Znam ja to gledam i sam, ali jbg ja ti nisam ni rekao da Zlatko zna sta radi. Cekam da vidim sta je smislio... evo ima 5 mjesecipanorama wrote:Istina, ništa od Tripolija ali zato imamo već duže vrijeme pravi Diznilend.patria wrote: Nema nista od Tripolija.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
patria
#1876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Nass
#1877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Anyone?Nass wrote:Mozda:
Dodiku i Covicu ne odgovara ovako jak SDP pred predstojece ustavne promjene, i opcenito vezano za planove slabljenja drzave i ukidanje sudova i slicno. Dodik je cak danas izjavio da je RS vaznija od EU. Dakle, cilj je jos otprije izbora oformiti treci entitet i jacati entitete na racun drzave. Smeta SDP.
Mozda je cilj navesti SDP da pokusa formirati Dom Naroda, a onda sabotirati taj proces na sve nacine (preko CIK-a, OHR-a, kupovanja nekih od 6 delegata u hrvatskom klubu u DN) kako bi konstituiranje propalo. Sto im moze vrlo lako uspjeti ako i Dodik i Covic uloze ogromne pare u to. Slijedeci korak je vanredni izbori za Federaciju. Tu kontaju da bi agresivnom kampanjom, koja zapravo vec traje 5 mjeseci, mogli izbaciti SDP iz igre. Cime se otvaraju nove mogucnosti za sprovodjenje originalnog plana Dodik-Covic.
Mozda?
-
hercegovac_pravi
#1878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ukratko, ovo što si napisala su samo nus-pojave. Krajnji cilj su Ustavne reforme i jačanje pozicija. Još ako se pri tome pozicioniranju onako usput, uspije oslabiti SDP i "pro-BiH" blok, tim bolje.Nass wrote:Anyone?Nass wrote:Mozda:
Dodiku i Covicu ne odgovara ovako jak SDP pred predstojece ustavne promjene, i opcenito vezano za planove slabljenja drzave i ukidanje sudova i slicno. Dodik je cak danas izjavio da je RS vaznija od EU. Dakle, cilj je jos otprije izbora oformiti treci entitet i jacati entitete na racun drzave. Smeta SDP.
Mozda je cilj navesti SDP da pokusa formirati Dom Naroda, a onda sabotirati taj proces na sve nacine (preko CIK-a, OHR-a, kupovanja nekih od 6 delegata u hrvatskom klubu u DN) kako bi konstituiranje propalo. Sto im moze vrlo lako uspjeti ako i Dodik i Covic uloze ogromne pare u to. Slijedeci korak je vanredni izbori za Federaciju. Tu kontaju da bi agresivnom kampanjom, koja zapravo vec traje 5 mjeseci, mogli izbaciti SDP iz igre. Cime se otvaraju nove mogucnosti za sprovodjenje originalnog plana Dodik-Covic.
Mozda?
ono što mene iznenađuje je to da Dodik i Čović toliko truda ulažu u pozicioniranje pred jedan politički proces. Možda imaju neku "insajedrsku" informaciju da će se u tome procesu desiti gadne stvari. Isto me iznenađuje da ne spoznaju bezizlaznost takvih poteza jer pro-BiH bloku Ustavne promjene nisu neophodne u ovome momentu. Ono može se nešto promijeniti ali nije neophodno. Sve više liči da su Dodik i Čović upravo ti koji pritiskaju implementaciju Ustavnih reformi. U protivnome da im te reforme nisu potrebne ne bi trošili ovoliko energije da se postave u poziciju iz koje misle da mogu dominirati....ali vidjet ćemo...
-
Nass
#1879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Herc_pravi
Pa upravo to. Ja vec nekoliko mjeseci govorim da su Dodik i Covic zacrtali da ce blokirati drzavu i federaciju zajedno, i da ce na taj nacin i preko nekih svojih bosnjackih partnera iznuditi slabljenje drzave, kao i treci entitet.... a zatim i jos vece jacanje entiteta na racun drzave. Ja se toga od pocetka plasim. Pogotovo ako imaju podrsku negdje izvana, jer ne bi oni ovo smjeli raditi da nemaju neku zaledjinu.
Mozda sam u krivu, i iskreno se nadam da jesam. Jer stvaranje nacionalnih entiteta i njihovo jacanje ima svoju nacionalnu ideolosku pozadinu, odnosno zavrsavanje u ratu zapocetih projekata, ali i cisto prakticnu, zastitu od krivicnog progona i oduzimanja ogromne kolicine otudjenih sredstava. Mafija je usla u svaku poru nase drzave.
Pa upravo to. Ja vec nekoliko mjeseci govorim da su Dodik i Covic zacrtali da ce blokirati drzavu i federaciju zajedno, i da ce na taj nacin i preko nekih svojih bosnjackih partnera iznuditi slabljenje drzave, kao i treci entitet.... a zatim i jos vece jacanje entiteta na racun drzave. Ja se toga od pocetka plasim. Pogotovo ako imaju podrsku negdje izvana, jer ne bi oni ovo smjeli raditi da nemaju neku zaledjinu.
Mozda sam u krivu, i iskreno se nadam da jesam. Jer stvaranje nacionalnih entiteta i njihovo jacanje ima svoju nacionalnu ideolosku pozadinu, odnosno zavrsavanje u ratu zapocetih projekata, ali i cisto prakticnu, zastitu od krivicnog progona i oduzimanja ogromne kolicine otudjenih sredstava. Mafija je usla u svaku poru nase drzave.
-
panorama
#1880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je nemoguće. Mislim da nas pokušavaš uplašiti.Ja vjerujem u organe naše države.Naša država to neće dozvoliti.Nass wrote:@Herc_pravi
- madner
#1881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mali korak za BiH politiku, veliki problem za ovaj pdfNass wrote:I jos da kazem, zaboravih spomenuti, veceras je Nasa Stranka podrzala odluku SDP-a da krene u formiranje vlasti na ovaj nacin. Kazu da ne podrzavaju politiku HDZ-a o ekskluzivnim zastupnicima jednog naroda. NAPOKON. Svaka cast i cestitke NS na ovom potezu. Ne znam samo sta ovi neki forumasi koje povezujemo sa NS pricaju, kad ocito stranka ima drugacije misljenje....
Jos jednom, bravo NS, napokon pravi potez.
Ostaju nam samo zmijuge da se igramo.
- ultima_palabra
#1882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad će ovi osnovati najnoviju stranku... ima li Kljujić svoju stranku da se kod njega ubace? Pošto vidim da se ni on ne može suzdržati od hrakanja po SDP-u čak ni kad je hapšenje Divjaka tema emisije.madner wrote:Mali korak za BiH politiku, veliki problem za ovaj pdfNass wrote:I jos da kazem, zaboravih spomenuti, veceras je Nasa Stranka podrzala odluku SDP-a da krene u formiranje vlasti na ovaj nacin. Kazu da ne podrzavaju politiku HDZ-a o ekskluzivnim zastupnicima jednog naroda. NAPOKON. Svaka cast i cestitke NS na ovom potezu. Ne znam samo sta ovi neki forumasi koje povezujemo sa NS pricaju, kad ocito stranka ima drugacije misljenje....
Jos jednom, bravo NS, napokon pravi potez.![]()
Ostaju nam samo zmijuge da se igramo.
-
klixober
#1883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Corto ode na skijanje kad ga se nešto pita. A možda čeka mišljenje prijatelja iz Rijeke.plain vanilla wrote:Ja ne vjerujem dok se Corto ne oglasiNass wrote:I jos da kazem, zaboravih spomenuti, veceras je Nasa Stranka podrzala odluku SDP-a da krene u formiranje vlasti na ovaj nacin. Kazu da ne podrzavaju politiku HDZ-a o ekskluzivnim zastupnicima jednog naroda. NAPOKON. Svaka cast i cestitke NS na ovom potezu. Ne znam samo sta ovi neki forumasi koje povezujemo sa NS pricaju, kad ocito stranka ima drugacije misljenje....
NS
-
Nass
#1884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja se nadam da sam potpuno u krivu. Nadam se da ce HDZ ipak do 9. marta prihvatiti ponudu platforme, a ako ni tada ne budu htjeli, nadam se da ce platforma uspjeti formirati DN, mada ce sigurno tu biti velikih problema... Nadam se da ce platforma sve to izdrzati i ipak formirati vlast.panorama wrote:To je nemoguće. Mislim da nas pokušavaš uplašiti.Ja vjerujem u organe naše države.Naša država to neće dozvoliti.Nass wrote:@Herc_pravi
- vee-jay
#1885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da upravo to je program. cilj je zajednicki. ide se korak po korak, zaba se ne stavlja u vrucu vodu...Nass wrote:@Herc_pravi
mozemo se mi sprdati sa Dodikom koliko hocemo, vazno je da znamo njegov cilj i plan (sto i nije tesko znati, jer ipak otvoreno govori o tome svaki dan
- Banksy
#1886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prođi temu o NS pa vidi šta piše Banksy.vee-jay wrote:a meni bas merak vidjeti kako se nakon Kojovicevog pojavljivanja na FTVu ne javljaju ni Corto ni Banksy... a odmah nema ni "ostalih"hercegovac_pravi wrote:Ma vala nek se nose..dosta više i njihovog amaterizma. Gdje su bili u mp3 zadnjih 3-4 mjeseca? Vagali opcije kojima će se, baš po običaju, prikloniti? Ma razligu NS, kad postanete relavantni onda nudite podršku. Do tada vaša podrška je bitna haman koliko i podrška moje hale Fadile.Nass wrote:I jos da kazem, zaboravih spomenuti, veceras je Nasa Stranka podrzala odluku SDP-a da krene u formiranje vlasti na ovaj nacin. Kazu da ne podrzavaju politiku HDZ-a o ekskluzivnim zastupnicima jednog naroda. NAPOKON. Svaka cast i cestitke NS na ovom potezu. Ne znam samo sta ovi neki forumasi koje povezujemo sa NS pricaju, kad ocito stranka ima drugacije misljenje....
pe es Da li su za "oĆitavanje glede podrške" dobili dozvolu koalicionog partnera iz Srbinja i organizacionog odbora udruženja Naša Stranka Republike Srpske?
Koga briga šta kaže PK, i na forumu i u rl, kome je to relevantno?
Namak'o je svitac sebi peticu, izborni cilj je postignut, a forumska tema zaboravljena. Koga briga za PK ...
- seln
#1887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije bilo tako davno kada je tebi itekako bilo vazno.Banksy wrote:Prođi temu o NS pa vidi šta piše Banksy.vee-jay wrote:a meni bas merak vidjeti kako se nakon Kojovicevog pojavljivanja na FTVu ne javljaju ni Corto ni Banksy... a odmah nema ni "ostalih"hercegovac_pravi wrote:
Ma vala nek se nose..dosta više i njihovog amaterizma. Gdje su bili u mp3 zadnjih 3-4 mjeseca? Vagali opcije kojima će se, baš po običaju, prikloniti? Ma razligu NS, kad postanete relavantni onda nudite podršku. Do tada vaša podrška je bitna haman koliko i podrška moje hale Fadile.
pe es Da li su za "oĆitavanje glede podrške" dobili dozvolu koalicionog partnera iz Srbinja i organizacionog odbora udruženja Naša Stranka Republike Srpske?
Namak'o je svitac sebi peticu, izborni cilj je postignut, a forumska tema zaboravljena. Koga briga za PK ...
- Banksy
#1888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, pred izbore, naravno.seln wrote:Nije bilo tako davno kada je tebi itekako bilo vazno.Banksy wrote:
Prođi temu o NS pa vidi šta piše Banksy.
Ako sam ga gdje na forumu mogla ''pući'', uradila sam to, jer je zaslužio, i on i cijela ta iskompromitovana prevarantska kvazielita. Imala sam dobar nos. A sad vidim da je trebalo još žešće, malo je to bilo.
Ali u ovom momentu zaista ne vidim zašto su važna razmišljanja jednog kantonalnog poslanika, jer koliko znam NS više i ne postoji.
-
VjecitiStudent
#1889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Previse je to komplikovano za crno-bijele mozgove partijskih navijaca.Banksy wrote:Da, pred izbore, naravno.seln wrote:Nije bilo tako davno kada je tebi itekako bilo vazno.Banksy wrote:
Prođi temu o NS pa vidi šta piše Banksy.
Ako sam ga gdje na forumu mogla ''pući'', uradila sam to, jer je zaslužio, i on i cijela ta iskompromitovana prevarantska kvazielita. Imala sam dobar nos. A sad vidim da je trebalo još žešće, malo je to bilo.
Ali u ovom momentu zaista ne vidim zašto su važna razmišljanja jednog kantonalnog poslanika, jer koliko znam NS više i ne postoji.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DNZBiH pristupa Programskoj platformi
Demokratska narodna zajednica (DNZBiH) uputit će svim strankama potpisnicama Platforme (SDP, HSP, SDA I NSRzB) pismeni zahtjev za izjašnjenje o prijedlogu za pristupanje DNZ-a Programskoj platformi, a konačnu odluku o tome, nakon dobivenih odgovora, donijet će organi DNZ-a BiH, saopćeno je iz ove stranke.
DNZ smatra da je za svaki ozbiljniji napredak Bosne i Hercegovine potrebna odgovorna i stabilna vlast i u skladu s tim želi dati svoj doprinos da se uskoro ta vlast i formira, te da DNZ može biti konstruktivan i motivirajući faktor u formiranju i funkcioniranju vlasti na svim nivoima.
U Sarajevu je u četvrtak održan sastanak delegacija Demokratske narodne zajednice BiH (DNZ BiH) i Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) na nivou predsjednika stranaka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, uspostavljanju vlasti u našoj zemlji i implementaciji izbornih rezultata.
Predsjednik DNZ-a BiH Rifat Dolić zahvalio je predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji na konstruktivnoj ulozi i pozivu SDP-a BiH upućenom DNZ-u za pristupanje Platformi koju je ranije potpisala četvorka SDP, SDA, HSP i NSRzB.
- ultima_palabra
#1891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesam ti rekao @Banksy, prva ljubav zaborava nema
Stjepan Kljujić: Lagumdžija žuri kako bi pobjegao od procesuiranja!
Bivši predsjednik HDZ-a BiH i ratni član Predsjedništva BiH Stjepan Kljuić smatra kako čelnik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ima svoj plan da uđe u vlast s HSP-om, Narodnom strankom Radom za boljitak "," pa i sa vragom, ali ne i sa Hrvatima koji su dobili većinski legitimitet na izborima ".
Kljuić je u programu radio Livna jutros optužio Lagumdžiju kako želi upravljati hrvatskim pozicijama, te poručio da vlast ne može biti formirana po ukusu lidera SDP-a BiH i bez legitimnih hrvatskih predstavnika.
"Lagumdžija zna ako u vlast uđu legitimni predstavnici hrvatskog naroda da ne može zloupotrebljavati hrvatske pozicije. On hoće po svaku cijenu biti ministar vanjskih poslova ili predsjedavajući Vijeća mministara BiH, ali ništa od toga neće biti", rekao je Kljuić.
On je dodao kako se Lagumdžiji "žuri", jer želi formirati Dom naroda kako bi se mogao izabrati predsjednik i potpredsjednici FBiH, bez sudjelovanja hrvatskih izaslanika.
Kljuić je naveo kako je lider SDP-a BiH nervozan i kako mu se žuri da formira vlast po svaki cijenu kako bi on i njegovi bili pošteđeni procesuiranja.
- Banksy
#1892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne razumijem baš ...ultima_palabra wrote: Jesam ti rekao @Banksy, prva ljubav zaborava nema![]()
Ako i dalje pokušavaš dovesti u pitanje Kljujićev patriotizam i bosanstvo, zalud ti je posao, ispašćeš smiješan.
Na koncu, ništa nije slagao.
Gdje je zapelo
U TUŽILAŠTVU BIH NE ZNAJU GDJE SE ZAGUBILA OPTUŽNICA PROTIV HASIBOVIĆA I HADŽIĆA!?
Istraga koju je vodilo Tužilaštvo BiH protiv biznismena Huseina Seje Hasibovića, vlasnika građevinske firme PP Butmir i Damira Hadžića, načelnika općine Novi Grad, osumnjičenih da su reketirali grupu biznismena predvođenih Nihadom Imamovićem, okončana je prije osam mjeseci. Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija tokom svjedočenja na suđenju protiv Slobodne Bosne priznao je da je saslušan u državnom Tužilaštvu u „svojstvu osumnjičenog“. U istom „svojstvu“ iskaz državnom tužiocu Dubravku Čampari dao je i osumnjičeni Damir Hadžić. Iako su iz Tužilaštva BiH tvrdili da je ovaj predmet „čist ko suza“, da su sve teške inkriminacije protiv SDP-ovog potpredsjednika Hadžića i biznismena Hasibovića dokazane, potkrijepljene neoborivima dokazima, još uvijek je nepoznata sudbina optužnice koja je protiv njih dvojice odavno napisana.
Svoju verziju o sudbinu optužnice protiv SDP-ovske reketaške zločinačke organizacije imaju i glavni državni tužitelj Milorad Barašin i tužitelj u ovom predmetu Dubravko Čampara; i jedan i drugi tvrde kako su uradili sve što je bilo „u njihovoj nadležnosti“.
Međutim, ostaje činjenica da optužnica nije još uvijek stigla na dnevni red Suda BiH, gdje može biti prihvaćena ili odbačena.
Upućeni tvrde da su se, u međuvremenu, nakon oktobarskih pojavili novi, specifični, politički razlozi i da podizanje optužnice protiv SDP-ovskih reketaša ovisi o „uspostavi vlasti“.
- Banksy
#1893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
PRAVNI REVANŠIZAM „CRVENIH KMERA“
Građevinska mafija i medijski reket
KAKO JE „SLOBODNA BOSNA“ VRH SDP-A NAPRAVILA TEŠKIM DUŠEVNIM BOLESNICIMA
Sarajevski Općinski sud Centar presudio je početkom ove nedjelje da na konto nezapamćenih pojedinačnih i kolektivnih, tektonskih duševnih bolova, koje su čelnicima SDP-a BiH, ZLATKU LAGUMDŽIJI, ŽELJKU KOMŠIĆU I DAMIRU HADŽIĆU proizvele „neutemeljene tvrdnje“ „visokotiražnog nedjeljnika Slobodna Bosna“, naš magazin SDP-ovim duševnim bolesnicima treba platiti po tri hiljade maraka, plus zatezne kamate, kao svojevrstan oblik „dječijeg doplatka“
Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu Slobodna Bosna dužna je Zlatku Lagumdžiji, Željku Komšiću i Damiru Hadžiću isplatiti po 3.000 KM radi nadoknade «nematerijalne štete zbog klevete i diskriminacije». Ovo je presuda koju je 21. februara donijela sutkinja Općinskog suda Lejla Fazlagić, a koju mnogi vide kao pobjedu politike nad pravosuđem. O kakvom se sudskom neprofesionalizmu radi, najbolje svjedoči izjava jednog uglednog advokata koji je rekao: «Ako ovu splačinu od presude potvrdi drugostepeni organ, ja ću odsjeći svoju desnu ruku i zatvoriti svoj advokatski 'dućan'».
SUD JE SUD, A LUD JE ZBUNJEN
Za odsjecanjem ruku neće biti potrebe, ali žalba «Slobodne Bosne» svakako će u zakonski predviđenom roku biti proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu gdje će, nadamo se, presuda biti donesena u skladu sa pravom i pravdom, a ne političko-familijarnim i kafanskim afinitetima koji su, po svemu sudeći, bili presudni u donošenju presude sutkinje Lejle Fazlagić.
U obrazloženju svoje zanatski nepismene, pravno apsurdne presude sutkinja Lejla Fazlagić je između ostalog navela da je iz provedenih dokaza, posebno saslušanjem tužilaca, sud neposrednim opažanjem utvrdio postojanje bojazni i straha za sigurnost i bezbjednost porodica tužilaca, a naročito njihove malodobne djece. „Tužioci su kao javne ličnosti zbog objavljivanja tekstova i fotografija koji su u suprotnosti sa zakonima i konvencijama pretrpjeli strah i bol nemogućnosti da spriječe ugrožavanje svoje malodobne djece“. Međutim, Slobodnu Bosnu nisu tužila ugrožena malodobna djeca SDP-ove trojke, već njihovi očevi. A o kršenju Konvencije o pravima djeteta, trebaju razmišljati supruge-hanume dotične gospode kada na facebook stavljaju porodične fotografije sa ljetovanja, a posljednjih nedjelja i zimovanja po skupim i mondenim skijalištima u Austriji i Švajcarskoj.
To što brižni očevi svoju djecu guraju u prve redove na stranačkim tribinama, kongresima i kampanjama, to sud apsolutno ne baca u brigu za njihovu sigurnost. To što tužioci jedva čekaju da se za ženske magazine uslikaju u „punom porodičnom kapacitetu“, što sa malodobnom djecom izlaze na izborna mjesta i ponosno poziraju fotografima, nije „zloupotreba nejači u poltičke svrhe“, naravno.
Ali, ukoliko je Slobodna Bosna svojim pisanjem ugrozila sigurnost malodobne djece i ukoliko očevi po mjeri čovjeka dokažu da su zbog spornih članaka pretrpjeli strah i duševnu bol, Slobodna Bosna će im isplatiti presuđenu nadoknadu koja će vratiti sigurnost njihovoj malodobnoj djeci, anulirati strah i ublažiti duševnu bol.
ŽRTVA AFERE REKET
Slobodnu Bosnu i njenog glavnog i odgovornog urednika Senada Avdića spomenuti trojac tužio je zbog teksta u kojem su izneseni podaci po kojima je Federalna uprava policije (FUP) podnijela krivičnu prijavu protiv načelnika općine Novi Grad Damira Hadžića i direktora građevinske firme «Butmir» Huseina Seje Hasibovića (ne Hatibovića, kako je napisala u presudi sutkinja Fazlagić) a na osnovu prijave tadašnjeg direktora ASA Holdinga Nihada Imamovića. U prijavi podnesenoj FUP-u Imamović je naveo da je od njega i grupe investitora tražen novac kako bi bile odobrene izmjene regulacionog plana Alipašino Polje, kojima bi mogli početi gradnju u nekadašnjem krugu Astre. U spornom tekstu objavljena je i fotografija spomenute trojice SDP-ovaca s ljetovanja, na kojoj su prikazana i njihova maloljetna djeca.
Kad smo već kod spornog teksta i objavljenih fotografija, ovdje valja spomenuti da je zapravo jedina prava «žrtva» tzv. afere reket bivši direktor ASA Holdinga Nihad Imamović, koji je prije dvije godine uputio prijavu FUP-u prema kojoj su mu članovi rukovodstva SDP-a putem posrednika tražili 2,5 miliona KM mita,
«Više sam nego iznenađen presudom Općinskog suda na čelu sa sudijom Lejlom Fazlagić jer ono što je pisala Slobodna Bosna, a mislim da sam i ja to na suđenju istakao, potpuno je tačno. Neću niti mogu da komentarišem presudu samu jer nisam pravnik, ali što se tiče činjenica, mislim da apsolutno ništa nije izmišljeno ni dodano i da su u člancima Slobodne Bosne objavljene stvari onakve kakve su i bile», kaže Nihad Imamović i dodaje: «Iskreno da vam kažem, evo prošle su dvije godine kako sam ja to prijavio, a apsolutno ništa se ne dešava i ja sam kao građanin ove zemlje potpuno razočaran. Razočaran sam u naš pravosudni sistem jer ja sam to prijavio iz najbolje namjere da se suzbije nešto što je negativno u ovom društvu. Prema tome, ovo je moja zemlja i ako se neću boriti protiv takvih negativnih stvari, onda ja nemam šta da tražim u BiH», kaže Imamović koji tvrdi da su dokazi koje je prezentirao FUP-u bili sasvim dovoljni za pokretanje postupka.
Gdje je zapelo
U TUŽILAŠTVU BIH NE ZNAJU GDJE SE ZAGUBILA OPTUŽNICA PROTIV HASIBOVIĆA I HADŽIĆA!?
Istraga koju je vodilo Tužilaštvo BiH protiv biznismena Huseina Seje Hasibovića, vlasnika građevinske firme PP Butmir i Damira Hadžića, načelnika općine Novi Grad, osumnjičenih da su reketirali grupu biznismena predvođenih Nihadom Imamovićem, okončana je prije osam mjeseci. Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija tokom svjedočenja na suđenju protiv Slobodne Bosne priznao je da je saslušan u državnom Tužilaštvu u „svojstvu osumnjičenog“. U istom „svojstvu“ iskaz državnom tužiocu Dubravku Čampari dao je i osumnjičeni Damir Hadžić. Iako su iz Tužilaštva BiH tvrdili da je ovaj predmet „čist ko suza“, da su sve teške inkriminacije protiv SDP-ovog potpredsjednika Hadžića i biznismena Hasibovića dokazane, potkrijepljene neoborivima dokazima, još uvijek je nepoznata sudbina optužnice koja je protiv njih dvojice odavno napisana.
Svoju verziju o sudbinu optužnice protiv SDP-ovske reketaške zločinačke organizacije imaju i glavni državni tužitelj Milorad Barašin i tužitelj u ovom predmetu Dubravko Čampara; i jedan i drugi tvrde kako su uradili sve što je bilo „u njihovoj nadležnosti“.
Međutim, ostaje činjenica da optužnica nije još uvijek stigla na dnevni red Suda BiH, gdje može biti prihvaćena ili odbačena.
Upućeni tvrde da su se, u međuvremenu, nakon oktobarskih pojavili novi, specifični, politički razlozi i da podizanje optužnice protiv SDP-ovskih reketaša ovisi o „uspostavi vlasti“.
Sud u Sarajevu nekom majka, nekom maćeha
SUTKINJI FAZLAGIĆ ASISTIRALA KĆERKA NJENOG NAJNOVIJEG MUŽA, UNA CERIĆ, SNAHA OSUĐENE STAMBENE PREVARANTKINJE MIHRIJE PELAK!
Na posljednjem ročištu protiv „Slobodne Bosne“ sutkinji Lejli Fazlagić asistirala je pripravnica Una Cerić-Pelak, kćerka aktuelnog Fazlagićkinog životnog suputnika Gorana Cerića. Fazlagićka je prije rata bila udata za proslavljenog nogometaša šampionskog Sarajeva, kasnije i Crvene zvezde Husrefa Musemića, a pripravnica Cerić je supruga manje proslavljenog Albina Pelaka, čija majka Mihrija Pelak zbog nezapamćenih prevara sa prodajom stanova izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu.
- madner
#1894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo zadnje je stvarno dno dna. Trebalo bi je zigosati u najmanju ruku.
Krajnje degutantan pasaz.
- ultima_palabra
#1895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba podhitno redakciji donirati dobar kompas, čini mi se da su ga negdje zagubilimadner wrote:Ovo zadnje je stvarno dno dna. Trebalo bi je zigosati u najmanju ruku.
Dobro, nije... samo zaboravio je doba kad on nije bio legitiman.Banksy wrote:Ne razumijem baš ...
Ako i dalje pokušavaš dovesti u pitanje Kljujićev patriotizam i bosanstvo, zalud ti je posao, ispašćeš smiješan.
Na koncu, ništa nije slagao.
Očigledno je prešao na hercegovački duhan
- madner
#1896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je onaj patriota Kluic koji je svoje glasove poklonio Mati Bobanu i tako od njega napravio trecu stranu?
- Banksy
#1897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Realno, tu im je i mjesto.plain vanilla wrote:DNZBiH pristupa Programskoj platformi

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sud u Sarajevu nekom majka, nekom maćeha
SUTKINJI FAZLAGIĆ ASISTIRALA KĆERKA NJENOG NAJNOVIJEG MUŽA, UNA CERIĆ, SNAHA OSUĐENE STAMBENE PREVARANTKINJE MIHRIJE PELAK!
Na posljednjem ročištu protiv „Slobodne Bosne“ sutkinji Lejli Fazlagić asistirala je pripravnica Una Cerić-Pelak, kćerka aktuelnog Fazlagićkinog životnog suputnika Gorana Cerića. Fazlagićka je prije rata bila udata za proslavljenog nogometaša šampionskog Sarajeva, kasnije i Crvene zvezde Husrefa Musemića, a pripravnica Cerić je supruga manje proslavljenog Albina Pelaka, čija majka Mihrija Pelak zbog nezapamćenih prevara sa prodajom stanova izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu.
- spreca
#1899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kljujic nije to sto mislis,SDP-eovci se poceli ponasati ko mala djeca,odmah vas nesto ucvilimadner wrote:To je onaj patriota Kluic koji je svoje glasove poklonio Mati Bobanu i tako od njega napravio trecu stranu?
- Komrad
#1900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A kako Kljujic komentarise period kada je i on osporavao legitimne predstavnike Hrvata 2000, pa i 1992/95?ultima_palabra wrote:Jesam ti rekao @Banksy, prva ljubav zaborava nema
Stjepan Kljujić: Lagumdžija žuri kako bi pobjegao od procesuiranja!
Bivši predsjednik HDZ-a BiH i ratni član Predsjedništva BiH Stjepan Kljuić smatra kako čelnik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ima svoj plan da uđe u vlast s HSP-om, Narodnom strankom Radom za boljitak "," pa i sa vragom, ali ne i sa Hrvatima koji su dobili većinski legitimitet na izborima ".
Kljuić je u programu radio Livna jutros optužio Lagumdžiju kako želi upravljati hrvatskim pozicijama, te poručio da vlast ne može biti formirana po ukusu lidera SDP-a BiH i bez legitimnih hrvatskih predstavnika.
"Lagumdžija zna ako u vlast uđu legitimni predstavnici hrvatskog naroda da ne može zloupotrebljavati hrvatske pozicije. On hoće po svaku cijenu biti ministar vanjskih poslova ili predsjedavajući Vijeća mministara BiH, ali ništa od toga neće biti", rekao je Kljuić.
On je dodao kako se Lagumdžiji "žuri", jer želi formirati Dom naroda kako bi se mogao izabrati predsjednik i potpredsjednici FBiH, bez sudjelovanja hrvatskih izaslanika.
Kljuić je naveo kako je lider SDP-a BiH nervozan i kako mu se žuri da formira vlast po svaki cijenu kako bi on i njegovi bili pošteđeni procesuiranja.
bas bih volio da znam...