Visoko do Tokija
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#1876 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ih sta ih jos ima a da se nisu deklarisali
Visoko do Tokija
Visoko do Tokija
-
GileŠampion
#1877 Re: Pitamo Mehanicare ?
ljudi pomazite u govnima sam dozavrat..
ovo sw moze desit samo meni. vracam se iz minhena u sarajeov i stao na pumpu nedje kod salzburga da sta jedem i da natocim goriva, onako ukocenom i gladnom ispadne mi kljuc skakavac od auta i onda jos stanem direkt na njega i slomim ga.. prvo mi je proslo stari ce mi se tovarit mjesec zbog kljuca, ali da mi je to sad najveci problem.. vratim se u kola verglaju al nece da upale, 5 minuta sam verglo nista kaze mi ovaj prijatelj sto je sa mnom da ga ne drkam vise jos cu izvuc akumulator pa se onda skroz moremo jebat..
nakav sam bijedni wifi nafato pa mi je klix naumpo ako iko ima savjet ideju bilo sta neka govori evo ja samo mogu ovdje sjest i plakat naravno rezervni kljuc je u bosni..
ako dodje dotle da moram starog zvat najebo sam. pomazite ljudi kako znate i umijete . hitno
ovo sw moze desit samo meni. vracam se iz minhena u sarajeov i stao na pumpu nedje kod salzburga da sta jedem i da natocim goriva, onako ukocenom i gladnom ispadne mi kljuc skakavac od auta i onda jos stanem direkt na njega i slomim ga.. prvo mi je proslo stari ce mi se tovarit mjesec zbog kljuca, ali da mi je to sad najveci problem.. vratim se u kola verglaju al nece da upale, 5 minuta sam verglo nista kaze mi ovaj prijatelj sto je sa mnom da ga ne drkam vise jos cu izvuc akumulator pa se onda skroz moremo jebat..
nakav sam bijedni wifi nafato pa mi je klix naumpo ako iko ima savjet ideju bilo sta neka govori evo ja samo mogu ovdje sjest i plakat naravno rezervni kljuc je u bosni..
ako dodje dotle da moram starog zvat najebo sam. pomazite ljudi kako znate i umijete . hitno
- Danguba
#1878 Re: Pitamo Mehanicare ?
vjerovatno brava na volanu ne moze da procita kljuc.
-
GileŠampion
#1879 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa sta da mu radim? imal kakve sanse da upali sa ovim sjebanim kljucem-Danguba wrote:vjerovatno brava na volanu ne moze da procita kljuc.
-
Kataklinger
#1880 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam na prošlom autu u skakavac ključu imao kao neki mali hepek koji mi je jednom prilikom ispao iz oklopa dok sam mijenjao bateriju, i auto nije moglo upalit. Vjerovatno to malo govance od par milimetara čuva kod kako bi brava prepoznala ključ, ili šta već. Vrlo je vjerovatno da je i tebi to ispalo iz oklopa...
-
mahalas505
#1881 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kao sto reci gore ovaj vjeorvatno se slomio/ispao onaj hepek u kljuc sto kad se stavi u bravu "osposobi" auto da se moze upaliti. Vidi da ti nije negdje ispao kad si stao na njega. Ako to ne radi, jedino onda rezervni kljuc ili ovlasteni servis.GileŠampion wrote:pa sta da mu radim? imal kakve sanse da upali sa ovim sjebanim kljucem-Danguba wrote:vjerovatno brava na volanu ne moze da procita kljuc.
-
Kataklinger
#1882 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne mora značit, pogledaj na mjestu pada i tu gdje si stao na njega, ako ga nađeš samo ga ubaci u oklop i zalijepi malo. Nije vezan za čip u ključu nego je standalone
Kod mene je bio crn, valjkastog oblika, neka 2-3 milimetra dug i milimetar širok. Sad ti je jedini problem naći to.
Konkretno, izgleda kao ovaj kremen od upaljača:

Konkretno, izgleda kao ovaj kremen od upaljača:

Last edited by Kataklinger on 29/05/2015 00:30, edited 1 time in total.
- Danguba
#1883 Re: Pitamo Mehanicare ?
provjeri prvo bateriju da nije pomjerena.GileŠampion wrote:pa sta da mu radim? imal kakve sanse da upali sa ovim sjebanim kljucem-Danguba wrote:vjerovatno brava na volanu ne moze da procita kljuc.
jesi li mogao na daljinski otvoriti auto?
-
mahalas505
#1884 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne treba baterija da bi taj hepek radio, radi na principu indukcije.Danguba wrote:provjeri prvo bateriju da nije pomjerena.GileŠampion wrote:pa sta da mu radim? imal kakve sanse da upali sa ovim sjebanim kljucem-Danguba wrote:vjerovatno brava na volanu ne moze da procita kljuc.
jesi li mogao na daljinski otvoriti auto?
-
GileŠampion
#1885 Re: Pitamo Mehanicare ?
sad me i internet jebe, evo gledamo i ja i jaran nema tog kurca nigje. daljinsko mi radi.
ostaje mi na tabli ona lampica s kljucem ne procita kod znaci,
ostaje mi na tabli ona lampica s kljucem ne procita kod znaci,
-
junior3
#1886 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sranje pa eto, nemoj ni verglati bezveze dok ne očita kod.
-
GileŠampion
#1887 Re: Pitamo Mehanicare ?
UPALIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO..... IGRALI SE SA KLJUCEM NE BIL SE UGASILA LAMPICA UGASI SE ONAJ BAKSUZ OD SRECE ZAVERGLA I TO AUTO U BRZINI I SKOCI I UPALI
VOZIM AKO TREBA DO HADZA AL GA VISE NE GASIM
FALA VAM RAJA PUNO SVIMA
FALA VAM RAJA PUNO SVIMA
- Danguba
#1888 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sretno i pamet u glavu.GileŠampion wrote:UPALIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO..... IGRALI SE SA KLJUCEM NE BIL SE UGASILA LAMPICA UGASI SE ONAJ BAKSUZ OD SRECE ZAVERGLA I TO AUTO U BRZINI I SKOCI I UPALI
FALA VAM RAJA PUNO SVIMA
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1889 Re: Pitamo Mehanicare ?
pogresno smo se razumjeli ondatopcam wrote: Sinoc mi je bilo kasno da odgovaram, dobro vidim edit u pravom smijeru. Dalje mislim da si pogresno shvatio ili sam ja pogresno napisao,
da se ne vracam. Posto sam iz metalne struke meni nije smijesno niti "ober glupo" kako ti kazes, ovo sto sam napisao i sta je covjek rekao.
Da pojasnim nisam pisao o "laku" nego o povrsinskoj obradi. Po tvojoj logici ti mozes od obicnog komada zeljeza, bez imalo muke napraviti
alat (kao sto od aluminiskog bloka mozes napraviti felgu- tako kazes). Mislim da ne pravis razliku izmedju povrsinske obrade i lakiranja.
I moj komentar na koji si se ti nadovezao bio je, da sto manje skine prvi sloj na felgi, nije se odnosilo na lak, nego tih nekoliko µ povrsine
felge, koja je posebno obradjena.
Tebe i dalje cijenim i smatram normalnim forumasem, majstor ( ili automehanicar) ne zamjeri, nije bilo neko degradiranje, majstora ima svakakvih
od stolara do automehanicara, to ti je razlog sto sam ti napisao automehanicar.
Koristis alat na poslu?!, mozda imas frezu na poslu, pa povuci paralelu, frezer ima nesto jacu povrsinu (presvlaku),boljeg i dugotrajnijeg
kvaliteta. Cak i obicni borer ima "tvrdju" povrsinu, kako onda po tvojoj logici, nema veze sa stabilnosti, ili dugotrajnosti.
Ti slijedi svoju logiku, osnovanu na tvom znanju i iskustvu, ja cu svoju. Nemam veze sa popravkom automobila, mada se danas sve
svodi na izmjenu dijelova, popravak u pravom smislu rijeci je, zanemarljiva stavka. Mogao bih i ja bezobrazan biti pa reci da danas svako moze biti,
majstor/automehanicar, jer mjenjati dijelove moze svako ko nema dvije lijeve ruku.
Upravo je "mjenjac dijelova" ono na sta se na kraju svodi profesija automehanicara ili majstora automehanicara.
PS: Izvorno automehanicara imam 10 u firmi, jednog sa 35 godina iskustva, zar mislis, da mu ne pomognem??
koristim razne alate na poslu i uglavnom mogu popraviti skoro sve ,nisam klasicni ugradjivac novih dijelova....
nisam ni pomislio da me degradiras,niti mozes,ja znam sve o sebi ,pa me ne pogadjaju ni takvi pokusaji ,nego koristim uvijek priliku da se malo nasalim
-
mahalas505
#1890 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ti samo mislis da znasbitanga_sa_otesa wrote: pogresno smo se razumjeli onda![]()
koristim razne alate na poslu i uglavnom mogu popraviti skoro sve ,nisam klasicni ugradjivac novih dijelova....
nisam ni pomislio da me degradiras,niti mozes,ja znam sve o sebi ,pa me ne pogadjaju ni takvi pokusaji ,nego koristim uvijek priliku da se malo nasalim
- bitanga_sa_otesa
#1891 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam placen da mislim 
-
putnik2107
#1892 Re: Pitamo Mehanicare ?

Renault Clio 2001. Kada upalim vozilo i dodam gas, ova lijeva kazaljka (mjerenje obrtaja motora) dođe samo do prve linije (5) i nema dalje. Pitam nekog majstora, ovako u razgovoru, da nije neka sajla pukla, što je zaštopalo, kaže nema tu sajle, to je elektronika.
Kako se ovo popravlja da proradi? osigurač neki ili nešto slično?
Drugi problem mi je desni žmigavac. Nekad radi bez problema, a nekad 1000 puta u minuti upali-ugasi, ono brzo, kad kad jedna sijalica ne radi. Sijalice sve uredu. Kada tako brzo radi, kada pritisnem kočnicu, žmigavac prestane raditi skroz, do ponovnog puštanja kočnice....
- Qler
#1893 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bio sam kod Zufera, haman u Kaknju
spojio auto na dijagnostiku, sve dizne bez greske. Sve u zadanim parametrima. Problem je neki ventil izduvnih gasova, ali nije egr nego neki manji, pored njega... Taj neki parametar treba biti 50% a meni je 27% i to ga valjda jebe... A bitanga mi je nasao los kontakt kod grijaca i sanirao doktorski
vidjet cemo sutra ujutro paljenje 
- bitanga_sa_otesa
#1894 Re: Pitamo Mehanicare ?
losa ti je masa na stopki,a obrtomjer dobiva impuls direkno iz ecu...bez osiguraca.ne znam kako to da popravis....putnik2107 wrote:
Renault Clio 2001. Kada upalim vozilo i dodam gas, ova lijeva kazaljka (mjerenje obrtaja motora) dođe samo do prve linije (5) i nema dalje. Pitam nekog majstora, ovako u razgovoru, da nije neka sajla pukla, što je zaštopalo, kaže nema tu sajle, to je elektronika.
Kako se ovo popravlja da proradi? osigurač neki ili nešto slično?
Drugi problem mi je desni žmigavac. Nekad radi bez problema, a nekad 1000 puta u minuti upali-ugasi, ono brzo, kad kad jedna sijalica ne radi. Sijalice sve uredu. Kada tako brzo radi, kada pritisnem kočnicu, žmigavac prestane raditi skroz, do ponovnog puštanja kočnice....
-
NediM17
#1895 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo danas legao plin...
Nemam nekih plaho zamjerki, medjutim jedna stvar mi je malo cudna... Kada vozim na plin i kad naglo opletem gas na trenutak se cuje zvuk cscc (slicno turbini koja puni) i nestane, ako lagano doziram gas zvuk se ne javlja. Takodjer, na benzinu probao opaliti naglo gas, ne cuje se nista...
Znam da se na prijateljevom plinasu ovaj isti zvuk moze cuti kada ga naglo stisne, na svom prethodnom plinasu nisam primjecivao...
Ide jednako i na plin i na benzin, nemam vala nikakvih zamjerki, jedino ovaj zvuk, mozda je i normalno, ali mi je pomalo suhva da mi ne "curi" kakav vakuum.
Ima ovdje na forumu jos plinasa, je li neko primijetio nesto slicno?
Nemam nekih plaho zamjerki, medjutim jedna stvar mi je malo cudna... Kada vozim na plin i kad naglo opletem gas na trenutak se cuje zvuk cscc (slicno turbini koja puni) i nestane, ako lagano doziram gas zvuk se ne javlja. Takodjer, na benzinu probao opaliti naglo gas, ne cuje se nista...
Znam da se na prijateljevom plinasu ovaj isti zvuk moze cuti kada ga naglo stisne, na svom prethodnom plinasu nisam primjecivao...
Ide jednako i na plin i na benzin, nemam vala nikakvih zamjerki, jedino ovaj zvuk, mozda je i normalno, ali mi je pomalo suhva da mi ne "curi" kakav vakuum.
Ima ovdje na forumu jos plinasa, je li neko primijetio nesto slicno?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1896 Re: Pitamo Mehanicare ?
Drago mi je da ti je sad jasnije o cemu sam pisao.bitanga_sa_otesa wrote:pogresno smo se razumjeli ondatopcam wrote: Sinoc mi je bilo kasno da odgovaram, dobro vidim edit u pravom smijeru. Dalje mislim da si pogresno shvatio ili sam ja pogresno napisao,
da se ne vracam. Posto sam iz metalne struke meni nije smijesno niti "ober glupo" kako ti kazes, ovo sto sam napisao i sta je covjek rekao.
Da pojasnim nisam pisao o "laku" nego o povrsinskoj obradi. Po tvojoj logici ti mozes od obicnog komada zeljeza, bez imalo muke napraviti
alat (kao sto od aluminiskog bloka mozes napraviti felgu- tako kazes). Mislim da ne pravis razliku izmedju povrsinske obrade i lakiranja.
I moj komentar na koji si se ti nadovezao bio je, da sto manje skine prvi sloj na felgi, nije se odnosilo na lak, nego tih nekoliko µ povrsine
felge, koja je posebno obradjena.
Tebe i dalje cijenim i smatram normalnim forumasem, majstor ( ili automehanicar) ne zamjeri, nije bilo neko degradiranje, majstora ima svakakvih
od stolara do automehanicara, to ti je razlog sto sam ti napisao automehanicar.
Koristis alat na poslu?!, mozda imas frezu na poslu, pa povuci paralelu, frezer ima nesto jacu povrsinu (presvlaku),boljeg i dugotrajnijeg
kvaliteta. Cak i obicni borer ima "tvrdju" povrsinu, kako onda po tvojoj logici, nema veze sa stabilnosti, ili dugotrajnosti.
Ti slijedi svoju logiku, osnovanu na tvom znanju i iskustvu, ja cu svoju. Nemam veze sa popravkom automobila, mada se danas sve
svodi na izmjenu dijelova, popravak u pravom smislu rijeci je, zanemarljiva stavka. Mogao bih i ja bezobrazan biti pa reci da danas svako moze biti,
majstor/automehanicar, jer mjenjati dijelove moze svako ko nema dvije lijeve ruku.
Upravo je "mjenjac dijelova" ono na sta se na kraju svodi profesija automehanicara ili majstora automehanicara.
PS: Izvorno automehanicara imam 10 u firmi, jednog sa 35 godina iskustva, zar mislis, da mu ne pomognem??![]()
- friskyoreo
#1897 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod dopune klime u autu i dezinfekcije, ima li nesto na sta bih trebao obratiti pažnju, tj. pitati tog sto servisira klimu da li radi nesto po nekom principu, ili je to manje vise kod svih isto i nema nekih odstupanja.
Pitam zato sto su kod svih cijene približno iste, a kad vec dajem pare da mi ne uradi neki fuseraj.
Hvala unaprijed.
Pitam zato sto su kod svih cijene približno iste, a kad vec dajem pare da mi ne uradi neki fuseraj.
Hvala unaprijed.
- Bloody
#1898 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imate li mi preporuciti u Sarajevu nekog dobrog majstora za BMW,kaze ovaj kod kojeg sam bila da mi je "otisla glava kratera-odnosno neki dihtung na tome "
ako sam dobro rekla(imam negdje zapisano).
Neka uradi kako treba i neka naplati isto tako, samo da nije neki prevarant. Hvala unaprijed.
Neka uradi kako treba i neka naplati isto tako, samo da nije neki prevarant. Hvala unaprijed.
- sema911s
#1899 Re: Pitamo Mehanicare ?
friskyoreo wrote:Kod dopune klime u autu i dezinfekcije, ima li nesto na sta bih trebao obratiti pažnju, tj. pitati tog sto servisira klimu da li radi nesto po nekom principu, ili je to manje vise kod svih isto i nema nekih odstupanja.
Pitam zato sto su kod svih cijene približno iste, a kad vec dajem pare da mi ne uradi neki fuseraj.![]()
Hvala unaprijed.
Za punjnje Klime, servis iste trenutno Komel..
Urade Sta treba I kako treba,., a nece sfuseritt
60km punjenje istee tako nestoo
- friskyoreo
#1900 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam iz Sarajeva.sema911s wrote:friskyoreo wrote:Kod dopune klime u autu i dezinfekcije, ima li nesto na sta bih trebao obratiti pažnju, tj. pitati tog sto servisira klimu da li radi nesto po nekom principu, ili je to manje vise kod svih isto i nema nekih odstupanja.
Pitam zato sto su kod svih cijene približno iste, a kad vec dajem pare da mi ne uradi neki fuseraj.![]()
Hvala unaprijed.
Za punjnje Klime, servis iste trenutno Komel..
Urade Sta treba I kako treba,., a nece sfuseritt
60km punjenje istee tako nestoo