1.4, 75kW, 100ksradostan dan wrote:Pa dobro, nije strasno za takvu masinu...
Koliko je u federaciji za 1.4, 59 kw?
297 KM osiguranje (50% bonusa)
229 uplatnice (nova plocice, saobracajna i vlasnicka)
87 tehnicki i eko-test ...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
1.4, 75kW, 100ksradostan dan wrote:Pa dobro, nije strasno za takvu masinu...
380 maraka, sve (i zeleni karton)...mislim, bez ovo - nove tablice, saobraćajna i te stvari...znači, istekla registracija, cijena nove sa zelenim kartonom, tehničkim i sve što treba uz to - 380.vicious2 wrote:1.4, 75kW, 100ksradostan dan wrote:Pa dobro, nije strasno za takvu masinu...
sve ukupno (prva registracija) je oko 620KM.radostan dan wrote:380 maraka, sve (i zeleni karton)...mislim, bez ovo - nove tablice, saobraćajna i te stvari...znači, istekla registracija, cijena nove sa zelenim kartonom, tehničkim i sve što treba uz to - 380.vicious2 wrote:1.4, 75kW, 100ksradostan dan wrote:Pa dobro, nije strasno za takvu masinu...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sutra-k ... /170313037dgL_ wrote:Update...O'zone wrote:A šta je sa onom pričom da je povećanje cijene registracije zbog EKO testa nelegalno i da će se Jusko očitovati o tome?
Sta je sa ovim? Jel registrovo neko zadnjih dana? Da li su povukli ovu kradju i otimacinu zvanu kofa "eko test"...

mada i budala zna da je glavni i najveći uzrok zagađenja loženje svega i svačega a to je pokazalo se i u ona dva-tri dana par nepar sistema gdje do poboljšanja kvalitete zraka nije ni došlo nego su frizirali podatke....da građani ne bi trebali zaboraviti nedavnu situaciju enormnog zagađenja zraka, za koju su u najvećoj mjeri, kako kaže, kao uzrok navođena upravo cestovna vozila.
I da nam taj sada "atomski" eko test nece ni u kome pogledu pomoći oko manje zagadjenosti, konja majko moja!O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sutra-k ... /170313037dgL_ wrote:Update...O'zone wrote:A šta je sa onom pričom da je povećanje cijene registracije zbog EKO testa nelegalno i da će se Jusko očitovati o tome?
Sta je sa ovim? Jel registrovo neko zadnjih dana? Da li su povukli ovu kradju i otimacinu zvanu kofa "eko test"...
Sutra bi se moglo znati...Pogledaj ti samo lika
Čovjek koji izjavi damada i budala zna da je glavni i najveći uzrok zagađenja loženje svega i svačega a to je pokazalo se i u ona dva-tri dana par nepar sistema gdje do poboljšanja kvalitete zraka nije ni došlo nego su frizirali podatke....da građani ne bi trebali zaboraviti nedavnu situaciju enormnog zagađenja zraka, za koju su u najvećoj mjeri, kako kaže, kao uzrok navođena upravo cestovna vozila.
Kataklinger wrote:Meni je prva registracija bila oko 1000KM, druga malo manje i ubrzo ide treća (a u pitanju 1.6 dizel). Tačno dođe vrijeme da gledaš gdje je najpovoljnije registrovat auto. Jbm ga ja, ako onaj može dat kupon za gorivo, a ovaj besplatan tehnički, zašto ne bi mogao i treći?
O kojem se osiguranju radi? Ja nisam cuo da iko daje pare. A to sto si registrovo auto kod njega, poklon bon gorivo OK, gratis tehnicki OK i to ti je momentalno 60 KM... Poklon Bihamk clanstvo i to ok... Al da ti neko da 120 KM sto si ti dao za policu njemu 230 recimo je smijesna prica...preludezalude wrote:Ma naravno. Sve je to borba za klijente. Ja kad sam pricao o tome prije dvije-tri godine, pojedini na forumu su me napadali kako nije istina, kako su cijene iste u svim osiguranjima, kako osiguranja rade nelegalno... Nema ovdje nista nelegalno. Cijene osiguranja su iste u svim osiguravajucim kucama, osiguravajuca kuca ne moze smanjiti cijenu ostalih dadzbina, znaci cijene su svugdje iste. Stvar je samo u tome da li ce osiguravajuca kuca i koliko, pocastiti nekoga sto je postao njihov klijent. Neke kuce daju bon za gorivo, neke nude besplatan tehnicki pregled, a neke daju zivu lovu. Meni je prije nekolike godine dato na ruke 100KM i besplatna usluga odjave vozila u drugom entitetu. Registracija slijedeca je bila u drugoj kuci i dobio sam na ruke 120KM. Sve ove razlike navodim u odnosu na konacnu cijenu koju mi je nudilo Sarajevo osiguranje. Sve je racunica i sa strane osiguravajuce kuce a naravno i sa moje. 120KM je ipak 120KM. Radije cu ih potrositi na dijete neko na lihvare.
Ma dobro to... Ne mislim na to... Van pameti mi je dati 550-600 KM za osiguranje... Hahahahahahaha ako se na to mislilo onda jbgun1ted wrote:Nije tacno. Mnogi dobiju 50% bonusa iak im je prva registracija.
Moja polisa je puno vise od 230...gotovo duplo.dgL_ wrote:O kojem se osiguranju radi? Ja nisam cuo da iko daje pare. A to sto si registrovo auto kod njega, poklon bon gorivo OK, gratis tehnicki OK i to ti je momentalno 60 KM... Poklon Bihamk clanstvo i to ok... Al da ti neko da 120 KM sto si ti dao za policu njemu 230 recimo je smijesna prica...preludezalude wrote:Ma naravno. Sve je to borba za klijente. Ja kad sam pricao o tome prije dvije-tri godine, pojedini na forumu su me napadali kako nije istina, kako su cijene iste u svim osiguranjima, kako osiguranja rade nelegalno... Nema ovdje nista nelegalno. Cijene osiguranja su iste u svim osiguravajucim kucama, osiguravajuca kuca ne moze smanjiti cijenu ostalih dadzbina, znaci cijene su svugdje iste. Stvar je samo u tome da li ce osiguravajuca kuca i koliko, pocastiti nekoga sto je postao njihov klijent. Neke kuce daju bon za gorivo, neke nude besplatan tehnicki pregled, a neke daju zivu lovu. Meni je prije nekolike godine dato na ruke 100KM i besplatna usluga odjave vozila u drugom entitetu. Registracija slijedeca je bila u drugoj kuci i dobio sam na ruke 120KM. Sve ove razlike navodim u odnosu na konacnu cijenu koju mi je nudilo Sarajevo osiguranje. Sve je racunica i sa strane osiguravajuce kuce a naravno i sa moje. 120KM je ipak 120KM. Radije cu ih potrositi na dijete neko na lihvare.
Prvi put cujem za ovakvo nesto a reg. Sam auto od camelijr preko grawea do BSO i nikad niko mi na 550 KM koliko je reg. Recimo za moje auto nije pomislio dati zive love 100 ... Samo jednom sam cak tehnicki dobio gratis.. Reg. Mo istice sad 21.3. Pa cu traziti najpovoljniju opciju... Ialo je cini mi se DIN BIH u Zeljinom najjeftiniji sa gratis tehnickim za kes bez eko testa me trebalo izac 490 KM sa eko testom 519 cini mi se sa ukljucenim dzabnim tehnickim... Ako negdje ima povoljnije nek neko javi...preludezalude wrote:Moja polisa je puno vise od 230...gotovo duplo.dgL_ wrote:O kojem se osiguranju radi? Ja nisam cuo da iko daje pare. A to sto si registrovo auto kod njega, poklon bon gorivo OK, gratis tehnicki OK i to ti je momentalno 60 KM... Poklon Bihamk clanstvo i to ok... Al da ti neko da 120 KM sto si ti dao za policu njemu 230 recimo je smijesna prica...preludezalude wrote:Ma naravno. Sve je to borba za klijente. Ja kad sam pricao o tome prije dvije-tri godine, pojedini na forumu su me napadali kako nije istina, kako su cijene iste u svim osiguranjima, kako osiguranja rade nelegalno... Nema ovdje nista nelegalno. Cijene osiguranja su iste u svim osiguravajucim kucama, osiguravajuca kuca ne moze smanjiti cijenu ostalih dadzbina, znaci cijene su svugdje iste. Stvar je samo u tome da li ce osiguravajuca kuca i koliko, pocastiti nekoga sto je postao njihov klijent. Neke kuce daju bon za gorivo, neke nude besplatan tehnicki pregled, a neke daju zivu lovu. Meni je prije nekolike godine dato na ruke 100KM i besplatna usluga odjave vozila u drugom entitetu. Registracija slijedeca je bila u drugoj kuci i dobio sam na ruke 120KM. Sve ove razlike navodim u odnosu na konacnu cijenu koju mi je nudilo Sarajevo osiguranje. Sve je racunica i sa strane osiguravajuce kuce a naravno i sa moje. 120KM je ipak 120KM. Radije cu ih potrositi na dijete neko na lihvare.
Prije 4 godine osiguranje je bilo Brcko gas. Platio sve i uzeli mi oni gratis da odjave vozilo u RS-u. Nakon 7 dana odem kod njih po odjavu vozila i tada mi na ruke daju jos 100KM jer toliko su oni tada davali svojim klijentima poklon. Godinu dana poslije nakon raspitivanja po raznim osiguravajucim kucama dobijem najpovoljniju ponudu u Drina osiguranje. 120KM odmah na ruke. I sada je slicna situacija.
Davalo ili daje ? Akoo je davalo sto prestade davat?530i wrote:Davalo je Brčko gas pare nazad, istina je to...
Upravo... Koja lijepa rijec koji dogovor oko podjele sredstava i odmah se usaglase... Sjeme im se zatrlo daBogda!O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/jusko-i ... /170314120
Ovo nešto u prevodu "Trebalo je da poskupi ali ste isto tako trebali prvo nas da pitate za koliko. Sad ćemo Vam mi sa državnog nivoa samo potvrditi te cijene i usput pokupiti koju pinku za komisije...."