Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

MeanMachine

#1876 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

missko wrote: Fora bi bila da je ovaj sudac stao a ne bjezao ko ckapi pa se kucnuli glavama i ono padne ko pokosen.
Najbolji trener danasnjice i jedini nasljednik velikog SAF-a samo sto ce karijeru garditi u BvB-u, ima isti zadatak kao SAF kad je dosao utuvio je sebi u glavu da mora prestici Liverpul a sada Klop ima zadatak da BvB prestigne Bayerrna.
Pretpostavljam da si mislio na nešto poput ovog :lol:

Image

Šalu na stranu, iako zaista cijenim Kloppa kao fudbalskog stručnjaka (najboljeg aktivnog kojeg Njemačka trenutno ima) daleko je on još od toga da bude na nivou jednog Fergusona, ali svakako ima još dovoljno vremena da dođe na taj nivo. Ipak, ono što je Fergusonu pošlo za rukom pa je promjenio poredak klubova u Engleskoj ligi u korist Man Utd, to Klopp (ali ni bilo ko drugi) u Bundesligi neće uspjeti, jer previše je Bayern jak i učvršćen kao najjači njemački klub da bi se tako nešto moglo desiti. Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
fatality

#1877 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by fatality »

MeanMachine wrote:
missko wrote: Fora bi bila da je ovaj sudac stao a ne bjezao ko ckapi pa se kucnuli glavama i ono padne ko pokosen.
Najbolji trener danasnjice i jedini nasljednik velikog SAF-a samo sto ce karijeru garditi u BvB-u, ima isti zadatak kao SAF kad je dosao utuvio je sebi u glavu da mora prestici Liverpul a sada Klop ima zadatak da BvB prestigne Bayerrna.
Pretpostavljam da si mislio na nešto poput ovog :lol:

Image

Šalu na stranu, iako zaista cijenim Kloppa kao fudbalskog stručnjaka (najboljeg aktivnog kojeg Njemačka trenutno ima) daleko je on još od toga da bude na nivou jednog Fergusona, ali svakako ima još dovoljno vremena da dođe na taj nivo. Ipak, ono što je Fergusonu pošlo za rukom pa je promjenio poredak klubova u Engleskoj ligi u korist Man Utd, to Klopp (ali ni bilo ko drugi) u Bundesligi neće uspjeti, jer previše je Bayern jak i učvršćen kao najjači njemački klub da bi se tako nešto moglo desiti. Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
Koji si ti meni gigant. I sta sad svi trebaju da sjede kuci i kad bajern dodje da im se upisu 3 boda ?
Vidjeli smo na pocetku sezone da ih je dortmund u stanju uzet u svako vrijeme
A i pruzenim partijama u evropi trenutno ja ne vidim nezgodnijeg protivnika od dortmunda (ne znam kakva je roma sad jer su se i oni nest ko uhavizali) ovo sve ostalo od velikih klubova je opasna talasika (ja ne znam kako u sezoni svi kompletno grohnuse ovako)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
BHF_Manijak

#1878 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Najveca je fora kod ovog gif-a iznad, kad nakon te utakmice reporteer Sport1-a ili Sky-a, ne sjecam se, uzima izjavu od trenera na kraju tekme, dirnu trenera rukom i pita ga "zasto niste pali?". :lol: :mrgreen: Sjeca se ko? :mrgreen:
MeanMachine

#1879 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

fatality wrote: Koji si ti meni gigant. I sta sad svi trebaju da sjede kuci i kad bajern dodje da im se upisu 3 boda ?
A i pruzenim partijama u evropi trenutno ja ne vidim nezgodnijeg protivnika od dortmunda (ne znam kakva je roma sad jer su se i oni nest ko uhavizali) ovo sve ostalo od velikih klubova je opasna talasika (ja ne znam kako u sezoni svi kompletno grohnuse ovako)

Haj' ti "gigant" podebljaj dio mog posta u kojem piše to što tvrdiš da piše :-) Bayern, kao i svaka druga ekipa, nije nepobjediv i nikad to neće biti, a Dortmund nije jedina ekipa koja ih može pobijediti (samo oko tog "u svako vrijeme" se ne mogu složiti s tobom - prošla sezona je najsvježiji dokaz da je to šuplja priča). Dortmund trenutno svakako jeste nezgodan protivnik (nisam ni napisao da nije), ima još nezgodnih protivnika - nisu jedini, međutim sezona je još mlada i treba sačekati koja ekipa će šta napraviti do kraja sezone. Ja sam u prethodnom postu pisao o dugoročnoj dominaciji Bundesligom što Bayern već decenijama radi i ne vidim koja ekipa ih može smijeniti na toj poziciji u skorije vrijeme (zapravo nikad). Istini za volju, bilo je i sezona kada je Bayern loše igrao i kada neka druga ekipa (u posljednje vrijeme je to BVB) osvoji prvenstvo, međutim Bayern unatoč tome ostaje najbolji klub u Bundesligi i to po svim pokazateljima. Jedino da Bayern napravi jednu deceniju pauzu od fudbala i prepusti drugima da se bore za titulu u Njemačkoj, onda bi možda i bilo šanse da neki drugi klub izađe iz sjene bavarskog fusbalskog velikana :thumbup:

I ovo što pišeš da su "svi veliki evropski klubovi ove godine opasne talašike" mislim da, blago rečeno, veze nema sa stvarnim stanjem. Ako je po tebi Bayernova igra protiv Man City-ja (najbolja igra bilo koje ekipe u LP ove sezone) bila loša onda se ne mogu oteti dojmu da sve posmatraš kroz crno-žute naočale što onda svakako utiče malo i na objektivnost :thumbup: Osim Bayerna odlično su se do sada pokazali Real Madrid, Atletico Madrid, PSG, pa i Barcelona, tako da tu ima još poneki kandidat za uspješan nastup u Ligi Prvaka ove godine.
fatality

#1880 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by fatality »

MeanMachine wrote:
fatality wrote: Koji si ti meni gigant. I sta sad svi trebaju da sjede kuci i kad bajern dodje da im se upisu 3 boda ?

Haj' ti "gigant" podebljaj dio mog posta u kojem piše to što tvrdiš da piše :-) Bayern, kao i svaka druga ekipa, nije nepobjediv i nikad to neće biti, a Dortmund nije jedina ekipa koja ih može pobijediti (samo oko tog "u svako vrijeme" se ne mogu složiti s tobom - prošla sezona je najsvježiji dokaz da je to šuplja priča). Dortmund trenutno svakako jeste nezgodan protivnik (nisam ni napisao da nije), ima još nezgodnih protivnika - nisu jedini, međutim sezona je još mlada i treba sačekati koja ekipa će šta napraviti do kraja sezone. Ja sam u prethodnom postu pisao o dugoročnoj dominaciji Bundesligom što Bayern već decenijama radi i ne vidim koja ekipa ih može smijeniti na toj poziciji u skorije vrijeme (zapravo nikad). Istini za volju, bilo je i sezona kada je Bayern loše igrao i kada neka druga ekipa (u posljednje vrijeme je to BVB) osvoji prvenstvo, međutim Bayern unatoč tome ostaje najbolji klub u Bundesligi i to po svim pokazateljima. Jedino da Bayern napravi jednu deceniju pauzu od fudbala i prepusti drugima da se bore za titulu u Njemačkoj, onda bi možda i bilo šanse da neki drugi klub izađe iz sjene bavarskog fusbalskog velikana :thumbup:

I ovo što pišeš da su "svi veliki evropski klubovi ove godine opasne talašike" mislim da, blago rečeno, veze nema sa stvarnim stanjem. Ako je po tebi Bayernova igra protiv Man City-ja (najbolja igra bilo koje ekipe u LP ove sezone) bila loša onda se ne mogu oteti dojmu da sve posmatraš kroz crno-žute naočale što onda svakako utiče malo i na objektivnost :thumbup: Osim Bayerna odlično su se do sada pokazali Real Madrid, Atletico Madrid, PSG, pa i Barcelona, tako da tu ima još poneki kandidat za uspješan nastup u Ligi Prvaka ove godine.
Ja ti opet kazem, apsolutno se ne slazem sa onim sto pises(a vrijeme ce pokazat). Ja sam ubijedjen da ce se u bundesu etablirati slicna situacija kao u spaniji gdje ces imati dvije ekipe na istom nivou a ostatak daleko ispod. Evo ako gledamo zadnje 4 godine dodje ti 2:2 u prvenstvima. Ono sto je tacno da je da niko uskoro nece stici bajern sto se tice broja naslova, al da ce bajern (kao do sada) nizati prvenstva, mislim da nece. Pa isto nesta kao real sa ligom sampiona. Ljudi su iskoristili na vrijeme i uzimali titule kada su ostali manje vise plivali u nekoj zabokrecini i sad nose laskavu titulu osvajaca najveceg broja titula. A to sto u skorije vrijeme ligu sampiona osvajaju svakih 10 godina, to je druga stvar (zadnju titulu su uzeli nekad 2001 ako se ne varam).

Ja stvarno mislim da si ti malo naivan (neobjektivan)kad gledas bajern. Pa dortmund je prosle godine isti taj city u sred mancester rastavio na proste faktore, znaci rasuli ih, a 90% isti igraci igrali kao sada. I sta to govori ? Naravno nista. Ne kazem ja da Bajern ne igra super duper, ali sad reci da im na duge staze niko nista nece moci je malo naivno. Pa vidis da se sve mijenja. ko bi mogao zamislit da ce se jedan Mancester ovako boriti samo sto je otisao trener ? U bajerno to nije trener ko je glavni u bajernu je Uli i Rumenigge,al nece ni oni vjecno zivjeti. Bas me ineteresuje kako ce to izgledat kada oni odu (u Dortmundu je to jos Klopp, i sa njim stoji i pada igra, cilj je sad uspostavit takve osnove da se moze i nakon Kloppa nastavit istim tempom)
City nikad nije bio,a niti ce (u skorije vrijeme) biti ozbiljna ekipa, tj. ekipa na osnovu koje mozes nesta reci. Atletiko necu ni spominjat jer im je grupa presmijesna i do sad nisu imali ozbiljan ispit. Real, real je ove sezone nesta toplo hladno, nikad ne znas sta ce te zadesit. Barcelona, jesi ti ozbiljan kad kazes da barecelona u odnosu na zadnje 2-3 godine nije grohnula ? Ja ne znam jel ti pratis tekme samo na livescoru il nekad pogledas i igrace i kretanje istih (govor tijela i tako te atribute). PSG, grupa u kojoj nastupaju ? Ne vidim kako protiv onih ekipa neko nesta moze pokazat, pa da izgube i jedan jedini bod u onoj grupi trebali bi se samoubiti (imaju vise kesa na raspolaganju neko sve tri ekipe zajedno i to x puta vise kesa). Kao sto rekoh, impresivna mi je Roma, a pogotovo jer ih nismo dugo gledali u evropi i volio bih njih vidjet umjesto ove neke sklj ekipe u ovim levatskim grupama, al se nazalost moramo strpiti do slijedece sezone.
nKrkan

#1881 Re: Borussia Dortmund

Post by nKrkan »

Kakav je strateg ovaj Klop volio bi ga jedan dan na klupi Elfa . Kad vidim kako Low (slab) uništava Njemačku plače mi se i jos kad vidim Mertesakera u igri :-)
Partijaner

#1882 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

nKrkan wrote:Kakav je strateg ovaj Klop volio bi ga jedan dan na klupi Elfa . Kad vidim kako Low (slab) uništava Njemačku plače mi se i jos kad vidim Mertesakera u igri :-)
Ne volim ni ja modnog gurua, zato sto se vise bazira na ofanzivnim zadacima a defanzivu zanemaruje, a bilo bi steta da ova mlada generacija ne osvoji svjetsko prvenstvo. Ako misle osvojiti mora dobro proraditi na odbrani.
nKrkan

#1883 Re: Borussia Dortmund

Post by nKrkan »

Partijaner wrote:
nKrkan wrote:Kakav je strateg ovaj Klop volio bi ga jedan dan na klupi Elfa . Kad vidim kako Low (slab) uništava Njemačku plače mi se i jos kad vidim Mertesakera u igri :-)
Ne volim ni ja modnog gurua, zato sto se vise bazira na ofanzivnim zadacima a defanzivu zanemaruje, a bilo bi steta da ova mlada generacija ne osvoji svjetsko prvenstvo. Ako misle osvojiti mora dobro proraditi na odbrani.
Ma uništi ih Mertesaker
fatality

#1884 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

pa dovoljan ti je primjer mainz. Lik ih preuzeo 2001 godine i odma bili 4. Prije toga su negdje u sredini druge lige tabirili. Sto je najjace dvije godine zaredom (znaci u prve dvije godine kada ih je preuzeo) samo ga je gol razlika dijelila od uspona u prvu ligu- i to u prvoj sezoni kao trener !!!. Kao fudbaler nije bio nest, to i sam kaze, ali brate kao trener je zvijer samo takva. I tu se bojim da se dortmundu ne desi da ovise previse o njemu, jer mislim da on ode u skorije vrijeme sve bi se srusilo. U slucaju da ostane jos koju godinu, mogla bi se fina podloga napravit (svaka cast watzkeu, al bez kloppa bi dortmund i dalje tabirio po sredini prve lige)
halavjesim

#1885 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

Najveci trener svih vremena Sir.Dr.Klopp produzio ugovor do 2018.najbolja vijest u zadnjih pola godine koju sam cuo :-D

Idemo po rekorde idemo pisati historiju Fudbala u Dortmundu!
Itakoto

#1886 Re: Borussia Dortmund

Post by Itakoto »

halavjesim wrote:Najveci trener svih vremena Sir.Dr.Klopp produzio ugovor do 2018.najbolja vijest u zadnjih pola godine koju sam cuo :-D

Historiju? Ne gine vam drugo mjesto u BL u tih preostalih 5 godina s Kloppom. :oops:
halavjesim

#1887 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

Ove godine smo narucili kobasice iz Bavarske za proslavu titule,a Ulli je rekao ponijet rostilj na dernek :lol:
Naravno ako doceka titulu na slobodi,posto ima nekih problema sa porezom :lol:
PriNc_ba

#1888 Re: Borussia Dortmund

Post by PriNc_ba »

volim fkt dortmund koliko i united cak mi je dortmund i drazi za nijansu ali mislim da ukoliko moyes u unitedu u naredne 2 sezone ne bude osvajao trofeje on leti sigurno iz kluba a po meni trenutno jedini na planeti koji bi mogao voditi crvene djavole je klopp. ne znam ko bi onda mogao da odrzi ovu danasnju dortmundovu igru ali united realno uhavizati moze samo klopp i niko vise. svaka cast svim trofejnim trenerima ali oni su uvijek mogli voditi samo odredjeni tip klubova gdje ima previse zvijezdica i gdje u ligi nemaju vise od 2 konkurenta za titulu i tu se onda kurcili do iznemoglosti :D

iskreno , volio bih da klopp ima svoju dugogodisnju eru ili u dortmundu ili u unitedu :) samo da pokaze da ja majstor za sve ove ostale ;)
missko

#1889 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

Ova vrsta trenera kao Klop treba da djeluje na svom govornom podrucju jer je emotivan i agresivan i tesko bi mu bilo da se mora izrazavati na stranom jeziku. Mislim da nema razloga napustati BvB

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
veella

#1890 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

halavjesim wrote:Najveci trener svih vremena Sir.Dr.Klopp produzio ugovor do 2018.najbolja vijest u zadnjih pola godine koju sam cuo :-D

Samo da se kratko javim i kazem da sam pre pre pre pre pre presretan ovom vijescu.... Danke Herr Klopp :thumbup:
halavjesim

#1891 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

Eh sad jos naci adekvatnu zamjenu za lewu, Kagawa da se vrati u Januaru i da Gundo produzi ugovor i 2013 god. ce biti fantasticna :-D
Last edited by halavjesim on 31/10/2013 09:13, edited 1 time in total.
halavjesim

#1892 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

.
veella

#1893 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

halavjesim wrote:Eh sad jos naci adekvatnu zamjenu za lewu, Kagawa da se vrati u Januaru i da Gundo produzi ugovor i 2013 god. ce biti fantasticna :-D
Klopp ce od invalida napraviti fudbalera :D :thumbup:
halavjesim

#1894 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

veella wrote:
halavjesim wrote:Eh sad jos naci adekvatnu zamjenu za lewu, Kagawa da se vrati u Januaru i da Gundo produzi ugovor i 2013 god. ce biti fantasticna :-D

Bas tako,nisu vise uopste bitna imena,bitno je ko im je trener a oni ce vec postati fantasticni igraci.
Vella druze ima li kakvih naznaka da ce prestati ovaj odljev nasih najboljih igraca?da prestanemo vise strahovati da nam najbolji igraci napustaju klub.
Gandalf

#1895 Re: Borussia Dortmund

Post by Gandalf »

Bitno je da ni odlazak glavnih igrača ne umanjuje snagu kluba na terenu, niko nije nezamjenjiv, ko god ide samo radi para, za godinu-dvije ga se u klubu koji ga je kupio niko neće ni sjećati, teško je uspostaviti ovakav sistem vrijednosti kakav ima Borussija, svi bi rezultatet odmah i po svaku cijenu, međutim radom i planiranjem se može postići odličan rezultat, ne mora se uvijek izvaliti 300 miliona
veella

#1896 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

halavjesim wrote:
veella wrote:

Bas tako,nisu vise uopste bitna imena,bitno je ko im je trener a oni ce vec postati fantasticni igraci.
Vella druze ima li kakvih naznaka da ce prestati ovaj odljev nasih najboljih igraca?da prestanemo vise strahovati da nam najbolji igraci napustaju klub.
Sa Kloppom na celu i navijacima kakve ima BVB ne treba strahovati. Ja ne strahujem ja sam ponosan sto sam BVB fan :thumbup:
Javit cu se sutra sa tekme direktno, volio bi da i vi mozete samnom...
halavjesim

#1897 Re: Borussia Dortmund

Post by halavjesim »

Ne strahujem drug ni ja,ali ako zelimo da budemo u top 5(a ubjedjen sam da mozemo sa Doktorom na klupi) u europi,potrebno je i da prekinemo sa politikom odlaska najvecih zvijezda.
Ja sam uvijek druze moj ponosan i kada smo se vadili protiv Stutgarta jer malo je falilo da ispadnemo iz lige ,pa do dana kada smo postali apsolutni hit u svijetu,ne samo u europi.
A ako Bog da doce i taj dan da moja noga zakoraci u hram fudbala i gledam utakmicu uzivo....javi se obavezno drug prenesi nam barem dio atmosfere da uzivamo svi kojima je BVB u :srce:
missko

#1898 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

Za 5 minuta dodjose stvari na svoje mjesto, zao mi Vede bar da je on jedan zabio
SaNsEo

#1899 Re: Borussia Dortmund

Post by SaNsEo »

ja sto Lewa trpa evo 8 u ovoj sezoni , jedino mi zao sto je presao Ibisevica sad na listi strelaca, ja suplje li odbrane
BHF_Manijak

#1900 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Kakva je zvijer ovaj Reus! Kakva asistencija za Lewandowskog! :shock: :shock: :shock:
Post Reply