Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
josi

#1876 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

robert treniro wrote:nemojte zajebavat curu.

josi, tebi treba paypal account.

http://www.paypal.com
preko tog servisa vrsis placanja stvari koje kupujes na ebay-u. mozda bi najbolje bilo da nadjes nekog deckica tvojih godina koji se konta u te stvari pa da ti on na miru uz kafu objasni sve sto trebas znati.
molim te samo da mi odg ja svoj paypal nisam do kraja zavrsila znaci nisu mi skinuli onih 1.5dolara...dali mi mogu nekupiti slucajno kliknutu stvar a da nemam problema ili dali mogu kad popunim podatke izbrisati te stavke kao sto je rekla ova prije...unaprijed hvala
robert treniro

#1877 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

ma mozes nekupiti sta god hoces. cjeli svijet je tvoj. u osnovi imas tri nacina. prvi je da tog od koga si to "kupila" posaljes u pizdu materinu, drugi je da cjelu stvar ignorises, a treci je da trazis od trgovca da ponisti kupivinu. u sva tri slucaja ti niko nista ne moze.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1878 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

josi ajd da mi se nadjemo na kafi pa da ti objasnim sve ? Stvarno nam dizes zivac, fino uzmes google, znas engleski ? Eh onda kucas ovo "paypal card verification process"
pa onda "ebay cancel order" ...

Sta te jos interesuje ?
robert treniro

#1879 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

ili nam daj fb pa da ti na chatu sve objasnimo.
Sanchez211

#1880 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sanchez211 »

Pozdrav,da i ja postavim jedno pitanje :D
Vidim da ovi na carini otvaraju pakete pa oderu za postarinu i carinu.E sad kako to izbjeci,da ne ubaci racun,samo da napise na kutiji 20 $ ili .. ?
Ovo planiram uzeti http://www.ebay.com/itm/Intel-Pentium-D ... 5713857%26
Ispalo bi me oko 62 KM,samo ne znam s ovim nasim u carini :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1881 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Nece ti ovo ni otvarati ako posalju ovako, a ne u onoj velikoj kutiji :) Zamoli prodavaca da ubaci bez kutij, smao u zastitu i stavi u kovertu. Ovo se i ne carini jer ne prelazi 50KM (preci ce jer mroas platiti shipping)
Sanchez211

#1882 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sanchez211 »

nimajneb wrote:Nece ti ovo ni otvarati ako posalju ovako, a ne u onoj velikoj kutiji :) Zamoli prodavaca da ubaci bez kutij, smao u zastitu i stavi u kovertu. Ovo se i ne carini jer ne prelazi 50KM (preci ce jer mroas platiti shipping)
Dakle samo postarina,shipping se ne racuna zajedno s paketom ,hvala to me zanimalo :)
Uvijek sam mislio da nece zacijeniti paket vise nego stvarnu vrijednost pa onda moram platiti carinu vise nego paket :)
josi

#1883 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

robert treniro wrote:ma mozes nekupiti sta god hoces. cjeli svijet je tvoj. u osnovi imas tri nacina. prvi je da tog od koga si to "kupila" posaljes u pizdu materinu, drugi je da cjelu stvar ignorises, a treci je da trazis od trgovca da ponisti kupivinu. u sva tri slucaja ti niko nista ne moze.
ma SRCE SI.....<3<3<3 etoga zatvaramo ovu temu ubiti samo me je to zanimalo....hvala.... :zzzz: sad mirno spavam i necu vas vise zezati :thumbup:
burekodsira

#1884 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

mozes dok ti ne blokiraju ebay i paypal account
robert treniro

#1885 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

burekodsira wrote:mozes dok ti ne blokiraju ebay i paypal account
onda otvoris drugi ebay account. za paypal ne znam, do sada du mi su mi suspendovali dva ebay accounta a paypal je uvjek isti.
i svakako nece suspendovati account zbog dva, tri neplacena artikla.
burekodsira

#1886 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

ebay je zasnovan na povjerenju, korisnici skupljaju dojmove po zasluzi i isto tako i dijele.
ukidanjem accounta gubi se i steknuta reputacija.

sve ostalo je petljanje ili lopovluk i steti postenim korisnicima kako u BiH tako i vani.

Kod paypala nema te zaHebancije iz razloga jer moras dati prave podatke da bi mogao vrsiti uplate/isplate i kad te blokiraju naredni put ce znati o kome se radi
robert treniro

#1887 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

stečena reputacija, a ne steknuta.
Melami

#1888 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

burekodsira wrote:ebay je zasnovan na povjerenju, korisnici skupljaju dojmove po zasluzi i isto tako i dijele.
ukidanjem accounta gubi se i steknuta reputacija.

sve ostalo je petljanje ili lopovluk i steti postenim korisnicima kako u BiH tako i vani.

Kod paypala nema te zaHebancije iz razloga jer moras dati prave podatke da bi mogao vrsiti uplate/isplate i kad te blokiraju naredni put ce znati o kome se radi
za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.
burekodsira

#1889 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

robert treniro wrote:stečena reputacija, a ne steknuta.
kad nemas argumenata uhvatis se pravopisa :dance:
burekodsira

#1890 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

Melami wrote: za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.
u pravu si, ali ebay reputacija ti ipak daje uvid s kim imas posla, npr prodavacu moze biti znacajno pri slanju robe pouzecem ili nekom slicnom poslovanju gdje prodavaca trebas "uvjeriti" da si ozbiljan kupac (pogotovo pri slanju u BiH)
Melami

#1891 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

burekodsira wrote:
Melami wrote: za kupovinu bilo cega na ebayu ti ne treba nikakva reputacija.
u pravu si, ali ebay reputacija ti ipak daje uvid s kim imas posla, npr prodavacu moze biti znacajno pri slanju robe pouzecem ili nekom slicnom poslovanju gdje prodavaca trebas "uvjeriti" da si ozbiljan kupac (pogotovo pri slanju u BiH)
Ja nisam bas siguran da oni ista mogu tu praviti podjelu ikakvu sve dok ti nemas neplacenih narudjbi.
Znaci ako si cist i kupis nesto, on ti mora poslati imao ti 100 pozitivnih feedbacka ili ni jedan feedback.
Ako imas nesto neplaceno u proslosti tek tad neki stave zabranu kupovine.
Znaci on ne moze praviti podjelu kome hoce prodati a kome nece.
burekodsira

#1892 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

nije u sistemu prodaje moguce blokirati, ali recimo npr. imas neku robu koju ne salju za BiH po defaultu, ti se javis prodavacu i zamolis da ti ipak posalje, naravno da ce on prvo pogledati jesi li povjerljiva osoba ili ne... kontas sta hocu da kazem. Svakom je prihvatljivije poslovati s ozbiljnim partnerom nego s nekim o kome nema informacija
robert treniro

#1893 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

burekodsira wrote:
kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?
robert treniro

#1894 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

KvaziExpert wrote:Reputacija je jako bitna kad se zalis eBay-u
nije lose imati dobru reputaciju, ali ovdje je tema to da li djevojka mora kupiti/platiti to sto je kliknula. ne mora i zbog toga nece imati nikakve sankcije. sto bi se reklo, mogu je poljubiti u dupe.
un1ted

#1895 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

robert treniro wrote:
burekodsira wrote:
kad vidim da razgovaram sa nepismenom osobom, prodje me volja za razgovorom. missim.. o cemu da pricam sa nekim ko na svom maternjem jeziku ne zna napisati gramaticki ispravnu recenicu?
8-)
zli_hordas

#1896 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zli_hordas »

Za koliko vremenski vam stigne refund na karticu.
Melami

#1897 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

robert treniro wrote:
burekodsira wrote:
Prekuco si forum, svaka cast. Hajd sad ohladi.
:run:
skafiskafsnjak

#1898 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

zli_hordas wrote:Za koliko vremenski vam stigne refund na karticu.
pise tamo u roku od 12h ... a meni je za nesto duze od 24h
dark_knight

#1899 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dark_knight »

Pošto kod nas u HR fejk stvari na carini ne prolaze,jel ima nekog iz orašja ili brčkog ovdje na forumu,koji bi bio voljan dati mi adresu da naručim par stvari s ebaya,uz to dajem i proviziju :D....
robert treniro

#1900 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

Melami wrote:
robert treniro wrote:
burekodsira wrote:
Prekuco si forum, svaka cast. Hajd sad ohladi.
:run:
a?
Post Reply