Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

sinuhe

#1876 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ali samo je adidas fudbalski dres. Adidas je stub fudbalske kulture.
Ne sjecam se nijednog Nike dresa, dok od adidasa se sjecam, na prvu, onog njemackog EKG :D dresa, holandskog iz 88.
cekpi

#1877 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by cekpi »

Bottom line: Nije isto doci pred stadion i izaci iz autobusa, pred vaznu utakmicu, u opremi Legea-e ili Adidas-a!

i.e.: D.Beckham je u svojoj knjizi govorio o tom soku i respektu koji su dobijali kada su poceli u precizno krojenim odjelima sa grbom ManUniteda dolaziti na tekme u Italiju, Spaniju ili Francusku. "Vec smo samim time vodili 0:1 u pripremnom dijelu!" (karikiram)

Ako je istina i ako Bog dragi Allah dz.s. pomogne, da (to kad velite u Maju 2014) smaknemo sramotu od firme sa svetog dresa i odhebemo hercegovacke sitne duse koje nam ovo uvalise preko prodanih dusa.

Nadam se firmama poput Umbro, Kappa ili Puma koje ce dres specijalno dizajnirati (po nasem zahtjevu) za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jer - brend reprezentacije moramo kreirati / promovirati i van terena!! 8-)

Vjerujem da nova garnitura funkcionera u Savezu znaju sta rade i imaju ovo na umu. :thumbup: :bih:

Poz
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1878 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ma jedno su želje a drugo stvarnost....mali smo savez tako da će se morati voditi računa o finansijskom aspektu novog ugovora...a nadam se, s obzirom kako igramo i da smo trenutno No.1 najefikasnija ekipa kvalifikacija i igramo najljepši fudbal, da interesanata neće nedostajati, posebno ako izbor dresova padne prije Brazila.

Adidas, Nike, Puma...ko god dođe dobro došo, mada Puma ima najljepše dresove
5 0 5

#1879 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

welcome back
cekpi

#1880 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by cekpi »

JoseMujica wrote:ma jedno su želje a drugo stvarnost....mali smo savez tako da će se morati voditi računa o finansijskom aspektu novog ugovora...a nadam se, s obzirom kako igramo i da smo trenutno No.1 najefikasnija ekipa kvalifikacija i igramo najljepši fudbal, da interesanata neće nedostajati, posebno ako izbor dresova padne prije Brazila.

Adidas, Nike, Puma...ko god dođe dobro došo, mada Puma ima najljepše dresove
Respekt Jose..., al nisam skonto ovo za 'zelje i stvarnost'!? :?
JoseMujica

#1881 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ma mislim na to da nam treba lova da saniramo dubioze prethodne ekipe žohara iz NS-a .....npr. svi bi željeli adidas kao No1 brend, al recimo da ti kappa bolju finansijsku ponudu vjerovatno ćemo probrati kappa-u ili neku drugu firmu koja ponudi veće pare.
Eborg

#1882 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Vala i onaj fan shop kao nekakva prčvarnica. Da su napravili veću radnju na Ferhadiji radili bi bolje sto puta, pogotovo ljeti. Ovako im radnja isto kao kod onog pijačara pored Sebilja.

Uostalom, koliko sam shvatio, to nije radnja N/FSBiH već nekog partnera kojem su dali licencu da to radi, dakle ne ide njima čitav profit.
Chuckie

#1883 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Ma vjerovatno onih švercera iz švice, što se zovu fanatic shop na netu. Koji cirkuz od saveza jebote.
cekpi

#1884 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by cekpi »

JoseMujica wrote:ma mislim na to da nam treba lova da saniramo dubioze prethodne ekipe žohara iz NS-a .....npr. svi bi željeli adidas kao No1 brend, al recimo da ti kappa bolju finansijsku ponudu vjerovatno ćemo probrati kappa-u ili neku drugu firmu koja ponudi veće pare.
ok. kontam.

Ma... Nek uzmu bolju $$ ponudu, samo nek je kvalitet. 8-)
Chuckie

#1885 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

antifascism wrote:Grci poceli nositi Nike
Image
Naša garnitura od jučer je bolja od ovog Nike generičkog sranja 3x. :oops:

Kod Evertona su identični dresovi.
sinuhe

#1886 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Gdje je nestala diadora? Imali su lijepih dresova. A ima i novih firmi :D kao ovi sto opremaju Liverpool.
Cybernetic

#1887 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Cybernetic »

Najbolji su bili Patrick dresovi. :D
Ajatolah_

#1888 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Ovi grčki su generični Nikeovi dresovi koji idu kada nema unikatnog dizajna. Padaju mi na pamet Everton i Twente sa istim ovakvim. Mada bih inače volio Nike.
anonimnaosoba

#1889 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

EdoI wrote:Ovi grčki su generični Nikeovi dresovi koji idu kada nema unikatnog dizajna. Padaju mi na pamet Everton i Twente sa istim ovakvim. Mada bih inače volio Nike.
Imam i ja isti (samo što su kod mene crne linije na rukavima i nema nikakvog grba) :oops:
JoseMujica wrote:ma mislim na to da nam treba lova da saniramo dubioze prethodne ekipe žohara iz NS-a .....npr. svi bi željeli adidas kao No1 brend, al recimo da ti kappa bolju finansijsku ponudu vjerovatno ćemo probrati kappa-u ili neku drugu firmu koja ponudi veće pare.
Slušao sam negdje Begića koji kaže da Savez nema dugova...
MOSALJOZE

#1890 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Institucija u BIH koja nema dugova???Jako teško
anonimnaosoba

#1891 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

Tako on reče, probaću naći ako ima na netu u bilo kojem obliku taj razgovor, tu je mene najviše brinuo onaj problem s TV pravima (Sportfive/Kenturo), ali se to riješilo bez tužbi, hvala Bogu :)

EDIT: http://zmajevi.ba/nsbih/nogometni-savez ... dsjednika/
Savez se finansijski konsolidirao, nema više dugovanja i hipoteka, nastavljena je izgradnja nogometnog centra u Zenici.
Logovan

#1892 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

anonimnaosoba wrote:
EdoI wrote:Ovi grčki su generični Nikeovi dresovi koji idu kada nema unikatnog dizajna. Padaju mi na pamet Everton i Twente sa istim ovakvim. Mada bih inače volio Nike.
Imam i ja isti (samo što su kod mene crne linije na rukavima i nema nikakvog grba) :oops:
Slušao sam negdje Begića koji kaže da Savez nema dugova...
Nisam nešto siguran da nema dugova ali eto daj Bože...
drugi_profil

#1893 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drugi_profil »

Jel ono bila nekakva mrkva od FIFA-e u vidu sanacije dugova kao nagradu za novi statut prije dvije godine kad se imenovao komitet za stabilizaciju?
JoseMujica

#1894 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

nisam baš siguran je su svojevremeno samo dugovi prema državi (porezi, doprinosi) odletili na par miliona...zbog toga je Munja i završio u prdekani kolko se sjećam
Herr Flick

#1895 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Zna li iko kad istice ugovor sa ovom Legeom.Dresovi su uzasni :-) :-)
JoseMujica

#1896 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

kolko sam upratio spominjali su nekad u proljeće iduće godine...uglavnom prije sveckog
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1897 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Mislim da i nasi malo sada taktiziraju sa dobavljacem opreme. Ne vjerujem da se do sada niko nije javio,pa mozda i ponudio da se Legea isplati i preuzme nasu repku.
Mislim da ovi iz saveza sada cekaju oktobar ili daj boze septembar (ako uzmemo Slovacku oba puta mi smo na SP) i konacnu potvrdu naseg odlaska u Brazil. Tu savez onda ima dobar argument u svom pregovaranju sa bilo kim i moze traziti ogromne cifre. Mozda cak i nekoliko miliona. Jer nije mala za bilo kojeg dobavljaca da ima reprezentaciju na SP,znate da se stalno vode bitke između Nike,Adidasa i Pume ko ce imati vise reprezentacija u svojim dresovima.
JoseMujica

#1898 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

nema potrebe da sada trče pred rudu...na proljeće svakako trenutni ugovor ističe.....U Brazilu smo sigurno s novom opremom.

Nego zna li ko kakva je situacija, što neko spomenu, s ovim ugovorima za TV prava? Jel i to njesra ističe naredne godine il šta?
Herr Flick

#1899 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Mi,Iran,Crna Gora i Sjeverna Korea su jedine nacionalne momcadi koje sponzorise Legea.Ajme kakvo izabrano drustvo :lol: :lol: Od klubova tu je i Zvezda
frngla

#1900 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by frngla »

Da se ja pitam Adidas bi bio, jer mi je Adidas nekako sinonim za fudbalski dres 8-)

a tv prava ima face za tekme koje igramo na strani, dok bht ima za domaće (tako je ove kvalifikacije, ako ne otkupe i za sljedeće)
Post Reply