MeanMachine wrote:fatality wrote:
Koji si ti meni gigant. I sta sad svi trebaju da sjede kuci i kad bajern dodje da im se upisu 3 boda ?
Vidjeli smo na pocetku sezone da ih je dortmund u stanju uzet u svako vrijeme
A i pruzenim partijama u evropi trenutno ja ne vidim nezgodnijeg protivnika od dortmunda (ne znam kakva je roma sad jer su se i oni nest ko uhavizali) ovo sve ostalo od velikih klubova je opasna talasika (ja ne znam kako u sezoni svi kompletno grohnuse ovako)
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Haj' ti "gigant" podebljaj dio mog posta u kojem piše to što tvrdiš da piše

Bayern, kao i svaka druga ekipa, nije nepobjediv i nikad to neće biti, a Dortmund nije jedina ekipa koja ih može pobijediti (samo oko tog "u svako vrijeme" se ne mogu složiti s tobom - prošla sezona je najsvježiji dokaz da je to šuplja priča). Dortmund trenutno svakako jeste nezgodan protivnik (nisam ni napisao da nije), ima još nezgodnih protivnika - nisu jedini, međutim sezona je još mlada i treba sačekati koja ekipa će šta napraviti do kraja sezone. Ja sam u prethodnom postu pisao o dugoročnoj dominaciji Bundesligom što Bayern već decenijama radi i ne vidim koja ekipa ih može smijeniti na toj poziciji u skorije vrijeme (zapravo nikad). Istini za volju, bilo je i sezona kada je Bayern loše igrao i kada neka druga ekipa (u posljednje vrijeme je to BVB) osvoji prvenstvo, međutim Bayern unatoč tome ostaje najbolji klub u Bundesligi i to po svim pokazateljima. Jedino da Bayern napravi jednu deceniju pauzu od fudbala i prepusti drugima da se bore za titulu u Njemačkoj, onda bi možda i bilo šanse da neki drugi klub izađe iz sjene bavarskog fusbalskog velikana
I ovo što pišeš da su "svi veliki evropski klubovi ove godine opasne talašike" mislim da, blago rečeno, veze nema sa stvarnim stanjem. Ako je po tebi Bayernova igra protiv Man City-ja (najbolja igra bilo koje ekipe u LP ove sezone) bila loša onda se ne mogu oteti dojmu da sve posmatraš kroz crno-žute naočale što onda svakako utiče malo i na objektivnost

Osim Bayerna odlično su se do sada pokazali Real Madrid, Atletico Madrid, PSG, pa i Barcelona, tako da tu ima još poneki kandidat za uspješan nastup u Ligi Prvaka ove godine.
Ja ti opet kazem, apsolutno se ne slazem sa onim sto pises(a vrijeme ce pokazat). Ja sam ubijedjen da ce se u bundesu etablirati slicna situacija kao u spaniji gdje ces imati dvije ekipe na istom nivou a ostatak daleko ispod. Evo ako gledamo zadnje 4 godine dodje ti 2:2 u prvenstvima. Ono sto je tacno da je da niko uskoro nece stici bajern sto se tice broja naslova, al da ce bajern (kao do sada) nizati prvenstva, mislim da nece. Pa isto nesta kao real sa ligom sampiona. Ljudi su iskoristili na vrijeme i uzimali titule kada su ostali manje vise plivali u nekoj zabokrecini i sad nose laskavu titulu osvajaca najveceg broja titula. A to sto u skorije vrijeme ligu sampiona osvajaju svakih 10 godina, to je druga stvar (zadnju titulu su uzeli nekad 2001 ako se ne varam).
Ja stvarno mislim da si ti malo naivan (neobjektivan)kad gledas bajern. Pa dortmund je prosle godine isti taj city u sred mancester rastavio na proste faktore, znaci rasuli ih, a 90% isti igraci igrali kao sada. I sta to govori ? Naravno nista. Ne kazem ja da Bajern ne igra super duper, ali sad reci da im na duge staze niko nista nece moci je malo naivno. Pa vidis da se sve mijenja. ko bi mogao zamislit da ce se jedan Mancester ovako boriti samo sto je otisao trener ? U bajerno to nije trener ko je glavni u bajernu je Uli i Rumenigge,al nece ni oni vjecno zivjeti. Bas me ineteresuje kako ce to izgledat kada oni odu (u Dortmundu je to jos Klopp, i sa njim stoji i pada igra, cilj je sad uspostavit takve osnove da se moze i nakon Kloppa nastavit istim tempom)
City nikad nije bio,a niti ce (u skorije vrijeme) biti ozbiljna ekipa, tj. ekipa na osnovu koje mozes nesta reci. Atletiko necu ni spominjat jer im je grupa presmijesna i do sad nisu imali ozbiljan ispit. Real, real je ove sezone nesta toplo hladno, nikad ne znas sta ce te zadesit. Barcelona, jesi ti ozbiljan kad kazes da barecelona u odnosu na zadnje 2-3 godine nije grohnula ? Ja ne znam jel ti pratis tekme samo na livescoru il nekad pogledas i igrace i kretanje istih (govor tijela i tako te atribute). PSG, grupa u kojoj nastupaju ? Ne vidim kako protiv onih ekipa neko nesta moze pokazat, pa da izgube i jedan jedini bod u onoj grupi trebali bi se samoubiti (imaju vise kesa na raspolaganju neko sve tri ekipe zajedno i to x puta vise kesa). Kao sto rekoh, impresivna mi je Roma, a pogotovo jer ih nismo dugo gledali u evropi i volio bih njih vidjet umjesto ove neke sklj ekipe u ovim levatskim grupama, al se nazalost moramo strpiti do slijedece sezone.