Body.baBackInBlack wrote:dajte kake dobre web pages ... po mogucnosti na ex yu jeziku
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- 4m3l
#1876 Re: Teretana
-
Maja_XXX
#1877 Re: Teretana
Pitanjce: znam da je ishrana nakon treninga najbitnija ali koji vremenski period je najbitniji. Uvijek sam mislila da je to samo par sati nakon treninga (tj onaj prvi i dugi obrok) ali nedavno sam procitala, buduci da misicima treba 2-3 dana da se ponovo izgrade, da je bitnije kako se hraniti dan-2 nakon treninga?
- Industrialyzer
#1878 Re: Teretana
Maja_XXX wrote:Pitanjce: znam da je ishrana nakon treninga najbitnija ali koji vremenski period je najbitniji. Uvijek sam mislila da je to samo par sati nakon treninga (tj onaj prvi i dugi obrok) ali nedavno sam procitala, buduci da misicima treba 2-3 dana da se ponovo izgrade, da je bitnije kako se hraniti dan-2 nakon treninga?
Pa nakon 3 obroka poslije treninga dolazi novi trening ili imas pauze od 3 dana ?
- cls
#1879 Re: Teretana
kao prvo ishrana prije treninga ide, po vaznosati:) a kao drugo ako imas pravilne navike onda svaki obrok ti je vazan, 4-6 obroka po danu i dobar balans ugljiko i proteina uz dobro poznavanje sta unosis u sebe da se ne ponavljam o tome je vec pisano milion puta i to je to, naravno ishrana se postavlja prema tvom cilju nekomMaja_XXX wrote:Pitanjce: znam da je ishrana nakon treninga najbitnija ali koji vremenski period je najbitniji. Uvijek sam mislila da je to samo par sati nakon treninga (tj onaj prvi i dugi obrok) ali nedavno sam procitala, buduci da misicima treba 2-3 dana da se ponovo izgrade, da je bitnije kako se hraniti dan-2 nakon treninga?
2-3 dana da se misici igrade pa bas i nije tacno, ide ti koliko za gradnju misica je vazna vjezba tako i odmor isto, jer tokom vjezbe misici se skupljaju i sire i tako nakon nekog period pucaju na mikro pore u koje se ulijeva krv, poslije toga ti ide odmor i misici zarastaju i tako ide proces rasta misica, naravno sto vise misici rastu taj proces traje duze
- BackInBlack
#1880 Re: Teretana
jooj ... totalno sam zbunjen ... eo sad sastavljam nekakav program za vjezbe .. posto ovaj moj haver nece sad imat dovoljno vremena da ide u teratanu ... pa moram ici sam ... a ovo sto smo do sada radili nisam sve popamtio 
sad bi vas htio nesto pitat ... predpostavljam da je vjezba br1 uglavnom ista kao vjezba br2? I sta je bolje, raditi na masinama ili sa bucicama? Il je i to uglavnom isto ?
Vjezba br1:
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... icep-curl/
Vjezba br2:
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... able-curl/
sad bi vas htio nesto pitat ... predpostavljam da je vjezba br1 uglavnom ista kao vjezba br2? I sta je bolje, raditi na masinama ili sa bucicama? Il je i to uglavnom isto ?
Vjezba br1:
Vjezba br2:
Last edited by BackInBlack on 13/08/2011 18:40, edited 2 times in total.
- HardCore
#1881 Re: Teretana
Pa otprilike je isto, al msm da ti je bolje da radis s ovim masinama, ili sa bucicama al manje tezine jer ako uzmes malo vece tezine 90 % su ti sanse da ces raditi nepravilno posto vidim da si pocetnik XDBackInBlack wrote:jooj ... totalno sam zbunjen ... eo sad sastavljam nekakav program za vjezbe .. posto ovaj moj haver nece sad imat dovoljno vremena da ide u teratanu ... pa moram ici sam ... a ovo sto smo do sada radili nisam sve popamtio
Vjezba br1:
Vjezba br2:
- BackInBlack
#1882 Re: Teretana
yea pocetnik sam ... pa zato sad kontam ... mozda je bolje raditi sve na pocetku na masinama ...
- burek_in_space
#1883 Re: Teretana
Radi sa tegovima, do 8 ponavljanja sa tezhinama prilagodjenim tvojoj snazi. Ne zhuri nigdje da stignesh "razbijache" izsvoje teretane na koje se mozhda ugledash (nishta lichno, ljudska psiha poludi kada se nadje u novom okruzhenju kao shto je teretana), treniraj redovno i rezultati nece izostati.
- BackInBlack
#1884 Re: Teretana
yea ... eo ovih dana bash dosta citam sajtove ... al nikako da nadjem nekakav normalan program ...
eo sad sam nesto sastavio ... valjal ovo cemu?
1. Dan
ramena ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja)
biceps ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
triceps ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci + Trcanje
2.Dan
Prsa ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja)
ledja ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja
Trbusnjaci + Trcanje
Znaci vako ... bi to izgledalo
POnedeljak - 1
Utorak - odmor
Srijeda - 2
Cetvrtak - odmor
Petak -1
Subona - odmor
Nedelja -2
Cetiri dana vjezbe 3 dana odmora ...
Valjal ovo cemu, il ima neko kakav pametniji prijedlog?
I koje su naj vjezbe za pojedine djelove misica
Mozda morim ... sorry guys ... al et pocetnik sam (a jaran mi je mutav xD )
1. Dan
Trbusnjaci + Trcanje
2.Dan
Trbusnjaci + Trcanje
POnedeljak - 1
Utorak - odmor
Srijeda - 2
Cetvrtak - odmor
Petak -1
Subona - odmor
Nedelja -2
-
Cu
#1885 Re: Teretana
A kad radis noge ?BackInBlack wrote:yea ... eo ovih dana bash dosta citam sajtove ... al nikako da nadjem nekakav normalan program ...
1. Dan
Trbusnjaci + Trcanje
2.Dan
Trbusnjaci + Trcanje
POnedeljak - 1
Utorak - odmor
Srijeda - 2
Cetvrtak - odmor
Petak -1
Subona - odmor
Nedelja -2
- BackInBlack
#1886 Re: Teretana
Noge mi ko u Roberta Carlosa 
Pa, na pocetku sam kontao samo trcat, pa poslije jedno mjesec ubaciti vjezbe i za noge.
namjesto trcanja bi bilo
1. Dan
noge ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci
2.Dan
noge ( 3 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci
Pa, na pocetku sam kontao samo trcat, pa poslije jedno mjesec ubaciti vjezbe i za noge.
namjesto trcanja bi bilo
1. Dan
noge ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci
2.Dan
noge ( 3 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci
- burek_in_space
#1888 Re: Teretana
4 dana treninga sedmichno su, po meni, ok, ali mi se ne svidja ova kombinacija koju si napravio gdje povezujesh biceps, triceps i ramena.BackInBlack wrote:yea ... eo ovih dana bash dosta citam sajtove ... al nikako da nadjem nekakav normalan program ...
1. Dan
Trbusnjaci + Trcanje
2.Dan
Trbusnjaci + Trcanje
POnedeljak - 1
Utorak - odmor
Srijeda - 2
Cetvrtak - odmor
Petak -1
Subona - odmor
Nedelja -2
Program koji je kod mene kontinuirano pokazivao rezultate je:
1.prsa i triceps + trbushnjaci
2. ledja i biceps + trbushnjaci
3. ramena + noge
4. biceps i triceps + trbushnjaci
Probaj vishe kombinacija, slushaj svoje tijelo, vidi kako ce reagovati i onda samo deri po zheljezu.
Sretno!
- Industrialyzer
#1889 Re: Teretana
Burek ima super trening , samo cetvrti dan po meni je nepotreban , odose ruke iz proporcije , ja sam imao s tim problem , ruke otisle daleko a ramena ostala pa poslije vracaj , drzi ne daj , jedva
Al' imas stomak mogu misliti , ja stomak radim jednom sedmicno ali da ne budem skroman , mnogi mi zavide na njemu , fkt sam ga sredio
A nije mu los program , iako sam mu i ja u prvom postu napisao otprike program kao i ti , nakon nekog vremena ce skontati da mu je to tesko ali eto , samo nek' trenira, za 3 mjeseca ce znati sve sam sebi isplanirati , vidjeti sta mu odgovara , sta ne , koliko mu odmora treba...
Al' imas stomak mogu misliti , ja stomak radim jednom sedmicno ali da ne budem skroman , mnogi mi zavide na njemu , fkt sam ga sredio
A nije mu los program , iako sam mu i ja u prvom postu napisao otprike program kao i ti , nakon nekog vremena ce skontati da mu je to tesko ali eto , samo nek' trenira, za 3 mjeseca ce znati sve sam sebi isplanirati , vidjeti sta mu odgovara , sta ne , koliko mu odmora treba...
- burek_in_space
#1890 Re: Teretana
Ne znam je li do genetike, ili chega vec, ali nisam imao problema sa tim disproporcijama na relaciji ramena-ruke.A stomak, kao i ostatak meneIndustrialyzer wrote:Burek ima super trening , samo cetvrti dan po meni je nepotreban , odose ruke iz proporcije , ja sam imao s tim problem , ruke otisle daleko a ramena ostala pa poslije vracaj , drzi ne daj , jedva![]()
Al' imas stomak mogu misliti , ja stomak radim jednom sedmicno ali da ne budem skroman , mnogi mi zavide na njemu , fkt sam ga sredio![]()
- Industrialyzer
#1892 Re: Teretana
burek_in_space wrote:Ne znam je li do genetike, ili chega vec, ali nisam imao problema sa tim disproporcijama na relaciji ramena-ruke.A stomak, kao i ostatak meneIndustrialyzer wrote:Burek ima super trening , samo cetvrti dan po meni je nepotreban , odose ruke iz proporcije , ja sam imao s tim problem , ruke otisle daleko a ramena ostala pa poslije vracaj , drzi ne daj , jedva![]()
Al' imas stomak mogu misliti , ja stomak radim jednom sedmicno ali da ne budem skroman , mnogi mi zavide na njemu , fkt sam ga sredio![]()
A nije mu los program , iako sam mu i ja u prvom postu napisao otprike program kao i ti , nakon nekog vremena ce skontati da mu je to tesko ali eto , samo nek' trenira, za 3 mjeseca ce znati sve sam sebi isplanirati , vidjeti sta mu odgovara , sta ne , koliko mu odmora treba...sada nisu bash najreprezentativniji, ne treniram vec nekoliko mjeseci, ali kontam napasti zheljezo od septembra opet, pa kom opanci, Tom i Jerry.
ja odbrojavam dane , cim Bajram prodje aBd napadanje zeljeza i svih ostalih teskih metala
-
enisss
#1893 Re: Teretana
sto se tice disproporcija,mislim da to svako ima..da je to normalno..ja imam problem sa ramenima..ogromna su u odnosu na ostali dio tijela..ledja su onako a prsa najslabija...U posljednje vrijeme sam trazio pravi ugao i pravi nacin kako da pogodim prsa a da mi ramena ne napreduju vise od njih :)izbacio sam potpuno kosi bench jer su mi bas na njemu vise radila ramena nego sama prsa...ubacio sam puno razvlacenja...sa bucicama radim 70% vjezbi za prsa...planiram jedno vrijeme da ramena ne radim nikako 
- Industrialyzer
#1894 Re: Teretana
http://www.bodybuilding.com/exercises/d ... -crossover
Ne znam radis li je , mozes pogoditi bukvalno svaki centimetar pektoralisa , odlicna vjezba
Ne znam radis li je , mozes pogoditi bukvalno svaki centimetar pektoralisa , odlicna vjezba
-
enisss
#1895 Re: Teretana
radim druze...samo..ovo je izolaciona vjezba..ona je vise za definiciju pectoralisa...Industrialyzer wrote:http://www.bodybuilding.com/exercises/d ... -crossover
- stranac2
#1896 Re: Teretana
Kosa klupa / strma (declined) i deeps zvuci kao lijek za to.enisss wrote:sto se tice disproporcija,mislim da to svako ima..da je to normalno..ja imam problem sa ramenima..ogromna su u odnosu na ostali dio tijela..ledja su onako a prsa najslabija...U posljednje vrijeme sam trazio pravi ugao i pravi nacin kako da pogodim prsa a da mi ramena ne napreduju vise od njih :)izbacio sam potpuno kosi bench jer su mi bas na njemu vise radila ramena nego sama prsa...ubacio sam puno razvlacenja...sa bucicama radim 70% vjezbi za prsa...planiram jedno vrijeme da ramena ne radim nikako
Druga stvar slaba prsa mogu da budu i rezultat losih ledja. Radi vjezbe na vratilu za ledja i obrati paznju kako ti ledja "izbacuju" prsa naprijed
-
dobar,ti?
#1897 Re: Teretana
i meni prsa slabo napreduju, a ledja mi najbolje napreduju i ramena isto tako, a ja cekam da prodju ispiti u srptembru pa cu da jedem zeljezo 
-
enisss
#1898 Re: Teretana
jedino rjesenje koje je upalilo i to u zadnje vrijeme koristim je to da sastavljam lopatice sto je vise moguce kad radim bench...takodje...sipku spusati iskljucivo na mjesto gdje se spaja pectoralis sa trbusnjacima..sve preko toga opet preuzima rame...barem je kod mene takostranac2 wrote:Kosa klupa / strma (declined) i deeps zvuci kao lijek za to.enisss wrote:sto se tice disproporcija,mislim da to svako ima..da je to normalno..ja imam problem sa ramenima..ogromna su u odnosu na ostali dio tijela..ledja su onako a prsa najslabija...U posljednje vrijeme sam trazio pravi ugao i pravi nacin kako da pogodim prsa a da mi ramena ne napreduju vise od njih :)izbacio sam potpuno kosi bench jer su mi bas na njemu vise radila ramena nego sama prsa...ubacio sam puno razvlacenja...sa bucicama radim 70% vjezbi za prsa...planiram jedno vrijeme da ramena ne radim nikako
Druga stvar slaba prsa mogu da budu i rezultat losih ledja. Radi vjezbe na vratilu za ledja i obrati paznju kako ti ledja "izbacuju" prsa naprijed...
-
Cu
#1899 Re: Teretana
A sta za ramena, mene nikako ne idu ?enisss wrote:radim druze...samo..ovo je izolaciona vjezba..ona je vise za definiciju pectoralisa...Industrialyzer wrote:http://www.bodybuilding.com/exercises/d ... -crossover
- Industrialyzer
#1900 Re: Teretana
Ja sam imao problem sa ramenima i najvise mi je pomogao ovakav trening : Military press 5x10 , onda sa bucicama prednje , srednje i zadnje rame. Bez opterecivanja sa velikim tezinama , radi sa 2-3 seta bucica , krenes sa najtezim , onda malo lakse i na kraju uzmes najlakse i radis do otkaza. Za mjesec dana ces vidjeti rezultat