U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
osa

#1876 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

and wrote:pa vidjećemo hoće li dobiti?
inače mogli su samo od britanije i tražiti,jer oni imaju taj zakon.od drrugih zemalja nisu,jer nema potjernice interpola i čovjek je normalno putovao.
ne bi trebali...
and

#1877 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

osa wrote:
inače mogli su samo od britanije i tražiti,jer oni imaju taj zakon.od drrugih zemalja nisu,jer nema potjernice interpola i čovjek je normalno putovao.
ne bi trebali...
sve je moguće.ovi naši su govorili da nema osnove da se uopšte kreće u proces,pa evo krenuše.
osa

#1878 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
ne bi trebali...
sve je moguće.ovi naši su govorili da nema osnove da se uopšte kreće u proces,pa evo krenuše.
to je naivna izjava, proces može pokrenuti svatko....
and

#1879 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

tačno,po tom njihovom zakonu mogu čak i udruženja....podnositi zahtjeve,sve mi to izgleda zamršeno.vidjećemo šta će se dešavati.
u svakom slučaju ovaj zakon treba primiti znanju i u budućnosti koristiti.
osa

#1880 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

and wrote:tačno,po tom njihovom zakonu mogu čak i udruženja....podnositi zahtjeve,sve mi to izgleda zamršeno.vidjećemo šta će se dešavati.
evo ti primjer pokretanja postupka koji po meni neće imati nikakvih pravnih posljedica za "počinioce", a ipak je pokrenut

http://www.dnevnik.ba/index.php?option= ... Itemid=463
and

#1881 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

osa wrote:
and wrote:tačno,po tom njihovom zakonu mogu čak i udruženja....podnositi zahtjeve,sve mi to izgleda zamršeno.vidjećemo šta će se dešavati.
evo ti primjer pokretanja postupka koji po meni neće imati nikakvih pravnih posljedica za "počinioce", a ipak je pokrenut

i ja mislim da će tako biti,nažalost.a šta da je postupak pokrenut u bih i da bih traži izručenje?
osa

#1882 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:

i ja mislim da će tako biti,nažalost.a šta da je postupak pokrenut u bih i da bih traži izručenje?
sumnjam da nizozemska izručuje svoje državljane, da je bih u e.u. onda bi se moglo pokušati i tako nešto, međutim šta znači izručenje kad nema nikakve pravne osnove za suđenje, mislim da bi sud odbio kaznenu prijavu...
Nekako s proljeća

#1883 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Nekako s proljeća »

:)
Evropski nalog za hapšenje je pravni institut, koji je donesen 1999. godine, a primjenjuje se u zemljama EU od 2004. Članice EU opredijelile su se da unaprijede saradnju u međusobnom izručivanju kriminalaca.Dakle, ekstradicija...

Tako je to u Evropi , dok na Balkanu haman nijedna država u praksi ne izručuje svoje državljane drugoj državi.Ali hajde...kako proces bude odmicao biće nam rješavana dilema da li je ovo pravni ili politički proces. Reciprocitet, Traljava srbijanska deklaracija o Srebrenici...a u Bosni i Hercegovini negiranje i toga...
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100706068

Za neupućene, jedan koristan link:
http://www.slobodnaevropa.org/content/t ... page=2&x=1
ahuseino

#1884 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
----------------------------------------------------------
čuvena familija Arnaut.

Opet on o familijama...

Jel' i on otp'o od Kazara dje?
Fair Life

#1885 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Fair Life »

BiH-x wrote:
joeaziz wrote: politicki aktivizam na fb?!
I na ulicama :)

Image

Ne brini se za prof. Ganica, ima nas dosta koji ga podrzavamo :bih:
Ovako pronesose ove "krpetine" u protestima za Iliju Jurisica...

Grijesim li ??
joeaziz

#1886 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by joeaziz »

jebi ga kad jurisic nije profeSSor.
zonbirile

#1887 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
zonbirile wrote:
čuvena familija Arnaut.

Opet on o familijama...

---------------------------------
nije jarane,ali dok trpimo muda pod bubrege tako će nam biti,ili i ti si za kocept 100 familija u Bosni?
Bosnolog

#1888 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

zonbirile wrote:
ahuseino wrote:
zonbirile wrote:
čuvena familija Arnaut.

Opet on o familijama...

---------------------------------
nije jarane,ali dok trpimo muda pod bubrege tako će nam biti,ili i ti si za kocept 100 familija u Bosni?
Ma ja ti bi njega najrade isporucio kod svojih demokrata u Tadijin SANU brlog zla :mrgreen: ........Ovdje se sudi BiH i karakteru rata koji bi Srbija da izmjeni uz gusle i mitologiju,a sto takvi salonci poput teb pokusavaju to svesti an personalnu osvetu protiv Ganica ne cini te nista manje maskiranim saloncem iste velikosrpsek ideologije protiv koje je ustao da brani BiH a koju mamo danas zahvaljujuci i tom gospodinu Ganicu ciju glavu nudis Srbiji,.....Samo vam nece proci te velikosrpske zelje i planovi,dzaba sve podlosti koje Tadija i njegovi fireri i gebelsi Srbizma smisljaju,.....
zonbirile

#1889 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by zonbirile »

@bosnolog
ne inputiraj gluposti,priča je o Arnautima.Pročitaj svoj post,moraš se liječiti gospodine Čoroviću.Još ova zemlja nije Lepog Hareta,da svog klovna i teklića šalje po Londonu,doduše ista stranka je iskopala seoskog fiškala za tužbu protiv Srbije.Softić,ekspert međunarodnog prava,ali eto samozatajan pa sudi prekršajno u Živinicama.Moraš se liječiti,moraš.
Delboy.Trotter

#1890 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Delboy.Trotter »

Bosnolog wrote: Ma ja ti bi njega najrade isporucio kod svojih demokrata u Tadijin SANU brlog zla :mrgreen: ........Ovdje se sudi BiH i karakteru rata koji bi Srbija da izmjeni uz gusle i mitologiju,a sto takvi salonci poput teb pokusavaju to svesti an personalnu osvetu protiv Ganica ne cini te nista manje maskiranim saloncem iste velikosrpsek ideologije protiv koje je ustao da brani BiH a koju mamo danas zahvaljujuci i tom gospodinu Ganicu ciju glavu nudis Srbiji,.....Samo vam nece proci te velikosrpske zelje i planovi,dzaba sve podlosti koje Tadija i njegovi fireri i gebelsi Srbizma smisljaju,.....
Ovdje vazda patetika: ''Imamo BiH zahvaljujući i Ganiću?''
Pa imaju BiH svi.
Ima je i Ganić a imaju je i oni protiv kojih se Ganić borio (riječju, da me ne bi neko napao sada :D )
Samo s jednom razlikom, što njemu prijeti robija u nekom srpskom zatvoru, a njih se briga.
Bosnolog

#1891 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Delboy.Trotter wrote:
Bosnolog wrote: Ma ja ti bi njega najrade isporucio kod svojih demokrata u Tadijin SANU brlog zla :mrgreen: ........Ovdje se sudi BiH i karakteru rata koji bi Srbija da izmjeni uz gusle i mitologiju,a sto takvi salonci poput teb pokusavaju to svesti an personalnu osvetu protiv Ganica ne cini te nista manje maskiranim saloncem iste velikosrpsek ideologije protiv koje je ustao da brani BiH a koju mamo danas zahvaljujuci i tom gospodinu Ganicu ciju glavu nudis Srbiji,.....Samo vam nece proci te velikosrpske zelje i planovi,dzaba sve podlosti koje Tadija i njegovi fireri i gebelsi Srbizma smisljaju,.....
Ovdje vazda patetika: ''Imamo BiH zahvaljujući i Ganiću?''
Pa imaju BiH svi.
Ima je i Ganić a imaju je i oni protiv kojih se Ganić borio (riječju, da me ne bi neko napao sada :D )
Samo s jednom razlikom, što njemu prijeti robija u nekom srpskom zatvoru, a njih se briga.
Da upravo imamo BiH zahvaljujuci i tom Ganicu koji je zaustavio velikosrpske jurisnike drugog maja ispred predsjednistva sa drugim hrabrim junacima koji su porokali dvonoge zlocinacko genocidne stakore koji su do tada ubijali po Hrvatskoj i Sloveniji.

VElikospskim stratezima i planerima nije uspjelo za rukom da ostvare svoje bolesne nakane nakon planskog zarobljavanaj legitinog ali naivnog predsjednika BiH od strane okupatorske JNA koja je od sestog Aprila bila u neovisnoj zemlji i clanici UN-a RBiH.Dik se ista stavila na sluzbu velikosrpskih koljaca,nije uspjela zauzeti predsjednistvo u koje je bilo planirano da sljegne pisopija sa Pala onaj duritorski skot koji je sludio vaskolike guslarsko mitolomaske brljopije i hrabre junake kada se ide na goloruke Sarajlije,ali Sarajlije pokazase muda i sprzise dvonogo smece zauvijek onako kako su zasluzili,....

Posto nije uspjela Srboslavija frustrirana Srbija i njeni podrepci u BiH lijece komplekse sto ostadose u drzavi protiv koje su ratovali,.......Hag je vec rekao svoje za ono sto se desilo dan poslije nakon kidnapovanaj legitimnog predsjedniak ali se trazi srpska istina a ona je sve godine suprotna medunarodnoj,jer je ona bjelosvijstsko zavjernicka i urotsko mudzahednisko-vatikanska, :mrgreen: .......

Srbija ce biti na kraju ove njene ujdurmo jos jednom ponizena i osramocena,ali to je svakako njena sudbina vec dvije decenije,pa je krvvi i zlikovacki obraz svakako ukaljan bez morala i ljudskosti cuva svoje zlikovce i pokusava da se osveti kako bi tjesila mase razularenih u zemlji u kojoj se medusobno glodu i u krecane trpaju .....Znam da nije lahko svakodnevno sve godine slusati bolesne ideologe i njene izvrsioce kako u haskim sudnicama objasnjavaju Svijetu simptome i stadije razvoja i posljedice po ljudski rod i covjecanstvo kao i razmjere bolesti zvana Srbizam koji je vojno,moralno,ideoloski o pravno porazen,.........

A ti salonac prodaji svoje salonstvo i cetovanje onom spermomicatelju u Hagu koji nalijepi etiketu genocinosti i onima koji zaista nisu imali nista sa njim pa se danas stide istih u ime kojih je veliksrbizam cinio takva zvijerstva da ce ostati zauvijek zapisano,da ove i buduce generacije proucavaju to zlo koje je bilo okrrutnije od Hitlerovog Nacizma,jer on ipak nije nikada uspio pobiti osam hiljada golorukih civila za tri dana,u tome su velikosrpski fasisti rekorderi,niti je porusio sve bogomolje svojih komsija tamo gdje nije ispaljen metak od istih tih komsija ;-) ,......
Delboy.Trotter

#1892 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Delboy.Trotter »

Bosnolog wrote:
Delboy.Trotter wrote:
Bosnolog wrote: Da upravo imamo BiH zahvaljujuci i tom Ganicu koji je zaustavio velikosrpske jurisnike drugog maja ispred predsjednistva sa drugim hrabrim junacima koji su porokali dvonoge zlocinacko genocidne stakore koji su do tada ubijali po Hrvatskoj i Sloveniji.

VElikospskim stratezima i planerima nije uspjelo za rukom da ostvare svoje bolesne nakane nakon planskog zarobljavanaj legitinog ali naivnog predsjednika BiH od strane okupatorske JNA koja je od sestog Aprila bila u neovisnoj zemlji i clanici UN-a RBiH.Dik se ista stavila na sluzbu velikosrpskih koljaca,nije uspjela zauzeti predsjednistvo u koje je bilo planirano da sljegne pisopija sa Pala onaj duritorski skot koji je sludio vaskolike guslarsko mitolomaske brljopije i hrabre junake kada se ide na goloruke Sarajlije,ali Sarajlije pokazase muda i sprzise dvonogo smece zauvijek onako kako su zasluzili,....

Posto nije uspjela Srboslavija frustrirana Srbija i njeni podrepci u BiH lijece komplekse sto ostadose u drzavi protiv koje su ratovali,.......Hag je vec rekao svoje za ono sto se desilo dan poslije nakon kidnapovanaj legitimnog predsjedniak ali se trazi srpska istina a ona je sve godine suprotna medunarodnoj,jer je ona bjelosvijstsko zavjernicka i urotsko mudzahednisko-vatikanska, :mrgreen: .......

Srbija ce biti na kraju ove njene ujdurmo jos jednom ponizena i osramocena,ali to je svakako njena sudbina vec dvije decenije,pa je krvvi i zlikovacki obraz svakako ukaljan bez morala i ljudskosti cuva svoje zlikovce i pokusava da se osveti kako bi tjesila mase razularenih u zemlji u kojoj se medusobno glodu i u krecane trpaju .....Znam da nije lahko svakodnevno sve godine slusati bolesne ideologe i njene izvrsioce kako u haskim sudnicama objasnjavaju Svijetu simptome i stadije razvoja i posljedice po ljudski rod i covjecanstvo kao i razmjere bolesti zvana Srbizam koji je vojno,moralno,ideoloski o pravno porazen,.........

A ti salonac prodaji svoje salonstvo i cetovanje onom spermomicatelju u Hagu koji nalijepi etiketu genocinosti i onima koji zaista nisu imali nista sa njim pa se danas stide istih u ime kojih je veliksrbizam cinio takva zvijerstva da ce ostati zauvijek zapisano,da ove i buduce generacije proucavaju to zlo koje je bilo okrrutnije od Hitlerovog Nacizma,jer on ipak nije nikada uspio pobiti osam hiljada golorukih civila za tri dana,u tome su velikosrpski fasisti rekorderi,niti je porusio sve bogomolje svojih komsija tamo gdje nije ispaljen metak od istih tih komsija ;-) ,......
A kolko možeš pisati čovječe :? Bola samo sam rekao činjencu, a to je da ima ljudi u ovoj državi kojima će biti drago da ga vrate natrag u matičnu zemlju na robiju. A ti se navio do Hitlera? Bogati jel vas to ima više što kucate ? Ne kontam šta ti bi na jednu rečenicu?
Bosnolog

#1893 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

zonbirile wrote:@bosnolog
ne inputiraj gluposti,priča je o Arnautima.Pročitaj svoj post,moraš se liječiti gospodine Čoroviću.Još ova zemlja nije Lepog Hareta,da svog klovna i teklića šalje po Londonu,doduše ista stranka je iskopala seoskog fiškala za tužbu protiv Srbije.Softić,ekspert međunarodnog prava,ali eto samozatajan pa sudi prekršajno u Živinicama.Moraš se liječiti,moraš.
Ja bih reka da je problem u Aranautu sto se angazovao da brani Ganica i zato te doticni zulja,......ti o Ganicu isto mislis cak i gore pa i onoj dami sto dade kauciju da se brani sa slobode,......a tvoje velikosrpsko salonsko piskaranje je isto na svakoj temi,.......Kolektivni ljekar pisopijinih pacijenata je u Hagu sa drugim ideolozima i doktorima iz raznih oblasti koji su vodili i jos uvijek vode kolektivne terapije sludivanja svojih istomisljenika sa kojima danas vodimo forumske i druge ratove,.....A oni koji vas prate i pisu vam zele pomoci jer sve vise uvidaju da se pokusava realizovati ideoloska i patriotska obaveza oca nacije i ucitelja lazi koji je stvorio armije svojih istomisljenika i bolesnika,.......Frustracija moralno porazenih,satanizovanih i presudenih pa na kraju ostavljenih da zive u zemlji koju mrze je dusevni stres i mentalni diskomfort koji nagriza iznutra a Svijet je saznao istinu od koje se bijezi u krug tunelskog mraka i pojacava negacijska dreka proslosti,......

Svijet ce jos jednom na najvecem takmicenju svijetskih razmjera pred milijardama gledalac Svijeta biti u prilici da bude opomenut i da se sjete genocidnih zvijeri i zemlje na dan svijetskog fudbalskog finala,kada ceodati pomen na zrtve koje negiraju sljedbenici i cuvari djela istih ideologa Srbije koja trazi svoju zrtvu Ganica i druge koji su se branili i svoju zemlju odbranili a nisu smjeli jer su zbog toga ponizeni i posramljeni kako bi barem na kratko olaksala svoj moralni,vojni,ideoloski i pravni poraz,.....Proci ce i ovo sa Ganicem a Arnaut radi casnu patriotsku i ljudsku duznoast braneci drzavu i instiuciju kao i karakter rata koju bi da SANU porazeni i ponizeni ideolozi promijene,....Znam ja da bi ti bio najsretniji da se Silajdzic i Arnaut ponio kao izdajnicko smece Tihic nakon svojerucno potpisane peticije protiv hapsenja Ganica u reziji stranke propasti samo dan poslije nakon sto je daljinski upravljacem korigovan cip u glavi koji je programirao i koji kontorlise velikosrpski stab javno u eter osudio Ganica i Dobrovoljacku,nudeci Ganicevu glavu velikosrpskim dzelatima zocinacke Srbije.E taj i takvi su za vas najbolji i najpozeljniji da bi im je lakse glupe,naivne i stupidne lakse skidali u sljedecim pohodima,...........
Last edited by Bosnolog on 08/07/2010 10:04, edited 1 time in total.
Bosnolog

#1894 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Delboy.Trotter wrote: A kolko možeš pisati čovječe :? Bola samo sam rekao činjencu, a to je da ima ljudi u ovoj državi kojima će biti drago da ga vrate natrag u matičnu zemlju na robiju :mrgreen: . A ti se navio do Hitlera? Bogati jel vas to ima više što kucate ? Ne kontam šta ti bi na jednu rečenicu?
Salonac,u lazi su kratke noge,.......procitaj se jos jednom sta si napisao u predhodnom postu na koji sam ti replicirao,...evo ti dijela,......Samo s jednom razlikom, što njemu prijeti robija u nekom srpskom zatvoru :mrgreen:
Delboy.Trotter

#1895 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Delboy.Trotter »

Bosnolog wrote:
Delboy.Trotter wrote: A kolko možeš pisati čovječe :? Bola samo sam rekao činjencu, a to je da ima ljudi u ovoj državi kojima će biti drago da ga vrate natrag u matičnu zemlju na robiju :mrgreen: . A ti se navio do Hitlera? Bogati jel vas to ima više što kucate ? Ne kontam šta ti bi na jednu rečenicu?
Salonac,u lazi su kratke noge,.......procitaj se jos jednom sta si napisao u predhodnom postu na koji sam ti replicirao,...evo ti dijela,......Samo s jednom razlikom, što njemu prijeti robija u nekom srpskom zatvoru :mrgreen:
Čekaj da probam shvatiti. Aha!
Ispravi me ako griješim: ti hoćeš da kažeš da Ganiću ne prijeti robija u nekom zatvoru u Srbiji?

Sada mi objasni šta sam ja tu slagao.

(P.S. Zašto si dodao onaj smile na kraju moje rečenice u onom postu. Nije bio tu)
Bosnolog

#1896 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Delboy.Trotter wrote:
Bosnolog wrote:
Čekaj da probam shvatiti. Aha!
Ispravi me ako griješim: ti hoćeš da kažeš da Ganiću ne prijeti robija u nekom zatvoru u Srbiji?

Sada mi objasni šta sam ja tu slagao.
Pa nisi nista samo si iznio svoju zelju kaoju si potom pokusao sakriti,pa si na kraju priznao da si salonac,a tvoje zelje i namjere su mi poznate kao i drugih salonaca,.......A da ce Ganic zavrsiti ??????,....Da je pravde bilo on bi vec odavno trebo biti kuci u svojoj zemlji,posto je Srbiji trebao skandal da sa danom pocetka sudenaj Karadzicu skrene javnost na Ganica i plansko zamandali glavna ulazna vrata na parlamentu drzave na dan mrske neovisnosti zemlje koju je Ganic branio i odbranio a trebala je nestati,sve samo govori za sebe,.....Poznavajuci Enlesku i njen dosadasnji odnos prema BiH sve je moguce ,isporuka Ganica u zemlju zla,agresije bi bio poraz prava i morala,a kada je Britanije u pitanju oni su uvijek bili velikosrpski saveznici tako da sa te strane mozes da se nadas i tom tvom sretnom scenariu mada su gotovo nikakve sanse.

Sa pravnne strane ne postoje nikava osnova da bude suden za nesto sto nema osnove a i sud u Hagu je 2003 odbacio taj slucaj,...Sto Srbija i velikosrpski stab u BL nisu sretni kao i u slucaju Nasera Orica i drugih,niti je sretana sto je do sad vise od hiljadu godina osudeno srpskih naredbodavaca i koljaca djece i civila to je vec medicinski slucaj i zla cud Srbije koja stoji iza ovog progona Ganica,.....
Bosnolog

#1897 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Bosnolog wrote:
Delboy.Trotter wrote: A kolko možeš pisati čovječe :? Bola samo sam rekao činjencu, a to je da ima ljudi u ovoj državi kojima će biti drago da ga vrate natrag u matičnu zemlju na robiju . A ti se navio do Hitlera? Bogati jel vas to ima više što kucate ? Ne kontam šta ti bi na jednu rečenicu?
Evo ga bez smajlija jel ti lakse,..sa njim sam ti zelio pokazati kako si sam sebe ujeo za jezik,.......
Delboy.Trotter

#1898 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Delboy.Trotter »

Bosnolog wrote: Pa nisi nista samo si iznio svoju zelju kaoju si potom pokusao sakriti,pa si na kraju priznao da si salonac,a tvoje zelje i namjere su mi poznate kao i drugih salonaca,.......A da ce Ganic zavrsiti ??????,....Da je pravde bilo on bi vec odavno trebo biti kuci u svojoj zemlji,posto je Srbiji trebao skandal da sa danom pocetka sudenaj Karadzicu skrene javnost na Ganica i plansko zamandali glavna ulazna vrata na parlamentu drzave na dan mrske neovisnosti zemlje koju je Ganic branio i odbranio a trebala je nestati,sve samo govori za sebe,.....Poznavajuci Enlesku i njen dosadasnji odnos prema BiH sve je moguce ,isporuka Ganica u zemlju zla,agresije bi bio poraz prava i morala,a kada je Britanije u pitanju oni su uvijek bili velikosrpski saveznici tako da sa te strane mozes da se nadas i tom tvom sretnom scenariu mada su gotovo nikakve sanse.

Sa pravnne strane ne postoje nikava osnova da bude suden za nesto sto nema osnove a i sud u Hagu je 2003 odbacio taj slucaj,...Sto Srbija i velikosrpski stab u BL nisu sretni kao i u slucaju Nasera Orica i drugih,niti je sretana sto je do sad vise od hiljadu godina osudeno srpskih naredbodavaca i koljaca djece i civila to je vec medicinski slucaj i zla cud Srbije koja stoji iza ovog progona Ganica,.....
Ne kužim se u te izraze salonac i sl. ali nema veze.
Ja sam drugačijeg mišljenja.
Sada si sve umiješao ovdje: i pokvarene i podle Engleze, skandale, Orića itd.
Vratimo se na slučaj. Bez emocija i dnevnopolitičkih fraza koje slušam godinama, i koje redovno preskačem kada čitam nečije postove.
Mislim da postoji njegova odgovornost u onom slučaju. Da je drugačije postupio ne bi se desilo ono krvoproliće.
Ako ništa, prekršena su neka pravila Ženevske konvencije o načinima ratovanja. I mislim da ima elemenata krivičnog gonjenja. Dosta je napisano o tome, samo nema u nesalonskoj štampi.
Ako ćeš mi opet o saloncima, koljačima, četnicima, pedofilima, zemljama zla...onda ništa. Čudi me da takvu odbranu ne zastupa i Ganićev tim.
nokia6170

#1899 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nokia6170 »

Delboy.Trotter wrote:
Bosnolog wrote: Pa nisi nista samo si iznio svoju zelju kaoju si potom pokusao sakriti,pa si na kraju priznao da si salonac,a tvoje zelje i namjere su mi poznate kao i drugih salonaca,.......A da ce Ganic zavrsiti ??????,....Da je pravde bilo on bi vec odavno trebo biti kuci u svojoj zemlji,posto je Srbiji trebao skandal da sa danom pocetka sudenaj Karadzicu skrene javnost na Ganica i plansko zamandali glavna ulazna vrata na parlamentu drzave na dan mrske neovisnosti zemlje koju je Ganic branio i odbranio a trebala je nestati,sve samo govori za sebe,.....Poznavajuci Enlesku i njen dosadasnji odnos prema BiH sve je moguce ,isporuka Ganica u zemlju zla,agresije bi bio poraz prava i morala,a kada je Britanije u pitanju oni su uvijek bili velikosrpski saveznici tako da sa te strane mozes da se nadas i tom tvom sretnom scenariu mada su gotovo nikakve sanse.

Vratimo se na slučaj. Bez emocija i dnevnopolitičkih fraza koje slušam godinama, i koje redovno preskačem kada čitam nečije postove.
Mislim da postoji njegova odgovornost u onom slučaju. Da je drugačije postupio ne bi se desilo ono krvoproliće.
Ako ništa, prekršena su neka pravila Ženevske konvencije o načinima ratovanja. I mislim da ima elemenata krivičnog gonjenja. Dosta je napisano o tome, samo nema u nesalonskoj štampi.
Ako ćeš mi opet o saloncima, koljačima, četnicima, pedofilima, zemljama zla...onda ništa. Čudi me da takvu odbranu ne zastupa i Ganićev tim.
sve to o cemu ti pricas spada u domen prava koje nije uvijek jednako obicnom ljudskom poimanju pravde i pravicnosti.

sve moze biti kao sto ti kazes, ali i ne mora.

najbolji primjer ti je Izrael i njihovo vojno djelovanje koje se uvijek kvalifikuje kao "legitimni vojni cilj". Pa cak i kada ubijaju civile, djecu, starce i nemocne ili bombarduju bolnice. Nazalost, neces vjerovati u pravu sve to se moze zaista kvalifikovati kao "legitimni vojni cilj" pod odredjenim okolnostima....a kamoli nece onda moci vojnici naoruzani u vojnim vozilima u vojnoj koloni.
Bosnolog

#1900 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Delboy.Trotter wrote:

Vec sazvakano,.......ides malo dublje u postove na ovoj temi i sve ti je objasnjeno,......sada bi da naglabas velikosrpske zelje i lazi kako je bilo,Imas brate i izjavu Kukanjca ovdej u audio zapisu koji je sve lijepo objasnio i priznao sta je bilo 3/5 1992 a sto .Srbija i velikosrbi brkaju Dobrovoljacku sa prethodnim danom 2/5/1992 kada su napali predsjednistvo sa tenkovima na skenderiji i obali da bi ga zauzeli zbog cega su dozivjeli poraz,a poginule pripisu za kolonom u Dobrovoljackoj je kratke lazi i nece proci,.....evo ti imas i Pudarica cestitog BH rodoljuba i Srbina ocevidca a svako ko poznaje Sarajevo zna da su to dvije razlicite lokacije i dogadaja,.....
Locked