Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#1876 Re: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
EdoI wrote:Meni ih je žao, ali izgledno je da će završiti u LP grupi bez ijedne pobjede, a sljedeće sezone tavorenje po sredini tabele. Koliko ono para bi za Reusa?
17,5mil eura. Cisto sumnjam da ce nesto na transfer trzistu uradit s tom lovom, mozda potrose 3-4 miliona a ostalo ce vjerovatno u klub i finansijsku stabilizaciju.
I meni je zao sto ce otic u LP i bezze se obrukati, jer kad ode Rues i Neustadter, a ako Herrmann nastavi sa dobrim igrama i on vjerovatno, to ce biti onda skroz drugi tim, koji bas ovako mrljavo igra ko veceras.
Ma LP je lutrija ponekad.
Nije ni Basel nista bolji od Gladbaha pa prodjose grupu.
Arsenal kanta od ekipe pa proso kao i Celsi a ispo City koji rastura po igracima.
Njima ce i LP donijeti na budzetu kao i prodaja Reusa pa sponzori pa skuplje karte pa lagano ko BvB stat malo na noge ipak je Gladbach klub s tradicijom.
BHF_Manijak

#1877 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ja bi volio da se dignu, prije recimo nego jedan Bremen, iako mi je i Werder drag, no Gladbach je klub sa tradicijom kako ti rece, no ja mislim da ce biti "Daj Boze..."! :( Lucien je imo nesto slicno i sa Herthom, dugo bio u vrhu, za titulu se borio, sljedece sezone rasproda Hertha igrace, nema igre, nema bodova, ispadose...Ovim ne potcjenjujem Favrea, mislim da je trenutno top 5 trenea u ligi, ali ima taj baksuzluk male ekipe (mislim na Gladbach u ovom periodu, ne historijski gledano) koja mora prodati najbolje igrace da bi obezbjedila finansije, a nisu u stanju da nadju adekvatne zamjene. Svidja mi se sta Hannover radi, evo vec 2-3 godine su tu negdje oko 5-6 mjesta, u Evropi su se bas dobro "prodali", ali eno i Slomka kuka kako treba pojacanja, a Kind supak nece ni da cuje, bez igraca ne ide, ne mozes svaki put ubosti da platis igraca 2-3 miliona pa da bude extra dobre kvalitete ko Abdellaoue, Ya Konan, itd...Sad im dodje jedan od laksih protivnika u EL, gledajuci ko im je mogao doci extra su prosli sa Standardom i imaju sansu preko njih doci u 1/4 finale, sto bi veliki podvig bio, a kasnije sta bude... :)
Kaćunak

#1878 Re: Bundesliga

Post by Kaćunak »

I danas je jako zanimljiv bundesligaski dan pred nama..
Ocekujem pobjede Werdera, Wolfsburga, Stuttgarta..
Au, ovi sto su na dnu danas ce se krvnicki boriti, narucito zanimljivo u Augsburgu...
Ne bih se iznenadio da domaćini uzmu svih 6 danasnjih susreta..
fosil

#1879 Bundesliga

Post by fosil »

Sutra koda gledam obje tekme bez pobjednika.
Kaćunak

#1880 Re: Bundesliga

Post by Kaćunak »

Kakav glupan ovaaj Diouf...Valjda ce ovo zavrsiti bez ozbiljnih posljedica po Bendera...
simonese

#1881 Re: Bundesliga

Post by simonese »

fosil wrote:Sutra koda gledam obje tekme bez pobjednika.
sto si gledao,gledao si :D
fosil

#1882 Re: Bundesliga

Post by fosil »

simonese wrote:
fosil wrote:Sutra koda gledam obje tekme bez pobjednika.
sto si gledao,gledao si :D
Ma raspuc'o se sto se Gladbach oklizno, pa se ponadao da ce Bayern i BVB isto. :D
pirmin

#1883 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

http://www.11freunde.de/bundesligen/149 ... e_abhacken

Zanimljiv intervju sa meni fejvorit Turcinom :D -kabaretistom Serdar Somuncu-om, klasicnim navijacem M`Gladbacha :thumbup:
veella

#1884 Re: Bundesliga

Post by veella »

Sedam lijepih "Bodeva" ah pardon Bodova..... Heja BVB.... :-D :lol:
pirmin

#1885 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

8 utakmica kazne za idiota :thumbup:

Image
salihamidžić 20

#1886 Re: Bundesliga

Post by salihamidžić 20 »

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=33540
:D :thumbup:
Ponovo Vedo u top 11 Bundeslige
salihamidžić 20

#1887 Re: Bundesliga

pirmin wrote:8 utakmica kazne za idiota :thumbup:

Image
Zasluzeno
Nogatrans

#1888 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Morao je neko da bude silovan na Alianz Areni. Previse je Bayern pehova imao kad lopta nece u gol. Polako se sve vraca sad je - 5 pa ko zna idemo od utakmice do utakmice..
Ajatolah_

#1889 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

Ne promijene li nešto hitno, Borussia M. ipak neće vidjeti Ligu Prvaka, a umjesto njih gledamo Schalke. A možda se i Leverkusen umiješa za 4. mjesto, mada teško.
Baudelaire

#1890 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

EdoI wrote:Ne promijene li nešto hitno, Borussia M. ipak neće vidjeti Ligu Prvaka, a umjesto njih gledamo Schalke. A možda se i Leverkusen umiješa za 4. mjesto, mada teško.
A četvrto mjesto može Gladbach uhvatiti, samo čisto sumnjam da je ono garancija ičeg. Ideš na Arsenal ili Udinese/Napoli/Lazio/Inter/Romu.
BHF_Manijak

#1891 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:
EdoI wrote:Ne promijene li nešto hitno, Borussia M. ipak neće vidjeti Ligu Prvaka, a umjesto njih gledamo Schalke. A možda se i Leverkusen umiješa za 4. mjesto, mada teško.
A četvrto mjesto može Gladbach uhvatiti, samo čisto sumnjam da je ono garancija ičeg. Ideš na Arsenal ili Udinese/Napoli/Lazio/Inter/Romu.
Ma ne mora biti, pa kako je Bayern sa Zurcihom igro! To bas ako imas peha pa ti neko dode iz Spanije/Engleske ili Italije. ;-)

Ne rekoh li ja za Gladbach? Fali siroka klupa za neki dugorocan uspjeh! Eno pogledajte Tottenhama, slican problem.
Samo je Gladbachu sto su i ostale ekipe jako mrljave koje se bore za Evropu, ili konkretno Schalke za LP, imali su finu pravo seriju ali stadose odjednom! :-? :roll:
Baudelaire

#1892 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Pa Bayern je bio nosilac, ovi bi bili nenosioci, u tom je bitna razlika. Udineseu došao Arsenal :-)
missko

#1893 Re: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
Baudelaire wrote:
Ma ne mora biti, pa kako je Bayern sa Zurcihom igro! To bas ako imas peha pa ti neko dode iz Spanije/Engleske ili Italije. ;-)

Ne rekoh li ja za Gladbach? Fali siroka klupa za neki dugorocan uspjeh! Eno pogledajte Tottenhama, slican problem.
Samo je Gladbachu sto su i ostale ekipe jako mrljave koje se bore za Evropu, ili konkretno Schalke za LP, imali su finu pravo seriju ali stadose odjednom! :-? :roll:
Gladbah je cisto kontraska ekipa i ko dodje da im uzme bodove otici ce sa zijanom, ali ako oni nekog moraju naklofat e onda im tesko polazi za rukom.
BHF_Manijak

#1894 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:Pa Bayern je bio nosilac, ovi bi bili nenosioci, u tom je bitna razlika. Udineseu došao Arsenal :-)
Vidis na to sam zaboravio skroz, kontam ono Svabo pa odmah mora u nosioce! :mrgreen:

@Missko, upravu si 100%, vise pate protiv karinaskih ekipa nego li sa Bayernom, Dortmundom itd.... :mrgreen:
salihamidžić 20

#1895 Re: Bundesliga

http://sportsport.ba/ino_fudbal/bayern- ... zeke/76658
bilo bi bolje da ode u Bayern jer Bundesliga je prava liga za naseg Dijamanta... sjetimo se samo utakmica koje je igrao za Wolfsburg :) :thumbup:
simonese

#1896 Re: Bundesliga

Post by simonese »

veceras Bosanska dominacija
BHF_Manijak

#1897 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Evo zabi ga i Sejo! :thumbup:

Inace njegovi penali su po meni jedni od najbolje koje gledam u fudbalu, jako jako sigurno, za golmane neodbranjivo, iako izgledaju rizicno - jako blizu precke.
Koshpa

#1898 Re: Bundesliga

Post by Koshpa »

2-1 za vedu :) hajmo Sejo jos jedan :bih:
missko

#1899 Re: Bundesliga

Post by missko »

Pobise se Sejo i Vedo :D 2-1 za Vedu :D :lol:
missko

#1900 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ovaj Hofenhajm sa ovim Babelom je zasluzio ispadanje iz prve BL. Doci na megdan Bayernu sa drugim timom je koristilo Bayernu za samopouzdanje ali Hofenhajmu ocito nije i ovaj bi se Hopp trebao zapitati jel Babel tu doveden da radi z a
Bayern ili za Hofenhajm. Slijedecu idu Gladbahu pa im dolazi Salke pa idu Lauternu pa im dolazi Hamburg ako u ova 4 kola ne upadnu bar na mjesto koje vodi u relegaciju evo glave.
Po meni zasluzeno ispadanje ako ispadnu
Post Reply