molim te samo da mi odg ja svoj paypal nisam do kraja zavrsila znaci nisu mi skinuli onih 1.5dolara...dali mi mogu nekupiti slucajno kliknutu stvar a da nemam problema ili dali mogu kad popunim podatke izbrisati te stavke kao sto je rekla ova prije...unaprijed hvalarobert treniro wrote:nemojte zajebavat curu.
josi, tebi treba paypal account.
http://www.paypal.com
preko tog servisa vrsis placanja stvari koje kupujes na ebay-u. mozda bi najbolje bilo da nadjes nekog deckica tvojih godina koji se konta u te stvari pa da ti on na miru uz kafu objasni sve sto trebas znati.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
josi
#1876 Re: eBay - Vaša iskustva
-
robert treniro
#1877 Re: eBay - Vaša iskustva
ma mozes nekupiti sta god hoces. cjeli svijet je tvoj. u osnovi imas tri nacina. prvi je da tog od koga si to "kupila" posaljes u pizdu materinu, drugi je da cjelu stvar ignorises, a treci je da trazis od trgovca da ponisti kupivinu. u sva tri slucaja ti niko nista ne moze.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1878 Re: eBay - Vaša iskustva
josi ajd da mi se nadjemo na kafi pa da ti objasnim sve ? Stvarno nam dizes zivac, fino uzmes google, znas engleski ? Eh onda kucas ovo "paypal card verification process"
pa onda "ebay cancel order" ...
Sta te jos interesuje ?
pa onda "ebay cancel order" ...
Sta te jos interesuje ?
-
robert treniro
#1879 Re: eBay - Vaša iskustva
ili nam daj fb pa da ti na chatu sve objasnimo.
- Sanchez211
#1880 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav,da i ja postavim jedno pitanje 
Vidim da ovi na carini otvaraju pakete pa oderu za postarinu i carinu.E sad kako to izbjeci,da ne ubaci racun,samo da napise na kutiji 20 $ ili .. ?
Ovo planiram uzeti http://www.ebay.com/itm/Intel-Pentium-D ... 5713857%26
Ispalo bi me oko 62 KM,samo ne znam s ovim nasim u carini
Vidim da ovi na carini otvaraju pakete pa oderu za postarinu i carinu.E sad kako to izbjeci,da ne ubaci racun,samo da napise na kutiji 20 $ ili .. ?
Ovo planiram uzeti http://www.ebay.com/itm/Intel-Pentium-D ... 5713857%26
Ispalo bi me oko 62 KM,samo ne znam s ovim nasim u carini
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1881 Re: eBay - Vaša iskustva
Nece ti ovo ni otvarati ako posalju ovako, a ne u onoj velikoj kutiji
Zamoli prodavaca da ubaci bez kutij, smao u zastitu i stavi u kovertu. Ovo se i ne carini jer ne prelazi 50KM (preci ce jer mroas platiti shipping)
- Sanchez211
#1882 Re: eBay - Vaša iskustva
Dakle samo postarina,shipping se ne racuna zajedno s paketom ,hvala to me zanimalonimajneb wrote:Nece ti ovo ni otvarati ako posalju ovako, a ne u onoj velikoj kutijiZamoli prodavaca da ubaci bez kutij, smao u zastitu i stavi u kovertu. Ovo se i ne carini jer ne prelazi 50KM (preci ce jer mroas platiti shipping)
Uvijek sam mislio da nece zacijeniti paket vise nego stvarnu vrijednost pa onda moram platiti carinu vise nego paket
-
josi
#1883 Re: eBay - Vaša iskustva
ma SRCE SI.....<3<3<3 etoga zatvaramo ovu temu ubiti samo me je to zanimalo....hvala....robert treniro wrote:ma mozes nekupiti sta god hoces. cjeli svijet je tvoj. u osnovi imas tri nacina. prvi je da tog od koga si to "kupila" posaljes u pizdu materinu, drugi je da cjelu stvar ignorises, a treci je da trazis od trgovca da ponisti kupivinu. u sva tri slucaja ti niko nista ne moze.
- burekodsira
#1884 Re: eBay - Vaša iskustva
mozes dok ti ne blokiraju ebay i paypal account
-
robert treniro
#1885 Re: eBay - Vaša iskustva
onda otvoris drugi ebay account. za paypal ne znam, do sada du mi su mi suspendovali dva ebay accounta a paypal je uvjek isti.burekodsira wrote:mozes dok ti ne blokiraju ebay i paypal account
i svakako nece suspendovati account zbog dva, tri neplacena artikla.
- burekodsira
#1886 Re: eBay - Vaša iskustva
ebay je zasnovan na povjerenju, korisnici skupljaju dojmove po zasluzi i isto tako i dijele.
ukidanjem accounta gubi se i steknuta reputacija.
sve ostalo je petljanje ili lopovluk i steti postenim korisnicima kako u BiH tako i vani.
Kod paypala nema te zaHebancije iz razloga jer moras dati prave podatke da bi mogao vrsiti uplate/isplate i kad te blokiraju naredni put ce znati o kome se radi
sve ostalo je petljanje ili lopovluk i steti postenim korisnicima kako u BiH tako i vani.
Kod paypala nema te zaHebancije iz razloga jer moras dati prave podatke da bi mogao vrsiti uplate/isplate i kad te blokiraju naredni put ce znati o kome se radi
-
robert treniro
#1887 Re: eBay - Vaša iskustva
stečena reputacija, a ne steknuta.
-
Melami
#1888 Re: eBay - Vaša iskustva
za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.burekodsira wrote:ebay je zasnovan na povjerenju, korisnici skupljaju dojmove po zasluzi i isto tako i dijele.
- burekodsira
#1889 Re: eBay - Vaša iskustva
kad nemas argumenata uhvatis se pravopisarobert treniro wrote:stečena reputacija, a ne steknuta.
- burekodsira
#1890 Re: eBay - Vaša iskustva
u pravu si, ali ebay reputacija ti ipak daje uvid s kim imas posla, npr prodavacu moze biti znacajno pri slanju robe pouzecem ili nekom slicnom poslovanju gdje prodavaca trebas "uvjeriti" da si ozbiljan kupac (pogotovo pri slanju u BiH)Melami wrote: za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.
-
Melami
#1891 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja nisam bas siguran da oni ista mogu tu praviti podjelu ikakvu sve dok ti nemas neplacenih narudjbi.burekodsira wrote:u pravu si, ali ebay reputacija ti ipak daje uvid s kim imas posla, npr prodavacu moze biti znacajno pri slanju robe pouzecem ili nekom slicnom poslovanju gdje prodavaca trebas "uvjeriti" da si ozbiljan kupac (pogotovo pri slanju u BiH)Melami wrote: za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.
Znaci ako si cist i kupis nesto, on ti mora poslati imao ti 100 pozitivnih feedbacka ili ni jedan feedback.
Ako imas nesto neplaceno u proslosti tek tad neki stave zabranu kupovine.
Znaci on ne moze praviti podjelu kome hoce prodati a kome nece.
- burekodsira
#1892 Re: eBay - Vaša iskustva
nije u sistemu prodaje moguce blokirati, ali recimo npr. imas neku robu koju ne salju za BiH po defaultu, ti se javis prodavacu i zamolis da ti ipak posalje, naravno da ce on prvo pogledati jesi li povjerljiva osoba ili ne... kontas sta hocu da kazem. Svakom je prihvatljivije poslovati s ozbiljnim partnerom nego s nekim o kome nema informacija
-
robert treniro
#1893 Re: eBay - Vaša iskustva
kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?burekodsira wrote:kad nemas argumenata uhvatis se pravopisarobert treniro wrote:stečena reputacija, a ne steknuta.
-
robert treniro
#1894 Re: eBay - Vaša iskustva
nije lose imati dobru reputaciju, ali ovdje je tema to da li djevojka mora kupiti/platiti to sto je kliknula. ne mora i zbog toga nece imati nikakve sankcije. sto bi se reklo, mogu je poljubiti u dupe.KvaziExpert wrote:Reputacija je jako bitna kad se zalis eBay-u
- un1ted
#1895 Re: eBay - Vaša iskustva
robert treniro wrote:kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?burekodsira wrote:kad nemas argumenata uhvatis se pravopisarobert treniro wrote:stečena reputacija, a ne steknuta.
- zli_hordas
#1896 Re: eBay - Vaša iskustva
Za koliko vremenski vam stigne refund na karticu.
-
Melami
#1897 Re: eBay - Vaša iskustva
Prekuco si forum, svaka cast. Hajd sad ohladi.robert treniro wrote:kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?burekodsira wrote:kad nemas argumenata uhvatis se pravopisarobert treniro wrote:stečena reputacija, a ne steknuta.
- skafiskafsnjak
#1898 Re: eBay - Vaša iskustva
pise tamo u roku od 12h ... a meni je za nesto duze od 24hzli_hordas wrote:Za koliko vremenski vam stigne refund na karticu.
-
dark_knight
#1899 Re: eBay - Vaša iskustva
Pošto kod nas u HR fejk stvari na carini ne prolaze,jel ima nekog iz orašja ili brčkog ovdje na forumu,koji bi bio voljan dati mi adresu da naručim par stvari s ebaya,uz to dajem i proviziju
....
-
robert treniro
#1900 Re: eBay - Vaša iskustva
a?Melami wrote:robert treniro wrote:Prekuco si forum, svaka cast. Hajd sad ohladi.burekodsira wrote:
kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?