Ne zna se ko je slađi od nas dvojeExNihilo wrote:
To je od milja. Odmah misliš da nipodaštavam.
Nisam navikla da mi se obraćaš od milja.
Moderator: _BataZiv_0809
Ne zna se ko je slađi od nas dvojeExNihilo wrote:
To je od milja. Odmah misliš da nipodaštavam.
Haha, mogu samo zamislit'.Bloo wrote: Poznavajući prosječnog srednjoškolca (em bila jedan, em imam prednost iskustva od godinu dana kao profesor u srednjoj školipainful experience imho)

ExNihilo wrote:
Solaris nije pretjerano idejno ili stilski kompleksan. Svakako da stoji kao jedno od kompleksnijih djela SF žanra, ali to je mahom zbog toga što je većina napisanog u žanru petparačko smeće koje samo Komi može neumorno čitati.Dakle, smatram da recepcija Solarisa može biti spot on od strane srednjoškolca.
Tvoja pitanje se zapravo svodi na to da li srednjoškolac može biti dovoljno zreo i/ili imati dovoljno iskustva, znanja i interesa da mu recepcija djela ne bude površna. Smatram da može, odnosno da je pitanje individualno. Možda si u pravu da u prosjeku to neće biti slučaj. Međutim, čak i tada, dobro je izložiti osobu književnosti jer će se na taj način duhovno i kulturno baždariti i ranije doseći nivo o kojem govoriš.
Meni je bibliotekarka u srednjoj školi pokušala odvratiti od iznajmljivanja Geteovog Fausta baš tvrdeći da sam previše mlad. Glupost. Daj tog Fausta 'vamo.
Ne možeš zamislitiTito_i_Partija wrote:Haha, mogu samo zamislit'.Bloo wrote: Poznavajući prosječnog srednjoškolca (em bila jedan, em imam prednost iskustva od godinu dana kao profesor u srednjoj školipainful experience imho)
![]()
A sto se tice teme: slazem se i sa tobom i sa Nihom. Mislim da vecina srednjoskolaca nije u stanju da skonta malo tezu literaturu (cak ih prosto boli kurac za istom), al' opet ne treba generalizirat', jer ima srednjoskolaca koji su...wise beyond their years, so to speak.![]()
Mene licno je u srednjoj skoli najvise impresionir'o Gogol. Cak toliko da sam poslije skole is'o u gradsku biblioteku i kroz period od nekoliko sedmica iznajmio i procit'o sve sto sam od njega mog'o nac'.
A tamo ispod kaputa nosao Patnje mladog Vertera kao zakletvudale cooper wrote:ExNihilo wrote:
Solaris nije pretjerano idejno ili stilski kompleksan. Svakako da stoji kao jedno od kompleksnijih djela SF žanra, ali to je mahom zbog toga što je većina napisanog u žanru petparačko smeće koje samo Komi može neumorno čitati.Dakle, smatram da recepcija Solarisa može biti spot on od strane srednjoškolca.
Tvoja pitanje se zapravo svodi na to da li srednjoškolac može biti dovoljno zreo i/ili imati dovoljno iskustva, znanja i interesa da mu recepcija djela ne bude površna. Smatram da može, odnosno da je pitanje individualno. Možda si u pravu da u prosjeku to neće biti slučaj. Međutim, čak i tada, dobro je izložiti osobu književnosti jer će se na taj način duhovno i kulturno baždariti i ranije doseći nivo o kojem govoriš.
Meni je bibliotekarka u srednjoj školi pokušala odvratiti od iznajmljivanja Geteovog Fausta baš tvrdeći da sam previše mlad. Glupost. Daj tog Fausta 'vamo.![]()
Dovraga, ovo mi je tako cute.![]()
A ja prestao s Kryptonom na trećoj, a Lost in Space sam sve odgledaoirac300 wrote:Ja nakon prve, krenuo drugu da gledam i nešto nisam imao volje. Možda se natjeram opet nekada. Nisam ljubitelj ovih serija iza kojih stoje tv kuće, previše cenzurišu zbog fine američke publike.arzuhal wrote:Pogledah 6. epizodu The Crossinga, serija se odlično razvija, dobra dinamika nema meljanja, od 5. epizode se počinje zakuhavat![]()
Kablovske su zakon. Inače, Lost in Space meni sasvim solidna, ono, serija je rađena za sve uzraste, klasična porodična serija, zbog toga je malo k'o limunada, ali meni najbitnije, mogu je gledati, ne uspava me. Krypton pratim, nije aman zaman, ali kao što rekoh, čim me ne uspavljuje, ima kod mene prolaz.
Radimo mi Vertera na času. Javlja se jedna cura. Hoće da podijeli iskustvo s nama.Bloo wrote:A tamo ispod kaputa nosao Patnje mladog Vertera kao zakletvudale cooper wrote:ExNihilo wrote:
Meni je bibliotekarka u srednjoj školi pokušala odvratiti od iznajmljivanja Geteovog Fausta baš tvrdeći da sam previše mlad. Glupost. Daj tog Fausta 'vamo.![]()
Dovraga, ovo mi je tako cute.![]()
I fuckin hate Geteovu romanticnu fazu.ExNihilo wrote: Radimo mi Vertera na času. Javlja se jedna cura. Hoće da podijeli iskustvo s nama.
Kaže, završila knjigu, zora sviće, a ja plačem kao godina. Ulazi mama i pita: "Sine, što plačeš?". A ja joj kroz suze kažem: "Mama, on je UMRO!".
Nope. Vidim da se pojavio neki hd rip sa onim korejanskim subtitlovima.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII on topic
jeste svi prisutni pogledali Ready player one
Aj hef betr tings tu du.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
jeste svi prisutni pogledali Ready player one
Zato imas Gone Baby Gone u odlicnom snimku.dale cooper wrote:Nope. Vidim da se pojavio neki hd rip sa onim korejanskim subtitlovima.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
jeste svi prisutni pogledali Ready player onePričekaću još malo na pristojan snimak.
Nemoj zezat?Tito_i_Partija wrote:Zato imas Gone Baby Gone u odlicnom snimku.dale cooper wrote:Nope. Vidim da se pojavio neki hd rip sa onim korejanskim subtitlovima.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
jeste svi prisutni pogledali Ready player onePričekaću još malo na pristojan snimak.
Tito_i_Partija wrote:Aj hef betr tings tu du.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
jeste svi prisutni pogledali Ready player one![]()
Bjezi ba, Spielberg skroz pao kurcu za usi. A i onaj mali u glavnoj ulozi je iritirajuci, definitivno nije leading man material.
Ja mislim da on nije pogledao ni Twin Peaks, što smatram gotovo kao ličnu uvrijedu.Bloo wrote:Tito_i_Partija wrote:Aj hef betr tings tu du.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
Bjezi ba, Spielberg skroz pao kurcu za usi. A i onaj mali u glavnoj ulozi je iritirajuci, definitivno nije leading man material.![]()
Znam da si ti jedno tvrdoglavo opinionated stvorenje, ali eto daj filmu sansu. Jest da ima plot holes i mana, ali mislim da ce ti reference i fazoni izmamiti osmijeh na licu.
Sta ti je bona, pa ja sam ti coj'k blizu cetrdesete, ne prodajem se jeftino kroz djecije reference i nostalgiju, ja trazim nesto egzistencijalno i intelektualno ispunjavajuce.Bloo wrote:Tito_i_Partija wrote:Aj hef betr tings tu du.Bloo wrote:Ok, no off topic![]()
Bjezi ba, Spielberg skroz pao kurcu za usi. A i onaj mali u glavnoj ulozi je iritirajuci, definitivno nije leading man material.![]()
Znam da si ti jedno tvrdoglavo opinionated stvorenje, ali eto daj filmu sansu. Jest da ima plot holes i mana, ali mislim da ce ti reference i fazoni izmamiti osmijeh na licu.

Care, ja nisam pogled'o ni originalni Twin Peaks, a kamoli ovaj sad.dale cooper wrote: Ja mislim da on nije pogledao ni Twin Peaks, što smatram gotovo kao ličnu uvrijedu.I da mu ja gledam Gone Baby Gone.
![]()
Neće moći Betty, jesi li me čula?![]()

Pa o tome i govorim.Tito_i_Partija wrote:Care, ja nisam pogled'o ni originalni Twin Peaks, a kamoli ovaj sad.dale cooper wrote: Ja mislim da on nije pogledao ni Twin Peaks, što smatram gotovo kao ličnu uvrijedu.I da mu ja gledam Gone Baby Gone.
![]()
Neće moći Betty, jesi li me čula?![]()
![]()
Tito_i_Partija wrote: Sta ti je bona, pa ja sam ti coj'k blizu cetrdesete, ne prodajem se jeftino kroz djecije reference i nostalgiju, ja trazim nesto egzistencijalno i intelektualno ispunjavajuce.