Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Alfons Kauders

#1876 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote: Dakle samo da kazem da prvo treba uzeti tebi platu kolika god da je i gdje god da radis jer si po citave dane na forumu.
pa ja sam na forumu samo dok radim - cisto da podjebavam narod, ko sto neko zapali da se opusti, tako ja pricam s tobom... :D
A drugo da znas ista o tome sto pricas, a ne znas kao sto vidim, znao bi da se topli obrok ne dobija za dan kada si na terenu i DA svi ljudi koji su na terenu dobijaju dnevnicu svugdje na svijetu jer taj covjek zaradi svaku svoju marku na tom terenu vozeci hrpu ljudi i rizikujuci na nasim bosanskim kaldrmama svoj zivot a odgovara za zivote drugih i naravno van kuce je i treba i da jede i odvojen je od svoje porodice itd itd, ali bespredmetno je nekom objasnjavati nesto sto ne moze shvatiti a nemam namjeru drzati besplatno lekcije neznalicama.
dobro ba, primas se ko saucesce... :D eto priznajem, masinovodje imaju dnevnice od 48 maraka, zaradjuju dvije i kusur milje mjesecno... 100% si u pravu... :D neko tvoj vozi hitnu ili sta vec, pa ti bed... mada ne znam kakva je hitna na federalnom nivou, zdravstvo je inace kantonalno, al nejse...

i et ti jos dijelis lekcije neznalicama... i usput hoces da otimas tudju platu... :D imas li jos kakvih problema/zelja u zivotu? :D
Alfons Kauders

#1877 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Fakat koji klinac sam išao na faks... trebao sam biti vozač :-D Dobivao bih i dnevnice na konto svog osnovnog posla :-)
ma jok, izracunaj malo... :D milja i dvjesto dnevnica mjesecno... plata oko milje... ali prema ovom sto sam veceras cuo, a nisam naucio ni na faksu ni u pet firmi koje sam promijenio, ispada da sam sebi tankas gorivo... :D jos na kraju mjeseca imas minusa onda... :-)
bihac-x

#1878 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by bihac-x »

Lekcije ne djelim sabanima besplatno al eto hajd recimo da si kao interesantan pa cu se nasmijati ha-ha-ha :lol:
Problem ima onaj ko ima 14 000 postova na nekom forumu ja mislim mozda i grijesim nemam pojma kao sto sad prvi put cujem za fakultete koje ljudi zavrse a ne cuju da postoji nesto sto se zove dnevnica :-?
Hemel

#1879 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Hemel »

ako imate od cega isplacujte i po 100 KM-ova. zemlja je duboko zaglibila da ne kazem u *urcu i ja se cudim do kada ce ovo trajati da mozete i osnovnu platu isplatiti. ko ce vam obezbijediti ta sredstva.
budzetski korisnici i njima pri sisi uzimaju od najugrozenijih kategorija(penzioneri, invalidi...) da bi imali sebi isplatiti enormne licne dohotke (u poredjenju sa privredom i socijalnim kategorijama).

p.s. smanjite malo dozivljaj sa tim dnevnicama, regresima, toplim obrocima...i drugim privilegijama. u europi (ovdje gdje sam ja) opstine, kantoni(provincije) nemaju svoja auta a kamo li sofere, radnici putuju i po 70-100 km na posao. niko nema topli obrok (ako si sta ponio i pojest ces ako nisi, gladuj), regres, dnevnice. plata ti je to i uzmi ili ostavi.

p.p.s. uvijek ima ona solucija da promijenis radno mjesto ako ti se ne svidja. koliko radnika radi za neke bijedne plate, koliko ih radi da ne zna ni kada je bila zadnja plata...a vi bi se bunili sto su vam smanjili dnevnice.
ultima_palabra

#1880 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Fakat koji klinac sam išao na faks... trebao sam biti vozač :-D Dobivao bih i dnevnice na konto svog osnovnog posla :-)
ma jok, izracunaj malo... :D milja i dvjesto dnevnica mjesecno... plata oko milje... ali prema ovom sto sam veceras cuo, a nisam naucio ni na faksu ni u pet firmi koje sam promijenio, ispada da sam sebi tankas gorivo... :D jos na kraju mjeseca imas minusa onda... :-)
Pa trebao bih tražiti da primam dnevnicu za svaki dan koji sam u kancelariji :D Zauzvrat ću sam plaćati papir i ostali uredski materijal :lol:
bihac-x

#1881 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by bihac-x »

Hemel wrote:ako imate od cega isplacujte i po 100 KM-ova. zemlja je duboko zaglibila da ne kazem u *urcu i ja se cudim do kada ce ovo trajati da mozete i osnovnu platu isplatiti. ko ce vam obezbijediti ta sredstva.
budzetski korisnici i njima pri sisi uzimaju od najugrozenijih kategorija(penzioneri, invalidi...) da bi imali sebi isplatiti enormne licne dohotke (u poredjenju sa privredom i socijalnim kategorijama).

p.s. smanjite malo dozivljaj sa tim dnevnicama, regresima, toplim obrocima...i drugim privilegijama. u europi (ovdje gdje sam ja) opstine, kantoni(provincije) nemaju svoja auta a kamo li sofere, radnici putuju i po 70-100 km na posao. niko nema topli obrok (ako si sta ponio i pojest ces ako nisi, gladuj), regres, dnevnice. plata ti je to i uzmi ili ostavi.

p.p.s. uvijek ima ona solucija da promijenis radno mjesto ako ti se ne svidja. koliko radnika radi za neke bijedne plate, koliko ih radi da ne zna ni kada je bila zadnja plata...a vi bi se bunili sto su vam smanjili dnevnice.
Ma ja neka covjek vozi 16 sati dnevno dzaba i jos gladuje uz to da bi ti bio zadovoljan.
Alfons Kauders

#1882 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote:Lekcije ne djelim sabanima besplatno al eto hajd recimo da si kao interesantan pa cu se nasmijati ha-ha-ha :lol:
Problem ima onaj ko ima 14 000 postova na nekom forumu ja mislim mozda i grijesim nemam pojma kao sto sad prvi put cujem za fakultete koje ljudi zavrse a ne cuju da postoji nesto sto se zove dnevnica :-?
ti ne bi lekcije mogao dijeliti ni djeci od 12 godina... :D i ona bi te ispreskakala... :D
Hemel

#1883 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Hemel »

bihac-x wrote:
Hemel wrote:ako imate od cega isplacujte i po 100 KM-ova. zemlja je duboko zaglibila da ne kazem u *urcu i ja se cudim do kada ce ovo trajati da mozete i osnovnu platu isplatiti. ko ce vam obezbijediti ta sredstva.

Ma ja neka covjek vozi 16 sati dnevno dzaba i jos gladuje uz to da bi ti bio zadovoljan.
ja se izvinjavam ali tek sada vidim da vi radite za dzaba. :cry:
Alfons Kauders

#1884 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa trebao bih tražiti da primam dnevnicu za svaki dan koji sam u kancelariji :D Zauzvrat ću sam plaćati papir i ostali uredski materijal :lol:
ma 'ta ces u kancelariji, radi od kuce... :D za svaki izlazak do trafike ili pekare imas dnevnicu :D
ultima_palabra

#1885 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:ma 'ta ces u kancelariji, radi od kuce... :D za svaki izlazak do trafike ili pekare imas dnevnicu :D
Fakat, izlažem se opasnosti... čopori lutalica ordiniraju gradom :D
Alfons Kauders

#1886 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:ma 'ta ces u kancelariji, radi od kuce... :D za svaki izlazak do trafike ili pekare imas dnevnicu :D
eto vidis... :D ima ih i kod mene ovdje, kontam traziti beneficirani staz... :D
bihac-x

#1887 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by bihac-x »

Hemel wrote:
Ne radimo dzabe, ali idemo na sluzbeni put dzabe i uz to jos dajemo platu i placamo tastature nekima sto po citav dan radno vrijeme provedu na forumu.
I naravno placamo raskosan zivot vlastodrzaca.
ultima_palabra

#1888 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:
eto vidis... :D ima ih i kod mene ovdje, kontam traziti beneficirani staz... :D
Atakuju na pošteno zarađeni topli obrok :-D A tek prevoz... moraću madnerovog audija posuditi da me preveze do pekare :D
Hemel

#1889 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Hemel »

bihac-x wrote:
Hemel wrote:
Ne radimo dzabe, ali idemo na sluzbeni put dzabe i uz to jos dajemo platu i placamo tastature nekima sto po citav dan radno vrijeme provedu na forumu.
I naravno placamo raskosan zivot vlastodrzaca.
izvini zemljace ali sve si pobrkao...i pravo na dnevnice i ko koga placa i ko ne bi dobio placu da mu ovaj ne zaradi :-)
Alfons Kauders

#1890 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote: Atakuju na pošteno zarađeni topli obrok :-D A tek prevoz... moraću madnerovog audija posuditi da me preveze do pekare :D
jest vala... i jos samo 16km topli... :D sta insan moze uzeti na te pare u pekari na ovoj skupoci? :D

btw... zar on, supak, :D ne rece neki dan da je insigniu pazario? :D vec razbio haman, pa audi opet :D

odo ja spavat, stedim tastaturu... da mi bihac-x ne mora kupovati novu :D
Better Man

#1891 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Better Man »

bihac-x wrote:
Better Man wrote:Upravo tako! Uredba je Vladina i odnosi se na Vladu i njihovu administraciju i nema veze sa bilo kojim preduzecem, bankom i sl.
Ima veze sa preduzecima u vecinskom drzavnom vlasnistvu i u njima se od juce primjenjuje a tu spadaju i vozaci kamiona u Energoivestu i vozaci lokomotive u Zeljeznicama ........ u glavnom odluka je sramotna i ne postoji opravdanje za tako nesto.
To su ona preduzeca u vecinskom drzavnom vlasnistvu gdje prosjecna plata 2 milje KM!
CaCO3

#1892 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by CaCO3 »

Better Man wrote:
To su ona preduzeca u vecinskom drzavnom vlasnistvu gdje prosjecna plata 2 milje KM!
A koja je to ?
Ta postoji izgleda samo u tvojoj glavi jer eto kazu da su najvece palte u Telekomu a prosjecna im je 1400 KM !?
Neka se Niksic manje debljaci po restoranima vise ce se ustediti nego sto se najnizim slojevima radnicke klase odbija od usta. I neka manje kupuje zlatnih trenerki :D
Alfons Kauders

#1893 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

CaCO3 wrote:
Better Man wrote:
A koja je to ?
Ta postoji izgleda samo u tvojoj glavi jer eto kazu da su najvece palte u Telekomu a prosjecna im je 1400 KM !?
Neka se Niksic manje debljaci po restoranima vise ce se ustediti nego sto se najnizim slojevima radnicke klase odbija od usta. I neka manje kupuje zlatnih trenerki :D
znaci "najnizi slojevi radnicke klase" rade u telecomu i vladinim agencijama? :D mozda da rudarima oduzmemo vozove? :D
madner

#1894 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

CaCO3 wrote:
Better Man wrote:
A koja je to ?
Sa ili bez toplog obroka?

Better je drzavni sluzbenik, on sa VSS ne dogura do prosjeka :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1895 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by prljavi Hare »

Alfons Kauders wrote:
CaCO3 wrote:
Better Man wrote:
A koja je to ?
znaci "najnizi slojevi radnicke klase" rade u telecomu i vladinim agencijama? :D mozda da rudarima oduzmemo vozove? :D
Pa zar imaju vozove?Svoje vozove? :? :shock:
Nedopustivo! :oops:
detroit-mercy

#1896 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by detroit-mercy »

bihac-x wrote:Lekcije ne djelim sabanima besplatno al eto hajd recimo da si kao interesantan pa cu se nasmijati ha-ha-ha :lol:
Izvini jaro ali mene firma kada posalje u Njemacku ili Mexico, nemam nikakve dnevnice, nego regularna plata. Naravno da ti plate hotel i troskove hrane ali to je zato sto ostajes po dvije tri sedmice. I kakav odvojeni zivot i tako to, to je izmisljeno da se klepa lova :D. Vozac je vozac i u opisu posla mu je da vozi :D .
Better Man

#1897 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Better Man »

CaCO3 wrote:
Better Man wrote:
A koja je to ?
Telekom, Elektroprivreda i sl. Uredba o sluzbenim putovanjima se odnosi samo na budzetske korisnike koji se finansiraju iz budzeta koji usvaja Vlada, a ne na one koji se finansiraju od svoje zarade.
SA 071

#1898 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by SA 071 »

Alfons Kauders wrote:
SA 071 wrote:Ma ja sam radio i za privatnika i za drzavu. Dobijao sam dnevnice i TO i regres i tamo i tamo. Posao mi je takav da dosta putujem. Nije mi plata veca zbog takvog posla, ali zato mi dnevnica dodje kao kompenzacija sto me nema kuci danima. Ovako, sta ja imam od ovih promjena? Sta drzava ima od ovih promjena? Niko nista, ni ja ni drzava. Ali ima onaj ko mi isplacuje dnevnice. Da mi povecaju platu zato sto mi je takav posao ok. Ali...

To sto ti nemas nista od ovoga, zao mi je. Ali ako je tebi krava crkla, neka crkne svima, je li? Pravi si "bosnjo". Mozda i nisi Bosnjak, ali "bosnjo" jesi pravi...
ja sam prezadovoljan svojim primanjima i ujedno sam prezadovoljan sto ce se manje mojih poreza trositi na dnevnice vladinih sluzbenika

tebi niko ne brani da svake hefte uplatis po jednu dnevnicu za njih ako hoces da se solidarises - ja necu
P.S. Ja znam jednog vozaca koji je u proslom sazivu vozao jednog kantonalnog ministra. Taj vozac nije ni slican onome kojeg si ti opisao. I to je problem nasih krtkovidih i ogranicenih ljudi. Uklapaju se u stereotipe, pa sve trpaju u isti kos. Ima i takvih vozaca kakvog si ti opisao. Ipak ovaj jadnik je trazio drugi posao ali izbila kriza pa morao ostati kod ovog ministra. A on ga je jebo na sve nacine, radio po 12 sati, vozi ga u 8 navece na prijem i cekaj ga 2-3 sata ispred dok ovaj ne zavrsi, bez da igdje smije maknuti i sl. Ja ne mislim da ovaj nije zaradjivao svoju platu. Naprotiv, bio je malo placen...

P.P.S. I da ovo ce se odnositi i na univerzitetske profesore i na sve druge...
dobro, na sve... osim mene... i bilo koga od moje rodbine... i raje... jer niko od njih nije uposlenik vlade fbih i njenih ministarstava... zanimljiva definicija svih, jel tako?
Ima stara narodna "nekome lakse utjerati metar u guzicu nego cm u glavu". I kao da je skrojena za tebe.
Poenta je da nema drzava nista od toga sto ce svi oni koji nisu budzetski korisnici smanjiti TO, dnevnice, regres i sl. Te pare ce se izbiti radnicima iz dzepa, a ostace vlasnicima. Aplauz za socijaldemokrate. A ti koji su na budzetu vec imaju topli obrok manji tj. oko 8 KM. Oni uglavnom ne idu na putovanja, osim sefova koji ce sebi to namiriti kroz neku komisiju. Ali ce najebati ljudi koji rade u privatnim firmama koje su dosada to placale i u firmama sa drzavnim kapitalom ali koje nemaju nikakve veze sa budzetom, pa tako ni sa porezima uzetim od svih nas, pa i takvih samozivih i sebicnih kao sto si ti.
SA 071

#1899 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by SA 071 »

Better Man wrote:
CaCO3 wrote:
Better Man wrote:
A koja je to ?
Telekom, Elektroprivreda i sl. Uredba o sluzbenim putovanjima se odnosi samo na budzetske korisnike koji se finansiraju iz budzeta koji usvaja Vlada, a ne na one koji se finansiraju od svoje zarade.
Ne. I prosla uredba kada su dnevnicu skinuli na 48 KM se odnosila na budzetske korisnike, ali su je svi primjenili bez razlike.

Preduzeca u vecinskom vlasnistvu su i druga neka u kojima ljudima placaju minimalac i daju max TO, ili ona u kojima im doprinose ne placaju uopste. A takvih je puno vise u odnosu na nekoliko njih kao sto su BHT, EP i sl.

Na kraju krajeva, nemaju svi u BHT 3000 KM. To imaju oni sto sjede u kanc i nigdje ne idu ili ako idu, idu vani pa im je dnevnica 100-150 KM. Ali oni koji dobiju ispod 1.000, e takve salju na put po lijepoj nasoj. I takvi ce uglavnom dobiti po usima.

Ali kako objasniti ljudima kojima je svijest i stav izgradila partijska FTV jos iz predizbornog perioda?
Alfons Kauders

#1900 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

SA 071 wrote: Ima stara narodna "nekome lakse utjerati metar u guzicu nego cm u glavu". I kao da je skrojena za tebe.
Poenta je da nema drzava nista od toga sto ce svi oni koji nisu budzetski korisnici smanjiti TO, dnevnice, regres i sl. Te pare ce se izbiti radnicima iz dzepa, a ostace vlasnicima. Aplauz za socijaldemokrate. A ti koji su na budzetu vec imaju topli obrok manji tj. oko 8 KM. Oni uglavnom ne idu na putovanja, osim sefova koji ce sebi to namiriti kroz neku komisiju. Ali ce najebati ljudi koji rade u privatnim firmama koje su dosada to placale i u firmama sa drzavnim kapitalom ali koje nemaju nikakve veze sa budzetom, pa tako ni sa porezima uzetim od svih nas, pa i takvih samozivih i sebicnih kao sto si ti.
sve ok, samo objasni odakle ti to da ce privatni sektor kresati bilo sta? odluka se ne odnosi na nas, kraj price... :D ako tvrdis suprotno, a tvrdis, onda bujrum - fino to i dokazi... :D ako mozes, a naravno da ne mozes :D

usput, vrijedjanje i pljuvanje nisu argumenti, pa ih zadrzi za sebe ako vec nemas sta reci, a ocito nemas... :D lako je glumiti mangupa iza ekrana :D
Post Reply