Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#1876 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

Ma.Le.Na wrote:
nera18 wrote:ma kako nemaju...brendiranu kremu nadjes...
jeftinija varijanta koju ja koristim je avonova parfemska" tudej " :) krema..,al ja to opet na poljece intenzivno koristim umjesto parfema
ja sad avon pregledala i ne vidjeh ni jednu :cry:

alice...nisam u gradu kod nas vidjela da igdje ima posebno kupiti kremu
eeeeventualno u paketu sa parfemom..kao gift set..ali samu..nema..
ne znam jel u ovom katalogu ima, u krevetu sam vec, bez snizenja 12. ja na snizenju upecam za 7 :)

a mora i brendiranih solo biti 100% :)
Ma.Le.Na

#1877 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ma.Le.Na »

nera18 wrote:
Ma.Le.Na wrote:
nera18 wrote:ma kako nemaju...brendiranu kremu nadjes...
jeftinija varijanta koju ja koristim je avonova parfemska" tudej " :) krema..,al ja to opet na poljece intenzivno koristim umjesto parfema
ja sad avon pregledala i ne vidjeh ni jednu :cry:

alice...nisam u gradu kod nas vidjela da igdje ima posebno kupiti kremu
eeeeventualno u paketu sa parfemom..kao gift set..ali samu..nema..
ne znam jel u ovom katalogu ima, u krevetu sam vec, bez snizenja 12. ja na snizenju upecam za 7 :)

a mora i brendiranih solo biti 100% :)

ako bude to snizenje naruci mi obavezno :) :)
nikimostar

#1878 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nikimostar »

Cure pomozite :)

Imam jako suhu kozu na tijelu,na petama da ne govorim,stalno sam u kuci jer imam 2 male bebe,i onda centralno grijanje mi isusi kozu skroz :sad:

Dajte neki savjet,cime da mazem,koji gel za tijelo vi koristite,i sta s ovim ispucalim petama,ovo u zivotu nisam ovako dozivila :sad:
MersY

#1879 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MersY »

A da probaš nešto od ovo dvoje...u tubi je fluid a u lončiću krema...ja koristim kremu jer je više za baš suhu kožu i meni je odlična...ne sjećam se sad tačno cijene, negdje je oko 20 KM

Image
male_okice

#1880 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

nikimostar wrote:Cure pomozite :)

Imam jako suhu kozu na tijelu,na petama da ne govorim,stalno sam u kuci jer imam 2 male bebe,i onda centralno grijanje mi isusi kozu skroz :sad:

Dajte neki savjet,cime da mazem,koji gel za tijelo vi koristite,i sta s ovim ispucalim petama,ovo u zivotu nisam ovako dozivila :sad:

imas Scholl-ove kreme za pete,dosta su dobre i kostaju oko 10-tak KM, ima ih svugdje u dm-u, konzumu itd...a imas i mogucnost sa nevenovom mascu meni ona pravo pomogne a jeftina je. I ono sto me spasilo ovu zimu je Neutrogena everyday repair bodylotion for rough skin (EVO SLIKA: http://www.boots.com/en/Neutrogena-Norw ... l_1044866/). Kupila u dm-u za nekih 8 KM, i stvarno je dobra koza mi se preporodila sa njom. Mazem sve i tijelo i noge cak sam 1 dan i lice namazala :D extra mi je, poslije nje nijedno mlijeko za tijelo mi nije vise zanimljivo.
nikimostar

#1881 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nikimostar »

Hvala na odgovoru,probat cu nesto od ovoga,jer ova standardna mlijeka ne pomazu,a bas je situacija kriticna,jer je pocela koza vise da puca koliko je suha :sad:
nera18

#1882 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

[quote="Ma.Le.Na"]
kad "nafatam" na snizenju, javnem ti se :)
Partizzanka

#1883 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

nikimostar ... imas najbolje rjesenje za suhu kozu bas u kuci
johnsons ulje za bebe :)
bas kao na reklami :)

na mokru kozu dok si jos u kadi ... i samo speres malo i posusis

meni je pomoglo a i ja imam kozu koja se vise maltene peruta od suhoce
pin-up

#1884 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

U vezi ovih pilinga... zar limun ne isušuje kožu? :zoka:
rossonera

#1885 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rossonera »

Pozdrav svima.. Malena imas super kremu od Colistar super miriše :-) i pravo dugooo traje.
alica.k

#1886 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

pin-up wrote:U vezi ovih pilinga... zar limun ne isušuje kožu? :zoka:
pa evo ja sve necu da se mijesam. ali da, isusuje strasno kozu i mozes poremetit ph balans lica, i moze ti se jos vise mastiti (ako imas masno) ili biti jos vise suho...ipak je to kiselina.
bez_ideje

#1887 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

update:izgulilo se sve
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1888 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote:
pin-up wrote:U vezi ovih pilinga... zar limun ne isušuje kožu? :zoka:
pa evo ja sve necu da se mijesam. ali da, isusuje strasno kozu i mozes poremetit ph balans lica, i moze ti se jos vise mastiti (ako imas masno) ili biti jos vise suho...ipak je to kiselina.
Ja htjedoh nekidan uraditi onaj piling lica sa secerom ali kontam kiselina pa da mozda i nije pametno. :-)
girl

#1889 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

ja nesto izbjegavam johnson poslije one afere :|
male_okice

#1890 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

girl wrote:ja nesto izbjegavam johnson poslije one afere :|

koje?
bez_ideje

#1891 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

MA ljudi mozete piling lica uraditi i obicnim hrapavim peskiricem.......naparis lice,obletis kamilicom npr i suhim peskiricem izribat
frfi.

#1892 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

ja znam to za isusivanje(zbog limuna) ali meni nije bilo problema, s tim sto ne radim cesto-napisala sam jednom sedmicno ili u 10 dana, ali zapravo je to obicno rjedje-nemam uvijek limuna kuci :D

ovih mjesec dana se malo trljenzi sa morskom soli i uvijek klasika-spuzva, odmaram od limuna, ali mislim da ne moze naskoditi ako se samo ponekad odradi piling-cak stavise..

btw nakon pilinga(limunom) se malo namazem maslinovim uljem dok je jos koza mokra i onda to sve skinem peskirom-tako nekako "nadoknadim" isushenje :)
alica.k

#1893 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:MA ljudi mozete piling lica uraditi i obicnim hrapavim peskiricem.......naparis lice,obletis kamilicom npr i suhim peskiricem izribat
peskiricem, samo secerom/sol i voda itd itd...
girl

#1894 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

ma prije par godina je bilo ono nesto za Johnson bejbi proizvode da sadrze kancerogene materije. Mislim prica se stalno za svju da sadrze svasta nesto ali se sjecam da mi je neko pricao ili sam procitala negdje (znaci nista pouzdano ono bas da 100 % znam), kako su oni istupili javno i potvrdili da sadrze takve materije ali da su kao male kolicine u pitanju koje nece naskoditi djeci :-) od tad ih zaobilazim u sirokom luku, iako vjerujem da ni drugi nisu puno bolji, al' eto :|
Ma.Le.Na

#1895 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ma.Le.Na »

nera18 wrote:
Ma.Le.Na wrote: kad "nafatam" na snizenju, javnem ti se :)

hvala puno! :) :) :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Lounge Act

#1896 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

girl wrote:ma prije par godina je bilo ono nesto za Johnson bejbi proizvode da sadrze kancerogene materije. Mislim prica se stalno za svju da sadrze svasta nesto ali se sjecam da mi je neko pricao ili sam procitala negdje (znaci nista pouzdano ono bas da 100 % znam), kako su oni istupili javno i potvrdili da sadrze takve materije ali da su kao male kolicine u pitanju koje nece naskoditi djeci :-) od tad ih zaobilazim u sirokom luku, iako vjerujem da ni drugi nisu puno bolji, al' eto :|
i ja se sjecam toga i od tad nisam kupila ni jedan njihov proizvod, najvise me izivciralo to sto mi je tad kcerkica bila mala beba i ja tako kupila nesto za nju, kad ono imam sta da cujem-u malim je kolicinama :x nikad vise
Partizzanka

#1897 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

ma nigdje veze
gdje bi im svijet cijeli dozvolio da prave nesto za djecu ako ima kancerogena svojstva
male_okice

#1898 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

nisam znala ovo za J&J, ali kad skontas sve na trzistu od proizvoda je njihovo, mislim paleta proizvoda koje su oni vlasnik je ogromna :shock: i onda ovo da im se dogodi za bebe :( steta
nikimostar

#1899 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nikimostar »

A kakva su vam iskustva sa dr pasha sapunima,konkretno mislim na ovaj sa medom :)
Partizzanka

#1900 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

Archer said her group has met with Johnson & Johnson representatives three times since spring 2009, and is disappointed the company is not making safer baby shampoo and other products in the U.S. when it does elsewhere.

znaci problem je samo u americkom trzistu i njihovim samponima ...

johnson`s voli bebeeeee i ja volim Johnson`s :)
Post Reply