ce odustati od takmicenja. Nit je Rumunija bolja od prije 6 mjeseci, nit je Albanija i Bjelorusija gora.
Dobra utakmica nasih momaka,pohvale i za selektora (napisah prije utakmice da se kocka sa Hasagicem,ovaj put je proslo za utorak bih stvarno volio vidjeti Begovica na golu).
Vidim ima delegata koji pisu da Dzeko nije odigrao na nivou covjek je bukvalno sve i jedno ispucavanje primio na prsa i sa dvojicom na ledjima proslijedio na krila,svjetska klasa!
Medunjanin mora sto prije bjezati iz one zlocinacke drzave,u Njemackoj bi bio medju 3 najbolja play-a bez sumnje.
Spaha-jedinica sigurnosti steta sto ga nece biti u revansu,pokrpiti nekako i ne dati bjelorusima da predju pola
Necu ruziti nikoga,bilo je malo blijedjih izdanja ali bezobrazno bi bilo nekog izdvojiti.
Fali nam jos Edin Cocalic u odbrani sada bi imali adekvatnu zamjenu za Spahica,ovo sam davno pisao,....Momak je jako dobar i steta sto nije jos uvijek pozvan da igra za nasu reprezentaciju,.....Umjesto Cocalica mi imamao kloceve poput Mravca,Pandze i slicnih pojedinaca koji mu nisu ni do koljena po kvaliteti,....
Čekajte ljudi, govorimo o utakmici Rumunija - Francuska u kojoj će Francuska morati igrati sa 100 % svojih kapaciteta kako bi praktički ovjerili kartu za Ukrajinu i Poljsku, i kako ne bi strepili od mogućeg dvoboja sa "fanatičnim Bosancima" u Parizu. Mislim da je realno očekivati da će Rumunija na jedvitejade izvući nekakav bodić, ali govoriti o tome da će ona boranija uzeti Francuze u top formi je pomalo neozbiljno. Uostalom, i ako prođu moraju još igrati sa ranjenom Bjelorusijom koja traži bilo kakve bodove i Albanijom željnom dokazivanja. Ne znam po čemu je taj raspored lakši od naše utakmice sa Luksemburgom ?!
Ono čega se ja bojim, a što je napisao i @cyprus je euforija koja uzima maha sve više. Evo sad čitam neka ocjenjivanja na portalima i doslovno su svi igrali "fenomenalno". Treba biti iskren, pa priznati da imamo još puno toga za unaprijediti u igri, a ne odmah zazivati Francuze i govoriti kako ćemo ih oderati na Elizejskim Poljanama. Treba se potpuno koncentrisati na meč sa Bjelorusima u Zenici. Oni su i dalje ekipa koja može uzeti sva tri boda u gostima, a pogotovo treba uzeti u obzir činjenicu da im voda ulazi u uši i da će tražiti sve moguće prilike da nas unište. Sa druge strane, mi smo desetkovani odsustvom prije svega Spahića i Pjanića, što je dodatna opasnost da se dvojcu Mravac - Pandža ( ako budu igrali, jer posotji ona opcija sa Mujdžom ) zalomi nesporazum, a onda smo ledeni.
Uostalom, ne treba se igrati ni sa Lukesmbrugom. Vidjeli smo kako je prošla Bjelorusija kad je na teren poslala rezervnu ekipu.
Nadam se da u Zenici neće biti žvižduka na račun bjeloruske himne jer su na jučerašnjoj utakmici oni našoj himni zapljeskali, a i one su mi zastave sa sleta zanimljive.
koji igraci imaju zute kartone,pa bi u slucaju da dobiju karton u zenici,odmarali protiv luxemburga?
naravno ,ako sve bude islo po planu u utakmici s bjelorusima,to bi trebalo uciniti
nadam se da se nece ponoviti blazeviceva pogresna odluka iz estonije,kojom nismo odmorili igrace pred baraz,nego su igrali sa zutim kartonima protiv spanije i u prvoj tekmi protiv portugala
ja se ne mogu sjetiti, uopšte, nikako, kad smo mi to ekipe ranga i tipa bjelorusije ovako rutinski otresali 0-2 u gostima. jesmo belgiju 2-4, al' to je potpuno drukčija utakmica gdje se dosta stvari poklopilo...ovdje smo jednostavno bili za klasu bolji i rutinski pobijedili.
svaka čast, kapa dole ako odigramo na istom nivou u utorak, ne sumnjam u još jednu pobjedu.
Sasvim_Obican wrote:Čekajte ljudi, govorimo o utakmici Rumunija - Francuska u kojoj će Francuska morati igrati sa 100 % svojih kapaciteta kako bi praktički ovjerili kartu za Ukrajinu i Poljsku, i kako ne bi strepili od mogućeg dvoboja sa "fanatičnim Bosancima" u Parizu. Mislim da je realno očekivati da će Rumunija na jedvitejade izvući nekakav bodić, ali govoriti o tome da će ona boranija uzeti Francuze u top formi je pomalo neozbiljno. Uostalom, i ako prođu moraju još igrati sa ranjenom Bjelorusijom koja traži bilo kakve bodove i Albanijom željnom dokazivanja. Ne znam po čemu je taj raspored lakši od naše utakmice sa Luksemburgom ?!
Ono čega se ja bojim, a što je napisao i @cyprus je euforija koja uzima maha sve više. Evo sad čitam neka ocjenjivanja na portalima i doslovno su svi igrali "fenomenalno". Treba biti iskren, pa priznati da imamo još puno toga za unaprijediti u igri, a ne odmah zazivati Francuze i govoriti kako ćemo ih oderati na Elizejskim Poljanama. Treba se potpuno koncentrisati na meč sa Bjelorusima u Zenici. Oni su i dalje ekipa koja može uzeti sva tri boda u gostima, a pogotovo treba uzeti u obzir činjenicu da im voda ulazi u uši i da će tražiti sve moguće prilike da nas unište. Sa druge strane, mi smo desetkovani odsustvom prije svega Spahića i Pjanića, što je dodatna opasnost da se dvojcu Mravac - Pandža ( ako budu igrali, jer posotji ona opcija sa Mujdžom ) zalomi nesporazum, a onda smo ledeni.
Uostalom, ne treba se igrati ni sa Lukesmbrugom. Vidjeli smo kako je prošla Bjelorusija kad je na teren poslala rezervnu ekipu.
Nadam se da u Zenici neće biti žvižduka na račun bjeloruske himne jer su na jučerašnjoj utakmici oni našoj himni zapljeskali, a i one su mi zastave sa sleta zanimljive.
nOrMaLaC wrote:Pošto nisam gledao tekmu od početka interesuje me da li su bjeloruski navijači izviždali našu himnu??
poz
Nisu je ni čuli, toliko je tiha bila. A njihova... neki snimak ko da ga je Renome radio.
Ne,ne - njihovu je uživao otpjevao neki operni trio. Vidjeli su se u pozadini, u smokinzima Otpjevali bi oni i našu, ali jbga - ostala je nijema. Tako da smo dobili samo aplauz
nOrMaLaC wrote:Pošto nisam gledao tekmu od početka interesuje me da li su bjeloruski navijači izviždali našu himnu??
poz
Nisu je ni čuli, toliko je tiha bila. A njihova... neki snimak ko da ga je Renome radio.
Ne,ne - njihovu je uživao otpjevao neki operni trio. Vidjeli su se u pozadini, u smokinzima Otpjevali bi oni i našu, ali jbga - ostala je nijema. Tako da smo dobili samo aplauz
poz
Bi, kako je kamera pokazivala igrače, svi smrknuti i nije im do života. Nisu oni sviknuti na umjetnos'.