Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Revolver

#1876 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Revolver »

hypko_nurko wrote:sta se koji qrc raspravljate sa njim. fino ga stavite na ignore i nek prica sam sa sobom. samo se bezveze tema zasra s citiranjem njegovih postova. a nista ne dokazaste
ja ne znam jeli na ovom forumu ikad iko nekome nešto dokazao :D

tako da taj argument ništa ne znači
Muhamed Đakmić

#1877 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Muhamed Đakmić »

Nemamo mu šta dokazivati, ako je trenerova riječ svetinja, zašto se onda u sportu mijenjaju treneri, i zašto neko kod jednog trenera ne uspije, a kod drugog uspije? Previše je banalizovanja sa tim Mirza dobar/Mirza loš. Mirza je svoju klasu dokazivao u Evropi tokom niza sezona, i ako uzmemo u obzir ono što si ti napisao, da i igrači koji su bili solidni, a ne najbolji u Evropi mogu napraviti solidnu NBA karijeru, ne znam zašto onda smatraš da jedan od najboljih evropskih košarkaša svoje generacije to ne može, odnosno da nije dovoljno kvalitetan za takvo nešto.

Evo ti banalan primjer, u pitanju je fudbal, a ne košarka. Balotelli nije meda mogao u Sitiju, pređe u Milan i dominira. Ko je kriv? Roberto Mancini, samo on.
mamurni renoir

#1878 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

Sarajevo1946 wrote:Nemamo mu šta dokazivati, ako je trenerova riječ svetinja, zašto se onda u sportu mijenjaju treneri, i zašto neko kod jednog trenera ne uspije, a kod drugog uspije? Previše je banalizovanja sa tim Mirza dobar/Mirza loš. Mirza je svoju klasu dokazivao u Evropi tokom niza sezona, i ako uzmemo u obzir ono što si ti napisao, da i igrači koji su bili solidni, a ne najbolji u Evropi mogu napraviti solidnu NBA karijeru, ne znam zašto onda smatraš da jedan od najboljih evropskih košarkaša svoje generacije to ne može, odnosno da nije dovoljno kvalitetan za takvo nešto.

Evo ti banalan primjer, u pitanju je fudbal, a ne košarka. Balotelli nije meda mogao u Sitiju, pređe u Milan i dominira. Ko je kriv? Roberto Mancini, samo on.
Ne kazem da Mirza ne moze biti solidan igrac, ali to je njegov maksimum. Ovdje ljudi ocekuju da on igra 35 minuta i da ubacuje valjda u prosjeku 18-19 poena. Suludo je to ocekivati jer je njegova igra limitirana. To sam mislio i kad je odlazio u NBA. Mirza je u odredjenim stvarima odlican recimo trice, ali sve to je premalo da postane standardan igrac prve petorke.
Sto se tice Balotellija on je presao u znatno losiju ligu a koliko znam od 4 gola 3 je dao iz prekida sto i nije neki pokazatelj
Muhamed Đakmić

#1879 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Muhamed Đakmić »

Znači, nije neki pokazatelj u Balotellijevom slučaju jer je premal uzorak, a jeste pokazatelj u Mirzinom iako ne igra haman nikako?

Ja ne očekujem da Mirza ikad bude najbolji igrač svoje ekipe, ali da može puno više sa pravim trenerom, sigurno da može.
mamurni renoir

#1880 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

Sarajevo1946 wrote:Znači, nije neki pokazatelj u Balotellijevom slučaju jer je premal uzorak, a jeste pokazatelj u Mirzinom iako ne igra haman nikako?

Ja ne očekujem da Mirza ikad bude najbolji igrač svoje ekipe, ali da može puno više sa pravim trenerom, sigurno da može.
Nije slucaj jer je u 4 utakmice postigao jedan gol iz igre sto se od napadaca realno i ocekuje. Dao je dva gola iz penala, to vala moze svako.
Mirza je imao svojih prilika, nije zadovoljio i ide na klupu, vrlo jednostavno. Kako je moguce da mu ne valjaju 2 trenera? Sta ako dodje i treci trener i on ne bude valjao? Da nije slucajno do Mirze i njegove limitirane igre?
Muhamed Đakmić

#1881 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Muhamed Đakmić »

Postigao je sinoć gol iz igre koliko ja znam, znači dva su iz igre, dva nisu. No, nebitan je Mario u ovoj priči. Da li Netsi igraju dobro, i ako ne igraju, ko je krivac? Da li je Karlesimo išta unaprijedio u odnosu na Johnsona?

Trenerovo zapostavljanje određenih igrača u korist drugih igrača je za mene opravdano samo onda kada mu ekipa ima rezultate, a Netsi nemaju rezultate kakve su očekivali, zato će i PJ da plati glavom. I još jedna bitna stvar, možda Mirza stvarno bude promašaj, ali daj mu priliku i da bude promašaj, nemoj ga proglasiti promašajem na osnovu 3-4 minute u kojim sve i da je James, ne bi ništa mogao pokazati.
mamurni renoir

#1882 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

Sarajevo1946 wrote:Postigao je sinoć gol iz igre koliko ja znam, znači dva su iz igre, dva nisu. No, nebitan je Mario u ovoj priči. Da li Netsi igraju dobro, i ako ne igraju, ko je krivac? Da li je Karlesimo išta unaprijedio u odnosu na Johnsona?

Trenerovo zapostavljanje određenih igrača u korist drugih igrača je za mene opravdano samo onda kada mu ekipa ima rezultate, a Netsi nemaju rezultate kakve su očekivali, zato će i PJ da plati glavom. I još jedna bitna stvar, možda Mirza stvarno bude promašaj, ali daj mu priliku i da bude promašaj, nemoj ga proglasiti promašajem na osnovu 3-4 minute u kojim sve i da je James, ne bi ništa mogao pokazati.
Koliko prilike treba da dobije? Jel trebaju zrtvovati plasman u play off samo da bi vidjeli jel Mirza solidan igrac ili promasaj?
cvrčak_na_hedonizmu

#1883 Re: Mirza Teletovic all about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Raspravljate se sa likom koji ima prosjek od 40-ak postova dnevno, priča protiv Teletovića ( kao, nije klasa ) a na temi o popisu se predstavlja kao bosanac, priča protiv vehabija, spominje talibane i ta neka priča :oops:

Pametnom dosta :skoljka:
Muhamed Đakmić

#1884 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Muhamed Đakmić »

Jak ti je taj argument kad ih neko buca 20 razlike.
mamurni renoir

#1885 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Raspravljate se sa likom koji ima prosjek od 40-ak postova dnevno, priča protiv Teletovića ( kao, nije klasa ) a na temi o popisu se predstavlja kao bosanac, priča protiv vehabija, spominje talibane i ta neka priča :oops:

Pametnom dosta :skoljka:
Steta sto nisi taj :D
cvrčak_na_hedonizmu

#1886 Re: Mirza Teletovic all about

Njušim ravnogorca i gusle :oops:

Da nisi fulio forum, krstarica je "ljevlje" :oops:

ps
mamurni renoir wrote:
Ne ublehiram. Problem je sto je ovdje ocito ubleha ako naseg igraca ne dizes u nebesa. Kad Dzeko ne igra kriv trener, kad Pjanic ne igra kriv trener, kad Mirza ne igra kriv trener, kad Djedovic ne igra kriv trener.
Čuj Đedović :oops:
mamurni renoir wrote: Nije Dzeko karina, Dzeko je solidan napadac Premiershipa.
:mrgreen:
mamurni renoir

#1887 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Njušim ravnogorca i gusle :oops:

Da nisi fulio forum, krstarica je "ljevlje" :oops:
Prosjecan Bosnjo, odmah vidi neku zavjeru i cetnike. Nisam prijatelju ravnogorac.
cvrčak_na_hedonizmu

#1888 Re: Mirza Teletovic all about

Ponavljaš priču sa teme o popisu, nisi baš pismen i elokventan trol :oops:

Ti imaš veze sa Bošnjama kao što ja imam veze sa kvantnom fizikom :oops:

Ovdje si provaljen, hvataj se politike :D

Pa-pa
burek_in_space

#1889 Re: Mirza Teletovic all about

Post by burek_in_space »

Njushim banove. :D
mamurni renoir

#1890 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ponavljaš priču sa teme o popisu, nisi baš pismen i elokventan trol :oops:

Ti imaš veze sa Bošnjama kao što ja imam veze sa kvantnom fizikom :oops:

Ovdje si provaljen, hvataj se politike :D

Pa-pa
Koliko sam pismen i elokventan dalo bi se raspravljati, nastojim se prilagoditi sugovornicima u svakoj prilici. Nekad sam prinudjen da spustim nivo komunikacije da bi me ljudi poput tebe mogli shvatiti. I da Dzeko je solidan napadac u Premiershipu, brojke to govore.
mamurni renoir

#1891 Re: Mirza Teletovic all about

Post by mamurni renoir »

burek_in_space wrote:Njushim banove. :D
Nema potrebe za time.
cvrčak_na_hedonizmu

#1892 Re: Mirza Teletovic all about

mamurni renoir wrote: Koliko sam pismen i elokventan dalo bi se raspravljati, nastojim se prilagoditi sugovornicima u svakoj prilici. Nekad sam prinudjen da spustim nivo komunikacije da bi me ljudi poput tebe mogli shvatiti. I da Dzeko je solidan napadac u Premiershipu, brojke to govore.
Kažem ja, Džeko je solidan napadač :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1893 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Velkoski »

mamurni renoir wrote: Koliko sam pismen i elokventan dalo bi se raspravljati, nastojim se prilagoditi sugovornicima u svakoj prilici. Nekad sam prinudjen da spustim nivo komunikacije da bi me ljudi poput tebe mogli shvatiti. I da Dzeko je solidan napadac u Premiershipu, brojke to govore.
jeci wud
hrastov žižak

#1894 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

salva jednoumlja :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1895 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Velkoski »

hrastov žižak wrote:salva jednoumlja :lol:
amin
cvrčak_na_hedonizmu

#1896 Re: Mirza Teletovic all about

Griješiš i loše procjenjuješ, frajer upravo banovan na politici kao troll ; To bi i slijepcu bilo jasno nakon nekoliko pročitanih postova ( nevezano za Mirzu ).
hrastov žižak

#1897 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Griješiš i loše procjenjuješ, frajer upravo banovan na politici kao troll ; To bi i slijepcu bilo jasno nakon nekoliko pročitanih postova ( nevezano za Mirzu ).
Nisam za njega ništa napisao, niti sam ga procjenjivao. Upravo suprotno, govorio sam o ostatku ekipe. To što piše na poltici me se ne tiče, nisam čito tu temu gdje je odgovaro ali je očito da se čovjek pomalo razumije u ovu igru. Nebitno, kažeš sad je banovan, eto, može se u rahatu nastavit sa traženjem krivaca :wink:
spacek

#1898 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:59, edited 1 time in total.
Asamoah Gyan

#1899 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Asamoah Gyan »

Ma bolesnik sa Sokoca. Jadničak nema nikoga, ni druga ni drugarice, jedina smisao njegovog života je da sjedi pred računarom, registruje 120 nikova i pljuje po Bošnjacima, Bosni, bosanskim igračima i svemu što Bosnu u svijetu predstavlja u pozitivnom smislu. Njegova patnja i frustracija je golema kao brdo. Duvaj nam ga balvane sokolački :dance:
jasko_ba

#1900 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Ma znam ovakve ljude, gdje god pogledas. Sjecam se protiv Gruzije kad smo igrali kvalifikacijsku, na pocetku utakmice to se jebe mater mirzi, sto onako forsira, na kraju im je kralj, bog, allah. Oni njega svi vole odjednom.
Moze on ubjedljivat koga hoce, al ovo ide na ignore. Pozz :thumbup:
Post Reply